Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Arienkas83 wrote:A ja mam cerę suchą. Muszę używać kremów nawilżających i półtłustych. Uwielbiam kremik nagietkowy Ziaja, mój ulubiony.
Jeszcze np. Kozie Mleko,generalnie nawilżające i półtłuste/tłuste.
Arienkas83 lubi tę wiadomość
-
Ja bardzo lubię markę Nacomi. To polska marka z tego co wiem i ma bardzo fajne kosmetyki z dobrym składem. Polecam olejek do mycia twarzy, płyn micelarny, kremy i maseczki do twarzy
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Z tym solarium to bym uważała. To jednak jest kilkukrotnie wyższe stężenie promieni... I w ogóle mam wrażenie, że już to niemodne. Kiedyś był na to szał i każdy chodził, na każdym kroku na osiedlach były solaria. A teraz jakoś w ogóle tego nie widać. I mniej się widzi takich "pomarańczowych" lasek
Takie tandetne to było. Ale teraz jest moda na tapetę, czasem aż nie mogę się nadziwić, jak nawet na plażę dziewczyny robią pełen make up z konturowaniem, rozświetlaczami, domalowanymi brwiami o grubości palca... Za parę lat i z tego będą się śmiać
-
Nefre_ ms wrote:Lavende
Masz racje - wolniej się starzejeAle wg mnie dużo daje jeszcze ilość ekspozycji na słońce.
Moja babcia ma siostrę 6 lat starszą, ale ona się dużo opalała, a moja babcia wcale..Różnica kolosalna.
A jakie np. kremy z tej biochemi robisz?
Czarnulka
Masz rację, demakijaż jest mega ważny.. Ja w sumie na codzień do pracy już podkładu nie używam, tylko jak wieczorem gdzieś wychodzę, albo w wikend.. Skóra też jest po tym lepsza.
Co do cery sama nir wiem jaka ja mam wydaje mi sie ze chyba rozmalna ..
Ale ostatnio kazdy mi mowi ze wygladam na 20-22 haha a mam 2727.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja ostatnio wcale się nie maluję, bo mi się nie chce a i tak siedzę sama. A ogólnie to tylko oko kredką, tusz do rzęs, lekki brązowawy cień, puder. Zimą jeszcze podkład lub krem bb, latem tylko krem. Nie chciałoby mi się nawet siedzieć codziennie godzinę przed lustrem i malować się jak na wyjście na estradę
-
Dziewczyny w przedszkolu u małej był fotograf i robił dzieciom fotki. Dziś rano przedszkolanka mi pokazała te zdjęcia. Są w takiej teczce, 2 zdjęcia - jedno duże, grupowe i drugie takie indywidualne pozowane przy stoliku z tym że w jakimś programie typu fotoshop jest dorobione biurko i przybory, a dziecko jest w to wkomponowane. Świetnie to wygląda
Do tego jest taka kolorowanka ze zdjęcia. Pani była zachwcona jak Ala wyszła i faktycznie wygląda tam jak aktorka
Zapozowała super. I teraz hit. Pytam ile to kosztuje i okazuje się że 41zł!!! Za 2 zdjęcia! Czy oni oszaleli? Przedszkolanka mówi że drogo i sie nie opłaca, ale chyba kupię bo to pamiątka i bardzo ładnie żabula wyszła. Esz, na każdym kroku zdzierają z rodziców.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:33
-
Lavende my co roku z przedszkola mamy kalendarz na cały rok ze zdjęciem synka.
Do tego 2 zdjęcia jego i grupowe i jakoś 35 zł płacimy.
Ja to tylko tusz i wychodzę. Nie mam komu się stroić, pracuję w firmie w domku jednorodzinnym. Ja jestem na parterze sama, jedynie listonosz przychodzi a na górze dwóch chłopaków w dresach siedzą.Kiedyś było więcej osób no ale..
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Lavende86 wrote:Dziewczyny w przedszkolu u małej był fotograf i robił dzieciom fotki. Dziś rano przedszkolanka mi pokazała te zdjęcia. Są w takiej teczce, 2 zdjęcia - jedno duże, grupowe i drugie takie indywidualne pozowane przy stoliku z tym że w jakimś programie typu fotoshop jest dorobione biurko i przybory, a dziecko jest w to wkomponowane. Świetnie to wygląda
Do tego jest taka kolorowanka ze zdjęcia. Pani była zachwcona jak Ala wyszła i faktycznie wygląda tam jak aktorka
Zapozowała super. I teraz hit. Pytam ile to kosztuje i okazuje się że 41zł!!! Za 2 zdjęcia! Czy oni oszaleli? Przedszkolanka mówi że drogo i sie nie opłaca, ale chyba kupię bo to pamiątka i bardzo ładnie żabula wyszła. Esz, na każdym kroku zdzierają z rodziców.
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Oj Lavende wiem o czym mówisz. Moja cera (po mamie) też jest bardzo problematycznela. I też jest to wpływ hormonów bo jak bralam tabletki to miałam świetna a teraz przy staraniach to były momenty że patrzeć na siebie nie mogłam. Na twarz albo nic nie nakłada albo bb więc nie jest to kwestia tapety, demakijażu zawsze robię, do kosmetyczki chodzę. Cuda wianki a ona i tak robi co chce. Więc niektórzy niestety nie mają na to wpływu albo jest on znikomy
Drogie zdjęcia ale faktycznie pamiątka fajna, ja lubię oglądać nasze zdjęcia pozowanie z przedszkolawięc chyba warto
czekamynadzidzie, Lavende86 lubią tę wiadomość
-
ja bez podkładu i makijażu nie wyjdę z domu
raz, że skóra bez podkładu mi się okropnie świeci. Dwa cerę mam tragiczną, więc trzeba zakryć te pryszcze podkładem. I trzy... bez makijażu wyglądam jak 15tka
więc oczy obowiązkowo. Jedyne co to nie używam szminek/pomadek, to tylko na większe wyjścia. Też nie lubię tapety, dlatego raczej używam delikatnych podkładów, ale są dni kiedy nie mam wyboru i szpachlę trzeba nałożyć
czarnulka24, Lavende86 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Multiwitamina wrote:Bo to jest wyzysk i granie na emocjach. Ten fotograf. Pykna fajna fotkę, pokazał najpierw i aż szkoda nie brać i cena hop o 10 czy 15 wyżej niż to warte. Bo jakby najpierw krzykną cenę a dopiero potem chciał zdjęcia robić to nikt by nie brał bo drogo. Inaczej jak się zobaczyło i tak w podświadomości że fajne słodkie i dla dziecka przecież to można jeden raz wziąść biznes
-
Wiecie dziewczyny te ceny zdjęć są trochę wymuszone kosztami sprzętu (profesjonalny sprzęt to kilkadziesiąt tysięcy, sam aparat Nikon D4 bez obiektywu to ok. 21 tyś, obiektywy dochodzą do ok. kilkunastu tyś za jeden a potrzeba zawsze kilku) a sprzęt się z czasem zużywa, oprogramowania do obróbki i ilością czasu jaki fotograf musi poświęcić na obrobienie potem zdjęcia. To niejest tak że cyk, fotka, zgrywamy i koniec pracy. No i jeszcze lata doświadczenia, nauki itp.
czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Oj Lavende wiem o czym mówisz. Moja cera (po mamie) też jest bardzo problematycznela. I też jest to wpływ hormonów bo jak bralam tabletki to miałam świetna a teraz przy staraniach to były momenty że patrzeć na siebie nie mogłam. Na twarz albo nic nie nakłada albo bb więc nie jest to kwestia tapety, demakijażu zawsze robię, do kosmetyczki chodzę. Cuda wianki a ona i tak robi co chce. Więc niektórzy niestety nie mają na to wpływu albo jest on znikomy
Drogie zdjęcia ale faktycznie pamiątka fajna, ja lubię oglądać nasze zdjęcia pozowanie z przedszkolawięc chyba warto