Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi najbardziej by w tym przeszkadzało, że podnosząc w nocy głowę nie widzisz dziecka. Dla mnie to było mega ważne. Dlatego odwinęłam ochraniacz z łóżeczka bo wystarczyło spojrzenie i widziałam, że mała ładnie śpi nawet jak wydawała dziwne dzwięki. Na początku te jej dzwięki mnie przerażały. Za każdym razem zrywałam się na równe nogi i zaglądałam czy nie ulała albo się nie dusi
A jak ją widziałam przez szczepelki to miałam spokój psychiczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:36
-
Mnie metformina pomogła w dwa cykle, jak coś. Bez innych leków.
Ja już po fryzjerzy, strasznie cienkie włosy mam. Jak sama sobie susze to więcej tego wychodzi, a jak się już wyprostuje na szczotce i prostownica to dzikie strzępy zostająjest coś co mogę stosować w ciąży na zagęszczenie? Z takich domowych sposobów?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNefre_ ms wrote:Evell jeszcze insulina czytałam że po 1 powinna być 40 max a po 2 powinna zejsc do 10
Czyli jeszcze lepiej bo ja mam w chuj wysoką po 2 h widziałaś 123 ...wiesz czasami lekarze nie znają tego homair czy jak tam sie to nazywa i poprostu stwierdzają,że wynik jest prawidłowy...
Czytałam,że nawet jak jest w normie może być IO także na pewno ją mam . -
Zależy czy chcesz tylko z kaputy słodkie czy z dodatkiem kiszonej . I czy bigos chcesz bardziej plynny czy taki bardziej podsmazany. Bo ja robie różne
Np bigos ten bardziej wodnisty robie tak.
Kroje kapuste lub szatkuje przekładam do garnka i zakewam woda zeby przykrylo kapustę nie wiecej. Dodaje 2-3 kulki ziela angielskiego i lisc laurowy . Daje pokrywke i gotuje na małym ogniu. Jak kapusta już troche zmięknie podsmazam na patelni cebulke z kielbasa lub boczkiem . Mozna tez zrobic bigos z dodatkiem miesia np szynkki czy co tam masz ..
Przekladasz to wszystko do garnka z kaputa a na ciepła patelnie wyciskasz z 2 zabki czosnku i krótko mieszasz i dodajesz do kapusty ważne aby czosnku za długo nie trzymac bo zepsuje jego smak. Dodajemy koncentrat pomidorowy kilka łyżek trzeba przemieszac i probowac. Dodajemy przyprawy np warzywko, przyprawe do bigosu , mozna dac kostke na wędzonym boczku .
No i całość dusimy z 1.5-2h . Jesli bigos jest bardzo rzadki mozemy zrobic zasmazke
Jesli robie wersje zasmazana to robie bigos identycznie a jak juz wszystko doprawie i zmieknie na łyżce cedzakowej wybieram kapute lub odsaczam na sicie . Wazne zeby nie wylewac wywaru bo bedzie potrzebny do podlewania .
Kapute odsaczona klade do innego garnka i podsmazam chwile poczym dodaje z szklanke wywaru w ktorym gotowala sie kapusta i dalej dusze pod przykryciem jesli płyn odparuje to wtedy dajej podlewam odrobine ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 19:59
Multiwitamina lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Multiwitamina wrote:No i gitarka. Dziękuję
Chciała bym i z kiszonej i z surowej zrobić. Czy obie kapusty mogę odnotować razem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 20:06
Multiwitamina lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny niby powinnam wziąć antybiotyk na gardło ale lekarka jak usłyszała o staraniach itd. to powiedziała żeby się wstrzymać
Kazała płukać szałwią z rumiankiem i ssać tabletki. Dała receptę na antybiotyk i jak nie będę w ciąży to mogę wykupić. Okres mam mieć chyba w piątek i nie wiem co mam robić. Podejrzewam że nie jestem w ciąży ale boję się ryzykować. Kupiłam test i jak wyjdzie negatywny to chyba wykupię ten antybiotyk... chyba że cudownie mi przejdzie... Myślicie że test wyszedł by 12dpo?