Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Może poczekaj chociaż do czwartku. Jutro chyba wynik nie będzie w 100% pewny.
A domowe sposoby nic nie pomagają? -
nick nieaktualny
-
Hej
Ja byłam na powtórce bety dzisiaj i zrobiłam od razu ten progesteron. Mam nadzieję, że wyniki będą wcześniej niż ostatnioZrobiłam z rana tak dla jaj test i dopiero dziś się pokazała słabiutka 2 kreska
W ogóle niby dopiero początki czegokolwiek a mam tak wzdęty brzuch, jakbym się objadła jakiejś kapuchy... Masakra nienawidzę tego uczucia.
Chyba skoczymy dziś po pracy na siłownię. Boję się jakoś szaleć, ale spokojny truchcik na bieżni czy marsz pod górkę nie zaszkodzi co? I tak mam siedzącą pracę, to jak nie będę wcale się ruszać zaraz zacznę tyć i zaczną się zaparcia itd.
Ale dziś pięknie na dworze, spadł w nocy śnieg a rano świeciło słońce i drzewa takie oszronione - super -
Dziewczyny robiłam rano test i wyszedł jak wy to mówicie cień cienia drugiej kreski. Bardzo słaba druga kreska. Doznałam szoku. Nie czuję się na ciążę w ogóle. Pojechałam na betę i ma być wieczorem. No i zaczęłam ten antybiotyk
bo jest tylko gorzej i zaczęły mi się zatykać uszy a ból gardła jest nie do wytrzymania. Już lekki nalot na gardle. Wiele razy byłam przeziębiona i zwykle ból gardła przechodził, a teraz czuję że nie minie bez antybiotyku. No niestety. Nie chcę dorobić się czegoś jeszcze gorszego. Ponoć do terminu @ można brać a i potem sporo osób bierze o jest ok. Inekcja nieleczona może więcej złego zrobić niż lek.
Dalej uważam że ten test to jakiś niewypał i po becie okaże się że nie jestem w ciąży. A jak jestem to znaczy że mam mega pecha z timingiemAkurat w chorobe trafić
-
Lavende
Tak jak dziewczyny pisały - wiele antybiotyków można brać w ciąży. A może to nie pech tylko szczęścieMoże tak być, że po poronieniu łatwiej zaskoczyłaś?
Beta nie kłamie, więc już dzisiaj będziesz wiedziała więcejLavende86 lubi tę wiadomość
-
Wiesz Lavende to że cię zabolał jajnik przy kichaniu... ja mam tak od początku ciąży więc kto wie. Dobrze że idziesz na betę. O tym że do terminu miesiączki można brać też słyszałam. Jeśli beta potwierdzi to porostu jeszcze skonsultuj z lekarzem czy masz brać dalej, przerwać czy zmienić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:42
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Nefre,
Wypraszam sobie, jaki ze mnie kanapowy leńOd paru miesięcy latam na siłownię po kilka razy w tygodniu
Więc nie zaczynam dopiero. W wakacje robiłam po 60 km na rowerze
No i nie zamierzam biegać maratonów czy wyciskać 100kg na klatęMam siedzącą pracę i bardziej to mnie męczy niż spacer czy ruch. Od paru dni nie ćwiczyłam i właśnie mi tego brakuje. Tak jak mówię zamierzam po prostu połazić sobie marszem po bieżni pod górkę albo po takich schodach
Wiadomo, jakbym źle się czuła, to będę odpoczywać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 09:52
-
No dziewczyny ja na sero nie jestem z tych co na kichnięcie biorą antybiotyk. Juz wiele lat nie brałam. Ale teraz widzę, że się nie obejdzie. To gardło wygląda fatalnie. Boję się, że jak nie wezmę to będą gorsze powikłania. A w ciążę dalej nie wierzę