X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja bym sobie zrobiła to CRP chyba.
    U mnie jest trochę inaczej bo mam te bakterie i to blisko dziecka. Choć nie wiem czy da mi znowu antybiotyk choć pewnie tak

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry.. cóż.. ręce opadają.. Ja zaczynam żałować, że moja Mama mieszka tak blisko.. cały czas smęciła, że chce zupę zjeść.. u mnie jest zasada taka,że nie gotuję zup, bo i tak bym musiała ugotować też drugie danie, to mam to gdzieś.. nie będę gotować obiadów 2 daniowych, bo to jest do zajechania się - takie jest moje zdanie, jak ktoś ma inne, to ok. Ugotowałam Jej dziś zupę ogórkową, to jest teraz narzekanie, że marchewka za twarda.. szczerze? jakby mi ktoś gotował obiady, to nawet jakby było w ch** niedobre, to bym zacisnęła zęby i się cieszyła, że mam gotowe pod nos podstawione.. ale ok.. mam generalnie dosyć i już zupy nie zobaczy.. garnek zupy ten co został mam ochotę wylać do zlewu.. nienawidzę jak gotuje a ktoś potem wybrzydza..

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Adry.. cóż.. ręce opadają.. Ja zaczynam żałować, że moja Mama mieszka tak blisko.. cały czas smęciła, że chce zupę zjeść.. u mnie jest zasada taka,że nie gotuję zup, bo i tak bym musiała ugotować też drugie danie, to mam to gdzieś.. nie będę gotować obiadów 2 daniowych, bo to jest do zajechania się - takie jest moje zdanie, jak ktoś ma inne, to ok. Ugotowałam Jej dziś zupę ogórkową, to jest teraz narzekanie, że marchewka za twarda.. szczerze? jakby mi ktoś gotował obiady, to nawet jakby było w ch** niedobre, to bym zacisnęła zęby i się cieszyła, że mam gotowe pod nos podstawione.. ale ok.. mam generalnie dosyć i już zupy nie zobaczy.. garnek zupy ten co został mam ochotę wylać do zlewu.. nienawidzę jak gotuje a ktoś potem wybrzydza..
    u mnie rodzice tez mieszkaja blisko, ale generalnie nie przychodzą zbyt często. Właściwie to prawie wcale. Ja częściej do nich wpadam, ale jak za często tam jestem to też mam dosyć. U mnie były te same problemy jak mieszkaliśmy z rodzicami. Najpierw pretensje, ze nic nie robie w domu, potem pretensje ze chce ugotowac coś innego, ale oni nie lubią, potem pretensje, że jak już ugotuje to syf w kuchni (nie zdążyłam skończyć obiadu, a co dopiero po nim posprzątać). Generalnie były wieczne pretensje o wszystko o co tylko można się było uczepić. Że siedzę w domu, że nie pracuje, że pracuje, ale za mało, że za często wychodzę, że to i tamto. Oj ciężko było... także rozumiem Was doskonale :) także nigdy więcej z rodzicami :D

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 26 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam, ze jak poszliśmy potem na swoje to rozwaliłam wszystkie gary w kuchni i sobie myślę "ha i nikt mi teraz nie bedzie kazał tego sprzątać" :D :D :D

Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 26 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ag, są plusy i minusy. Przykładowo będziesz miała chwilę wytchnienia od czasu do czasu,bo będziesz mogła podrzucić mamie dziecko. My musimy radzić sobie sami, czasem jest bardzo, bardzo ciężko... Nikt nam nic nie mówi, ale momentami jesteśmy mega wykończeni.
    No dokładnie każdy kij ma dwa końce ;) nigdy nie będzie idealnie ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 26 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Oo Czekamy, ja całe życie słyszałam, że nic nie robię tylko wydaję pieniądze na podróże i nie oszczędzam, a teraz jak już nie jeździmy tyle tylko oszczędzamy, to że wszyscy jeżdża po świecie i że jesteśmy jacyś ograniczeni :DDD
    rodzicom się chyba nie da dogodzić :) najlepiej jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić ;)

Adry lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 15:04

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry moja mama ma podobnie. Też ciągle mi mówi co powinnam,co MUSZĘ i co robię źle. Powołuje sie przy tym zawsze na to jak ona robiła z nami i żyjemy ale akurat to dla mnie słaby przykład bo ja właśnie większość chcę robić zupelnie inaczej niż moi rodzice, bo nie uważam ze wyszło mi to na dobre.
    Mój mąż mówi dobra, przytakuj jej i rób swoje ale ja tak nie umiem i zaraz jest kłótnia. Teraz przyjeżdża do nas na weekend i już się boje :P

Adry, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to wiadomo, że są plusy i minusy, ale my mieszkamy z moją Mamą od niecałych 2 lat i to już jest druga taka sytuacja, gdzie jest uziemiona na kilka miesięcy.. więc raczej muszę się nastawić, że będę w ciąży a potem z małym dzieckiem i jeszcze zamiast pomocy, to będę mieć mamę na głowie.. przykre, ale tak pewnie będzie..

Odpaliłam serial na konsoli "Pod powierzchnią", ostatnie chwile w domu trzeba wykorzystać ;) następne pewnie dopiero na zwolnieniu lekarskim ciążowym ;)

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry super plan :D ja pomalowałam właśnie i czekam aż wyschną :D poza tym dziś z Mężem się urywamy na obiadek :D także w końcu randka :D

Ja myślę, że przede wszystkim będę chciała dziecko wychować w duchu żeby czuło swoją wartość i bez tego właśnie ciągłego pouczania i takiego, że źle i źle i źle.. ale zobaczymy.

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie nasza Zozo?

Krystyna123 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dokładnie jestem takiego samego zdania. Chcę wychowywać córkę zupełnie inaczej niż moim rodzice. Myślę, że mam do tego prawo :)
    Jasne, że tak. Ja mojej ostatnio powiedziałam, że ona miała juz swoj czas na wychowywanie a teraz będzie mój czas i ja zamierzam to zrobić po swojemu.

Adry lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 15:04

Adry lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie jestem za antybiotykiem i ta lekarka u której dziś byłam też mi nigdy wcześniej nie chciala wypisywać, ale ja już czuję, że coś jest nie tak bo czuję się po tygodniu leczenia fatalnie i mimo, że po 2 lub 3 dnuach było już ok to nagle gardło się uaktywniło i boli strasznie. No i ta ropa w nosie. W życiu nie widziałam takiego kataru. Ponoć to może szkodzić dziecku. Mam zamiar wziąć bo jak widać w tydzień nic nie pomogło, a migdały mi odpadają. Swoją drogą dziwne, że ten antybiotyk można brać, a tych środków na przeziębienie bez recepty czy kropli do nosa nie można :-/ Nie chcę się męczyć tak jak pisała czekamynadzidzię. Zwłaszcza z dzieckiem w brzuchu.

Adry - mój mąż też tak leczył choroby zawsze bez antybiotyku bo on olewa choroby i raz męczył się dłuuuugo aż w końcu przeszło. A potem robił do pracy rtg płuc i lekarz się dziwił, że ma jakieś blizny na płucach i że musiał kiedyś przejść zapalenie płuc nie wiedząc o tym. Nie wiadomo co gorsze.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry całkiem możliwe :D albo coś z nową pracą i wróci do nas z dobrą informacją :D

Frida91 podpisuje się pod Twoimi słowami rękami i nogami :D Teraz będzie nasz czas na wychowywanie.

A ja też swego czasu mówiłam Mamie, jak już zaczynała z tymi kazaniami i pouczeniami- "Daj mi szansę na błąd" :D Taka prawda, że dziecko też powinno móc podejmować swoje decyzje i ponosić ich konsekwencje.

Adry lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to ja mam chyba złotych rodziców i teściów. Nie ma za bardzo wtrącania się. Zwykle wspierają. Mama czasami coś powie, ale w taki sposób, że mi to nie przeszkadza w ogóle. No i to jedyna osoba, która potrafi mnie postawić do pionu gdy świruję :-D

Adry, Frida91 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry dokładnie.. a ja się właśnie dowiedziałam, że wracam jutro do pracy i będę pracować znowu za co najmniej 2 osoby, bo jednej Koleżanki nie ma w pracy, bo chora.. heh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni i będzie weekend, więc jakoś przeżyję. Trzymam się opcji, że albo nowa praca albo ciąża niedługo, więc dam radę!

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi czytam, czytam i myślałam że na końcu będzie że rodzisz a tu nic :( trzymam kciuki że się już rozkrecilo :)

Nefre strasznie się cieszę że masz takie pozytywne wyniki! Kurcze tyle się już z tym swinstwem nameczylas że musiała być teraz jakas dobra wiadomość. To są te wyniki na które tyle czekałas? Jeszcze coś Ci badać będą? Następna wizyta to ta że ściąganiem membran?

Ja też mam fajnych rodziców i teściów. Czasami mama stara się swoje trzy grosze wtracic ale już w sumie dawno nie bo wie że to nie ma sensu :) niby nie mieszkamy razem ale na tyle blisko i z rodzicami i z tesciami że zawsze każdy może liczyć na pomoc :)

Padam. Odwiedziliśmy babcie do sanatorium, brzuch boli bo trochę się jednak w aucie nasiedzialam. Mam nadzieję że ja tam na nogi postawią. W ogóle jestem zdegustowana zaleceniami lekarzy, serio. Rozumiem że ktoś jest wybitnym kardiochirurgiem ale za tarcxyce i cukrzycę to się zabierać nie powinien. Na tarczyce babcia ma za słabe leki, na szczęście jeszcze zdążyli jej podnieść a na cukrzycę za mocne, ma po nich mdłości i nic nie je. To jak ona ma do zdrowia wrócić. Wrr, szlag człowieka trafia

Multiwitamina lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Zozo, dobrze że nic Ci nie jest. A u lekarza byłaś? Może jakieś przeswietlenie? Ale policja to żeby, sorry ale jak czytam takie historie to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ty poszkodowana a oni jeszcze cyrk odstawiaja.

f1d9680377.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ