X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 14:40

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre a płatki owsiane kupujesz jakieś specjalne bezglutenowe?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell nie ma co się zastanawiać tylko rób to hsg. Jeden jajowód puścił kontrast-może sie właśnie udrożnił i dlatego z opóźnieniem. Przy hsg sprawdzą jeszcze raz. Poza tym plemnik i zapłodnione już jajko jest mniejsze od tego kontrastu. Pewnie z tym jajowodem ostatnio zaszłaś. Gorzej by było oba niedrożne. A jeszcze wiem że gdzieś udrażniają, dziewczyny pisały jak Koniczyna miała niedrożne.
    O proszę tutaj Lublin na NFZ.
    http://radiologia-zabiegowa.pl/index.php?s=rad_zab_18

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 14:02

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku gratulacje :-D Jesteś dzielna, Nastka ci teraz wynagrodzi cały ból i cierpienie.

Evell, kochanie nie rozpaczaj. Na zdrowy chłopski rozum to kontrast przeszedł, z opóźnieniem ale przeszedł, czyli komórka też ma szansę. Zasięgnij rady innego lekarza, ale noe przestawaj się starać bo bardzo możliwe, że kontrast pod ciśnieniem utorował ten jajowód dlatego później wypłynął. Kotuś dziś zjedz kilogram lodów, wypij drinka, zrób coś na odstresowanie, a zobaczysz że jutro jak się obudzisz to będzie lżej.

Ag1988 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nefre to dobrze wiedzieć :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem,czy będzie :( ja juz nic nie wiem leżę w łóżku i wyje tak mi źle jak usłyszałam od tego Hama ze ma pani oba niedrozne i ze są zrosty jakieś tam to aż mi w oczach pociemniało. :( jest mi smutno i zle nie wiem co robić. ? We środę mam giną do tego czasu chyba osiwieje.

A miało być pięknie on mi mówił po co pani laparpskopia skoro w ciążę pani zachodzi a tu wielki ch... z tego .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre wybacz ze tak nachodze cie na tym privie,napisałam do ciebie .

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo a co zvtym stażem nie było problemów w końcu z tą odmową?

Byłam dziś na badaniu krew CRP i mocz. Wyniki ok CRP niskie a w moczu pojedyncze bakterie. Zauważyłam jak nie pije non stop wody z cytryną i soku żurawiny to się dziady pojawiają, musze zaś tą żurawinę pić.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    Mnie właśnie nic nie kłuje nie piecze. Gin ostatnio mówił że pojedyncze bakterie w moczu to mogą być i się nie leczy. Ja tam wolę sobie zakwasić i tępić dziady. I tak mi posiew z pochwy weźmie w poniedziałek choć CRP niskie bo 6,7. Norma w ciąży to 10, ostatnio przy bakteriach w pochwie miałam CRP 12,5 więc teraz kazał kontrolować.

Zozo
    Baby w pośredniaku podbijają statystyki żeby bezrobotnemu coś znaleźć. Kij że niezgodne z wykształceniem czy doświadczeniem. Albo że firmy biorą stażyste na 3 m-ce a potem następnego za darmoche. Nie daj się babie. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    No ciekawe jak to jest w przypadku lekkich nietolerancji. Ja niby mam na gluten na 2 (w skali od 0-5). Teraz trochę też to olałam, bo ogólnie niby 0-3 to nie jest żadna wielka nietolerancja i można jeść normalnie a poza tym po glutenie nigdy nie mam problemów tak jak po mleku np.
    Co do tych produktów bezglutenowych typu gotowe chleby itd. to w większości syf, sama chemia. Już serio lepiej albo w ogóle odstawić pieczywo i żyć bez niego, albo piec własne chleby pełnoziarniste z bezglutenowych zbóż. Co do całkowitego unikania nawet tych śladowych ilości, to chyba tylko przy osobach z celiakią jest konieczne.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre
    Szczerze mówiąc to w ogóle nie rozumiem tego :P Jak oni to diagnozują. To jak jem czegoś dużo to wyjdzie mi większa nietolerancja?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ja też tego nie rozumiem, chciałabym mieć nietolerancję na czekolade i ciastka :D
    Czy to by Cię powstrzymało przed ich jedzeniem? :P
    Hehe z tego wynika że musisz ich dużo jeść, to wyjdzie Ci duża nietolerancja :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nietolerancji to jest tak że niby możesz jeść, ale trzeba spodziewać się, że może być nieoczekiwany skutek. Ja na jajka mam 2 (też 0-5) a jeść ich nie mogę bo dostaję nieziemskich boleści i sraczka murowana. Znów na orzechy laskowe też 2 i nigdy nic mi noe było, aż do momentu jak dostałam pokrzywki na twarzy i dekolcie doprawione dusznościami. Testy testami, a organizm i tak swoje.

Adry z dzidzią w porządku. Ostatnio tańcowała na usg. Aż nie mogłam się nadziwić że tak szybko. A kolejna wizyta 11.04. Już zacieram ręce żeby ją/jego zobaczyć. Ciekawa jestem co będzie. Jeszcze nie wiem, ale 2 pary bucików kupiłam haha ;-) Nie mogłam się opanować

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Frida, ale zobacz. Mam nietolerancje na słodycze, która objawia się donośnym pierdzeniem. Wiem, że jeśli zjem ciastka nie wysiedze godziny na zebraniu. Co robię? Albo zjem coś innego, albo spale się że wstydu dając odbytowy popis muzyczny :D
    Haha, jedz ciastka. Taki problem, to nie Twój problem :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre właśnie dlatego miałam problem żeby połączyć dietę bezglutenowa z tą o niskim Ig. Bo do tych produktów bezglutenowych w większości ładują syf, między innymi cukier. Jak kupiłam mieszankę mak do wypieku chleba to też się za głowę złapałam ile tego cukru tam jest.
    A też całkiem niedawno się dowiedziałam że jeżeli gluten chcemy ograniczyć ze wzgledu na niewielką nietolerancje a nie celiaklie to właśnie nie trzeba całkowicie rezygnować że wszystkich zbóż. Więc może jak będę wracać do tej diety to będzie mi łatwiej bo jednak nie wszystkie produkty odpadna.
    Np zamiast płatków owsianych kupiłam ryzowe i co i dupa. Bo cukier. Szlag może człowieka trafic

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często macie/miałyście te skurcze Braxtona Hixa? Mi dziś już parę razy tak brzuch twardnieje... Nie boli i nic strasznego się nie dzieje, ale tak się spina... Nie wiem czy to normalne czy mam się martwić?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny jak często macie/miałyście te skurcze Braxtona Hixa? Mi dziś już parę razy tak brzuch twardnieje... Nie boli i nic strasznego się nie dzieje, ale tak się spina... Nie wiem czy to normalne czy mam się martwić?

Ja nie mialam albo nie rozpoznalam ;)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 14:40

Frida91 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Evell, w ogóle się nie przejmuj. Skontaktuj się z innym lekarzem i zweryfikuj diagnozę. Głowa do góry. To żaden wyrok jeszcze.

Beatrix jak tam u Was?

Wróbel, a wy kiedy wychodzicie?

Zozo, może za długą przerwe miałaś w pracy i przez to nikt nie bierze Cię pod uwagę? Długo nie pracujesz?

Ag, jak mama?

Issa, jak tam maluszek, kiedy wizyta?

Jestem zombie jak narazie. Mala chce sie cycowac co godzine, dwie. Nie da sie odlozuc do lozeczka. Do tego mam poranione sutki i chyba zbyt pkytko ja przystawiam. Walcze o karmienie piersia ale nie ukrywam jest to wyzwanie. Bol sutkow nie do opisania. Nie wiem czy malutka sie najada ale nie traciła zbyt dużo skoro nas wypisali... W poniedziałek przyjdzie polozna. Dzis chyba idzie nam lepiej. Cycki smaruje i wietrze a i technika chyba lepsza bo mala je dłużej. Generalnie Adry mialas rację to nie jest takie proste. Poza tym czuje sie slabo. Pomijajac niewyspanie to brzuch poprostu boli i trochę brak sil.

Trzymam za Was kciuki dziewczyny. Nie pisze ale staram sie podczytywac.

Malutka jest cudna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 19:06

Frida91, Adry, IssaMelissa lubią tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry Mama co raz lepiej, dziś Jej ogarnęłam kule, jak tylko będzie czuła się na siłach, to zaczniemy używać kul, póki co chodzi (troszeczkę) z balkonikiem, ale już ma "zachcianki" jedzeniowe, więc idzie ku dobremu ;) Jedynie co, to niestety ja średnio znoszę zmianę opatrunków, bo jednak ten widok mnie akurat trochę przeraża, ale trudno muszę ogarnąć, zastrzyki już pięknie do brzucha wbijam :)

A poza tym dobrze mi się siedzi w domu... ojjj dobrze.

Zozo to kciuki za nową pracę :) niech będzie! :)

Adry lubi tę wiadomość

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ