Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję wszystkim za rady, muszę sama znaleźć rozwiązanie. Odnośnie ryzykownego pomysłu Adry- nie zrobię tego. Na początku roku powiedziałam coś podobnego to się nieźle wkurzył. Ja to robię dla synka, niestety wolę ten seks mieć rzadziej niż w ogóle nie mieć bo wtedy szanse na rodzeństwo są zerowe. Już przerabiałam brak seksu więc wytrzymam. Powiem mu jedynie żebyśmy jednak ten czas płodny wykorzystywali maksymalnie a nie wtedy kiedy on powie. Bo inaczej się będę bardziej stresować i dopiero nic z tego nie będzie.
Adry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Arienka83b nie wiem jak do tematu podejść... Mieliśmy po ślubie z moim taki czas że zatraciliśmy się w pracy i było mniej sexu ale był.Trwalo to może z 4 miesiące. Odbyliśmy rozmowę. Znaczy ja mówiłam i wtedy nie było jeszcze starań o dziecko. Powiedziałam wprost że lubię sex i chce wiecej. Że czuje się nie zaspakajana. Przyjął na klate i dajemy radę. Ciężko jest po Mąż jest i ratownikiem i strażakiem więc stres i długość zmian jest męcząca. Tyje i chudnę tak cały czas i trwa ze mną.
Ale wszystko tylko dzięki rozmowie i zrozumieniu.
Ale tak jak Adry napisała mężczyzna to człowiek prosty trzeba mieć tylko instrukcje obsługi9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Koniczynka-staramy się od stycznia. W grudniu go przekonałam i seks też był ale jakoś kilka razy bez patrzenia w płodne.
Adry- masz rację, robię to dla synka za wszelką cenę. Walczę o to już długo.
Multiwitamina- on nie zrobi żadnych badań gdy mu powiem, jedynie lekarz, ale zaciągnąć go gdziekolwiek jest kiepsko. A już jak mu powiem że prolaktyna bo mu się nie chce to tym bardziej się zablokuje.Adry lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 19:25
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KoniczynkaNaSzczęście wrote:Wiekszosc z Was jest na poczatku drogi...tak czy siak uda sie Wam za jakis czas- statystyki...
Ja zaczynam poważnie myśleć o ivf...że może u mnie szkoda czasu na to wszystko juz i lepiej odkladac kase i np za rok podejść...Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
KoniczynkaNaSzczęście wrote:Faceci juz tak mają....
Przeważnie myśla ze hop siup i już...a niestety nie zawsze...
Moj tez czesto reaguje na sytuacje kryzysowa awanturą, krzykiem. Oni mają inne mózgi niestety..Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Byłam u ginekolog.... Nie mam już siły. Pojawiło się wczoraj krwawienie nazwę to średnim gdyż na wkładce coś tam widać. Wczoraj był 39 dc. Poszłam do gin bo miałam już termin i gówno widać Ona nic nie wie. Pęcherzyk 20 mm ale nie wiadomo czy poowulacyjny ale bez owulacji czy owulacja dopiero będzie. Jakiś płyn gdzieś tam widziała i że może to być bardzo i to bardzo wczesna ciąża ale by raczej tego nie obstawiała. A czy to krwawienie jako @ czy inne nie wie. Mam dalej brać bromergon i zapisywać codziennie jakie było krwawienie i za 2-3 m- c dopiero przyjść...
Nie wiem co robić. Czy odpuścić i faktycznie po 2 miesiącach wrócić i zobaczyć co będzie czy walczyć dalej. Czuje się już bezsilna. Mam doła po tej wizycie. Nie będzie monitoringu bo bez sensu skoro wyjeżdżam a bromergon jeszcze mógł nie zacząć działać.
W poniedziałek idę do innego ale mam takie dziś nastawienie że nie wiem czy jest sens.9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
Witam Kobietki , ja jestem dopiero albo aż po 7 miesiacach intesywnych starań o dziecko , i już przestaje wierzyć że zobacze upragnione dwie kreski..mam stwierdzony niedobór Progesteronu w organizmie co za tym idzie nieregularne miesiaczki owulacje jestem już po drugiej serii hormonów i nic nie pomaga..dostaje miesiaczke wtedy gdy owulacja gdy ma byc owulacja miesiaczki wszystko sie placze nic nie wyrownuje
-
nick nieaktualnyCzekamy na dzidzię.
Dopiero zaczelam sie badać w lipcu zeszlego roku.
Wczesniej nie mialam az takiego parcia- ale pilnowalam plodnych ( mam bolesne owulacje wiec wuem kiedy jest) z biegiem czasu bylam pewna ze cos jest nie tak. Obstawialam mojego z poczatku..
Tak naprawde jestem na poczatku drogi.
Mialam 2 cykle monitorowane- owulacja jest.
Zbadalam: TSH i ft3 ft4 i przeciwciala.
Wszystkie hormony: LH estradiol prolaktyne( podwyższona ale nie zaburza owulacji- ajtualnie dostinex)progesteron
U endokrynologa zbadalam Androstendion DHSO4 i testosteron
Maz zrobil badanie nasienia z morfologia i posiewem na bakterie w klinice z marszu.
Bylam na 1 wizycie w klinice i mialam zrobic HSG ( niestety wyszly cyrki o czym już pisalam)
Dodatkowo dal mi Euthyrox na tarczyce bo mimo ze wynik do zycia jest ok to do ciazy ciut za wysoki ( TSH 2.7) a to idzie w parze z prolaktyna- jest zależność.
Oczywiscie robilam tez taka podstawe jak Morfologia z rozmazem, OB, CRP, cholesterol, glukoza, proby watrobowe( Aspat, Alat) itp.....
Teraz musze jeszcze zrobic w 3dc AMH i powtorzyc hormony, tarczyc..zrobic toxoplazmoze i cytomegalie..noi to cholerne HSG lub/i Histeroskopie...
Na własną reke zrobilam tez Homocysteine i mam ciut za wysoka- zastanawiam sie nad folianem zamiast kwasu foliowego..
Z Supli przerabialam Inofolic, Magne b6, witD, bcomplex, siemie lniane, żel Conceive Plus...
Także tak to u mnie wygląda...
W piatek kolejna wizyta w klinice... -
nick nieaktualnyTaka_Babka wrote:Byłam u ginekolog.... Nie mam już siły. Pojawiło się wczoraj krwawienie nazwę to średnim gdyż na wkładce coś tam widać. Wczoraj był 39 dc. Poszłam do gin bo miałam już termin i gówno widać Ona nic nie wie. Pęcherzyk 20 mm ale nie wiadomo czy poowulacyjny ale bez owulacji czy owulacja dopiero będzie. Jakiś płyn gdzieś tam widziała i że może to być bardzo i to bardzo wczesna ciąża ale by raczej tego nie obstawiała. A czy to krwawienie jako @ czy inne nie wie. Mam dalej brać bromergon i zapisywać codziennie jakie było krwawienie i za 2-3 m- c dopiero przyjść...
Nie wiem co robić. Czy odpuścić i faktycznie po 2 miesiącach wrócić i zobaczyć co będzie czy walczyć dalej. Czuje się już bezsilna. Mam doła po tej wizycie. Nie będzie monitoringu bo bez sensu skoro wyjeżdżam a bromergon jeszcze mógł nie zacząć działać.
W poniedziałek idę do innego ale mam takie dziś nastawienie że nie wiem czy jest sens.
Sory ze tak z grubej rury, ale zmuen lekarza...
Dobry gin stwierdzi jaka to faza cyklu i nie pomyli pecherzyka ciazowege z owulacyjnym czy cialkiem żółtym...pozatym po grubosci endometrium tez mozna stwierdzic wiele...po jajnikach czy pecherzyk rośnie cxy jest cialko żółte i plyn w zatoce...
Masakra..wspolczuje...
Mozesz zbadać proga- tez to cos da bo po owu jest wysoki a po@ niziutki... -
Progesteron na zerowym poziomie i wysoka prolaktyna ... ogolnie to "w srodku" jestem zdrowa jajniki macica wszystko tak jak ma być , biore Tabletki hormonalne ( Luteine) kwas foliowy i żel wspomagajacy dopochwowo..dodam że mam duzo nadwage ale staram sie to zmienic..stres u mnie jest na pozytku dziennym od tych 7 mies do tego dochodzi presja rodziny/partnera o dziecko nigdy nie stosowałam antypigułek , od 2 lat z Narzeczonym sex przerwywany a ostatnie 7 mies intensywne starania wraz z lekami i nic mysłam ze chociaż ureguluje mi sie miesiaczka bo po pierwszwj seri hormonow dostałam planowo miesiaczke po 28 dniach a pozniej dostałam po 2 tyg i znów sie załamalam
-
nick nieaktualnyMoze HSG jeszcze podpytaj...
Spokojnie nim prolaktyna sie unormuje to musisz odczekac...a tsh? Bo to idzue w parze ..tsh podwyzsza lub obniza prolaktyne..jak rosnie jedno to i drugie...podpowiedz lekarzowi...
Luteine jak bierzesz?
Reszta hormonów ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 18:30