Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dostałam sms u nas już wczoraj mocno wiało.
Beatrix a ty już wypakowana?
Wróbel za tydzień już pewnie królewna będzie spała w swoim łóżeczku o tej porze.
Synek wczoraj na wieczór miał 37.8 więc dałam mu w końcu ibufen choć bałan się że zwymiotuje. Zjadł 2 paluszki jeszcze także tyle co nic. Dziś już ranny ptaszek jak nowo narodzony. Mam nadzieję że apetyt odzyska.
-
Arienkas83 wrote:Ja też dostałam sms u nas już wczoraj mocno wiało.
Beatrix a ty już wypakowana?
Wróbel za tydzień już pewnie królewna będzie spała w swoim łóżeczku o tej porze.
Synek wczoraj na wieczór miał 37.8 więc dałam mu w końcu ibufen choć bałan się że zwymiotuje. Zjadł 2 paluszki jeszcze także tyle co nic. Dziś już ranny ptaszek jak nowo narodzony. Mam nadzieję że apetyt odzyska.
Arienkas83 zdrowka dla synka!
Ja grzecznie czekam w kolejności na Wróbel
A szczerze to juz nie mam złudzeń ze cos pojdzie bez wywolywania albo cesara ktorej tak nie chce ☹️
Kolejna noc nieprzespana. Mala fika jak szalona. Wiatr wieje przeokropnie a biodra bola strasznie... -
Arienka zdrówka dla syna. A Ciebie nic nie bierze?
Wiecie czego będzie mi brakować jak już urodze? Braku @. Od 3 dni brzuch jak na okres mnie boli i od razu wszystkie te dni mi się przypomniały. Tak jakby ktoś mnie latami torturowal a teraz tylko pokazał narzędzie tortur. Może coś mi się po porodzie odwidzi i nie będzie tak boleć -
Wróbel wrote:Moje maleństwo też mi nie dało spać. Może w dzień uda się trochę odpocząć. Beatrix byłaś już na ktg?
Jeszcze nas obie Multi wyprzedzi hi hi hi
Dzis jeszcze zaczekam i pojde jutro rano na ktg. Najgorzej ze chce rodzic w Warszawie a nie vhce mi sie na kazde ktg tam jezdzic wiec jutro pojde u mnie w mieście. Tu ktg jak nie bylam pacjentka poradni przyszpitalnej kosztuje 50 zl. Ty tez Wrobel placisz?
Ktory szpital wybralas zamiast Bielanskiego? -
Wybrałam św. Zofię na Żelaznej. Nic nie płaciłam do tej pory i mam nadzieję że mi nie każą. W tym szpitalu jeszcze nie byłam (tylko przychodni) ale nic mi lekarka nie wspominała że będzie trzeba płacić więc chyba nie. Mówiła że szpital wybieram nie zależnie od tego gdzie ciąże prowadziłam.
-
Wróbel wrote:Wybrałam św. Zofię na Żelaznej. Nic nie płaciłam do tej pory i mam nadzieję że mi nie każą. W tym szpitalu jeszcze nie byłam (tylko przychodni) ale nic mi lekarka nie wspominała że będzie trzeba płacić więc chyba nie. Mówiła że szpital wybieram nie zależnie od tego gdzie ciąże prowadziłam.
Tez wybralam Żelazna a jak odesla bo nie będzie miejsc to Inflancka. Na ktg na Zelazna wybiore sie pod koniec tygodnia jak nic sie nie zadzieje. -
Wróbel wrote:50 zł to strasznie dużo. Wydawało mi się że zgodnie z prawem w państwowym szpitalu, ktg po terminie jest za darmo. Zalecane jest pójść na nie w dzień porodu a potem co 2-3 dni robić jeśli nie urodzisz.
Mi niby tez mowili ze w dzien porodu ale lekarz ostatecznie mowil ze moze byc i poniedziałek. Caly czas mam nadzieję ze cos sie zadzieje mooooze jednak🙈 dlatego pomyslalam ze moze jutro rano pojde😀 -
A mi tam Mycha ciąży nie będzie brakować
Tęsknie za płaskim brzuchem
Dziś ubrałam rajstopy i wszystko mnie ściska. Wybueramy się do tej filharmonii na te zajęcia muzyczne dla dzieci. Z tym brzuchem jest niewygodnie cokolwiek robić przy takim krasnalu jak mój.
-
Adry wrote:Dziewczyny, nie jedzcie do porodu na pierwszych skurczach, tylko jak przybiorą na sile. Rozwarcie min. 5 cm.
Wtedy jest mała szansa, że Was odeślą
jak dla mnie lepiej jechać na ktg w niedzielę, w poniedziałek będzie bardzo dużo ludzi
A jak mi wyszedl ten gbs dodatki z odbytu bo z pochwy jest ok to tez moge tak dlugo czekac? Wiem ze daja jakas szczepionke. -
Żeby tylko raczyły się te skurcze pojawić...
Pisałam chyba tu już widziałam ostatnio dziewczynę która tak czekała i cóż w końcu ją przwieźli karetką już z dzieckiem owiniętym w ręcznik hi hi hi. W razie czego na ciebie Adry.Ehhh fanie byłoby tak szybko urodzić.
Adry lubi tę wiadomość
-
Wróbel wrote:Beatrix ja bym chyba nie ryzykowała, to jednak jest bardzo blisko...
Tzn wiem czy z pochwy czy z odbytu wyjdzie to mam dodatni i juz. Tylko nie wiem czy przy fodatnim tez moge poczekać w domu az akcja sie rozkreci czy lepiej jechac wcześniej bo właśnie ten antybiotyk.