X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tych.... to był Jego pomysł... jest dziwnie... ale moze nie posiedzą długo... help!!!!

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się dzielnie jesteśmy z Tobą! Wspieramy Cię! Nie gadaj o ciąży z nimi w ogóle :P najlepiej jakies neutralne tematy! Jak bedzie źle to przepraszasz, "ale taaaaak Cię dzisiaj głowa boli, pewnie za duzo farby sie dzisiaj nawdychałaś" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 19:11

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za 3 tygodnie spotkanie w sprawie in vitro... zapomniałam o tym... być może to ostatni cykl... zależy jak doktor zdecyduje... OMG. Nie mogę uwierzyć, że doszliśmy do tego momentu :( jest mi tak przykro, że nie możemy mieć dzieci naturalnie, jak większość ludzi :(

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy a moze sie uda w tym cyklu! Oby! Ja postanowiłam, po wakacjach zmieniam prace i sie temu poświęcę ... bo o dziecko to my sie możemy do śmierci starać z tym moim chlopem... zero myślenia... ale dzis to przegiął... widac jak Mu na mnie zależy....

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Ag ja to już sobie tak mówię od 2 lat. Bardzo liczyłam na ten pierwszy cykl po laparoskopii, bo wtedy niby największe szanse. Przezyłam ledwo ledwo tą porażkę - nie powiem spadało się z wysoka. Więc teraz już na nic nie liczę :(
    Może Twój jak to chłop - po prostu nie pomyślał, że możesz mieć inne plany? Powiedz mu, że jak kogos zaprasza to miłoby było, żeby to konsultował najpierw z Tobą

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy ... moze spróbuj po prostu ten cykl przeżyć bez nastawiania sie na „tak” lub „nie”... chodziłam wściekła i sie wydzieralam na Niego to moze zrozumie i zapamięta na przyszłość... chciałam sobie odpocząć a ten mi gości sprasza.... poza tym jeśli chodzi o temat ciąży to sie juz dowiedzialam, ze traktują ja jako cos normalnego (jakby jej nie było), bo przecież co to za filozofia zajść w ciaze ... chcieli to zaszła i jest.... no cóż... nie chce mi sie nawet tego komentować... ale juz rozumiem ich brak entuzjazmu, skoro dla Nich to jak kupno nowych butów... mysle, ze sie nie zrozumiemy ...

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - podziwiam Cię, że masz siłę tyle pompować. W ogóle to kpi mi się wydaje kosmosem. Mając jedno dziecko to jeszcze może, ale moja czterolatka też potrzebuje dużo uwagi. Nie mogę siedzieć co chwilę przy laktatorze :-/ Nie wiem jak to ogarnąć. Mały ma coraz większy apetyt. Widać że jest całkiem inny niż córka. On lubi pojeść. Prawdziwy facet. Z cycków nadal średnio mu idzieale staram się go przystawiać ile się da. Z tym że teraz pociągnął trochę od niechcenia i śpi. Nie wiem jak to będzie dalej. Przejście na samą pierś oddala się i wydaje mi się w naszym przypadku mało realne. Karmienie mieszane - to jest narazie realne. Kpi? Nie sądzę że dam radę. Zobaczymy co przyniesie kplejny tydzien. Przed chwilą odciągnęłam 100ml na noc bo on nie reflektował na ssanie i idę spać. Jestem już tym zmęczona.

Co gorsza z tej nowej butli dziś już mam wrażenie za szybko mu lecialo? Aż wyciekalo mu bokami. Wtf? Wczoraj było ok. Skończyło się rajdem po kolejną butelkę. Tym razem Dr Brownsa. Siostra poleciła. Zobaczymy. To już czwarta butelka :-D Masakra!

Sory że przynudzam. Żyję w mleczno-kupowym matrixie :-D Mały jest słodziak, ale jeszcze taki niekumaty. Ciekawe ile on widzi na te oczy. Zezuje i robi zdziwioną minę. Czekam aż będzie bardziej świadomy. Choć jak słyszy krzyki i piski siostry to się uśmiecha przez sen. Chyba pamięta te głosy z brzucha :-)

Frida - jestem z tobą myślami! Już niedługo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 23:34

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja teraz też odciągałam i ide spac. Synek dzis dopiero godzine temu usnął choć jeszcze się coś wierci. Może pośpi choć do 4rtej marzenie. Choć 3 dni pod rząd budził się o 5tej ale to było chyba 2 tyg temu.
    Słuchaj mój starszak ma 6,5 roku i potrafi się sam zająć sobą. A odkąd się malutki urodził to już w ogóle chce sam wszystko robić wokół siebe nawet kanapkę. Taki jakiś dorosły sie zrobił aż dziwne. Do tego chce pchać wózek z malutkim nawet chciał go nakarmić. Jest opiekuńczy wobec niego.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No twój starszak to już kawaler. Moja jeszcze mała. Trzeba jej wszystko podać, pomóc, przypilnować. No i ona tylko - "mamo pobaw się ze mną". Dobrze że mąż ma wolne. Bez niego nie wiem jak dam radę. O dziwo córka bardzo dobrze reaguje na brata. Głaska go, całuje, przynosi mu swoje zabawki. Nie jest narazie zazdrosna. Czasami nie lubi jak tata lub babcia noszą małego. Mama może ;-) No ale jej trzeba pilnować bo czasem ciągnie go za mocno lub czochra mu włosy :-D

Mały ładnie wypił z nowej butelki. Nic nie cieknie. Jest dobrze.

Dobrej nocy tym śpiącym i nieśpiącym!

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Czekamy ... moze spróbuj po prostu ten cykl przeżyć bez nastawiania sie na „tak” lub „nie”... chodziłam wściekła i sie wydzieralam na Niego to moze zrozumie i zapamięta na przyszłość... chciałam sobie odpocząć a ten mi gości sprasza.... poza tym jeśli chodzi o temat ciąży to sie juz dowiedzialam, ze traktują ja jako cos normalnego (jakby jej nie było), bo przecież co to za filozofia zajść w ciaze ... chcieli to zaszła i jest.... no cóż... nie chce mi sie nawet tego komentować... ale juz rozumiem ich brak entuzjazmu, skoro dla Nich to jak kupno nowych butów... mysle, ze sie nie zrozumiemy ...
    No tak zrobię. A przypomnij mi czy oni wiedza ze sie staracie? Bo jak wiedza i mimo to wala takie teksty to bym sie mocno zastanowiła nad spotkaniami z nimi :/ mam takiego kumpla ktory ciagle mi mowi ze gdyby nie narzeczona to by mi pokazal jak sie dzieci robi :/ mój maz tez sie biedny osluchuje ze jest pipka i co to za filizofia zrobić dziecko. Az mi sie plakac chce jak cZasem opowiada jacy to ludzie potrafią byc wredni :(

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Levende to fajnie ze Ala sie cieszy na braciszka :)
    Arienka u mnie z moja siostra jest 5lat roznicy i pamietam ze tez sie nia opiekowalam. Piosenki jej spiewalam zeby zasnela, wozilam ja w wozku, bawilam sie z nia jak byla taka malutka i krzywdy jej nie zrobilam :) do tego stopnia ze jak potem sie brat urodzil i bylam juz starsza to wtedy juz nie bylo zmiluj i te wszystkie czynnosci to byl moj obowiazek :> do dzis pamietam to godzinne spiewanie piosenek przy lozeczku zeby zasnal :p

Arienkas83 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaJaaa wrote:
    Dlugo u was byli?
    Ja nie wiem jak bym zniosla wizyte ludzi ktorzy zachodzenie w ciaze traktują jak zamowienie frytek w mcdrive'ie.
    Wspólczuje Ag bo domyślam się, że to nie było łatwe.

Czekamy - in vitro to nie koniec swiata. A sama swiadomosc ze gdzies tam sa polączone twoje jajeczka z plemnikiem meza i jest z tego zarodek i ze sie da- pomaga.

I jestem pozytywnie nastawiona. Cos czuje ze albo teraz sie udalo albo uda sie ten drugi transfer. Kto sie zaklada ze do konca wrzesnia bede w ciazy?:D

malutka_mycha, IssaMelissa, czekamynadzidzie, Adry, Adry, Lavende86 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 15:03

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    A teraz zrobić mleko podać beknac ( jak nie beknie zdaza mu się ulac _ hade Care śpi...) wyparzyc i odciągnąć. Masakra. Miał dużo szczęścia karmić cyckiem tyle czasu . No i w nocy moje postanowienie słabsze się robi... A i dziś rozmawiałam z kumpela, które ma wprawę i Mów i że mieszane nie jest ok no dziecko dostaje kociokwiku . Co myślicie? Albo sama pierś albo butla.

No tak to robie od 2vm-cy. 😃Nie myje tylko butli bo mam dwie. Laktator mozna dać do lodówki w woreczku strunowym. 😄Nie trzeba myć i wyparzać za każdym razem. Za dnia go myje i wyparzam ale w nocy do lodówki.
    Synek dopiero teraz się obudził i grzeje mu mleko.Cycki jak balony ale po takiej przerwie b.dużo tej takiej wody leci więc dam mu z butli.

Promyk ja się też zakładam. :)

Czekamy teksty w stylu że ktoś pokaże jak się dzieci robi są żenujące ale oni tego nie rozumieją.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk cieszę się że masz pozytywne nastawienie :)

Czekamy u nas do tej pory wspominamy jak moja ok. półrocza siostra zrobiła kupę. Jestem 3,5 roku starsza, zatargalam ja na automat i wacikami kosmetycznymi ten Tylek wytarlam :D bo chciałam żeby rodzice się wyspali :D

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie Ci „przyjaciele” właśnie wiedzą, jak jest, nie znają szczegółów, bo „nie wolno było o tym mowić” zeby sie „nie obrazili”, bo nie wiadomo czy chca czy nie chca miec dziecka... wiec trzeba sie było (zdaniem mojego Męża) dostosować... a teraz wala takie teksty... juz bym serio wolała zeby sie ekscytowali... to bysmy cos pogadały itd... a tak to nie mam ochoty Ich widywać... Maz tego nie rozumie... jak widac,.. posiedzieli do 23... takze potem posprzatalam, poszłam do sypialni a Maz siedział w pokoju obok.... wymarzona sobota...

Co do gadania „jak sie to robi” to jest poniżej wszystkiego....

Promyk bedziesz! Niedługo bedziesz w ciąży! A my tu wszystkie oszalejmy razem z Wami ze szczęścia!

Czekamy co do invitro to widzisz, zawsze jest ten plus, ze możesz miec więcej zarodków i po nie wrocic! Poza tym to bedzie Twoja komórka i plemniki Twojego Męża tylko pomogą im sie połączyć (swoją droga to nie rozumiem tego całego hejtu wokół invitro ... zamiast pomagać parom, które pragną dziecka, umożliwić zrobienie invitro na NFZ albo z dużym dofinansowaniem... to nie.... żyjemy w chorych czasach...

Frida jestem z Tobą!!!!

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Maz ok

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Promyk cieszę się że masz pozytywne nastawienie :)

Czekamy u nas do tej pory wspominamy jak moja ok. półrocza siostra zrobiła kupę. Jestem 3,5 roku starsza, zatargalam ja na automat i wacikami kosmetycznymi ten Tylek wytarlam :D bo chciałam żeby rodzice się wyspali :D
    Haha jakim rezolutnym dzieckiem byłaś! :) haha

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Haha jakim rezolutnym dzieckiem byłaś! :) haha
    I bardzo opiekuńczym. Na moją siostrę nie można było krzyknąć bo od razu ją broniłam. Dziwne że nie wyrosła na mega rozpieszcza :)

czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic do in vitro. Boję się tylko tej stymulacji, tego mojego guzka czy sie nie rozrosnie, tego ze nie bedzie zarodków, tego ze beda Ale kiepskiej jakości no i najgorsze co mi spędza sen z powiek - tego ze sie nie uda i stracę możliwości dalszego leczenia, bo in vitro to tak naprawdę ostateczne rozwiązanie. Ehh... włącza mi sie moje czarnowidztwo :(

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    I bardzo opiekuńczym. Na moją siostrę nie można było krzyknąć bo od razu ją broniłam. Dziwne że nie wyrosła na mega rozpieszcza :)
    W dorosłym życiu dalej sie tak trzymacie razem?

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ