Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja w gorach!!!! Jest mega gorąco ale cudnie
i dzis pierwsze serduszko od 3 miesiecy! Ale sobie przerwe zrobiliśmy
Przesylam pozdrowienia!Samosiowa staraczka, Lavende86, Multiwitamina, Adry, malutka_mycha, Promyk89, Zozo, Frida91 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:A ja w gorach!!!! Jest mega gorąco ale cudnie
i dzis pierwsze serduszko od 3 miesiecy! Ale sobie przerwe zrobiliśmy
Przesylam pozdrowienia!A gdzie w górach? Wyślij mi wirtualnie oscypka
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:Lawendo małej to morze dobrze zrobi , a Ty jako matka i tak byś się martwiła i tak czy by była na wsi 5km obok czy tam 300 dalej . Tylko stres większy, ale to akurat minimalizuje to że jest że swoim tatą A nie na koloniach . Zanim się obejrzysz będzie spała u koleżanek, ba imprezy chodziła- więc masz czas poćwiczyć cierpliwość
Myszka. Z czasem Nina będzie większą i będzie bardziej pojętna i będzie więcej rozumieć- na pewno się dotrzecie . Narazie jedynie cierpliwość i jakoś to pójdzie do przodu . U mnie były problemy z brzuchem , na palcach się chodziło, balismy się spuścić wodę w kiblu- żeby mały się nie obudził i pospał trochę A nam dał coś zrobić innego . No i z czasem poszło do przodu . Nie mówię że Twoje problemy mogą być tak banalne . Na pewno dwa razy więcej siły i energii musisz włożyć w to ale pójdzie zobaczysz . Życie będzie łatwiejsze A Nina i tak jest Twoim oczkiem w głowie, grzeczna czy nie .
Samosiowa , aż pech no . Co zrobisz . Złośliwość rzeczy martwych . Głowa do góry cycki w przód i lecisz dalej. Samochód się naprawi i się zapomni o tym . To macie już jakieś mieszkanko widzę? Szybciutko . To dobrze szybko zalatwicie temat .
Wróbel Adry - Eee? No za gorąco jest i styki mi nie łączą. Nie wiem co i czemu , ale przestańcie . Nikt nikogo nie ocenia , nikt nikomu źle nie chce . Foszki na te upały nie pomagają
Wróbelku ja Ci nie wiem jak wspomóc. Doświadczenie w pracy mam nikłe . Jedyne co mi się basowa na myśl . To to że młodej dziewczyny nie będą chcieli bo nie ma doświadczenia, świeczek mężatki też nie bo będzie chciał mieć dzieci , matki bo dziecko choruje , a już matki z dziecmi odchowanymi też nie bo nie ma doświadczenia. Nie wiem czy to ma sens ale jakoś tak myślę. Nie ma co się poddawać bo zawsze jest jakaś wymówka, po prostu trzeba szukać aż się znajdzie. Ale rozumiem stres , tyle co wyszliscie z pracą męża do przodu , a dziecko wiadomo ciągnie . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWrobel a ja Ci moge doradzic co mozesz zrobic przede wszystkim daruj sobie cv leoiej chodzic rozmawiac w 4 oczy jesli ktos bedzie Cie pytal czy masz dzieci to absolutnie sie tym nie przejmuj a nawet powiem ze to Twoj atut matki da bardziej zdeterminowane bo musza zapewnic przyszlosc dziecku i to zaorocentuje na firmie itp nie wiem jakiej pracy szukasz ale wbijasz tam z konkretnym celem chcesz prace bo potrzebujesz kasy nie ma lepszego wytlumaczenia i te pierdy ze chcesz sie rozwijac albo ze zawsze Ci sie pofobala ta robota i chcialabys akurat w tej pracowac wiem co mowie za 2 tyg zaczynam prace w klinice i nawet nie wahalam sie aby o stawce pogadac
oczywiscie wszystko wypytalam nawet o parking w szoku babka byla oczywiscie tez wspomnialam ze musze sie jeszcze zastanowic ale tego samego dnia podjelam decyzje zobaczymy czy sluszna ... ale w innych sprawach do d..py musimy sprzedac tego szmelca bo to juz 2 raz w tym samym miejscu sie popsul na tym samym skrzyzowaniu po przyjezdzie z wakacji ktos mi wrypal w niego musialam chodzic po Policji no takiego felernego auta nie mialam jeszcze czego sie spodziewac auto tanie to i do kitu bedzie ale laweta kosztuje naprawy tez
-
Samosiowa a co mąż dla Ciebie przygotował?
Wróbel nie wiem czy czytasz ale ja ostatnio natykam się na mnóstwo ogłoszeń odnośnie pracy. Nie wiem czy mężczyźni, czy kobiety mają łatwiej ale akurat te ogłoszenia były dla kobiet. A miasto nie jakieś specjalnie ogromne. Wiadomo że lepiej byłoby wracac do znanego miejsca, ja bardzo nie lubię zmian. Ale może tylko na dobre Ci to wyjdzie
Lavende z tą wyrodna matka to pojechałas. Właśnie jesteś super matka bo dziecku wakacje zapewniasz a do tego nad morzem co dla astmatyka jest zbawienne. Ja bardzo lubiłam z babcią jeździć, dzięki temu co roku miesiąc na wakacjach byłyśmyLavende86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Samosiowa a co mąż dla Ciebie przygotował?
Wróbel nie wiem czy czytasz ale ja ostatnio natykam się na mnóstwo ogłoszeń odnośnie pracy. Nie wiem czy mężczyźni, czy kobiety mają łatwiej ale akurat te ogłoszenia były dla kobiet. A miasto nie jakieś specjalnie ogromne. Wiadomo że lepiej byłoby wracac do znanego miejsca, ja bardzo nie lubię zmian. Ale może tylko na dobre Ci to wyjdzie
Lavende z tą wyrodna matka to pojechałas. Właśnie jesteś super matka bo dziecku wakacje zapewniasz a do tego nad morzem co dla astmatyka jest zbawienne. Ja bardzo lubiłam z babcią jeździć, dzięki temu co roku miesiąc na wakacjach byłyśmy -
Samosiowa staraczka wrote:Mamy miewzkanie ale pietrza sie ciagle problemy kasa juz nam sie wyczerpala na rwmonty nonjest do kitu i watpliowosci do wszystkiego jak to bedzie . Sama zmiana pracy mnie tak nie stresuje jak reszta nie wiem czemu jeszcze wczoraj zapomnialam o rocznicy jestem do kitu zona pierwszy raz mi sie to zdarzylo
Ale jaja. Też zapomnieliśmy o tym. Mi totalnie to umknęło. Nawet nie mamy planów
Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdry wrote:Lavende, nie jesteś wyrodna matka
jesteś super matka, że pozwalasz małej spędzać czas z dziadkami
na bank będzie się super bawić.
A propos... moja koleżanka z pracy zrobiła dziecku tort na urodziny. Drugie urodziny. Bardzo chwaliłam, bo pięknie wyszedł. Pytam czy małemu smakował... A ona że oszalałam, że nie dała mu spróbować, bo przecież słodki jest. Że dała mu cebulę i marchewki, bo On woli warzywa. Czy według Was jest to ok czy już przesada?bawi mnie ta cala akcja z weganami frutarianami i innymi wydziwieniami. Pomimo ze dzieci nie mam no to po kij mu kupowala ten tort mogla na zimniaku swieczki zaswiecic
ja jak miecha nie zjem to nie mam sily
czesto na nie mam ochote
Lavende86 no a jeszcze tydzien twmu pamietalam jak to problemy moga wykonczyc czlowieka ze zapomina o calym swiecie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 21:26
Janka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamosiowa staraczka wrote:Przesada
bawi mnie ta cala akcja z weganami frutarianami i innymi wydziwieniami. Pomimo ze dzieci nie mam no to po kij mu kupowala ten tort mogla na zimniaku swieczki zaswiecic
czesto na nie mam ochote
Lavende86 no a jeszcze tydzien twmu pamietalam jak to problemy moga wykonczyc czlowieka ze zapomina o calym swiecie...
W sumie moj synio tez slodkiego nie dostaje, ale taka okazja jak urodzinki, to mozna dac odrobinke. Taki maluszek i tak duzo tego torta nie zje, wiec bez przesady . -
Adry - wg mnie przesada
To po co był ten tort? Żeby fota na facebooka była?
Czy miał patrzeć jak reszta je?
Nie jestem za dużymi ilościami słodyczy, ale bez przesady. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Ja nie daje małej cukierków, żelków i tej całej chemii, ale ciasto je jak jest. Ona i tak dużo nie zje. Lubi czasami zjeść galaretkę albo lody. Nie zabraniam jej. Wszystko z umiarem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoraz bardziej jestem przekonana aby rzeczywiscie zamieszkac osobno dzisiaj mialam pobudke o godz 6 rano tato zalozyl sobie facbooka i ciagle przesiaduje tam pisze jakies rzeczy dla mnie nie pojete i nie umie udostepnic ( ja mu tego pomyslu nie podsuwalam ) obudzil mnie dzisiaj o 6 zeby mu poprawic tekst
wiec zyje w swiecie wirtualnym i i sporcie ubzdural sobie ze odda hold mamie i bedzie biegal i durs biega i kapie sie.
Przed wczoraj zrobilam mu porzadek w pokoju ktory mial az 1 dzien spedzilam tam 2 h sprzatajac wymienilam mu posciel poscieralam kurze pooodkurzalam a on w 1 dzien wszystko zapierniczyl juz nie wspomne jak lazienka wyglada normalnie sie poddaje w kuchni dziennie sprzatam na zmiane z mezem bo sama juz nie mam sily na to na gorze mamy porzadek wyrzucilismy mega duzo rzeczy bo rodzice cierpieli na zbieractwo i pol strychu oproznilam bo juz mole wszedzie fruwalyna dole w piwnicy to juz nie wspomne co tam jest kiedys wywalilam tone sloikow ale tato caly garaz ma rupieciami zawalony:/ oczywiscie mamy 1 pokoj w ktorym moglismy tylko sciany przemalowac a mebli nie moglismy wyrzucic wiwc wszystko przelozylismy do innego pokoju meble w stylu prl ehh ...
-
Samosiowa staraczka wrote:Przesada
bawi mnie ta cala akcja z weganami frutarianami i innymi wydziwieniami. Pomimo ze dzieci nie mam no to po kij mu kupowala ten tort mogla na zimniaku swieczki zaswiecic
czesto na nie mam ochote
Lavende86 no a jeszcze tydzien twmu pamietalam jak to problemy moga wykonczyc czlowieka ze zapomina o calym swiecie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 16:22
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱