X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorsze od niejedzenia jest odwodnienie. Jak dajesz mleko to pogarsza to jelita i zamiast leczyć to coraz gorsza biegunka. Spróbuj choćbe kaszkę ryżową na wodzie z bananem albo jabłkiem startym i podduszonym.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka widzę też dziś miałaś przeboje, Ty się poruszałam wtedy kiedy nie powinnaś a ja się nie poruszałam kiedy powinnam :) dobrze ze na strachu się skoncxylo:)

Mi na takie przedłużający się biegunki tylko ryz. Tak mnie zakleil że nie było opcji że coś przeleci. Myślałam że będę zygac bo nie lubię białego ryżu ale jakoś przelknelam. Jak dorosły jest chory to mu się jeszcze przemówi do rozsądku a z maluchem to już lipa :(

Ja się zdrzemnelam dwie godzinki i czuję się wypluta więc chyba dzisiaj nic nie porobię.

f1d9680377.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    olecenia? Cyklabys zdjęcie jak nie masz czasu pisać?

Czekamy oprócz tych sposób od Nefre może właśnie jeszcze sport? Nie musisz czekać do wiosny, możesz już w domu lub na siłowni zacząć, kręci Cie coś takiego?
    w domu jakoś nei moge sie zmotywować, najelpiej na świeżym powietrzu :P ja w ogóle mam problemy z motywacją, moze takiej ksiazki powinnam szukać, jak odnaleźć w sobie motywacje do działania!!! :D

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, jest pełno takich poradników :D tylko trzebaby wybrać jakiś sensowny. A jak masz problemy z motywacja to zanim kupisz jakiś poradnik... :)

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze sa takie dni jak dzisiaj, jak wstaje, na nic nie mam siły i tylko non stop magluje ovufriend, czytam pamietniki i sie dołuje i jest masakra :( ostatnio coraz więcej takich dni mam, jakiś koszmar :( i czuje sie psychicznie przytłoczona :( mąż obiecał, że mi kupi czekoladę, moze mi sie polepszy! :) brzuch mnie w ogóle boli jak na @ :/ czyżby coś tu nam przyjdzie wcześniej? może stąd taki nastrój :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy a nie ma na Ciebie wpływu pogoda? Ja wprawdzie troszkę później bo gdzieś w okolicach lutego już o niczym innym nie umiem myśleć tylko o wiosnie.kupuje tulipany do domu, przesadzam kwiatki i staram się wszelkimi sposobami ta namiastkę do domu wprowadzić. Może słońca Ci brakuje

f1d9680377.png

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czekamy a nie ma na Ciebie wpływu pogoda? Ja wprawdzie troszkę później bo gdzieś w okolicach lutego już o niczym innym nie umiem myśleć tylko o wiosnie.kupuje tulipany do domu, przesadzam kwiatki i staram się wszelkimi sposobami ta namiastkę do domu wprowadzić. Może słońca Ci brakuje
    ma wpływ, ale wczoraj np było ok, a pogoda też kiepska, ale w sumie dzień był aktywny, a dzisiaj dramat :/
    dobra ponarzekałam, trzeba wziac sie w garść, czekam teraz z utesknieniem na męża (czekoladę<3)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamynadzidzie a może umów się z jakaś koleżanka na pogaduchy? Kup sobie ładny ciuch albo idz na paznokcie... Upiecz może jakieś dobre ciasto :) Albo zrób coś innego własnoręcznie. To takie pomysły które mi przychodzą do głowy :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Czekamynadzidzie a może umów się z jakaś koleżanka na pogaduchy? Kup sobie ładny ciuch albo idz na paznokcie... Upiecz może jakieś dobre ciasto :) Albo zrób coś innego własnoręcznie. To takie pomysły które mi przychodzą do głowy :)
    przestałąm piec ciasta bo mąż zżera :/ i potem mu brzuch rośnie :P a ja zjem jeden kawałek max i mam dosyć na caly dzień :D hehehe :) jutro pójdę na zakupy, ponoć są fajne wyprzedaże to może mi się coś trafi :)

Frida91 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Frida

Mi się podoba ten fragment
    Zrób cos własnoręcznie
    Heh
    Glodnemu chleb na myśli :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za koszmarny koniec dnia.. Zakopałam się autem, 30 minut w tyłku.. ale pomoc 3 Panów i 1 Pani i się udało.. Nawet jeden był przystojny i o czym pomyślałam- ja zboczeniec :( ciekawe jakie ma "parametry nasienia"... Na mózg mi poszły już te starania.. A dzwonię do tego mojego Męża wyrodnego a On zamiast mi pomóc, czy coś,to mi litanie, że "jak Ty chcesz tym samochodem dziecko wozić"... tak jakbym to dziecko miała albo chociaż była w ciąży.. no dramat.. Mam ochotę rzucić fochem, ja!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Moja mama ostatnio jest zachwycona Mrozem, na siłę chce mi wciskać.
    Adry ja bym chętnie zobaczyła listę książek dzieciatych, masz coś fajnego o wychowaniu do polecenia? Cyklabys zdjęcie jak nie masz czasu pisać?

Czekamy oprócz tych sposób od Nefre może właśnie jeszcze sport? Nie musisz czekać do wiosny, możesz już w domu lub na siłowni zacząć, kręci Cie coś takiego?

Ja dzisiaj też mam beznadziejny dzień ale nie z powodu czarnych myśli ale moich działań. W drodze do urzędu zgubiłam tymczasowy dowód rejestracyjny który miałam dzisiaj wymienić. Jakiś facet na szczęście znalazł, zanim zaczęła się sniezyca bo do wiosny by tam leżał. Więc resztę planów na dzisiaj musiałam odłożyć bo czekałam na cynk że jest w domu i można odebrać. Pojechałam, wjechałam w nieodsniezona drogę dojazdowa z której nie umiałam wyjechać. Ślisko, pod górkę. Zadzwoniłam po męża, zanim przyjechał zdążyłam porządnie zmarznac i myślałam że się posikam. Nie mogłam siedzieć w włączonym aucie bo swiecila się rezerwa :D w końcu przyjechali, musieli auto wypychac więc to nie była kwestia moich umiejętności lub ich braku. Dopiero dojechałem do domu i zastanawiam się co mnie dzisiaj jeszcze czeka. Boję się cokolwiek dotknąć bo jeszcze chatę spale

Mycha... to dziś obie miałyśmy przygody.. ale najważniejsze, że już jesteśmy w domku!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ag

No tak innym autem byś się nie zakopala pewnie =)
    Hahaha na pewno nie... A tak chciałam o 18tej zacząć ćwiczyć, ale o 19tej zaczynam! bo samo się nie poćwiczy.. Też mi trochę złość przejdzie..

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry super mrówki. :)

Dla mnie zima mogłaby być tylko tak 2 tygodnie ale taka z mega śniegiem. Ale tylko aby jechac w góry, z synem ulepić bałwana, pozjeżdżać na dupolocie sankach albo nartach i tyle. Kiedyś jeździłam co sezon na nartach. Potem znów ciepełko i słońce od 5tej rano do 21szej.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 zima jest fajna, jak nie musisz nigdzie jeździć i możesz sobie w domku siedzieć.. A jak trzeba samochodem i na czas.. to potem ciężko..

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Frida

Zapewne ale puerwsze skojarzenie to było własnoręcznie zabij chyba =)
    Haha tego nie doradzam, to już lepiej to drugie :D i też humor poprawi hehe

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Pobrałam sobie własnoręcznie wymaz do badań Mam nadzieję że poprawnie haha
    Gratuluję i powodzenia :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj poćwiczyłam, jak na moją zabujczą kondycję to solidnie, piwinnam 3 razy dziennie ale to mi tylko z keglem wychodzi a reszta zajmuje za dużo czasu i zazwyczaj 2razy dziennue wychodzi. Zwierzaki dziwnie się na mnie patrzyły jak na czworaka machałam nogą ale kot mruczał więc wykonanie zaakceptowane przez domowników.

npV2p1.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre też mam taką nadzieję ;)

Wróbel moje też tak na mnie patrzą dziwnie jak robię w domu jakieś wygibasy :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sali, w grupie osób też wyglądają śmiesznie zwłaszcza jak mąż zamiast pomagać pokazuje ci język, łapie za nogę albo rozwiązuje sznurowadła... spróbuj spokojnie oddychać przeponą jak się przed tobą wykrzywia....

npV2p1.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ