X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:52

malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie też mnie zastanawia przy następnym badaniu genetycznym znowu się oblicza jakieś ryzyko? Czy to tylko raz?

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to niestety jest stres. Cały czas gdzieś tam z tyłu głowy się martwisz. Czy wszystko pójdzie do końca dobrze, czy dziecko zdrowe, czy przy porodzie coś się nie stanie i tak w kółko. Potem rodzisz dziecko i już do końca życia się martwisz ;-) (jak to moja mama mówi). Matki muszą mieć twardy tyłek i dużo siły.

Z doświadczenia powiem, że większość rzeczy o które się martwimy nigdy nie następuje. Żyj chwilą. Ciesz się ciążą! Nie trać czasu na zamartwianie. Nic Ci to konstruktywnego nie da. Ja jestem pewna, że u Ciebie jest wszystko ok :-) A jak będziesz jedną z tych 700 czy 800, której dziecko było chore to zacznij grać w totolotka :-P

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A właśnie też mnie zastanawia przy następnym badaniu genetycznym znowu się oblicza jakieś ryzyko? Czy to tylko raz?
    Przy kolejnym już nie z tego co wiem. Ja nie robiłam z uwagi na to, że robiłam to echo, a to jest nawet dokładniejsze badanie i też wszystkie organy są sprawdzane i pani dr powiedziała, że już nie muszę nic badać bo dzidzia jest zdrowa jak ryba wg. niej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mi lekarze mówili w szpitalu - czy zdrowe to się okaże po porodzie. (Dopriwadzali mnie tym do szału). Prenatalnie nie wykryjesz wszystkiego. Np. taki autyzm. Nie da się go wykryć w łonie matki. Jest wiele takich chorób. Trzeba wierzyć, że jest dobrze i tyle.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Moja droga skąd to znam :D moja ginka w 36 tygodniu nie była mi w stanie zmierzyć ilości wod płodowych i wysłała że skierowaniem do szpitala na szybszą cesarkę. Jak się okazało wszystko było ok i urodziłam po 3 tygodniach, a jakby mała była ułożona prawidłowo to podejrzewam, że jeszcze pochodzilabym kolejne 2 tygodnie.
    Pamiętam jak powiedziałam do męża w tym 36 tygodniu, że nadal nie jestem gotowa na to dziecko a to już... na szczęście dostaliśmy jeszcze w gratisów od losu 3 tygodnie wolności :P
    No ja w szpitalu spędziłam "wspaniałe" 3 upalne tygodnie :-D a po porodzie 5 dni. Łącznie - prawie miesiąc. Masakra! A poszłam tylko sprawdzić czy waga małej jest ok i czy przyrasta... Weszłam i nie wyszłam :-D Nosz....

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam to samo mimo, że dziecko planowane i bardzo upragnione to przerosło mnie to. Ale u mnie też inna sprawa bo ja niestety miałam depresję poporodową i to masakryczną. To był dla mnie szok.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    O gdzieś znalazłam, że są choroby- wady sprzężone z płcią.. i wtedy np. w jakiejś rodzinie nie udaje się utrzymać ciąż o konkretnej płci .. I to jest jakieś wytłumaczenie..
    Tylko dopóki nie zbadasz dna to gówno wiesz.
    no to chyba że w ten sposób, to tak. Ja mam kolegę który ma 2 siostry, każda z nich jest własnie obciążona genetycznie. Tak jakby trochę autystyczne te dziewczyny, takei bardzo dizwne. obydwie takie same. Takei jakby opóźnione w rozwoju. A chłopak normalny. Więc wady sprzężone z płcią - tak może być jak najbardziej ;) teraz to ma sens :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 3 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamynadzidzie

O której jutro jedziesz? :)
    dziewczyny jutro o 10tej trzymajcie kciuki :) tak mam być razem z mężem. Zastanawialiśmy się dzisiaj po co ten mąż. Chyba tylko, zeby sie pokazał, że istnieje :D żeby sie w trakcie nie okazało, że jednak nie mam z kim współżyć :P

Lavende86, czarnulka24, Beatrix_, Multiwitamina, Nefre_ ms, Paula83 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż po to, że niepłodność nie jest problemem kobiety, ale problemem pary. Czasem problem jest po stronie męskiej. A słyszałam, że kliniki często lubią badać wszystko od początku nie patrząc na wcześniejsze wyniki np. nasienia.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 3 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Nie znam się aż tak i nie wiem czy to ma związek w ogóle.... Dziewczyny mają małe skoki i wysokie progi.ja miałam 37 st o 13 wiec to może nie mieć wpływu Obserwuj dalej A badałaś Tsh i prolaktyne w tym cyklu?
    a ja nie mialam skoku temperatury w ogóle a prog 22 więc widzisz ;) owulacja była ;)

Arienkas83 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 3 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Mąż po to, że niepłodność nie jest problemem kobiety, ale problemem pary. Czasem problem jest po stronie męskiej. A słyszałam, że kliniki często lubią badać wszystko od początku nie patrząc na wcześniejsze wyniki np. nasienia.
    kurde mam nadzieje ze nei bedzie trzeba powtarzac zbyt wielu badań, bo to kolejne koszta i kolejny zmarnowany niepotrzebnie czas, bo nie wydaje mi sie, zeby pod wzgledem hormonow wiele sie zmieniło od czasu ostatnich badań, ale zobaczymy co powiedzą ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    no to chyba że w ten sposób, to tak. Ja mam kolegę który ma 2 siostry, każda z nich jest własnie obciążona genetycznie. Tak jakby trochę autystyczne te dziewczyny, takei bardzo dizwne. obydwie takie same. Takei jakby opóźnione w rozwoju. A chłopak normalny. Więc wady sprzężone z płcią - tak może być jak najbardziej ;) teraz to ma sens :)
    Ciekawe na jakiej zasadzie to bo sprzężenie z chromosomem x powoduje wady u mężczyzn. U kobiet tylko jeśli gen jest dominujący albo trafią się 2 recesywne. Faceci mają tylko jeden x więc i jeden recesywny wystarczy.

npV2p1.png

Wysłany: 4 października 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Stosunków z mężem nie ma już praktycznie żadnych, nawet ze sobą już nie gadamy na inny temat niż dziecko. Wszystko się rozjechało. Myslałam, że jak wrócę do pracy to widując się rzadziej jakoś się poprawi, a tylko się pogorszyło. Staram się o tym nie myśleć tylko żyć z dnia na dzień. I pomyśleć, że kiedyś nie potrafiliśmy bez siebie godziny wytrzymać :) No, ale takie jest życie. Wzloty i upadki.
    Podobno jak dziecko trochę podrośnie to wtedy stosunki z mezem sie poprawiaja bo dziecko bardziej samodzielne i wiecej czasu czlowiek ma dla siebie, zaczyna sie ze soba normalnie rozmawiac a nie warczec ;) to ciekawe ze dzieci powoduja kryzysy w zwiazkach. Bardzo często spotykane zjawisko. Na szczęście mija ;)

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - no niestety z tymi relacjami tak to już bywa gdy przychodzi dziecko. Bywają kryzysy. U nas kiedyś było idealnie pod każdym względem, a teraz... jest różnie. Ogólnie jest ok, ale częściej są kłótnie. Ostatnio jak mała się tak źle zachowywała to też było wyrzucanie sobie czyja to wina i kto źle na to reaguje. No i standardowo kto jest bardziej zmęczony :-D. Tylko że jak dziecko się drze i wyprowadza wszystkich z równowagi to emocje wiszą na włosku i wystarczy jeden dziwny tekst do kłótni. Tylko, że nam szybko przechodzi.

U mojej siostry już leciały teksty o rozwodzie a mały ma 5 miesięcy :-D Oczywiście potem też im przechodzi :-P

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zbieram siły mentalne żeby wyjść z łóżka. Dziś ja muszę odprowadzić małą. Ciekawe jak ją zwlekę z łoża :-D Przed godziną mnie wołała bo jej się skarpwtka zsunęła z pięty i trzeba było poprawić :-P Teraz tnie komara. Ja mam jeszcze do końca tego tygodnia L4 więc coś dziś porobie w domu jeśli brzuch pozwoli.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 4 października 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz naturalne reakcje kazdego malzenstwa ;)
    Dziewczyny! Przelozyli mi wizyte!!! Na szczęście tylko na popołudnie a nie na inny dzien! A ja tak wczesnie wstalam! :p dobrze ze urop caly dzien wzielam bo nie mialabym jak pojsc do pracy ;) adry ha poodobnie jak Twoja corka ide dospac jeszcze z godzinke bo od 6 jestem na nogach :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 07:35

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry i bez dzieci może być źle, tylko chyba ten czas ciszy aż tak się nie wydłuża.
    Akurat wczoraj o coś poszło, nie wiem o co. Ale pewnie moja wina ;)

Czekamynadzidzie Ty to masz dawkę stresu zapewniona. Kawy przynajmniej dzisiaj nie potrzebujesz :)

Ja dzisiaj spałam 4 godz, organizm chyba chce mnie już przygotować na niedosypianie po porodzie. Tak o mnie dba, kochany :)

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:52

Nefre_ ms, Paula83, Frida91, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale do dupyyyy sie dziś czuje :(
    Moze to przez nie wyspanie.
    U mnie tempka ciut skoczyla to pewnie juz po owulce ale szalu nie ma :( .. niestety czuje ze w tym miesiacu nic z tego nie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 09:48

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ