Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny !
Trzymam mocno kciuki aby u was było pozytywnie
Powiedzcie mi bo mam pewien dylemat, już drugi cykl @ rozkręca mi się jakby w dwa dni, czyli jednego dnia pojawia się już ból brzucha i takie jednorazowe jakby krawawnieie/plamienie a dopiero na następny dzień z rana już takie porządne krwawienie..
i teraz pytanie który z tych dni traktować jako pierwszy dzień cyklu??
Z góry dzięki za podpowiedź01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
sylwia1986 wrote:Witajcie dziewczyny !
Trzymam mocno kciuki aby u was było pozytywnie
Powiedzcie mi bo mam pewien dylemat, już drugi cykl @ rozkręca mi się jakby w dwa dni, czyli jednego dnia pojawia się już ból brzucha i takie jednorazowe jakby krawawnieie/plamienie a dopiero na następny dzień z rana już takie porządne krwawienie..
i teraz pytanie który z tych dni traktować jako pierwszy dzień cyklu??
Z góry dzięki za podpowiedź
Rucola wrote:Hej M@zii !! A mialas kiedykolwiek monitoring owulacji ?? Jakie masz dlugie cykle ? Regularne ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 13:08
-
M@zii to prawdopodobny z wykresu jest i 17ty i 20ty ale masz tyle serduszkowania ze na pewno trafilas:) trzymam za Ciebie mocno kciuki i mam nadzieje ze @ zapomni o Tobie a pytalam o monitoring bo to dziwne ze masz potwierdzone owu a testy wychodzą negatywnie.... Ja mam pcos i ginekolog sugerowal ze u mnie beda wychodzic falszywie dodatnie przed owulacja a mi owulacje wskazuja idealnie za to po owulacji pozytywne mialam do 9dpo... Dziwne !!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej Sylwia !! Ja jako pierwszy dzien traktuje pierwszy dzien plamienia tym bardziej ze zawsze przez pierwsze 12-24 godziny mam slabe krwawienie albo tylko plamienie. Trzymam kciuki za Twoj kolejny oby szczesliwy cykl ##wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rocula też myśle, że jednak ten wczorajszy dzień uznam jako pierwszy dzień cyklu - bo był ból brzucha taki typowy na pierwszy dzień, wzięłam apap i przeleżałam całe popołudnie, po prostu krwawienie na całego rozkręciło się dziś nad ranem.
Ja ten cykl próbuje z dostinexem na zbicie prolaktyny,później gin i będziemy myśleć nad dalszymi badaniami.
Powiedzcie mi, bo mój " niemąż " nie badał jeszcze plemniczków, myślicie że póki co mógłby brać jakiś suplement wspomagający?? Myślę że raczej nie zaszkodzi
Jeśli z dostinexem nadal będzie lipka to bierzemy się za badanie plemniczków !01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Jasne ze tak Sylwia i od razu uczulam Cie na drogie "super" preparaty bo jak poczytasz sklad to dojdziesz do wniosku ze wszystkie skladniki mozesz kupic osobno (cynk, selen, witamina c, koenzym q10 i inne) i wyjdzie duzo tanieej. Wazna jest l-karnityna najtansza na sronach z odzywkami dla sportowcow#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola jeszcze jedna sprawa do Ciebie
Odnośnie wyników: jednak miałam robiony estradiol tylko wynik troszkę stary bo z czerwca zaszłego roku:
badanie robione w 12 dc, wynik- 143,70 pg/ml
gdzie w fazie owulacji przedział jest:41-398 pg/ml
co myślisz ?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Mysle ze bardzo dobry wynik przy zalozeniu ze owulacja byla za kilka dni bo dojrzaly pecherzyk tuz przed owu powinien miec 200( a Twoj estradiol mial prawdopodobnie kilka dni zeby podrosnac). Wartosci 400 dotycza 2 pecherzykow dojrzalych co sprzyja ciazy blizniaczej dwujajowej:) tzn jeden pecherzyk tez moze miec wiecej niz 200 ale przyjmuje sie ze 200 swiadczy o duzym i zdrowym pecherzyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 15:51
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
No nie wiem jak mi wtedy wypadła owu , ale lekarz uznał że wynik jest w porządku.
U mnie te owulacje to raczej wcześnie są w sensie między 11 a 13 dc.
Wklepie Ci tu jeszcze mój monitoring z września 2016 bo z tego znalazłam notatki Pani gin
27.09.- 7 dzien cyklu
janik prawy- pęcherzyk 8,8
jajnik lewy - 13,6
29.09. - dziewiąty dzień cyklu
jajnik prawy - bez zmian
jajniklewy - 17,6
Później akurat wypadł weekend więc nie wiem dokładnie kiedy była owu.
Ale 4.10 - 14 dzień cyklu
jajnik lewy - po owulacji
mam nadzieję że jest w miare czytelnie
Co myślicie kobitki ?
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Sylwia masz ksiązkowe przyrosty rozmiarów pęcherzyka. Biorąc pod uwagę objętość pęcherzyka to duży pęcherzyk musi wygenerować dużo większy przyrost żeby powiększyć się o 2 mm w obrazie usg niż mały, więc przyrosty estradiolu będą najszybsze i największe u dojrzałego pęcherzyka Wg mnie masz super owulacje.
Zbij tą prolaktynę i zachodź w ciążę w tym cyklu !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 18:01
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Witam dziewczyny
tule wszystkie z negatywnymi i z @
Wróciłam właśnie z pracy . U mnie dalej brak @ temperatura skoczyła do góry ale mierzona godzinę wcześniej niż zawsze , jutro rano testuję drugi raz
Trzymam kciuki za wszystkie testującevenaewa lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:M@zii to prawdopodobny z wykresu jest i 17ty i 20ty ale masz tyle serduszkowania ze na pewno trafilas:) trzymam za Ciebie mocno kciuki i mam nadzieje ze @ zapomni o Tobie a pytalam o monitoring bo to dziwne ze masz potwierdzone owu a testy wychodzą negatywnie.... Ja mam pcos i ginekolog sugerowal ze u mnie beda wychodzic falszywie dodatnie przed owulacja a mi owulacje wskazuja idealnie za to po owulacji pozytywne mialam do 9dpo... Dziwne !!
Jak Wam minęła niedziela? u mnie ładnie słonko świeciło cały dzień miałam mało aktywną niedzielę a jestem zmęczona jakbym nie wiem jak się narobiła -
Welonka jest naprawde dobrze, temperatura urosła mimo , że mierzona godzinę wcześniej!! trzymam kciuki tylko testuj z porannego moczu!! M@zii my jeszcze czekamy na testowanie#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Dzięki Rucola za te interpretacje
mam nadzieję, że już będzie tylko z górki
Dziewczyny: Rucola, M@ziii i Welonka - trzymam mocno kciuki za wasze testowania
Niedziela fajnie, pospacerowałam z psem, odwiedziłam obie babcie, najważniejsze że ruszyłam tyłek z domu..bo wczoraj była załamka że @ przylazła i przeleżałam całą sobotę .
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Hej dziewczyny dopiero wróciłam z pracy u mnie jeszcze dwa - trzy dni do testowania dzisiaj cały dzień bolały mnie krzyże i cały czas czuję ból piersi śluzu wodnisto- kremowego nadal dużo bardzo dużo oby to coś znaczyło i żeby @ nie przyszła. Miłego wieczoru
Rucola lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane... ale popisałyście przez ten weekend. Ale wszystko postaram się nadrobić.
Niestety nie miałam za wiele czasu tu zaglądać, bo zawsze weekendy ją pełne zajęć u mnie.
Wczoraj samodzielnie wykonałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Nic, a nic nie zabolało, a tak się bałam.
Teraz jestem z siebie dumna
Rucola, venaewa, Agnesa700, Lunna lubią tę wiadomość
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII