Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ekstra! U nas tez goście cały weekend ;) a w przyszły chce wyciągnąć Mojego do klubu na jakas imprezę ;)
    Zozo kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jeszcze raz dziewczyny :-*

Multi praca jest fizyczna, trochę ciężka, ale jakoś muszę się przemęczyć. Myślę że dostanę dosyć szybko zakaz pracy od szefa(takie prawo).

Staramy się lub staraliśmy jakoś 3 lata w tym około 1,5 roku z leczeniem.

A co do odczuć to w dwóch poprzednich czułam się zupełnie inaczej. Miałam straszny ból piersi, a właściwie sutków i zapachy mi bardzo przeszkadzały. Teraz zupełnie nic, nie licząc bólu brzucha jak na okres.

Dziewczyny to która teraz do mnie dołączy? Nie chcę sama zostać. Posyłam trochę wirusków^_^

Zozo może ty jednak zmieścisz się wtermin co?

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa - w 2 poprzednich ciążach czy cyklach? :-D Nie ogarniam :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Issa - w 2 poprzednich ciążach czy cyklach? :-D Nie ogarniam :-D
    Ciążach, jeśli to tak mogę nazwać

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Issa

nie wiem czy ktoś to liczy, ale jest tu więcej ciężarnych niż nie chyba..
    Nefre to forum powinno zmienić nazwę na "Jak nie zwariować gdy całe forum brzuchate" hahaha;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę, to o pierwszego Bobasa starają sie juz tylko:
    Nefre_ms
    Promyk89
    Czekamy..
    Ja

To co moze poczwórna ciąża za jakis czas ;)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Ciążach, jeśli to tak mogę nazwać
    A wcześniej miałaś biochemiczne?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ag

no spoko, na mnie nie czekajcie.
    Ja dzis mam depresyjny nastroj. Nie umiem sie ogarnac z tym wszystkim.
    Nefre_ms moze jakies winko (na endometrium oczywiście) z migdałami, czekoladka, gorąca kąpiel, zrób cos dla relaksu :) i głowa do gory!

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre nie mów tak :) Zobaczysz że w końcu się uda. Nie Ty jedna jesteś na świecie z tymi problemami. Nie poddawaj się :) Wiesz jak wiele zależy od nastawienia. Albo ewentualnie podołuj się 1 dzień dzisiaj a jutro nowe siły do walki!

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms po gorszym dniu, przyjdą nowe siły do walki, Mama bedziesz i to wspaniała, bo tak walczysz o Maluszka, jeszcze zanim sie pojawił na świecie! Ba! Nawet zanim sie począł! :)
    Jak ostatnio byłam po ziółka do mieszanki ojca Sroki, to za mną Babeczka tez kupowała, uśmiechnęłam sie do Niej i nawet pożyczyłam - zeby zadziałały! Niestety w dzisiejszych czasach to jest duzy problem.. ale bedziemy walczyć i bedziemy Mamami! Uda sie, moze nie za miesiac, ani dwa, ale kiedyś na pewno! Tak, mam dzis piątkowy przypływ pozytywnej energii (bądź maca zaczęła działać)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak na kanale o endometriozie? Dziewczyny tam pewnie więcej kojarzą przypadków... Myślę że to pco i io to tu najmniejszy problem bo to tylko stwarza problem z owulacją a jak ją wywolasz lekami to już nie ma większego znaczenia. Potem progesteron też w razie czego można suplementowac więc to już pikuś.
    A co z resztą... Te mutacje musisz skonsultować z lekarzem, co to oznacza,jakie są rokowania z tymi konkretnymi wynikami i jakie leczenie.
    A operacja miejmy nadzieję, że zrobi dobre warunki dla zarodka :) Nie musisz już długo na nią czekać. Zobaczysz, że małymi kroczkami będziesz coraz bliżej.

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle czytałam, że jacyś tam eksperci w ginekologii nie uznają tych mutacji i twierdzą, że to wymysł i biznes. Niby połowa osób je ma i co? I nic?
    Mama ginekolog też kiedyś mówiła o tym na instagramie i pisała, że to bzdura.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    A może to znaki żeby walczyć jeszcze mocniej? :)
    Z pęcherzykiem nie wiadomo, teraz nie pękał ale skąd możesz wiedzieć jak będzie później. Może jakieś zrosty tam mu przeszkadzają. Co do krwotoków i innego ryzyka to już chyba lekarze znają takie przypadki. Najwyżej będziesz częściej pod kontrolą, pewnie większe ryzyko, może czeka Cię cesarka. Ale to już chyba do przeżycia :)
    Dobrze, że masz kompetentnych lekarzy, środki finansowe. To bardzo dużo znaczy. Rezerwę masz ok. I jeszcze parę dobrych lat na spokojne starania.
    A już ostatecznie, ostatecznie... O adopcji też warto rozmawiać, co w razie gdyby się nie udało, itp. Wiem,że już wcześniej o tym gadaliście jakiś czas temu, ale trochę doszło nowych problemów od tego czasu. Rozmawiać zawsze warto a to nie znaczy jeszcze że się poddajecie :)

Córeczka 08.2019 🩷
    Synek 10.2022 💙
    Synek 02.2026 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre na niepekające pęcherzyki pomaga metformina. Przy io pęcherzyki mają grubszą otoczkę i dlatego tak się dzieje. Daj zadziałać metforminie.
    I nie łam nam się tutaj, głowa do góry, cyc do przodu i walczysz. Nie raz i nawet nie dwa się załamiesz, ake ważne żeby się z tego otrząsnąć. Masz wiele do pokonania, ale jak powiedział Jan Paweł II załóż wygodne buty bo po prostu czeka ciebie dłuższa droga. Ściskam mocno ciebie i resztę dziewczyn wirtualnie, abyście nabrały sił do walki.

Lawende jedną biochemiczną, a jedna nie.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - trzymam mocno za Ciebie kciuki żeby wszystko ułożyło się pomyślnie. Jesteś silną babką. Masz gorszy dzień i masz do tego prawo. Każdy ma. Głowa do góry :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms oddaje, a raczej dziele sie dobra energia ;) czasem jest taki dzien zwątpienia.. ale warto sie podnieść! Ja miałam taki czas po wynikach Męża, a teraz mysle, ze najwyżej zrobimy inseminacje i tego dobrego plemnika wybiorą dla nas przecież ..

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - jak samopoczucie? U mnie niezbyt. Brak sił dziś. Nie widzę światełka w tunelu :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre acard i heparyne przyjmuje mnóstwo dziewczyn, po pierwsze są pod czestsza kontrola a po drugie te leki się troszkę wcześniej odstawia żeby przy porodzie właśnie nie wyszły jakieś cyrki.
    każda z nas ma prawo do gorszego dnia, tygodnia. Ty jesteś super silna babka, ogarniasz wszystko szybciej niż my tutaj w ogóle zdążymy pomyśleć o jakimś działaniu. Więc nie wierzę ze z taką determinacja i umiejętnościami organizacyjnymi się nie uda. Chociaż -teraz możesz w to wątpić to pokonacie te przeszkody. Mocno, mocno Cie ściskam <3

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms zrób sobie „czas dla siebie” ;) poza tym na pęknięcie moze by zadziałała większa dawka zastrzyku!

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ