X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka super :-)

Jutro za to ja idę do lekarza po kolejne L4 bo nie mam zamiaru dogorywać w sobotę w robocie. Chyba wezmę od razy cały przyszły tydzień... Muszę się dobrze doleczyć.

czarnulka24, Multiwitamina lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 20:59

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 29 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Czekamy. Trzymaj się słoneczko.
    Na pewno jest Ci ciężko pogodzić się z sytyulacja , ważne żebyś się nią nie załamała. Tulę Cię wirtualnie i pocieszam jak umiem.
    Chodzisz na monitoringi , na jakąś stymulacje czy czekasz do tej lapro?
    Też kiedyś się napomknełam na ten temat ( jak szukałam info co zrobić żeby pęcherzyki pękałay) i niby coś tam się zmniejsza, ale na pewno nie zostanie Ci rok. Nie brałabym tego do głowy, bo to akurat wybór mniejszego zła. Jeśli ma Ci ta lapro pomóc , idź na nią. Przynajmniej nie robią histeroskopia- hsg- lapro, bo to kolejne pół roku jak nie dłużej. A lapro niby najlepsze z tego wszystkiego...
    Jak na nowym mieszkaniu? Ja dziś rozpracowałam 3 kartony z jakimiś pierdołami...
    Jak to mówią nowy cykl nową szansa i bliżej do celu. Wiem że upierdliwe . Tobie teraz hormony na lep na szyję poszły, ale @ się skończy i pewnie podniesie Ci się nastrój. A jak nie to otworzymy wino i będę Ci polewać. A mam kilka butelek w piwnicy ....
    żyjemy dalej na kartonach :) i szykuję się do urlopu póki co :)
    No na szczescie bedzie laparo+histero od razu :) ja czekam ciągle czekam.... tak jak pisałam... do marca :/ więc jeszcze muszę przeżyć minimum 4 nieudane cykle zanim coś ruszy :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A kupiłam sobie nowy proszek na wypróbowanie niemiecki persil z lenorem i zrobiłam specjalnie pranie żeby zobaczyć czy ładnie pachnie a tu zonk sam chlor. Chyba że ten proszek tak w rury poszedł haha niemieckie gówno jakieś

Nie polecam proszku persil niemieckiego,bo to podróba jest ja też go miałam i kurna całe pranie zjebałam kolory mi wyblakły po nim strasznie i jakieś uczulenie miałam. ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    musisz wstawić link z kwadratowymi nawiasami,powinno pisać [url czy jakos tak :)

Oo dzięki kochana już mam :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo mam ten sam problem :D nie lubię płynów do plukania a nie wiem w czym prac żeby pachnialo tak ładnie jak Pranie które ktoś rozwiesza u nas na klatce :D

Zozo lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo,no dobry to jest chyba Vizir,lub ariel ładnie pachną ubrania :) .

Dzień dobry drogie panie,dziś słonko świeci,ale jest mroźne, a ja dziś idę biegać ...

• Katikat Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja kupiłam dzisiaj testy. Po co ich tyle kupiłam?? Zrobiłam jeden i co? Rytuał jedna kreska. A czego ja się spodziewałam.. Testowanie w week będzie tylko potwierdzeniem kuźwa nicości...
    Marzyłam o trójce dzieci.. Może jestem zła matka i Bóg zesłał mi jedno dziecko że się nie nadaje nie pozwala mi więcej. Kur*** odbija mi już dziewczyny. Daje sobie ostatnia szansę na 3 cykle z clo i w zanadrzu mam jednego lekarza i finito jak się nie uda odpuszczam bo psychicznie nie daje rady. A ból serca mam ogromny, że moja córka może nie mieć rodzeństwa jak mnie zabraknie będzie sama jak palec. Zresztą i tak będzie bo o czym z matką gadać lepiej z siostrą. . .

Ja i tak zazdroszcze bo masz jedno. Ja niewiadomo czy w ogóle będe miała ;(

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Dziś w mojej zajebistej pracy mam jakieś 14 stopni... Trzymam grzejnik pod biurkiem ale niewiele to daje. Z każdym dniem ostatnio przychodzę tu bardziej wkur...ona.

Zozo ja mam brata a też nie mamy jakiegoś super kontaktu, on mieszka za granicą i co... To jeszcze nie wyznacznik tak samo jak posiadanie dzieci to nie gwarancja, że na starość ktoś Ci poda przysłowiową szklankę wody ;) Oczywiście, jest większa szansa, no ale i bez tego można być szczęśliwym :) No i jeszcze nie jest powiedziane, że Ci się nie uda! :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jednorazowe wdychanie takich srodkow jak cifek mleczko i spray do czyszczenia piekarnikow moze zaszkodzic dziecku? Musze wyczyscic piekarnik a za nic nie pusci niczym innym niz sprayem do piekarnikow .. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 08:58

Ag1988 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny :) po wczorajszym dniu kiedy sie wszystko sypało, dzis jakos dobry nastrój od rana :) takze miłego Dziewczyny! A te moje wahania nastrojów to chyba przez leki..

Nefre_ ms, Zozo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny czy jednorazowe wdychanie takich srodkow jak cifek mleczko i spray do czyszczenia piekarnikow moze zaszkodzic dziecku? Musze wyczyscic piekarnik a za nic nie pusci niczym innym niz sprayem do piekarnikow .. ?
    Spróbuj ocet i szorowanie zwinięta w kulkę folia aluminiowa (jeżeli ocet jest ok w ciąży)..

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 21:00

czarnulka24 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie pobolewa brzuch tak okresowo... Nie non stop, ale powiedzmy tak ze 2-3 razy na dzień mnie boli po kilka minut. I za każdym razem jak mnie łapie, to się boję, że zaraz okres dostanę :/

Ag1988 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A mnie pobolewa brzuch tak okresowo... Nie non stop, ale powiedzmy tak ze 2-3 razy na dzień mnie boli po kilka minut. I za każdym razem jak mnie łapie, to się boję, że zaraz okres dostanę :/
    Nie przyjdzie!!! Nie ma opcji!!! (Polubiłam przez przypadek..)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - nie pogniewam się :-) Po prostu od tej choroby mam już dość i stąd frustracja. Nie lubię niedomagać zwłaszcza, że przy dziecku wiadomo jak się choruje. To jest najgorszy możliwy moment na chorobę. Jesteśmy w trakcie remontu i chciałabym więcej pomagać. No ale nic nie zrobie. Byłam u lekarza. Mam nie brać już antybiotyku, odpoczywać i dużo nawilżać gardło. Jak do środy nie minie to znowu do lekarza. Gardło mam jak papier ścierny. W nocy piłam oliwę bo już nie mogłam. Ponoć taka śluzówka może się długo goić.

A z ciążą nie wiem. Może masz rację, że źle reaguję. Może to mechanizm obronny. Na dodatek mam wurzuty sumienia, że taki ciężki początek funduję dziecku. Na starcie choroba. Nie wiem czy to nie zaszkodzi. Chcę tego dziecka, ale co poradzę, że się boję cieszyć. Nie mam nawet żadnych objawów. Cycki nie bolą ani nic. Tylko brzuch na @ czasami. Zobaczymy co z tego wyniknie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 a masz nawilżacz powietrza? Mi jak mam chore gardło to robi to sporą różnice.
    Też mam bóle brzucha, magnez mam brać na to.

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie ;) No całe szczęście nie boli non stop tylko tak od czasu do czasu, więc może po prostu się coś tam rozciąga...
    Po prostu znam ten ból i tylko z okresem mi się kojarzy.
    Magnez biorę i tak już jakiś czas :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ