X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    A ja mam cerę suchą. Muszę używać kremów nawilżających i półtłustych. Uwielbiam kremik nagietkowy Ziaja, mój ulubiony. :) Jeszcze np. Kozie Mleko,generalnie nawilżające i półtłuste/tłuste.
    Z Ziaji fajny jest taki krem witaminowy. Mi go poleciła kosmetyczka. Stosowałam go jakiś czas i byłam zadowolona.

Arienkas83 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszam się, że ponoć tłusta cera się wolniej starzeje :-D Moja teściowa taką miała i teraz ma ponad 60 lat a wygląda na 40-kilka :-D

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię markę Nacomi. To polska marka z tego co wiem i ma bardzo fajne kosmetyki z dobrym składem. Polecam olejek do mycia twarzy, płyn micelarny, kremy i maseczki do twarzy :)

Lavende86 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - kremu jeszcze nie robiłam, ale kupuje serum lub boostery. No lubię ich hydrolaty.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba wzięła zestaw do kremu, hydrolat lawendowy i olejek do mycia twarzy :P Wrzuciłam do koszyka, żeby mi nie uciekło, ale gdzieś za tydzień zamówię dopiero ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym solarium to bym uważała. To jednak jest kilkukrotnie wyższe stężenie promieni... I w ogóle mam wrażenie, że już to niemodne. Kiedyś był na to szał i każdy chodził, na każdym kroku na osiedlach były solaria. A teraz jakoś w ogóle tego nie widać. I mniej się widzi takich "pomarańczowych" lasek ;) Takie tandetne to było. Ale teraz jest moda na tapetę, czasem aż nie mogę się nadziwić, jak nawet na plażę dziewczyny robią pełen make up z konturowaniem, rozświetlaczami, domalowanymi brwiami o grubości palca... Za parę lat i z tego będą się śmiać :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

Masz racje - wolniej się starzeje :) Ale wg mnie dużo daje jeszcze ilość ekspozycji na słońce.
    Moja babcia ma siostrę 6 lat starszą, ale ona się dużo opalała, a moja babcia wcale..Różnica kolosalna.

A jakie np. kremy z tej biochemi robisz?

Czarnulka

Masz rację, demakijaż jest mega ważny.. Ja w sumie na codzień do pracy już podkładu nie używam, tylko jak wieczorem gdzieś wychodzę, albo w wikend.. Skóra też jest po tym lepsza.
    Ja staram sir uzywac podkładów witaminowych nie niszczac cery wrecz przeciwnie odzywiaja ja .. niestety ostatnio moj podklaf troche sie popsul zmienili jego konsystencje tak mi sie wydaje bo jest całkiem inny
    Co do cery sama nir wiem jaka ja mam wydaje mi sie ze chyba rozmalna ..
    Ale ostatnio kazdy mi mowi ze wygladam na 20-22 haha a mam 27

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - solarium jeszcze jest w modzie? Masakra. Tego nie polecam. Słońce i solarium na pewno dobrze na skórę nie wpływa. Może u młodej osoby tego jeszcze nie widać, ale z czasem na pewno będzie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio wcale się nie maluję, bo mi się nie chce a i tak siedzę sama. A ogólnie to tylko oko kredką, tusz do rzęs, lekki brązowawy cień, puder. Zimą jeszcze podkład lub krem bb, latem tylko krem. Nie chciałoby mi się nawet siedzieć codziennie godzinę przed lustrem i malować się jak na wyjście na estradę ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o makijaż to u mnie podkład, tusz do rzęs i jakaś pomadka. Taki make-up no make-up. Raczej naturalnie. Tapety nie trawię.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam brwi permanentne ;) Też mam swoje delikatne i cienkie a do tego raczej niesymetryczne i nie bardzo dało się to skorygować zwykłym makijażem.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w przedszkolu u małej był fotograf i robił dzieciom fotki. Dziś rano przedszkolanka mi pokazała te zdjęcia. Są w takiej teczce, 2 zdjęcia - jedno duże, grupowe i drugie takie indywidualne pozowane przy stoliku z tym że w jakimś programie typu fotoshop jest dorobione biurko i przybory, a dziecko jest w to wkomponowane. Świetnie to wygląda :-D Do tego jest taka kolorowanka ze zdjęcia. Pani była zachwcona jak Ala wyszła i faktycznie wygląda tam jak aktorka :-D Zapozowała super. I teraz hit. Pytam ile to kosztuje i okazuje się że 41zł!!! Za 2 zdjęcia! Czy oni oszaleli? Przedszkolanka mówi że drogo i sie nie opłaca, ale chyba kupię bo to pamiątka i bardzo ładnie żabula wyszła. Esz, na każdym kroku zdzierają z rodziców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:33

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende my co roku z przedszkola mamy kalendarz na cały rok ze zdjęciem synka. :) Do tego 2 zdjęcia jego i grupowe i jakoś 35 zł płacimy.

Ja to tylko tusz i wychodzę. Nie mam komu się stroić, pracuję w firmie w domku jednorodzinnym. Ja jestem na parterze sama, jedynie listonosz przychodzi a na górze dwóch chłopaków w dresach siedzą. :P Kiedyś było więcej osób no ale..

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dziewczyny w przedszkolu u małej był fotograf i robił dzieciom fotki. Dziś rano przedszkolanka mi pokazała te zdjęcia. Są w takiej teczce, 2 zdjęcia - jedno duże, grupowe i drugie takie indywidualne pozowane przy stoliku z tym że w jakimś programie typu fotoshop jest dorobione biurko i przybory, a dziecko jest w to wkomponowane. Świetnie to wygląda :-D Do tego jest taka kolorowanka ze zdjęcia. Pani była zachwcona jak Ala wyszła i faktycznie wygląda tam jak aktorka :-D Zapozowała super. I teraz hit. Pytam ile to kosztuje i okazuje się że 41zł!!! Za 2 zdjęcia! Czy oni oszaleli? Przedszkolanka mówi że drogo i sie nie opłaca, ale chyba kupię bo to pamiątka i bardzo ładnie żabula wyszła. Esz, na każdym kroku zdzierają z rodziców.
    wiesz co fotografowie tak biorą. Jak ja chcialam sobie sesję ślubną zrobić (samą sesję, już po ślubie) to mi fotograf powiedział cene 1000zł za 30 zdjęc. więc no cóż... Więc wcale nie dziwi mnie ta cena. Wszyscy się teraz cenią.

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lavende wiem o czym mówisz. Moja cera (po mamie) też jest bardzo problematycznela. I też jest to wpływ hormonów bo jak bralam tabletki to miałam świetna a teraz przy staraniach to były momenty że patrzeć na siebie nie mogłam. Na twarz albo nic nie nakłada albo bb więc nie jest to kwestia tapety, demakijażu zawsze robię, do kosmetyczki chodzę. Cuda wianki a ona i tak robi co chce. Więc niektórzy niestety nie mają na to wpływu albo jest on znikomy :(
    Drogie zdjęcia ale faktycznie pamiątka fajna, ja lubię oglądać nasze zdjęcia pozowanie z przedszkola :) więc chyba warto :)

czekamynadzidzie, Lavende86 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 18:23

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bez podkładu i makijażu nie wyjdę z domu :/ raz, że skóra bez podkładu mi się okropnie świeci. Dwa cerę mam tragiczną, więc trzeba zakryć te pryszcze podkładem. I trzy... bez makijażu wyglądam jak 15tka :/ więc oczy obowiązkowo. Jedyne co to nie używam szminek/pomadek, to tylko na większe wyjścia. Też nie lubię tapety, dlatego raczej używam delikatnych podkładów, ale są dni kiedy nie mam wyboru i szpachlę trzeba nałożyć :/

czarnulka24, Lavende86 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Bo to jest wyzysk i granie na emocjach. Ten fotograf. Pykna fajna fotkę, pokazał najpierw i aż szkoda nie brać i cena hop o 10 czy 15 wyżej niż to warte. Bo jakby najpierw krzykną cenę a dopiero potem chciał zdjęcia robić to nikt by nie brał bo drogo. Inaczej jak się zobaczyło i tak w podświadomości że fajne słodkie i dla dziecka przecież to można jeden raz wziąść biznes
    Dokładnie jak mówisz.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny te ceny zdjęć są trochę wymuszone kosztami sprzętu (profesjonalny sprzęt to kilkadziesiąt tysięcy, sam aparat Nikon D4 bez obiektywu to ok. 21 tyś, obiektywy dochodzą do ok. kilkunastu tyś za jeden a potrzeba zawsze kilku) a sprzęt się z czasem zużywa, oprogramowania do obróbki i ilością czasu jaki fotograf musi poświęcić na obrobienie potem zdjęcia. To niejest tak że cyk, fotka, zgrywamy i koniec pracy. No i jeszcze lata doświadczenia, nauki itp.

czekamynadzidzie, Adry lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oj Lavende wiem o czym mówisz. Moja cera (po mamie) też jest bardzo problematycznela. I też jest to wpływ hormonów bo jak bralam tabletki to miałam świetna a teraz przy staraniach to były momenty że patrzeć na siebie nie mogłam. Na twarz albo nic nie nakłada albo bb więc nie jest to kwestia tapety, demakijażu zawsze robię, do kosmetyczki chodzę. Cuda wianki a ona i tak robi co chce. Więc niektórzy niestety nie mają na to wpływu albo jest on znikomy :(
    Drogie zdjęcia ale faktycznie pamiątka fajna, ja lubię oglądać nasze zdjęcia pozowanie z przedszkola :) więc chyba warto :)
    Mi już na szczęście pryszcze nie wychodzą. Może czasami przed @. Teraz cerę mam całkiem całkiem ale muszę o nią dbać. Kwasy i takie tam. Tyle, że lubi się świecić po kilku godzinach i to muszę kontrolować.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ