Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivico wrote:Od wczoraj was nadrabiam 🙈 tak po troszkę w pracy. Lecicie, jak burza 🔥
Anett93 oraz Idawoll moje serdeczne gratulacje 🌸 teraz trzymam kciuki za piękne przyrosty. Pięknej zobaczyć takie kreseczki. Mocno kibicuję.
Sara30 jej, jesteś kobieta rakieta. Bardzo podziwiam takich ludzi. Naprawdę, jestem pod wielkim wrażeniem Twojej mobilizacji. Człowiek czasami marudzi,a to są pierdoly w porównaniu z Twoimi wyzwaniami. Z tych postów bije taka moc, nie poddawaj się bo robisz to dobrze 🙌🏼
Mnie znajoma mnie uświadomiła,że szpital do którego wybieram się na hsg jest prywatny. A ja myślałam,że jak skierowanie to NFZ 🤪 nic z tego. Weszłam na cennik 660zł. Dobrze,że wiem teraz bo bym miała niezłą minę 🥲😂 teraz już mnie nie dziwi szybki termin i kontakt z lekarzem.
Ej to cena nie taka mordercza, ja gdzieś słyszałam że 4 tys. ktoś płacił za to.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
ChocoMonster wrote:Czytoto testowałaś dziś?
Megi czy kreski ściemniały? Testowałaś?
Hej. Wydaje mi się, że jest ciemniejsza. Poszłam rano oddać krew. Chcę na spokojnie, ale w głowie też mam heparyne od II kresek i jak coś muszę już ją sobie zrobić
ChocoMonster, Niaha, Emka06, Idawoll, siesiepy, Namisa, Poziomka9204, Madziq6, M94, oloska, Anett93, smoothie, Beezi, Cotakoza, 2+3 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
ChocoMonster wrote:Vivico jak nastawienie na zabieg? Wysyłam Ci dużo dobrej energii 🍀 wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki 😇
Dziękuję 🥰 Nastawienie mam zadaniowe. Miałam nie czytać w necie i nie oglądać niczego na YT o tym badaniu,ale nie byłabym sobą 😳😂 póki co się nie boję,wręcz się ekscytuję,że robię krok do przodu,a to jest dla mnie najważniejsze 👍🏼 doktorek wysłał receptę na globulki P/zapalne, które dzisiaj i jutro będę aplikować 😌Poziomka9204, oloska, Anett93, smoothie lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️30
11 lat razem 👩🏼❤️👨🏻 + 🐶
Starania o pierwszego 👶🏼
09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx
11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
Powrót do starań 💚
🗓️ długie cykle
23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
28.11 beta 135,07 mIU/ml
30.11 beta 360,25 mIU/ml
06.12 usg pęcherzyk ciążowy
20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
22.03 397g zdrowego 👶🏼
25.04 831g szkraba 🎀
23.05 1653g 💪🏼
21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
01.08 3,6 słodkiej Niuni
13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, gratuluję wszystkich brzuszków i trzymam kciuki za kolejne
Ja mam takie pytanie. Jak myślicie kiedy zbadać progesteron. Według aplikacji i testów pik był w niedzielę rano, w poniedziałek objawy owulacji, a wczoraj już ich brak. Kiedy badać progesteron? W poniedziałek czy wtorek? Czy dzień różnicy ma duże znaczenie? Wczoraj testy wychodził już słabszeJestem w tym zielona
Anett93 lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:U mnie dziś od rana dzień z kategorii katastrof. Tak się pokłóciliśmy z mężem ze wybuchnelam płaczem, co nie zdarza mi się praktycznie w ogóle. Poszło o to o co zawsze -mamy permanentny problem w podziale obowiązków i rozkładem sil, zaczął się wraz z budowa domu i trwa nadal choć ostatnio wydawało mi się ze zmniejszył na sile. Mąż chce robić dużo, szybko, załatwiać rzeczy, ogarniać ogród. Ja mam wolniejsze tempo, boje się przesadzać z ilością rzeczy i wydawania pieniędzy, wolę to zaplanować, czasem mam coś zrobić, a przenoszę na kolejny miesiąc żeby lepiej dopiąć budżet, bo to w danym momencie jest dla mnie mniej priorytetowe... Często sugeruje mężowi że mógłby się ta praca z kimś podzielić, bo sam nie ogarnie, a ja z brzuchem niekoniecznie będę w stanie mu pomóc np z układaniem kostki brukowej 😖 Mąż czuje się przytłoczony nawałem pracy, obydwoje jesteśmy pod presją (bo ciąża też robi swoje na głowę) no i tak się nawzajem oskarżamy kto czego nie zrobil, a powinien. I po kolejnej fali tych oskarżen po prostu dziś nie wytrzymałam, tama puściła. Pogadaliśmy, ledwo zdarzyłam na autobus. I teraz czekam do pobrania krwi, a potem mnóstwo zalatwien urzędowych na mieście. No, nie jest to mój dzień 😥 Musialam to z siebie wyrzucić ☹️
Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
4 tys to może całkowity koszt zabiegu + znieczulenie + obowiązkowe badania przed
Vivico, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkich brzuszków i trzymam kciuki za kolejne
Ja mam takie pytanie. Jak myślicie kiedy zbadać progesteron. Według aplikacji i testów pik był w niedzielę rano, w poniedziałek objawy owulacji, a wczoraj już ich brak. Kiedy badać progesteron? W poniedziałek czy wtorek? Czy dzień różnicy ma duże znaczenie? Wczoraj testy wychodził już słabszeJestem w tym zielona
Testowałabym w ponproga najlepiej badać 6-8 dpo
-
Meggi110818 wrote:
Trzymam kciuki za bete 🍀Meggi110818 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Vivico wrote:Dziękuję 🥰 Nastawienie mam zadaniowe. Miałam nie czytać w necie i nie oglądać niczego na YT o tym badaniu,ale nie byłabym sobą 😳😂 póki co się nie boję,wręcz się ekscytuję,że robię krok do przodu,a to jest dla mnie najważniejsze 👍🏼 doktorek wysłał receptę na globulki P/zapalne, które dzisiaj i jutro będę aplikować 😌
Vivico lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Staaraczkaaa wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję wszystkich brzuszków i trzymam kciuki za kolejne
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Lipcowa wrote:4 tys to może całkowity koszt zabiegu + znieczulenie + obowiązkowe badania przed
Takie ceny to za histeroskopie a nie HSG wiec chyba pomylka zabiegow poprostu. 600zl za HSG to normalna cena jak kiedys patrzylam w szpitalachVivico, siesiepy lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
ja chyba muszę jednak gina o coś pomęczyć. dzisiaj w zasadzie już po okresie, mogę sobie plamienia zaznaczyć. 4 listopada plamienie, 5,6,7 takie lekko - średnie krwawienie i i spokój. jak na mnie to bardzo mało.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualny
-
Staaraczkaaa wrote:@Lipcowa i @ChocoMonster dzięki
będę na wyjeździe, ale znajdę Diagnostykę i zrobię
A jak myślicie kiedy rozsądnie zacząć testować?
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
nick nieaktualnyChocoMonster wrote:Tak dla zdrowia psychicznego to 11 dpo najwcześniej. Ale możesz wcześniej jeśli nie wytrzymasz
Chociaż owulacja wydaje mi się była drugi raz od dawna więc mnie to cieszy i zobaczymy. Mam nadzieję, że wytrzymam. Nie wiem tylko jaki test kupić czy testować jakimiś tanimi co mam w domu
-
Namisa ja tylko od siebie powiem, że z budową tak właśnie jest. Nie chcę Cię straszyć, ale to bardzo ciężki i wyczerpujący zarówno fizycznie, jak i psychicznie okres. I naprawdę niech znajdzie sobie kogoś do pomocy, bo jak będzie robił sam, to mało kiedy będzie w dobrym humorze, delikatnie rzecz ujmując.
Musicie być bardzo silni aby to przetrwać i pamiętać, że ostatnie czego potrzebujecie to obarczanie się wzajemnie winą, zwłaszcza, że ktoś czegoś nie zrobił a ktoś zrobił coś więcej. Wiem, że łatwo się mówi...
Ewiwi powiedz to mojemu... Gdyby mógł to by się nauczył kuchnię robić i zrobił, a potem wkurzał się na wszystko, że nie jest idealnie. :p
Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Hej, nie mam czasu w tym miesiącu nadrabiać wątku ale gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i trzymam kciuki za kolejne testujące 🙂
Ja już jestem po monitoringu potwierdzającym pęknięcie pęcherzyka i pierwszy raz na badaniu był widoczny płyn w zatoce Douglasa, więc mam nadzieję, że owu była w poniedziałek. W niedzielę był 17dc i raczej pik:
Na razie daje sobie spokój ze sprawdzaniem czy pęcherzyki pękają bo wszystko rośnie i pęka raczej jak trzeba 🙂Jagodecka, siesiepy, M94, Anett93, Beezi lubią tę wiadomość
24 👱♀️
16.11 ⏸️ - beta 19,5
12.12 - mamy ❤️
14.01 - prenatalne, 5,74cm prawdopodobnie dziewczynki 💞
10. 02 - 10cm 🐿️
24.02 - na 100% chłopiec 😂💙
11.03 - połówkowe 352g synka 🦦
24.03 - wszystko ok 🐋
21. 04 - skracającą się szyjka, poza tym wszystko ok
19.05 - prenatalne III trymestr 💛
27.06 - 35+4 2647g
14.07- ostatnia wizyta
28.07 - 40+0 3520g
06.08 - indukcja
-
siesiepy wrote:Namisa ja tylko od siebie powiem, że z budową tak właśnie jest. Nie chcę Cię straszyć, ale to bardzo ciężki i wyczerpujący zarówno fizycznie, jak i psychicznie okres. I naprawdę niech znajdzie sobie kogoś do pomocy, bo jak będzie robił sam, to mało kiedy będzie w dobrym humorze, delikatnie rzecz ujmując.
Musicie być bardzo silni aby to przetrwać i pamiętać, że ostatnie czego potrzebujecie to obarczanie się wzajemnie winą, zwłaszcza, że ktoś czegoś nie zrobił a ktoś zrobił coś więcej. Wiem, że łatwo się mówi...
Ewiwi powiedz to mojemu... Gdyby mógł to by się nauczył kuchnię robić i zrobił, a potem wkurzał się na wszystko, że nie jest idealnie. :psiesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nick nieaktualny
-
Staaraczkaaa wrote:@Lipcowa i @ChocoMonster dzięki
będę na wyjeździe, ale znajdę Diagnostykę i zrobię
A jak myślicie kiedy rozsądnie zacząć testować?
Ja to zawsze testuje 10 dpo, a później obrażam się jak wychodzi biel xD
Wszystko też zależy od tego czy i kiedy obserwujesz spadek temperatury po owulacjitak chyba najbardziej taktycznie