Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurde Nefre ale mnie zmartwilas... Liczyłam na jakieś wieści pełne nadziei a tu taka diagnoza
Wiem ze juz wczesniej to podejrzewałas i obawialas sie przex te okresy i skrzepy no ale kurde... Lekarze podejrzewali ale nikt nic nie stwierdził a tu niby wszystko zrosniete??
Kurwa...
Ale to chyba jakis dobry specjalista co? Dobrze ze Cie z tym nie zostawia, maz z marszu na badania i szybko zaczniecie działać. Może zrobią Ci niedługo zabieg i szanse się zwiększa. Skoro poprzednia to był cud to i drugi raz sie ten cud zdarzy, zobaczysz! Kibicuję Ci mocno! -
Cały problem z endometriozą jest taki że nie daje charakterystycznych objawów. Bóle - wiele kobiet je ma. Moja mama potrafiła mdleć podczas miesiączki, ja miewałam okresy kiedy bóle były bardzo silne, miałam torbiel, miałam dziwne bóle podczas stosunków (np. pęcherza lub jelit) które minęły mniej więcej po 2 miesiącach i nie wróciły). Nie wiadomo skąd to się bierze i mało kto potrafi to zdiagnozować bez otwierania kobiety. Są podobno jakieś metody ale ceny są tak puwakające że nikogo na to nie stać.
czekamynadzidzie, Beatrix_ lubią tę wiadomość
-
A ja nie moglam spac cala noc dopiero o 4 nad raznem udalo mi sie... dwa dni spalam super a wczoraj i dzis znow masakra:/
Na stowe to przez hormony pamiętam jak w poprzedniej ciazy bylo to samo a dzien po porodzie jak reka odjal moglabym spac ale ze wzgledu na to ze mleko musialam odciagac to nie moglam nie moglamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:00
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nefre nie każda kobieta przy endo odczuwa tak dotkliwy ból. Jeśli do tej pory nie musiałaś tak jechać na przeciwbólowych to prawdopodobnie nigdy tak nie będzie. Jak już urodzisz dzieci to będziesz mogła brać leki tylko na endo i zatrzymasz jej rozwój. Z resztą nie myśl tak daleko do przodu, małe kroczki - plan do stycznia jest i się go trzymaj. Na razie zbyt wiele niewiadomych żeby wychodzić tak daleko w przyszłość.
-
Nefre no tak wydawaloby się ze lepiej brac teraz anty do zabiegu... Zależy jeszcze jak prędko ten zabieg. Nie martw się teraz co bedzie pozniwj jak juz urodzisz itd. Na to bedzie czas. Musisz miec teraz dużo siły! Dacie radę tylko musicie się wspierać. Zobaczysz musi być dobrze
-
Owszem diagnoza wydaję się bardzo prawdopodobna ale skoro trafiłaś na odpowiednich specjalistów to temat ogarnąć. To jest najważniejsze. Skoncentruj się na zdrowym trybie życia bo to akurat przy PCOS może pomóc, sprawdzisz w międzyczasie męża i okaże się że już styczeń a wtedy będzie jeszcze więcej informacji.
-
Nefre czytam Twoja historie i jest jak moja. Ja tez cake życie z bólem. Miesiaczka to czas wyjety z życia. Tona leków. Zawsze regularnie chodzilam do gina i na usg. Nikt nawet nie podsunal mi tej mysli. Uwierz ze lekarze jeszcze malo wiedzą o tej chorobie a z tego co ja sie dowiedzialam zazwyczaj jest diagnozowana właśnie wtedy kiedy kobieta ma problemy z zajsciem w ciaze. Jest bardzo podstepna i rozwija sie do 10 lat nawet.
Mi wykryl gin torbiel endo w styczniu tego roku. Zasugerowal endometrioze. Powiedzial ze trzeba zrobuc laparo. Sprawdzic jaki stan. Po laparo pytac w szpitalu czy moge starac sue odrazu w tym jak to nazywasz okienku czy trzeba brac leki i wprowadzić organizm w stan menopauzy. Jak pytalam go czy bede miala jeszcze naturalnie dzieci nie chciał nic powiedzieć. Bylam przerażona. Duzo wyplakalam. Zapisałam sie na laparo ale dalej sie staralam. Pomimo tej torbieli i wykrytego jeszcze polipa. Tydzien przed laparo test pozytywny. Wiem ze to trudna choroba i bywa różnie. Boje sie co ze mna będzie dalej czy kiedyś bede miala drugie dziecko, ale walcz kobieto bo zawsze warto. Trzymam kciuki
Miłego dnia dziewczynyMultiwitamina, Frida91, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Dziewczyny czy to mozliwe zeby w 12 tyg czuc ruchy? W ciazy z bliznikami juz w 14tyg czułam jakby rybka mi ogonem trzepotala w brzuchu i teraz czuje podobnir zaczelo sie to dwa dni temu i zdarza sie 2/3razy dziennie mniej wiecej w tym samym miejscu juz nie wiem czy to mozliwe zeby tak szybko cos poczuc czy to poprotu jakieś dziwne skurcze ale wczesniej tego nie bylo dopiero od 2 dni
Ja Ci powiem że też dziwne coś czuję czasami. Nisko poniżej pępka. Jest to zupełne inne niż odczucia jelitowe, jak muskanie motyla ale to chyba niemożliwe.