Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavende86 wrote:No dziewczyny ja na sero nie jestem z tych co na kichnięcie biorą antybiotyk. Juz wiele lat nie brałam. Ale teraz widzę, że się nie obejdzie. To gardło wygląda fatalnie. Boję się, że jak nie wezmę to będą gorsze powikłania. A w ciążę dalej nie wierzę
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Nefre a sorrki nie zauważyłam
Dlatego zmniejszam aktywność, przestanę już ćwiczyć z obciążeniem, ale raczej taki zwykły ruch po prostu, marsz, lekki trucht itd
Lavende no czasem nie ma wyjścia a serio lepiej nieraz wziąć antybiotyk, bo nieleczona infekcja może bardziej zaszkodzić.
Podobno testy rzadko się mylą w tą stronę - często pokazuję brak ciąży, mimo, że ona jest, ale jak pokazują 2 kreskę to coś w tym chyba jest...
-
Ja też przeziębiona (lekko) i trochę przymulona. Wczoraj zapomniałam telefonu do pracy a po powrocie gotowałam obiad a potem odleciałam. Poczytałem was ale odpisałam tylko raz i przysnełam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:00
-
Nefre wiesz czasem jest biochemiczna, coś się pokazuje chociaż już ciąży nie ma i przychodzi okres. No ale fakt te testy to serio trochę wróżenie z fusów - co by nie wyszło to i tak nie masz pewności
A no widzisz różnie to jest. Tam na tej siłowni gdzie chodzę chodzi taka babeczka w zaawansowanej ciąży, lata na fitness, potem jeszcze wskakuje na orbitrekNaprawdę godne podziwu
Ja trochę miałabym stracha i myślę, że wszystkie kobitki które długo się starają albo starają ze wspomaganiem się tak boją... Co innego jak kobieta zdrowa, zachodzi sobie ot tak.
Moja znajoma po dłuższych (wg niej) staraniach jak tylko się dowiedziała o ciąży to już nawet jak siadała na kanapie to tak zachowawczo jakby co najmniej miała wielki 9-miesięczny brzuch. Trochę śmiesznie to wyglądało i uważałam że to przesada, jak ona w 5 czy 6 tygodniu bała się na chwilę podnieść rękę do góry bo się naczytała że w ciąży broń Boże podnosić rąk. Jak to przecież chodzi o jakieś prace typu zawieszanie firan, bo moze się odkleić łożysko, ale na tym etapie nawet łożyska jeszcze nie ma...
No ale teraz trochę mniej mnie to dziwi, bo serio jak tak długo nie wychodzi to człowiek potem chucha i dmucha, żeby nic się nie stało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:10
Multiwitamina, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
-
Multi
No bo trzeba słuchać swojego organizmu, znaków jakie Ci ciało daje. Jak czujesz się ociężała i zmęczona, to trzeba się wyspać i odpocząć, ale jak czujesz się dobrze, to chyba nie służy ciągłe wylegiwanie w łóżku. Ruch jest wręcz wskazany, żeby dziecko dobrze się rozwijało.
Póki masz jeszcze siłę i czujesz taką potrzebę to róbOczywiście bez przesady. Ale na logikę od tysięcy lat kobiety żyły normalnie w ciąży, też musiały się zająć domem czy resztą dzieci. Jak się tylko leżhy 9 miesięcy to skąd brać potem siły na poród? I łatwiej o nadwagę a to też dobrze nie działa.
Niepotrzebnie kobiety w ciąży są tak straszone, tego nie rób, tamtego nie rób.Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
Zozo
Na grypę to akurat nie ma co brać antybiotyku, to na wirusy one nie działają.
Z tym alkoholem to moja znajoma miała to samo, spóźniał jej się okres a chciała wiedzieć, czy jest w ciąży bo się wybierała na jakąś imprezę. Test wyszedł negatywny, ona się upiła a potem okazało się, że już wtedy była w ciążyDziecko urodziło się zdrowe
-
nick nieaktualny
-
Mi na początku tego cyklu śniło się, że miałam bliźniaki haha
A pomyślcie sobie jak jeszcze nie tak dawno nie było żadnych testów, badań z krwi, usg... To dopiero była niepewność. A pewny objaw to chyba jak brzuch rósł i ruchy się poczułoA teraz my już po tygodniu od zapłodnienia chcemy wiedzieć
-
Ja też kiedyś jak byłam wkurzona to sprzatalam swój pokój. Teraz jak mam do ogarnięcie cały dom to już mnie to tak nie odstresowuje
Wróbel mnie też ten ból jajnika przy kichnięcie zastanowił ale nie chciałam siać fermentuteż tak miałam w 1 trymestrze, teraz przeszlo
Multi ja na 16:45dzisiaj z mężem, bo polowkowe. Lekki stresik jest
Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość
-
Mnie też od samej owulacji praktycznie do teraz non stop bolały jajniki. Teraz już nie, ale mam parę razy dziennie takie skurcze macicy, trochę podobne jak na okres, ale czuję ją nawet jak siadam czy wstaję albo podskoczę. Dziwne uczucie
-
Nefre no tak ja też wcześniej sobie wkręcałam
Potem jak się okaże, że to to, to widzisz może, że to było trochę "tak inaczej" ale bez sensu tak się doszukiwać zanim się wie
Jedno co mnie wkurza, to że ciągle chce mi się sikać, a że nie mam tu kibla to muszę się ubierać i za każdym razem dymać te 100-200 metrów. Cały czas odkąd tu pracuję to na to psioczyłam, ale teraz to już coraz bardziej bo muszę latać coraz częściej -
Frida91 wrote:Mnie też od samej owulacji praktycznie do teraz non stop bolały jajniki. Teraz już nie, ale mam parę razy dziennie takie skurcze macicy, trochę podobne jak na okres, ale czuję ją nawet jak siadam czy wstaję albo podskoczę. Dziwne uczucie
Kiedys czytalam ze moze to oznaczac ze dzidzia przestala sie rozwijac .. ale z drugiej strony to to wyklucza bo przy dwoch pierwszych ciazach brzuch mnie bolal do samego usg na którym sie dowiedzilam ze dzidzia nie zyje z dwa tyg .. no a z bliznikami tez brzuch mnie bolal i było dobrze .. wiec reguły prwnie nie ma .. sobie to tlumacze ze mam teraz juz wszystko po rozciagane dlatego brzuch juz mnie nie boli albo zaboli sporadycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:23
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
O Miositogyn też dobry, kiedyś piłam
On ma jeszcze różne witaminy do tego i coś tam jeszcze właśnie też pomocnego przy io.
To jak masz podwyższone ob to pomyśl może o zbadaniu tych nietolerancji bo i one powodują często nasilenie stanu zapalnego w organizmie, niewchłanianie różnych witamin i problemy z hormonami, zwłaszcza z prolaktyną. -
Mycha ja mam nadal i trochę dziwnie się na mnie patrzą w pracy jak po kichnięciu wydaję z siebie "aaaaa aaa" i łapię się za brzuch hi hi hi
Czarnulka mnie na początku bolało mocniej, potem przerwa a teraz znowu trochę.czarnulka24 lubi tę wiadomość