Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha a kiedy masz wizytę u lekarza?on podejmie decyzję czy potrzebna jest suplementacja, bo szwagierka bierze praktycznie od początku ciąży progesteron bo lekarka zauważyła na usg że tak jakby ciąża chciała się poronić i mówiła mi źe też nie była przekonana czy brać ale teraz nie żałuje, także nawet jeśli lekarz Ci zapisze to warto się "podreperować"Ok. 2 lata starań o pierwsze dziecko
Niedoczynność tarczycy
PCO
08.12.2018 pozytywny test ciążowy -nasz mały-wielki CUD❤ -
Bellisima wrote:Lavende ja miałam zawsze silny pms a przy luteinie zupełnie zniknął tak że okres mnie zaskakiwał
-
Bellisima wrote:malutka_mycha a kiedy masz wizytę u lekarza?on podejmie decyzję czy potrzebna jest suplementacja, bo szwagierka bierze praktycznie od początku ciąży progesteron bo lekarka zauważyła na usg że tak jakby ciąża chciała się poronić i mówiła mi źe też nie była przekonana czy brać ale teraz nie żałuje, także nawet jeśli lekarz Ci zapisze to warto się "podreperować"
-
hipsiątko ja też niezbyt dobrze czuje się przy anty, moja ginka mówiła mi że najgorsze są właśnie te pierwsze miesiące. Ale trudno jakoś przeżyje jeszcze te dwa cykle
hipisiątko lubi tę wiadomość
Ok. 2 lata starań o pierwsze dziecko
Niedoczynność tarczycy
PCO
Ja zirytowana trochę jestem bo próbuję ogarnąć badania prenatalne a lekarze nie udzielają mi pełnych informacji i zaczynam się gubić. Mam skierowanie na USG do szpitala, chcę zrobić też test PAPa ale lekarz że szpitala nie może wystawić skierowania. Mogę je dostać dopiero podczas USG ale boję się że mi nie dadzą. Mam takie skierowanie z Medicoveru ale muszę mieć zrobione najpierw USG. O tym lekarz mi nie powiedział, dowiedziałam się od pań z rejestracji. I teraz nie 2iem czy w Medicoverze mogę mieć obce USG czy nie. Wolałabym to badanie zrobić w Medicoverze bo wyniki chce mieć przy sobie a w szpitalu mogą mi ich nie dać.
-
USG robisz między 11 a 14 tygodniem, nie wiem czy tylko w szpitalu można ale chyba tak. W medicover ę można ale oni mają szpital. Test powinnaś zrobić do 48 godzin po USG. Jeśli masz pow. 35 lat test jest darmowy na NFZ, ile jest płatny poza to nie wiem ale wydaje mi się że nie bardzo drogo, pamiętaj to ma być PAPa a nie coś innego bo inne to jak zobaczysz cenę to się nogą przeżegnasz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:45
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Multi ja właśnie od miesiąca śmigam ma joge i nawet mnie to wciągnęło poza tym zumba i ćwiczenia cardio mam nadzieję że to też choć trochę pomoże
Multiwitamina lubi tę wiadomość
Ok. 2 lata starań o pierwsze dziecko
Niedoczynność tarczycy
PCO
Ha ha ha to nieźle. Ja mam nieco podobną historię.
Ja mam fretki, one mają gruczoły koło odbytu w których gromadzi się bardzo śmierdząca substancja służąca fretkę jak broń chemiczna. Na samym początku mojego posiadania fredów gdzieś koło 3 w nocy obudził mnie straszliwy smród. Pootwierałam okna i zaczęłam szukać co się zepsuło (podejżewałam że fretki ukrył gdzieś kawałek mięsa albo do domu wszedł szczur i zakańczył w nim swój żywot). Odsunełam łużko, biórku, wszystkie szafy. Po godzinie przypomniałam sobie że moje kochane zwierząt mają te swoje gruczołki...Multiwitamina, Paula83 lubią tę wiadomość