Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Promyk89 wrote:No ja myślę. Nie życzę wam widoku świezej krwi w majtach będąc w ciązy. Wtedy priorytety się nagle klarują że ho hooo
Czekamy może nie takie spanie po 12, wytańcz się razem z małą kropką trzymam kciuki za was. Dziś/jutro wiesz już co z pozostałymi zarodkami,? Bedziesz tam dzwonić czy oni dadzą ci znać? Ja dzwonilam w swojej klinice prosto na embriologie, mialam nr na karcie po punkcji.Lavende86 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Adry wrote:Mam przepis na ciekawy krem z soczewicy i kalafiora z mleczkiem kokosowym. Robiłam wczoraj, żyję, dupy mi nie rozsadziło. Jakby ktoś chciał mogę zrobić zdjęcie i podesłać fotkę
Arienka jak masz byc spokojniejsza to idz do lekarza chociaz wiadomo, że dzieci to z reguły niejadkiPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Lavende86 wrote:A po drugie to wylewanie w zlew odciąganego w ciężkich bólach mleka musi być niefajne. Człowiek się poświęca, pompuje, a potem wylać trzeba. To może być wkur.....ce.
Dokładnie, o to mi chodzi głównie.
Adry absolutnie nie potrzebuje psychologa. Wyobraź sobie że twoja córka je tylko pasztet. Robisz te pasztety 6-8 razy na dobę. W tym raz w nocy i trwa to ok. 20,30 minut, a jak długo nie zrobisz to nawet i godzine. Mała je cały pasztet co 3,4h a często 1,5 lub nawet 2 pasztety. Wprowadzasz jedną małą kromkę chleba na dzień. Ona w tym momencie nie zjada całego pasztetu ale 1/3 całego co 4,5h albo rzadziej. Twoje pasztety lądują w koszu. Więc robisz ich mniej ale cudownym sposobem w piekarniku rośnie go więcej. Aha jeszcze jak nie zrobisz tego pasztetu w odstępie 3,4h to czujesz ból i pieczenie całego ciała, z czasem masz gorączkę.
To taka metafora, kto by tego nie analizował?
-
Arienka a ile mcy zamierzasz pompowac? Może schodz powoli z tych ilości skoro to takie frustrujace? I tak ukłony za tyle poswiecenia... A też nic na siłę. Choć z drugiej z mm nie lepiej bo tez dziewczyny wylewaja jak dziecko nie zje... No ale przynajmniej szybko jest przygotować mieszankę i w nocy nie trzeba siedzieć nad tym pół godziny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 20:52
Adry lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Arienka, bardzo się cieszę, że to napisałaś wiesz? Widać złość i gniew i dobrze. I proszę nie gniewaj się na mnie ani troszkę Bo trochę chyba włożyłam kij w mrowisko.
Jeżeli robisz dziecku pasztet i poświęcasz tyle czasu, dajesz z siebie wszystko i potem te pasztety wyrzucasz, to jaki to ma sens na dłuszą metę robić je po 20-30 m,inut dziennie x razy? może trzeba poszukać czegoś mniej czasochłonnego, co jesli nawet wyrzucisz nie będzie Cię tak dołować i złościć?
Ja wiem, że chcesz małemu dac wszystko co najlepsze, że się bardzo starasz, ale martwię się o Ciebie. Tak po ludzku. -
Frida91 wrote:Arienka a ile mcy zamierzasz pompowac? Może schodz powoli z tych ilości skoro to takie frustrujace? I tak ukłony za tyle poswiecenia... A też nic na siłę. Choć z drugiej z mm nie lepiej bo tez dziewczyny wylewaja jak dziecko nie zje... No ale przynajmniej szybko jest przygotować mieszankę i w nocy nie trzeba siedzieć nad tym pół godziny...
Już zeszłam do 6,7 i to jest wygaszanie laktacji podobno. Czekam na efekty, ale mam wzrost. Chciałabym by miał moje mleko te 12mcy.
-
Adry wrote:ale co może wkurzać? bo teraz ja nie rozumiem?
Arienkas83, Adry lubią tę wiadomość
-
Arienkas83 wrote:Już zeszłam do 6,7 i to jest wygaszanie laktacji podobno. Czekam na efekty, ale mam wzrost. Chciałabym by miał moje mleko te 12mcy.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Arienkas83 wrote:Adry serce mi rośnie gdy pije moje mleko a nie od krowy. Koniec tematu.
Arienko, dobrze juz, ja Ciebie naprawdę przepraszam. Nie wiedziałam też, że zmieniłaś zdanie i chcesz pociągnąć temat jeszcze kolejne 6 miesięcy, bo wcześniej było mówione, że do 6... może coś przegapiłam. eh
Przejdz sie w takim razie do lekarza z małym, niech go zbada, coś doradzi może co? ja nie umiem pomóc, chciałabym ale nie wiem jak a cięzko mi patrzec jak się męczysz. -
Frida91 wrote:Dziewczyny widzialyscie? Wyszła podobno jakaś zabawka Brzydal,jakiś dziwny stwór a na opakowaniu hasla "kopnij mnie, przyloz mi" itp... Co za idiotyzm, no nir wierzę...
-
Wszystko co jest związane z naszymi dziećmi to ciężki temat bo bardzo emocjonalnie do tego podchodzimy. Możemy próbować zrozumieć, doradzic ale każda z nas jest inna, ma inną sytuację itd.
Z wylewaniem/ wyrzucaniem rozumiem. Też mnie to do szału doprowadzalo bo Nina miała moment że nie chciała obiadów jeść. A okazało się że jestem *hujowa pani domu o jej to nie smakowało. Jak wprowadziłam zmiany to jest lepiej.
Mam wreszcie jednolity kolor na głowie, zero zniszczonych końcówek i grzywke. Mąż zachwycony.
Adry Ty coś o alkoholu pisałaś?Lavende86, czekamynadzidzie, Frida91, Adry, Promyk89 lubią tę wiadomość
-
Adry no dajesz ten przepis, bo ja tu już godzinę czekam!
Adry lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Multi - mój ma podobnie. Ostatnio rehabilitantka miała tą niepowtarzalną okazję zobaczyć go głodnego to nie mogła uwierzyć (a niejedno dziecko widziała) 🤣 Teraz ciągle się z niego śmieje. On jak na czas nie ma butli to potrafi się drzeć jak w egzorcyzmach Emily Rose. Tylko głową nie obraca 360° 😂 To już nawet nie jest płacz tylko taki krzyk jakby ktoś go wrzątkiem oblał. A jak mu dasz butlę do dzioba to czasami też nie zajarzy od razu bo jest tak zaaferowany płaczem i drze się nadal. Trzeba go wyrwać z tego amoku najpierw 😁 A potem wytrzeszcz oczu bo dali w końcu 😂
Choć nie powiem... jak jest najedzony to ostatnio dziecko anioł. Uśmiechy, flirty, guganie do każdego. No nikt mi nie wierzy w moje opowieści 😁 Toż to anioł nie dziecko.Adry, Promyk89 lubią tę wiadomość
-
A ja upolowałam nowe Canari o smaku słonego karmelu czeka na wypróbowanie mam nadzieję, że poczeka tak jeszcze z 1,5 roku
Lavende86, Multiwitamina, Adry, Frida91 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱