X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie oboje jesteśmy po przejściach. I związkowych i rodzinnych. W sumie często jak ktoś miał w domu nieciekawie to potem pakuje się w jakies porabane relacje. Na szczęście tu wreszcie trafiliśmy dobrze ale może dlatego też dobrze się rozumiemy.
    Dlatego też od dawna marzyłam o dziecku i w ogóle o swojej rodzinie :) Trzeba mieć jakiś taki azyl gdzie człowiek czuje się potrzebny i kochany.
    Niestety nie każdy tak potrafi i czasem po ciężkich przejściach ludzie całe życie walą głową w mur,powtarzają te same schematy i za każdym razem się dziwią że mają pecha, że trafiają na nieodpowiednie osoby itp. A na ogół same po prostu wybierają to, co już znają :/

Ag1988, Nefre_ ms, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi.. ja nie siedzę z Nią cały czas.. ogarniam Jej jedzenie, wiadomo, co tam jeszcze chce, ALE nawet jak gdzieś wyskoczymy to za nami wydzwania... albo na wstępie się pyta, gdzie jedziemy i za ile będziemy.. mnie to dobija, bo czuję, że potrzebuje takiego odpoczynku.. a też widzę, że mój Mąż też ma dosyć, bo jak już wszystko ogarnę z Mamą to jestem padnięta i ma w domu "zwłoki" a nie żonę.. Rodzina niby nam chce pomóc, ale jak przychodzi co do czego to nas wystawia.. ostatnio była moja Teściowa, ale też już wydzwaniały za nami kiedy wrócimy z tych chrzcin...

Sama nie wiem co robić, bo jak dziś byłam z Nią u tego lekarza. to też nie zadowolona.. chociaż ja chciałam właśnie się jak najwięcej wypytać żeby było z korzyścią dla nas wszystkich... I chyba będę kolejnego lekarza szukać i znowu ogarniać... :( chociaż teraz to powinnam się powoli skupić na nowej pracy, bo ważne żebym się na początku dobrze pokazała, bo jakbym zaszła w ciążę, to będzie to istotne, czy chcą mnie tam mimo wszystko zostawić czy nie.. a przydałaby się stała praca..

Błędem było to, że we wrześniu jak miałam 2 tygodnie urlopu, to Mąż się nie potrafił ze mną dogadać i nigdzie nie pojechaliśmy, a teraz zdychamy.. :( :( :( a ruszyć się nie możemy i nie wiadomo ile to potrwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:20

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:36

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ja staram sie motywować, mowie Jej zeby ćwiczyła itd... ale to chyba Jej wygoda.. bo ma wszystko pod nos podane.. nie chodzi mi o te kanapki,czy obiad, to luz, tylko zeby moc spokojnie wyjsć na pare godzin...

A moj Maz to gówniarz.. czasem żałuje ze jestesmy małżeństwem i mysle, ze jestem za dobra dla Niego i przydałaby Mu sie jakas zołza co by Go życia nauczyła...

Wyszłam na kawe sama na balkon i w ciszy chce wypić kubek kawy! Moze to mnie troche zregeneruje ...

A z dzieckiem to bede pewnie sama ostatecznie ogarniać i skończy sie na jednym albo max dwójce ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry cos w tym jest... ze chciałabym juz i to najlepiej wszystko... małymi krokami musze ogarniać... ale dzis to juz mam kryzys totalny ... jeszcze moj Maz jakis dziwny dzis .. obraził sie nie wiadomo o co.. mam dosyć normalnie... lepiej by mi pomógł a nie fochy stroi... chyba pojde sprzątać lazienke to moze sie rozładuje i mi ciśnienie przejdzie..

Najgorsze, ze nawet pomyslałam dzis o powrocie do tabletek anty... i ze te starania u nas nie maja sensu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:52

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:36

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:37

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się dziwie troche Ag, że aż tak Cię męczy mama. Przecież podać komuś jedzenie i pomóc pójść do kibelka co jakiś czas to nie jest aż taka robota. Mama poza tym czasem może oglądać tv, czytać, dziergać, czy co tam lubi. W porównaniu do opieki nad dzieckiem wydaje mi sie to nie takie złe. Przy dziecku musisz być cały czas. Non stop. Ubierać, karmić, podcierać tyłek. Nie ma chwili oddechu. Nie ma wyjść z mężem bo gdzie dziecko dasz? Od rana do nocy robota, a wieczorem Twój mąż zobaczy dopiero przy dziecku co to zwłoki :-D Ja nie narzekam bo sama się w to ładowałam, ale wy się zastanówcie czy tego chcecie bo nie da się mieć ciastka i zjeść ciastko. Wy chcecie wychodzić, mieć relaks, wyjeżdżać. Teraz przy mamie możecie robić to wszystko poza wyjazdami i i tak piszesz, że jest tragicznie i padasz. Na pewno jest to upierdliwe, rozumiem, ale to jest dorosła i rozumna kobieta i jak zajmuje się sobą to wy też możecie to robić.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ag, mama w odróżnieniu od dziecka nie robi Ci co jakiś czas scen histerii, nie musisz za nią biegać i wycierać dywanu bo po raz setny wylała się herbatka a szkalnka zbiła :-D No i nie chowa Ci kluczyków do samochodu gdzieś w otchłaniach szafy :-D Nie budzi Cię 10 razy w nocy bo "przykryj mnie" :-D Może powiedz mamie żeby więcej się sobą zajęła. Może ona z samotności tak lgnie do was. Chce z kimś pobyć. Ciężko się jej dziwić. Lipa, że rodzina nie chce pomagać :-/

Krystyna123 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:37

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziecko zabierzesz ze soba i wyjdziesz/wyjedziesz... a tutaj nie.. nic nie zrobisz.. moze jakbym miałam więcej pomocy, to chętniej bym z Mama spędzała czas... a tak to lipa wszędzie..

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:38

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi nie wiem... ale im dłużej ta cała sytuacja z Mama trwa,tym bardziej uświadamiam sobie, ze na matkę to ja sie nie nadaje ... wiec chyba macie racje, ze lepiej dac sobie spokoj... Skupie sie na nowej pracy, ogarnę Mamę, Męża, a moze kiedyś sie uda wrocic do tematu dziecka...

Siedzę na kanapie i siedzę... mam roboty w 3 dupy a ja siedzę i czuje niemoc... jakis kopniak by mi sie przydał..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieogar roku dzis ze mnie jak juz wróciłam do domu... bo tak to udało mi sie dzis tego lekarza, pocztę, skarbówkę, obskoczyć, wiec nie tak zle.

jeszcze Maz zdziwiony ze nie chce z Nim isc oglądać kosiarki, o która sie pokłóciliśmy i ktorej nie akceptuje nadal.... a Mama wymyśla mycie okien dzis, a i tak bede brudne do świat to wole to zrobic na ostatnia minutę.

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 20:38

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Ag, wracaj natychmiast !!!
    Każda z nas ma takie dni, że najchętniej by wzięła i pieprznęła to wszystko a potem wstała i wyszła. Ale dobrze wiesz, że to mija. Z nami troche szybciej, stawianie do pionu jakby łatwiejsze ;)

Natychmiast tu wracaj !

Zozo, Krystyna123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - ja do dziś czasem się zastanawiam po co mi to było. Koleżanka też mi ostatnio zdradziła, że też ma czasami takie myśli i nikomu się nie przyznaje bo się tego wstydzi. Każdy ma chwile kryzysu. U mnie paradoksalnie najgorszy kryzys przyszedł w tym roku, gdy mała jest już duża. Nie wiem dlaczego. Na pewno miało na to wpływ jej chorowanie, szpitale, moje poronienie. Wtedy wspominałam czasem jak beztroskie było kiedyś moje życie...
    Jeszcze dziś wieczorem znowu mi trochę kaszlała i miała ten "dziwny" oddech i znowu inhalowanie. Dla mnie to jest stres. Przeraża mnie słowo astma. Niby ma wyrosnąć z tego, ale czy na pewno? I kiedy? Skąd to się przyplątało do ch..ja pana?? Czuję się zielona z tego tematu.

Mimo wszystko tak jak piszesz, nie cofnęłabym czasu i cieszę się, że ją mam. Dziecko daje tyle satysfakcji, miłości, pozytywnej energii i życia w domu. Nie oddałabym tego za nic. Myślę, że taka ilość dobrego nie może być za darmo i dlatego matki płacą cenę - wieczne zmęczenie i zamartwianie :-D Hehe... i tak warto!

Multi - będzie lepiej :-D Ty sobie super radzisz. Powiem tak: z dzieckiem to jak sinusoida - raz lepiej, raz gorzej, ale trzeba po tym gorzej zrobić 3 oddechy i stwierdzić, że dałaś radę! Przypomniała mi się scena z "Przyjaciół" jak Rachel obudziła dziecko bo za nim tak tęskniła, a potem darło się kilka godzin :-) hihihi

Adry, Multiwitamina, Krystyna123 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Ag nie poczuła się urażona naszymi słowami. Nie taki miały one cel. Wszystkie tu mamy czasem gorsze chwile i możemy się wygadać, a i konstruktywna krytyka jest w cenie. Ja też ostatnio zgarnęłam i wcale nie mam za złe ;-) Mi jak każdemu czasami postawienie do pionu jest potrzebne. Zazwyczaj mam od tego matkę :-D Ag, nie złość się!

Promyk89, Multiwitamina, Krystyna123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kurde Ag nam uciekła? :(
    Może wróci niedługo jak sobie trochę poukłada...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo a siostra ma jakieś problemy z zajściem w ciążę?

Lavende wybierasz się na 3 prenatalne? Ja właśnie sobie uświadomiłam że moja następna wizyta już będzie właśnie w tym terminie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ