Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida - już niedługo. Dasz radę! Teraz raczej unikają cc jak mogą. Nawet mi mam wrażenie łaskę robili mimo, że miałam wskazanie i byłam już po jednej cc. O to bym się nie martwiła. Z małą będzie ok. Gdyby jej było źle to wyszło by to na ktg. U mnie dzień przed porodem były już spadki tętna i robili powtórkę, ale lekarz uważał, że zapis jest ok a te spadki to przez to że jest już bardzo nisko.
Dziewczyny dziś mam mega kryzys. Mój mały bardzo mało śpi. Dużo stęka i się wierci. Nie wiem często o co mu chodzi. Chyba ma problemy z brzuchem. Dziś chyba od 6 rano do 15:00 nie spał prawie wcale. Co przysnął to za chwile płacz. Idę dziś z nim do mamy bo jak się nie prześpię to czuję że umrę. Wyglądam jak śmierć na zakręcie. Karmienie go to też wyzwanie bo na cycku strasznie długo mu schodzi a potem często jeszcze butelkę męczy. Od 3 dni ma tak że pije na raty po 10ml. Masakra. A gdzie jeszcze odciągnąć mleko kiedy on stęka obok. -
Adry wrote:Frida, no nie wiem jak CIe tu pocieszyc, ale potem po narodzinach też może być różnie
Popatrz na Lavende obraz nędzy i rozpaczy
pewnie pisała przez lupę ten post, bo już ze zmęczenia nie widzi na oczy a zapalki się połamały jak powieki mimowolnie zaczely opadać
więc lepiej już mieć to z głowy... Przyszedł mój mąż i lazilsmy po korytarzu z godzinę w te i z powrotem. Trochę lepiej jak jest ze mną.
Adry lubi tę wiadomość
-
heheh czuję się wywołana do odpowiedzi jak w szkole
mamy z mężem takiego kaca, że głowa odpada (ja zdecydowanie gorzej się czuję). Jeszcze musiałam rano iść na badania estradiolu, myślałam, że zdechne w kolejce, jeszcze te stare popieprzone baby, no myślałam, że nie zdzierże. Byłam bojowo nastawiona i prawie byłaby awantura (bo one tylko po wynik to im sie bez kolejki należy, bab 6 czeka, a wynik wydają około pięciu minut, bo zanim znajdzie, zanim zaznaczy w kompie ze oddane zanim coś tam to 6x5 = 30minut dłużej mojego czekania, a mi łeb zaraz eksploduje, wiec musiałam się odezwać, a na koniec jedna powiedziala zebym sobei przeczytala ze wyniki są do 10tej a ja bylam kolo 13, ale wiedzialam ze tam maja dyzury całodobowe, walnieta pipka
). mój gin idzie na urlop
ma mi ktoś podać pregnyl w poniedziałek (tak wyliczył, że wtedy powinna być owu). No nic. Zrobimy w ciemno, nic nie wymyślimy. Mam nadzieję, że coś tam urosło
chyba sobie siknę na test, żeby po raz pierwszy zobaczyć (oszukane hehe) 2 kreski
może w ten sposób odczaruję złą passę
W ogóle wesele świetne, było tyle zabaw i zadań do zrobienia, że coś niesamowitego!cały czas dj coś wymyślał, naprawdę super
także wesele mega udane
spotkałam znajomych z liceum, pogadaliśmy, potańczyliśmy
bardzo miło spędzony czas
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ło Zozo, ale masz teściową. Nie zazdroszczę.
Frida może zajmij sie czyms żeby tylko nie myslec? Masz lapka? jakies filmy, muzyka, ksiązki, cokolwiek? No leżenie w szpitalu nie należy do najprzyjemniejszychPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry - znam to. My z mężem mało co gadamy. O wspólnym wieczorze to mogę pomarzyć chwilowo. On ogarnia córkę, ja syna, a potem film nam się urywa. Chyba mamy kolejny kryzys bo ostatnio często jakieś nieporozumienia wychodzą. To ze zmęczenia. Chyba mam baby bluesa bo codziennie walczę z płaczem. Tylko przy mamie czuje się spokojniejsza bo ona sie nie boi. Mąż to też troche spanikowany.
Adry lubi tę wiadomość
-
Lavende nawet nie wiesz jak Cie rozumiem. Dlatego szacun dla Ciebie i dla tych co tylko kp. Ja dziś rano nakarmiłam jednym cycem. Bo głodny był w połowie odciągania po 3h przerwy. Było cudownie i spał potem 1,5 h.
Wiem że gdybym się uparła to może byśmy przeszli na kp. Ale boję się tego budzenia co godzinę w nocy albo nawet bardziej tego że nie wiem ile będzie zjadał, albo że będzie się odrywał i płakał, denerwował tak jak to jest z reguły. Będę ciągnąć do 6go m-ca ile się da. Potem zobaczymy. Jedna szuflada zamrażarki pełna.
Frida bidulko też bym siała panikę. Chyba bym robiła wszystko żeby przyśpieszyć. Nie wiem może spróbuj w nocy pod kołderką doprowadzić się do orgazmu?Przecież męża nie przeszmuglujesz. 😃 Może to pomoże w końcu to skurcze. Ja miałam zakaz seksu i orgazmów bo to też wpływa.
Frida91, Lavende86 lubią tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:
Frida bidulko też bym siała panikę. Chyba bym robiła wszystko żeby przyśpieszyć. Nie wiem może spróbuj w nocy pod kołderką doprowadzić się do orgazmu?Przecież męża nie przeszmuglujesz. 😃 Może to pomoże w końcu to skurcze. Ja miałam zakaz seksu i orgazmów bo to też wpływa.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Przygarniecie....? Niby jestem nowa ale "znam" Was już dość dobrze, od dawna podczytuje zza krzaka... Wcześniej byłam na ovu, parę lat temu, potem zniknełam żeby wrócić. Jeśli mąż się nie rozmysli to zaczynamy starania o rodzeństwo dla syna...
Adry, Arienkas83, Multiwitamina, czekamynadzidzie, Lavende86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdry, ja Cię doskonale rozumiem mój syn skończył w maju 3 lata, on też z tych bez limitu energii... Wstawal przede mną i szedł spać ze mną lub ja padalam nawet wcześniej. Dwa tygodnie temu odzyskałam wolne wieczory, syn jest w przedszkolu i nie ma drzemek. Świat od razu inaczej wygląda. Wcześniej był w zlobku i drzemki to dla mnie była zmora bo potem wlasnie zasypial po 22
Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdry wrote:przygarniemy przygarniemy :* już się dużo ciążowych brzuchów zwolniło, zaraz Frida swój odda to bierz brzuszek bo tu walka zagorzała jest
ja siedzę z boku i kisiel do basenu dolewam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:I tu tkwi problem. Musisz nauczyc się wypoczywać i przeznaczać czas wolny na "nic nierobienie"