Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6590 3789

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i Tobie ;) ja też ogarniam na polu dziś mój ma spać po nocy. Może jeszcze zaskoczę na okna u Teściowej. Bo u siebie muszę z oknami poczekać bo dosłownie na każdym parapecie mam pomidory i paprykę. Już z miesiąc...na całe szczęście ten mój wariat ma to sadzic w tym tygodniu. Wszędzie pełno ziemi. Szklarnie w tamtym roku postawił i sfixsował ba jej punkcie hehe

    Adry lubi tę wiadomość

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • arienka831 Przyjaciółka
    Postów: 63 23

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy, małpiszon przyszedł z rana spóźniony 3 dni. Smutno mi bo ostatnio się tak spóźnił 6 lat temu i na teście były 2 grube krechy. Mam okropna myśl że drugi raz się to nie zdarzy. :( Dobrze że nie boli i się nie leje że mnie.

    Idę w sobotę zrobić badania tarczycy, co jeszcze mogę przebadać, nie wiem testosteron? Będzie to 4ty dc. Na inne hormony czekam po majówce niech mi gin da skierowanie.

    6b8de5573dda61a0b1f4524c69bdf4a1.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    A długie masz cykle? kiedy masz mniej wiecej owulacje ? Opowiedz coś więcej :) Zaciekawiłaś mnie bardzo

    Z reguły 27 dni, ale ostatnio mam nieregularnie. Z tego, co wyczytałam, to tak jest przy tyłozgięciu macicy, że położenie szyjki jest na odwrót :)

    Adry lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6590 3789

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arienka831 wrote:
    Ja w pracy, małpiszon przyszedł z rana spóźniony 3 dni. Smutno mi bo ostatnio się tak spóźnił 6 lat temu i na teście były 2 grube krechy. Mam okropna myśl że drugi raz się to nie zdarzy. :( Dobrze że nie boli i się nie leje że mnie.

    Idę w sobotę zrobić badania tarczycy, co jeszcze mogę przebadać, nie wiem testosteron? Będzie to 4ty dc. Na inne hormony czekam po majówce niech mi gin da skierowanie.
    Bo bardzo często jak dziewczyny zaczynają się starać i im zależy to nagle bum @szaleje jakieś anomalie itp. To wpływ naszej psychiki na te sprawy, nawet jak tego nie chcemy.

    Dziewczyny ja mam piersi nabrzmiałe, czułam bardzo delikatnie wieczorem jajniki i codziennie jaki nowy pryszcz. Albo ja się sypie. Albo jednak mój organizm jakoś się przebudza. Ale nie zapeszajmy jeszcze bo dopiero 9dc. Albo właśnie to moja głowa płata mi figle

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    a czy to tyłozgięcie utrudnia w jakiś sposób zajscie w ciążę? czy są jeszcze jakieś inne objawy, czy to potwierdzał lekarz? :) Kurcze, ile kobiet tyle przypadków. Oby i Wam udało się szybciutko zobaczyc 2 kreski na tescie

    Podobno nie utrudnia, nic więcej mi lekarz na ten temat nie mówił.

    Ale wczoraj byłam na monitoringu i owulacji ani widu ani słychu.. :(

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4477 3106

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arienka831 wrote:
    Ja w pracy, małpiszon przyszedł z rana spóźniony 3 dni. Smutno mi bo ostatnio się tak spóźnił 6 lat temu i na teście były 2 grube krechy. Mam okropna myśl że drugi raz się to nie zdarzy. :( Dobrze że nie boli i się nie leje że mnie.

    Idę w sobotę zrobić badania tarczycy, co jeszcze mogę przebadać, nie wiem testosteron? Będzie to 4ty dc. Na inne hormony czekam po majówce niech mi gin da skierowanie.
    zrób oprocz tsh, fT3, fT4 też anty TG i anty TPO

    4,5 roku starań...
    32 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4477 3106

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Podobno nie utrudnia, nic więcej mi lekarz na ten temat nie mówił.

    Ale wczoraj byłam na monitoringu i owulacji ani widu ani słychu.. :(
    no właśnie a pecherzyk dominujący jest? Bo jeśli jest widoczny to jest nadzieja zawsze ;) ja miałam owu 16 albo 17dc, też mam tyłozgięcie. Moja dr kazała się kochać "na pieska" bo plemniki mają krótszą drogę wtedy do jajników :P

    4,5 roku starań...
    32 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    czasem podróż, stres, lub inne "nietypowe" wydarzenie wpływa na owulację i jest ona poźniej lub wcześniej. Jesli byłby to 25 dzień cyklu to rzeczywiscie mogłabyś się martwić, ale skoro to 15 to może przyjdzie za 3-4 dni..., a jakieś pęcherzyki było już widać? Temperatura jest jeszcze nisko, wiec jak dla mnie jesteś wciąż w pierwszej fazie cyklu :)
    Tutaj jest parę dziewczyn co robią monitoringi i są już ekspertkami, wiec z pewnością jak zajrzą to się więcej wypowiedzą, bo ja akurat nie robilam monitoringow :)

    Endometrium 9mm, jajniki bez pęcherzyka dominującego, płynu w zatoce nie stwierdza się.. To mój pierwszy monitoring, więc się nie znam, ale lekarz kazał mi przyjść dopiero 8-10 maja, więc już w kolejnym cyklu - wnioskuję po tym, że ten cykl spisał na straty..

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Paula83 Autorytet
    Postów: 987 729

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim

    Wątek w sam raz dla mnie. Wpisuję się w jego tytuł w 10000% .Macie tutaj takie fajne zażyłe relacje, że aż żal się wcinać. Ale mimo wszystko chciałabym dołączyć do elitarnego grona.

    Mam 35 lat, staramy się od 6, zero dzieci, zero ciąż. Mąż wyniki Ok, ja po zmianie lekarza na klinie w listopadzie 2017 i zrobieniu kolejnych badań czekam na Sono HSG.

    Pozdrawiam

    Adry, czekamynadzidzie, Multiwitamina lubią tę wiadomość

    7 lat starań....
    insulinooporność
    MTHFR - układ heterozygotyczny
    AMH: 0,69 (05.2018)
    SONO HSG -OK !!!!
    31.05.2018 (IUI) - 4tc :(
    24.08.2018 (IUI) - :(
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

    A ja się witam po dłuższej nieobecności ;)
    Można z powrotem? ;)

    Adry, Multiwitamina lubią tę wiadomość

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stara bieda, nic nowego ;)
    Tyle, że od maja rezygnuję z nocek w pracy :) Może to wpłynie trochę na moje starania :)

    No jak się kocisko przejęło ;D Żeby się nie okazało, że przeprowadzi się do Was :D
    A moja kotka przyniosła mi dzisiaj do pokoju pół ziemi z ogródka :o spacery sobie takie z rana robiła.

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

    01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • arienka831 Przyjaciółka
    Postów: 63 23

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    arienka to moze juz zaczekaj az gin Ci wyznaczy co masz zbadac, zrob sobie ta tarczyce i tyle. hormony najlepiej badac w 3 dc, lub 7 dni po owulacji, w zaleznosci co się bada.

    No właśnie chyba tylko TSH i ogólną morfologię zrobię, z tym że morfologia podczas @ też może dziwnie wyjść.

    Odnośnie tyłozgięcia to ja też mam. Dowiedziałam się na pierwszej wizycie u gina po ujrzeniu pozytywnego testu ciążowego. Nie utrudnia, ale polecają kochać się "od tyłu". My wtedy w pozycji klasycznej zmajstrowalismy synka, generalnie mój mąż nie lubi tej pozycji i ja muszę się prosić :P

    6b8de5573dda61a0b1f4524c69bdf4a1.png
  • Taka_Babka Autorytet
    Postów: 551 110

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    mój też ma za dużą lepkość. Musi pić minimum 3l wody dziennie (w rożnej postaci) + mój bierze ambroksol 2 tabl dziennie przez 3 miechy taka kuracja i powinno być lepiej. Z morfologia tak jest. Mój ma 5% dobrych plemników i podobno to jest całkiem spoko, więc nie ma co się załamywać. Norma to 4% więc jest ciut poza ;)
    ojej moje kondolencje z powodu cioci :(

    A jaki lekarz przepisał Twojemu te leki?

    9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Paula83 Autorytet
    Postów: 987 729

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Kochana WITAJ!!! Wcale nawet nie myśl, że się wcinasz. My się bardzo cieszymy :)
    Opowiadaj nam zaraz coś o sobie/o was. Staracie się co cykl, czy były jakieś przerwy? Robiliście badania na wrogość śluzu? 6 lat to już dużo :( Myśleliście o inseminacji? Jeśli wszystko jest ok i nie ma ciąży to czasem pomaga ominąć jakąś przeszkodę pomiędzy... No nic mi nie przychodzi do głowy tak na szybko... Może HSG coś wyjaśni. eh. Jak sie trzymasz?

    6 lat starań to faktycznie trochę długo. Mieliśmy przerwy. Zaczęliśmy rok po ślubie tak na poważnie. Kolejni lekarze nic nie widzieli, hsg, badania ok, mąż również. Później wyszły guzy na tarczycy i operacja - usunięcie całości. Normowanie hormonów trochę trwało, więc zrobiliśmy sobie przerwę która się trochę przedłużyła. Później powrót do starań i wszystkie badania od nowa i znów nic. Od listopada jesteśmy w klinice z polecenia. Pierwszy raz kazano mi zrobić MTHFR które wyszło heterozygotyczne i bardzo wysoka homocysteina. Rok temu miałam rwę kulszową i dostałam bombę witaminy B12 która do tej pory nie zeszła ze mnie. Nadal mam wysoki poziom, ale to ponoć nieszkodliwe. Jestem na witaminach nie-metylowanych. Zaczęła mi tez skakać prolaktyna ale już jest w ryzach. Teraz jestem na antykoncepcji do odwołania. W przyszłym tygodniu mam dzwonić żeby zapisać się na sono HSG, a później mamy przejść na stymulację hormonalną a później jakby co to inseminacja. (miałam już 2 wcześniej ale nie dały one efektów). Moja lekarka mówi ze mogło tak być przez wysoka homocysteinę i MTHFR. Zobaczymy co będzie.

    7 lat starań....
    insulinooporność
    MTHFR - układ heterozygotyczny
    AMH: 0,69 (05.2018)
    SONO HSG -OK !!!!
    31.05.2018 (IUI) - 4tc :(
    24.08.2018 (IUI) - :(
  • Paula83 Autorytet
    Postów: 987 729

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrogości jeszcze nie robiliśmy

    7 lat starań....
    insulinooporność
    MTHFR - układ heterozygotyczny
    AMH: 0,69 (05.2018)
    SONO HSG -OK !!!!
    31.05.2018 (IUI) - 4tc :(
    24.08.2018 (IUI) - :(
  • arienka831 Przyjaciółka
    Postów: 63 23

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula83, mój rocznik, ja mam urodziny na koniec sierpnia. Chciałam zajść w 2gą ciążę do 34 roku życia, oby się udało.

    A nie myślałaś o laparoskopii lub histeroskopii? Może są jakieś mechaniczne przeszkody, owulację potwierdzalas monitoringiem kiedyś? I jak badania męża? Jemu 6 lat to już bym oszalała chyba. Ale trzymaj się, do 40stki nam się uda ;)

    6b8de5573dda61a0b1f4524c69bdf4a1.png
  • Paula83 Autorytet
    Postów: 987 729

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej drożność sprawdzona wszystko było ok, łącznie z monitoringiem. Ostatnie 2 cykle nie pękało mi jajo. Mam torbiel ale wcześniejsi lekarze powiedzieli żeby jej nie ruszać. Teraz po HSG lekarka powiedziała, że jak drożność będzie ok i nic się nie zadziej to będziemy usuwać torbiel. Muszę powiedzieć że zmiana lekarze na klinikę dała mi pozytywnego kopa. Ale i tak dolina mnie łapie, tylko że jak się rodzi jakaś nadzieja to jest dużo lepiej dla mojej psychiki. U męża badania powtórzone w klinice - wszystko dobrze.
    No trosze Ci zostało arienka do urodzin więc powodzenia :)

    7 lat starań....
    insulinooporność
    MTHFR - układ heterozygotyczny
    AMH: 0,69 (05.2018)
    SONO HSG -OK !!!!
    31.05.2018 (IUI) - 4tc :(
    24.08.2018 (IUI) - :(
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4477 3106

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    KOchana, myślisz, ze jest sens, to bedzie juz 4 dc. chyba, że te robi się do 5 dc. kurcze, juz czasem sie gubię co kiedy :)
    panel tarczycowy nie ma znaczenia kiedy zrobisz, przecież te hormony chyba nei zależą od cyklu?? ja nie robiłam 3dc

    Adry lubi tę wiadomość

    4,5 roku starań...
    32 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4477 3106

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Endometrium 9mm, jajniki bez pęcherzyka dominującego, płynu w zatoce nie stwierdza się.. To mój pierwszy monitoring, więc się nie znam, ale lekarz kazał mi przyjść dopiero 8-10 maja, więc już w kolejnym cyklu - wnioskuję po tym, że ten cykl spisał na straty..
    a który to dzień cyklu?

    4,5 roku starań...
    32 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
  • czekamynadzidzie Autorytet
    Postów: 4477 3106

    Wysłany: 18 kwietnia 2018, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    A jaki lekarz przepisał Twojemu te leki?
    to jest bez recepty ;)

    4,5 roku starań...
    32 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰

    "Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ