Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha a z czego Ci wyszedł taki wynik? Pappa? Usg było ok?
Z prawdopodobieństwa nie brzmi jak duże ryzykoDużo większa szansa, że dzidzia będzie zdrowa! Tym bardziej, że miałaś potem połówkowe i masę innych badań i wszystko było ok. Nie stresuj się!
-
Frida91 wrote:Mycha a z czego Ci wyszedł taki wynik? Pappa? Usg było ok?
Z prawdopodobieństwa nie brzmi jak duże ryzykoDużo większa szansa, że dzidzia będzie zdrowa! Tym bardziej, że miałaś potem połówkowe i masę innych badań i wszystko było ok. Nie stresuj się!
-
Ag1988 wrote:Robię dzis cos dla siebie! Ide na brwi !!! Wiem, ze głupota ale cieszy! Mam takie cos ze lubię dobrze wyglądać jak ide do Gina, tak sobie wkręciłam, ze jak bede ogólnie dobrze wyglądać, to bedzie patrzył na mnie jak na kobietę całościowo, a nie tylko na moja pipke..
To ja zaś chciałabym sobie oczy pomalować do gina, ale zaś mam odchył w drugą stronę. Bo ciągle mnie bez makijażu widzi,ewentualnie rzęsy ale się obawiam że sobie coś pomyśli skoro ciągle niepomalowana i nagle wyskakuję z makijażem.
Ja to w ogóle chciałabym iść do fryzjera i zrobić blond sombre, ale to po porodzie na lato.
Lavende fajne te witraże, on akurat farbami lubi. Zapytaj proszę babci gdzie kupiła, może w Biedronce?malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Adry - amen! Zgadzam się w 100%
U nas w społeczeństwie jest przeświadczenie, że matka polka nie narzeka nigdy. Zatraca siebie, poświęca się dla rodziny, pracuje, sprząta, gotuje, ogarnia dzieci i ma być jeszcze seksi dla faceta. Jeśli taka nie jesteś to "nie ogarniasz", albo "nie doceniasz". Mnie to wkurza, że facet może mieć zły dzień, być zmęczony, nic nie robić, a i tak jest chwalony. Kobieta jakby tak zrobiła to zostanie nazwana nieudolną.
Czytając co piszesz czuję jakbyś czasem czytała w moich myślach. Każda matka, ciężarna, staraczka ma czasem dosyć i ma do tego prawo. Też mam czasami ochotę jebnąć wszystkim i wyjechać do słonecznego MeksykuAle na koniec dnia dzieci są dla nas wszystkim i nie żałujemy, że pchamy te dwa wózki. Ja współczuję kobietom z pokolenia naszych matek czy babć bo wtedy w ogóle nie miały prawa do słabości, a też często miały dość. Teraz jednak ta świadomość rośnie. Ostatnio czytałam o tym, że w Stanach wyodrębniono nowy rodzaj depresji tłumaczony jako depresja matki siedzącej z dziećmi w domu. Było opisane, że dla wielu kobiet taka izolacja i samotność w domu jest trudna, ale nie mają zrozumienia u ludzi bo przecież "Ty siedzisz w domu i bawisz się z dziećmi - to luksus". Nie dla każdego jest to dobra opcja. U nas w kraju w życiu by to nie przeszło
Zaraz by inne kobity objechały taką. Ogólnie mało umiemy się wczuć w problemy innych i mierzymy swoją miarą. To, że matka jest czasami przytłoczona to nie znaczy, że nie docenia swoich dzieci, nie kocha ich.
Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
Adry - no to edukacja przed tv
Na plus. Moja dużo słówek się tak nauczyła. Liczyć umie po angielsku, a po polsku się myli i nie umie
Nie wiem jak to się stało bo nic jej po angielsku nie uczę. To ten zły youtube
Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:
Czekamy czy Ty sobie radzisz psychicznie z tym wszystkim. Łatwo się mówi że idziemy do przodu A samemu w środku kisic uczucia to też jazda . Rozmawiaj z nami jeśli nie masz psychologa. Nie duś w sobie bo długo się nie da. Nie załamuj się też i pchaj . Wierzę że jesteś bliżej niż dalej.
Radzę sobię jakoś, dzieki :* jest na pewno psychicznie dużo lepiej niż przed urlopem. Dziś jakaś taka drażliwa jestem bardziej... i chyba znam powód tego... słuchajcie mam plamienia, okres mi sie zbliża!!!! Szok!!! Nie wiem co robić!!! o 10 dni za szybko!!! A ja na laparoskopie jestem umówiona, teraz się wszystko pokitwasi, nie zdazą przyjść wyniki tych wymazów, załamana jestemmacie jakieś sposoby na to, żeby przedłużyć jakoś ten okres, żeby za szybko nie przyszedł?
nigdy mi sie nie przesunął aż o tyle
help! Nie wiem co robić, ja pitole
co za los
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Lavende86 wrote:Czy tylko ja mam gina kobietę?
haha
ale wcześniej miałam samych facetów i osobiście wolę chodzić do faceta ginekologa generalnie
a w klinice leczenia niepłodności też gin-kobieta
ale obie są świetne, więc nie robi mi to różnicy w tym momencie : )
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:Czejany
Mozns progesteronem zatrzymać.. Ale to w uzgodnieniu z lekarzem.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
malutka_mycha wrote:Oj Czekamy nie wiem czy jak się zaczyna to można coś zrobić
To jest chore, u Ciebie za szybko, u Promyk za późno. Tak to jest jak się jakieś plany robiPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
a może jakieś naturalne sposoby?
jak przekładałyście okres jak miał wypasc w wakacje, albo na jakiś weekendowy wyjazd?
alkohol?
ale co teraz codziennie bede łoić wódę, żeby opóźnić @?
ja pierdziu jaka patola
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende86 wrote:Wydaje mi się, że już teraz niestety ciężko będzie go opóźnić. Nie słyszałam o takich cudownych sposobach. Okres się opóźnia chyba gdy owu się opóźni... nie wiem...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱