Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny NT 2,15 i ryzyko trisomii 21 1:845 to dobrze, źle czy średnio? Lekarz mówił że nie jest najniżej ale bliżej niskiego ryzyka niż wysokiego. Ale cholera wie czy nie chciał mnie za bardzo stresowac
-
Multiwitamina wrote:Już po. Nasze szczęście zdrowe i całe. Już ma 14cm i schowało tyłek więc nie wiem co się kryje. Uważam że uparte po ojcu i robi na złość. Za 2 tyg mogę poczuć ruchy, tak mi Pan dr powiedział. Nast. Wizyta na koniec miesiąca.
Ja juz czuje delikatne ruchy od zeszłego tygodnia.
Arienkas83, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Beatrix_ wrote:No to w normie. A i dziewczyna no to pięknie bo Ty marzylas o niuni właśnie?
Multi fajnie że wszystko okja dzisiaj pytałam to mi tylko książkowe powiedział że koło 20 tyg
Adry, czekamynadzidzie, Beatrix_ lubią tę wiadomość
-
Ruchy czuć na początku takie smyranie od środka albo dotykanie delikatne.
Coś wspaniałego.
Potem to już kopniaki i rozpieranie, mi wkładał nóżkę pod żebra tak się rozciągał. Śmieje się bo do teraz mu zostało że tak samo się w nocy rozciąga i mnie naciska tymi nogulami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 18:35
-
Nefre_ ms wrote:Arienka temperatura to chyba bez znaczenia Ważne żeby był skok chyba Proga masz wysokiego to chyba ok
To mój wykres, wg mnie do kitu temperatury, no ale progesteron ok. Dodam że od stycznia do czerwca temp. Dochodziły do 36.90, w ciąży więcej. A tu najwięcej 36,67. A może baterię termometru wymienić?
Aha widzę że przez ten nowy wygląd te temperatury są źle pozaznaczane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 18:48
-
U mnie to i w ciąży byly nieraz temp 36.6 a u mnie prog 27 w okolicach 21 dc tak bynajmniej było w siepniu a temp to wlasnie 36.5 36.6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 19:16
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja pierwsze ruchy zaczelam czyc okolo 13 tc ale to właśnie bylo dziwne uczucie takie jakby cos wirowalo w srodku hehe pozniej okolo 16 juz byly wyrazniejsze .. mam gdzies nagrane jak serduszko bilo synkom bo miałam detektor tetna plodu
Multiwitamina, Paula83 lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Adry wrote:Generalnie wydaje mi się, że nie masz powodu do zmartwień. Jakby wyszło 1:100 to może, może. Na ten wynik składa się tyle wytycznych,że ja tego nie ogarniam. I gratulacje dziewczynki
imię macie wybrane?
Adry lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Za to ja przeciwnie, ale to też efekt hormonów. Popłakałam sobie chociaż wiem że to są małe szanse. Ale spokojniejsza bym była gdyby jednak te ryzyko było nizsze
malutka_mycha, Multiwitamina, czekamynadzidzie, Adry, Paula83 lubią tę wiadomość
-
Malutka_mycha - mój wynik prenatalnych:
Ryzyko skorygowane:
Trisomia 21 - 1:1064
Trisomia 18 - 1:4379
Trisomia 13 - 1:6948
I uwaga uwaga dodatkowo:
Samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży - 1:110 (!)
To ostatnie to któraś z Was miała? He? Bo ja taki gratis dostałam z badań.
A wynikło to prawdopodobnie z bardzo niskiego białka pappa, które wynosiło u mnie 0,307 MoM. (Z uwagi na ten zły wynik dostałam skierowanie na echo serca płodu do Katowic). Nie pytaj ile płakałam (zupełnie niepotrzebmie jak się okazało).
Potem się dowiedziałam, że przy takim białku pappa mogą być problemy z łożyskiem i może się małe dziecko urodzić. Dowiedziałam się tego już po porodzie przez przypadek bo w ciąży nikt nie potrafił mi powiedzieć o co kaman. U mnie się to sprawdziło bo na końcu był problem z jednym przepływem i mała miała niską masę urodzeniową. Poza tym to okaz zdrowia, który obecnie nie odstaje rozmiarami od rówieśników.
Także mycha - luz. Różne rzeczy wychodzą w tych badaniach.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Dodam jeszcze że zły przepływ wyszedł mi tylko RAZ, a potem wychodziły już dobre. Ktg cały czas super. Mimo to trzymali mnie w szpitalu dmuchając na lodowate. Gdybym doczekała do terminu mała miałaby całkiem ładną masę i byłoby ok. Tylko, że teraz jest mania badań i bali się chyba. W końcu urodziła się w 37tc. Tzn wyciągnęli ją z brzucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 20:52