Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Adry wrote:Moj ojciec do dzisiaj nie do konca akceptuje mojego męża, ale tego nie roztrząsam, nie analizuję każdego słowa które powie, przecież można w ten sposób do psychiatryka trafić. Ty już nic nie musisz nikomu udowadniać. Badź dzielna i cycki do przodu.
ehh...
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Dziewczyny już jestem po wizycie. To był inny gabinet więc mogła wyjść różnica w pomiarze,ale tak czy siak Malutka ma teraz ok.1800g czyli 300g różnicy między zeszłym tygodniem. Nadal mówi że jest mała w porównaniu ze średnią ale to już po prostu małe dziecko a nie hipotrofia. Tak czy siak lepiej żeby jak najwiecej leżeć i odpoczywać, pilnować ruchów i za 2 tyg kontrola.
Kamień z serca.Adry, Multiwitamina, Zozo, Lavende86, czekamynadzidzie, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Jestem...jeszcze....
Nie mam nic nowego do napisania. Za pare dni okres i wycieczka do kliniki. Ma byc remont laboratorium i pewnie transfer sie nie odbędzie przez to.
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
nick nieaktualnyAdry Czekamy zgadzam sie z Wami zastanawiam sie czy to nie lek przed odcieciem pepowiny. Czy stres a moze jedno i drugie plus swiadonosc ze mam tylko jednego rodzica. Musze pozbierac sie do kupy bo zwariuje. Tak macie w zupelnosci racje ciesze sie ze ktos mi moze powiedziec wprost, ze nie zachowuje sie jak dorosla kobieta wiem co musze zmienic poprawic aby moje zycie bylo lepsze mi sie troche role pomylily w tym wszystkim .
Sprzedalismy dzisiaj tego zlomai sprzedalismy przy okazji aparat ktorego w ogole nie uzywamy teraz przeciez sa smartfony a on ciezki nie poreczny i stwierdzilam ze skoro mozemy jeszcze cos za niego dostac trzwba sprzedac bo wszystko idzie do przodu.
-
Adry wrote:Jest to przykre... ale nie wolno takiego gadania brać do siebie. Nie da się wszystkich uszczęśliwić, dlatego czasem trzeba myśleć tylko o sobie.
Ale szkoda że tak jest. Naprawdę szkoda.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Frida ufff kamień z serca
Ty niedługo brzuch bedziesz zwalniać
kurde mnie się śniło, że się udało, w pierwszym cyklu po laparoskopiiże okres nie przyszedł i były dwie kreski
a u mnie sny się zawsze na opak sprawdzają, ZAWSZE
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Samosiowa - dziewczyny mądrze piszą. Możesz odwiedzać ojca kiedy chcesz. Nie musicie razem mieszkać. Teraz liczy się Twoja rodzina. Zwłaszcza, że ojciec jak widać tego nie przeżywa tak jak Ty. Dobrze Ci zrobi usamodzielnienie się.
Adry - tort na wypasie. Bajerancki. Moja by oszalała na jego widok i chciałaby zjeść te cukrowe elementy
Frida - ufff. No to kamień z serca. Może ostatnio źle zmierzył bo coś dziwne, że aż tyle przybrała nagle. Te pomiary to tylko zamieszanie wprowadzają. Będzie jaka będzie. Najważniejsze, że zdrowaDziwne, że każą Ci leżeć. U mnie była hipotrofia i żaden lekarz nie mówił o leżeniu. To raczej nie ma wpływu na masę dziecka. A ruchy to zawsze trzeba kontrolować bo nigdy nie wiadomo. Myślę, że na spokojnie możesz żyć jak żyłaś
Adry, Samosiowa staraczka lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Frida ufff kamień z serca
Ty niedługo brzuch bedziesz zwalniać
kurde mnie się śniło, że się udało, w pierwszym cyklu po laparoskopiiże okres nie przyszedł i były dwie kreski
a u mnie sny się zawsze na opak sprawdzają, ZAWSZE
Znowu łykam estrogeny... ja sie boje o moje cycki po tym wszystkim. Wizyta w sobote i wtedy sie dowiem co dalej. Ale licze, że transfer)
Koniczynka ale remont chyba wam nie przeszkodzi. Bez przesady .. przecież muszą jakoś funkcjonować.
No. To wakacje już całe zaklepane. Jeszcze miesiąc do nich. Nie moge sie doczekać !)
Rzeźbie nogi - musze sie pozbyć tego celulitu !Lavende86, Multiwitamina, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
Frida91 wrote:Czekamynadzidzie nie sugeruj się żadnymi snami
Jak chcesz to zarezerwuje mój brzuch specjalnie dla Ciebie,żeby Cię nikt nie ubiegł
wiem, że to głupie, że przecież to tylko sen... ale przez całe życie nie zdarzyło mi się, żeby jakikolwiek sen się spełnił... i teraz to mi tak w głowie utkwiłoAdry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende może być różnica bo to były 2 różne sprzęty no ale tak czy siak ważne że jest przyrost. Nie wiem może ostatnio było słabiej bo miałam trochę nerwów i tą przeprowadzkę i to.może trochę wpłynęło... Ważne żeby mieściła się w miarę w normach i rosła, ale też myślę że to w końcu nie robot czy jakiś tucznik że musi przybierać dokładnie tyle i w takim tempie jak ktoś sobie wymyślił. A przecież też usg to nie waga tylko jakiś komputerowy pomiar objętości. No ale wiadomo że człowiek od razu się stresuje, że coś nie tak.
Czekamynadzidzie pewnie po prostu myślisz o tym i stąd taki sen. Nie warto tym się przejmować i przypisywać znaczenia. Chyba że pozytywneczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Frida - dla mnie to jest chore te wszystkie statystyki z usg. Niepotrzebnie jesteśmy tym stresowane. Jedno dziecko ma 2900, drugie 4500 i co? Któreś jest lepsze? Mądrzejsze? Lepiej zrobione?
Dorośli też nie są tacy sami. Jeden chudy, drugi gruby. Życie. Nie ma co patrzeć na tabelki. Ważne są przepływy i że rośnie. A będzie rosnąć w swoim tempie i nie masz na to wpływu.
Adry, Frida91, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Promyk...no właśnie labo ma byc nieczynne od 1 do 10lipca...gdzie 10 lipca to moj przypuszczalnie 20dc wiec juz po owu..
Laski pisza na moim watku ze przekładają...😠
Zresztą ja nie wiem jak to ze mna bedzie....poki co czekam na @ i sie zastanawiam nad zmiana pracy...nie wiem czy to dobry monent...2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
Lavende dokładnie. Tak samo.potem po urodzeniu - też są tabelki ile dziecko ma przybierać i każą dokarmiać, cudowac, straszą a czasem dziecko normalnie je i ma się dobrze tyle że rośnie w swoim tempie. Ja do 18 roku życia miałam niedowagę i jakoś żyję i nie miałam nigdy anemii itp.
Adry lubi tę wiadomość