X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - już niedługo. Dasz radę! Teraz raczej unikają cc jak mogą. Nawet mi mam wrażenie łaskę robili mimo, że miałam wskazanie i byłam już po jednej cc. O to bym się nie martwiła. Z małą będzie ok. Gdyby jej było źle to wyszło by to na ktg. U mnie dzień przed porodem były już spadki tętna i robili powtórkę, ale lekarz uważał, że zapis jest ok a te spadki to przez to że jest już bardzo nisko.

Dziewczyny dziś mam mega kryzys. Mój mały bardzo mało śpi. Dużo stęka i się wierci. Nie wiem często o co mu chodzi. Chyba ma problemy z brzuchem. Dziś chyba od 6 rano do 15:00 nie spał prawie wcale. Co przysnął to za chwile płacz. Idę dziś z nim do mamy bo jak się nie prześpię to czuję że umrę. Wyglądam jak śmierć na zakręcie. Karmienie go to też wyzwanie bo na cycku strasznie długo mu schodzi a potem często jeszcze butelkę męczy. Od 3 dni ma tak że pije na raty po 10ml. Masakra. A gdzie jeszcze odciągnąć mleko kiedy on stęka obok.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Frida, no nie wiem jak CIe tu pocieszyc, ale potem po narodzinach też może być różnie :) Popatrz na Lavende obraz nędzy i rozpaczy :P pewnie pisała przez lupę ten post, bo już ze zmęczenia nie widzi na oczy a zapalki się połamały jak powieki mimowolnie zaczely opadać :P
    Ale to i tak mnie nie minie ;) więc lepiej już mieć to z głowy... Przyszedł mój mąż i lazilsmy po korytarzu z godzinę w te i z powrotem. Trochę lepiej jak jest ze mną.

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 15:02

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lavende86 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh czuję się wywołana do odpowiedzi jak w szkole :D
    mamy z mężem takiego kaca, że głowa odpada (ja zdecydowanie gorzej się czuję :/). Jeszcze musiałam rano iść na badania estradiolu, myślałam, że zdechne w kolejce, jeszcze te stare popieprzone baby, no myślałam, że nie zdzierże. Byłam bojowo nastawiona i prawie byłaby awantura (bo one tylko po wynik to im sie bez kolejki należy, bab 6 czeka, a wynik wydają około pięciu minut, bo zanim znajdzie, zanim zaznaczy w kompie ze oddane zanim coś tam to 6x5 = 30minut dłużej mojego czekania, a mi łeb zaraz eksploduje, wiec musiałam się odezwać, a na koniec jedna powiedziala zebym sobei przeczytala ze wyniki są do 10tej a ja bylam kolo 13, ale wiedzialam ze tam maja dyzury całodobowe, walnieta pipka :/). mój gin idzie na urlop :( ma mi ktoś podać pregnyl w poniedziałek (tak wyliczył, że wtedy powinna być owu). No nic. Zrobimy w ciemno, nic nie wymyślimy. Mam nadzieję, że coś tam urosło :P chyba sobie siknę na test, żeby po raz pierwszy zobaczyć (oszukane hehe) 2 kreski :D :D :D może w ten sposób odczaruję złą passę :D

W ogóle wesele świetne, było tyle zabaw i zadań do zrobienia, że coś niesamowitego! :) cały czas dj coś wymyślał, naprawdę super :) także wesele mega udane :) spotkałam znajomych z liceum, pogadaliśmy, potańczyliśmy :) bardzo miło spędzony czas :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Zozo, ale masz teściową. Nie zazdroszczę.
    Frida może zajmij sie czyms żeby tylko nie myslec? Masz lapka? jakies filmy, muzyka, ksiązki, cokolwiek? No leżenie w szpitalu nie należy do najprzyjemniejszych

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - znam to. My z mężem mało co gadamy. O wspólnym wieczorze to mogę pomarzyć chwilowo. On ogarnia córkę, ja syna, a potem film nam się urywa. Chyba mamy kolejny kryzys bo ostatnio często jakieś nieporozumienia wychodzą. To ze zmęczenia. Chyba mam baby bluesa bo codziennie walczę z płaczem. Tylko przy mamie czuje się spokojniejsza bo ona sie nie boi. Mąż to też troche spanikowany.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Lawenda dajesz mu krople ? Y nas też tak było , że wody w kiblu się nie dało spuścić bo wybudzam się
    Daje ten delicol. Myslisz ze espumisan dac?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende nawet nie wiesz jak Cie rozumiem. Dlatego szacun dla Ciebie i dla tych co tylko kp. Ja dziś rano nakarmiłam jednym cycem. Bo głodny był w połowie odciągania po 3h przerwy. Było cudownie i spał potem 1,5 h.
    Wiem że gdybym się uparła to może byśmy przeszli na kp. Ale boję się tego budzenia co godzinę w nocy albo nawet bardziej tego że nie wiem ile będzie zjadał, albo że będzie się odrywał i płakał, denerwował tak jak to jest z reguły. Będę ciągnąć do 6go m-ca ile się da. Potem zobaczymy. Jedna szuflada zamrażarki pełna.

Frida bidulko też bym siała panikę. Chyba bym robiła wszystko żeby przyśpieszyć. Nie wiem może spróbuj w nocy pod kołderką doprowadzić się do orgazmu? ;) Przecież męża nie przeszmuglujesz. 😃 Może to pomoże w końcu to skurcze. Ja miałam zakaz seksu i orgazmów bo to też wpływa.

Frida91, Lavende86 lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:

Frida bidulko też bym siała panikę. Chyba bym robiła wszystko żeby przyśpieszyć. Nie wiem może spróbuj w nocy pod kołderką doprowadzić się do orgazmu? ;) Przecież męża nie przeszmuglujesz. 😃 Może to pomoże w końcu to skurcze. Ja miałam zakaz seksu i orgazmów bo to też wpływa.
    Pod prysznicem lepiej, zamkniesz się to nikt cię nie na kryje a podobno prysznicem łatwo się do orgazmu doprowadzić.

Frida91 lubi tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lavende86 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przygarniecie....? Niby jestem nowa ale "znam" Was już dość dobrze, od dawna podczytuje zza krzaka... Wcześniej byłam na ovu, parę lat temu, potem zniknełam żeby wrócić. Jeśli mąż się nie rozmysli to zaczynamy starania o rodzeństwo dla syna...

Adry, Arienkas83, Multiwitamina, czekamynadzidzie, Lavende86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, ja Cię doskonale rozumiem mój syn skończył w maju 3 lata, on też z tych bez limitu energii... Wstawal przede mną i szedł spać ze mną lub ja padalam nawet wcześniej. Dwa tygodnie temu odzyskałam wolne wieczory, syn jest w przedszkolu i nie ma drzemek. Świat od razu inaczej wygląda. Wcześniej był w zlobku i drzemki to dla mnie była zmora bo potem wlasnie zasypial po 22

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    przygarniemy przygarniemy :* już się dużo ciążowych brzuchów zwolniło, zaraz Frida swój odda to bierz brzuszek bo tu walka zagorzała jest :P ja siedzę z boku i kisiel do basenu dolewam :P
    Wezmę co będzie wolne, i kiedy... Z pierwszym nam długo zeszło, zobaczymy jak teraz. Póki co za tydzień owulka a za trzy myślę zobaczyć dwie kreski 🤭

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    I co robisz wieczorami? :) Siedzisz i delektujesz się ciszą :)? heheh
    Oooo, co w tym stylu :)

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    hehe, to ja tak jeszcze nie umiem, zazwyczaj robię coś aż padnę :)
    To dopiero przede mną... Póki co nie mogę uwierzyć że istnieje coś takiego jak czas bez dziecka 😊

Adry lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    hehe, to ja tak jeszcze nie umiem, zazwyczaj robię coś aż padnę :)
    I tu tkwi problem. Musisz nauczyc się wypoczywać i przeznaczać czas wolny na "nic nierobienie"

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    I tu tkwi problem. Musisz nauczyc się wypoczywać i przeznaczać czas wolny na "nic nierobienie"
    Też tak myślę... Ja też należę raczej do perfekcjonistek ale przy moim dziecku musiałam odpuścić. I na dobre mi to wyszło... Ale wierzę, że nie każdy tak potrafi i nie każdy musi...

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Witaj Mamaxa :D

A my w miedzyzdrojach na walkach :) pozniej moze namowie mojego na wino nad morzem o ile nie zamarzniemy :D mozna ognisko rozpalic na plazy ? 🤔 fajny by byl klimat i cieplo :D
    Raczej nie :D

f1d9680377.png

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

malutka_mycha lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post