X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to wyobraź sobie, w jakiej ja żyje niepewności... ostatnio to ciagle jakos mam wrażenie, ze zaraz „bedzie foch” i tyle .. takze takie to... jak z „jajkiem”...

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski. Jedyne co mogę teraz zrobić to jak najmniej myśleć o tym. Posprzatalam za to mieszkanie i już wszystko wypakowane:) od razu lepiej. I zamówiłam włóczki na poduszkę:)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:09

Frida91 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dziewczyny mają rację... Ciezko tak funkcjonowac i ciągle chodzic wokół faceta na paluszkach... Może tak się przyzwyczail i wlasnie stad te fochy? Ale to trudne i frustrujace zwlaszcza jak pojawiają się problemy.. Nie.mozesz brac wszystkiego na siebie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze jestem zmęczona... generalnie to do etapu starań było inaczej ... bo jak cos to miałam podejście „to sobie miej focha i juz..” ale teraz to raczej razem musimy działać..

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - ja też się czasem stresuję więc cię rozumiem. Im dalej od tamtej wizyty tym gorzej. Co jakiś czas mnie nachodzą myśli czy to dziecko jeszcze tam żyje czy się zatrzymało. Doprowadza mnie to do szału. Potem mi przechodzi i jest ok i tak w kółko. Nie pociesza mnie brak krwawienia bo ostatnio też łaziłam z martwym zarodkiem i nie krwawiłam. Jak z mdłościami jest lepiej albo ból cycków mi mija to już zaczynam kminić. Tak jak mówisz... brzuch nie rośnie, ruchów nie czuć - nic nie wiadomo. No ale musimy to przetrwać bo co innego pozostaje. Ja sobie mówię, że będzie co ma być i nie mam na to wpływu. Wizytę mam w poniedziałek. Na szczęście dużo w tym tygodniu pracuję to może szybciej minie.

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam doła dzisiaj. NIe wiem czy to ogólnie początki depresji (bo mam już serdecznie momentami wszystkiego dosyć) czy po prostu gorszy dzień... nie jestem w stanie się na niczym skupić, nic mi się nie chce robic... Ma ktoś jakiś pomysł na to, żeby człowiekowi wróciła energia i chęć do życia? :/ nie wiem czym się zająć. Chciałabym tyle rzeczy zrobić, a jednocześnie nie mam siły na żadną z nich. Ledwie się zmusiłam, żeby odkurzyć chatę :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ciężko mi tu coś doradzić, ja ostatnio bardzo chciałabym odwiedzić moja koleżankę Włoszkę w turynie. Pojechać sama na weekend :D trochę się zabawić, odpocząć od życia matki Polki, no i mój mąż nie za bardzo na takie cos :p razem jechać mu się nie chce, ale jak sama miałabym się wybrać to już w ogóle się burmuszy :D
    mój też tak ma! Ze mną nie pojedzie, ale samej tez nie pozwala :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie - może to tylko gorszy dzień. Pogoda do dupy i nikomu nic się nie chce, w tym mi. Wstałam po nocce i muszę iść na zakupy bo lodówka świeci pustkami. Też mam średni humor. Brakuje mi słońca i ciepełka. Ja to jestem meteopata 100%. Tylko słońce zobaczę i już mi się japa cieszy :-) Może pooglądaj jakiś serial? Mi Friendsi poprawiają zawsze humor :-) Zbieram się do sklepu! Trzymaj się i nie daj się!

O depresji nawet nie mów bo to straszna choroba i nie można jej porównać do zwykłego doła. Dużo zależy od Ciebie. Nie daj się chandrze :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    a ja mam doła dzisiaj. NIe wiem czy to ogólnie początki depresji (bo mam już serdecznie momentami wszystkiego dosyć) czy po prostu gorszy dzień... nie jestem w stanie się na niczym skupić, nic mi się nie chce robic... Ma ktoś jakiś pomysł na to, żeby człowiekowi wróciła energia i chęć do życia? :/ nie wiem czym się zająć. Chciałabym tyle rzeczy zrobić, a jednocześnie nie mam siły na żadną z nich. Ledwie się zmusiłam, żeby odkurzyć chatę :/
    A bierzesz jakies hormony? Ja tak miałam w cyklach stymulowanych.. a teraz jest roznie.. energii mi dodaje, seks i ćwiczenia :) tylko cieżko w pracy, a i czasem moj Maz albo praca jak mnie wkur*** dzis mnie w pracy chcieli oszukać na 200 zł co przy mojej nie szalowej wypłacie sporo..

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z moim mężem ostatnio super się dogaduję i nie mamy żadnych problemów! Klucz do sukcesu? Mało co się widujemy :-D On non stop w obozie pracy robi nadgodziny, których mu nie chcą potem ani oddać ani wypłacić. Ma ich już kilkadziesiąt wpisanych na wieczne nieoddanie. Polska policja :-D Arbait macht frai :-D Wczoraj przez te wiece i marsze też zamiast o 16 to skończył po 19, gdy ja już na nockę się zbierałam.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    A bierzesz jakies hormony? Ja tak miałam w cyklach stymulowanych.. a teraz jest roznie.. energii mi dodaje, seks i ćwiczenia :) tylko cieżko w pracy, a i czasem moj Maz albo praca jak mnie wkur*** dzis mnie w pracy chcieli oszukać na 200 zł co przy mojej nie szalowej wypłacie sporo..
    nie, ja żadnych leków (prócz Letroxu na tarczyce) nie biore. CHyba taki dzien, zreszta ostatnio słabo śpię w nocy, w dodatku stresuje sie praca, ze nie jestem w stanie sprostać wymaganiom szefowej (czuję, że to wszsytko mnie przerasta) i jakas taka wewnetrzna panika sie pojawia... a dzis jeszcze taka pogoda i pewnie sie wsyzstko zbiegło ze sobą. Ja własnie jestem kobietą ktora nie cierpi zakupów :/ ale moze masz racje moze paznokcie sobei zrobie, zawsze mnie to relaksowało :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    O depresji nawet nie mów bo to straszna choroba i nie można jej porównać do zwykłego doła. Dużo zależy od Ciebie. Nie daj się chandrze :-)
    mam nadzieję, że to nie depresja bo już momentami się zaczynam zastanawiac...

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to taki po prostu gorszy okres... ja nie wiem skąd to przemęczenie, dużo mniej pracuje, a jakoś dużo bardziej się przejmuję różnymi rzeczami, myślę po 150 razy w kółko o jednym itp. a to nieudane starania, a to robota i jakoś tak wypalam się psychicznie :/ uwielbiam składac filmiki, moze się wezmę za to to odciągnę myśli od złych rzeczy... ech :( chciałabym, żeby była już wiosna, w nowym miejscu mam fajną alejkę do biegania, chętnie bym wypróbowała, troche sie zmeczyła, na pewno od razu byłoby by lepiej :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamy..

trzeba kupic to w czym lubisz sie pokazac ;P moga byc majtki hehe
    Ogólnie wszystko to co podnosi samoocene..
    Jak masz ładne nogi to kupujesz kiecke.. patrzysz w sklepie w lustro i mowisz - zajebista :P
    Albo jak masz fajne cycki to bluzke z dekoldem:P
    paznokcie , kosmetyczka, fryzjer - no kto nie wychodzi ładniejszy z gabinetu :)
    jutro idę na zakupy :P a na dziś skorzystam z tej gorącej czekolady - troche sie boje ze po kakao mnie wypryszczy, ale co tam. Raz się należy :D

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ja czytam ostatnio książki, tyle ile daje radę ale zawsze kilka stron do przodu, to mnie bardzo relaksuje.
    poleć jakieś fajne tytuły :) ja też uwielbiam książki czytac, ale jakoś nic mnie nie porywa ostatnimi czasy. Albo wyrosłam z tego co lubiłam, albo czytam same średnie ksiązki. Są w miarę ciekawe, ale nie porywają i nie wciągają tak, że pójdę o 2h później spać, bo musze zobaczyć co się zachwile stanie :P albo może mój gust ksiązkowy przez te lata się całkiem zmienił i nie natrafiłam na swój klimat.

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 stycznia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    wiadomo, że leczy. ale nie chcę przyśpieszać na siłę okresu żałoby, dałam sobie jakiś czas, aby sobie to wszystko poukładać a potem się z tego podniosę ;)
    też myślę, ze trzeba to samemu przeboleć itp. żeby później można było spokojnie wrócić do rzeczywistości

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to ja zarządzam kasą i wszystko przechodzi przeze mnie. Nie lubię tego radzę sobie lepiej niż mąż bo on boi się pieniędzy i zdarzało mu się o rachunkach zapominać. Raz mieliśmy przez to spore kłopoty, tak więc lepij apżebym to ja tego pilnowała. Ja jestem przez to bardziej skąpa (mąż rozrzutny nie jest ale ja mam trochę węża w kieszeni).

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ja czytam jak mówić, żeby maluchy nas słuchały. Prezent na swieta. Przeczytałam 1/3 jak narazie. Od kilku dni stosuje. Działa :D magia :P
    Mam tą książkę i mi jakoś nie podeszła. Straszna nuda jak dla mnie. Nie mogę przebrnąć.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    poleć jakieś fajne tytuły :) ja też uwielbiam książki czytac, ale jakoś nic mnie nie porywa ostatnimi czasy. Albo wyrosłam z tego co lubiłam, albo czytam same średnie ksiązki. Są w miarę ciekawe, ale nie porywają i nie wciągają tak, że pójdę o 2h później spać, bo musze zobaczyć co się zachwile stanie :P albo może mój gust ksiązkowy przez te lata się całkiem zmienił i nie natrafiłam na swój klimat.
    Ja ostatnio wkrecilam sie w kryminały. Książki B.A.Paris przeczytalam ostatnio obie jednym tchem ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ