Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka moze powinnas brać acard? poczytaj o tym, dziewczyny biora wlasnie przy skrzepach, on rozrzedza krew

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Hej dziewczyny, poniedziałek nam zleciał :)
    W kwestii wykresów ja niestety wypowiedzieć się nie mogę bo nie siedzę kompletnie w tych temperaturach :)
    Dżoana jeszcze jedno odnośnie podejrzeń ednometriozy, co rozumiesz przez skrzepy ? Sorki że tak dopytuje ale po prostu ciekawi mnie jako że sama też mam plamienia przed @..liczę na to że u mnie są spowodowane tylko prolaktyną

Sylwia, poza krwią w drugim lub trzecim dniu @ wylatują ze mnie takie galaretowate jakby tkanki. są różnych rozmiarów, jest to zlepiona krew ze śluzem... wygląda to jakby endometrium nie zdążyło się zluszczyc i wypada kawaleczkami. sorki ze zbyt dosłowne opisanie problemu i może trochę nieskniedokładnie ale pisze w komórki.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 dzięki za przybliżenie tematu :)
    teraz to sama nie wiem czy też nie powinnam się martwić, bo ja zawsze przy @ mam takie strzępki wypływające z krwią i śluzem raczej są malutkie więc nie wiem czy mam się niepokoić :/
    Jakoś zawsze wydawało mi się to normalne że po prostu to złuszczające się endometrium musi się wydalić z okresem.

Ehhh sama już nie wiem co o tym myśleć, wogóle w tym mies mój okres jakiś skąpy się zrobił.

Miłego dnia wszystkim

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • venaewa Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przyszła @. I zaś wszystko od nowa.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venaewa - tule :*:*:*

Sylwia, chyba skrzepy, ale w unormowanej ilości nie są niczym złym :) Ja też troszkę skrzepów mam czasami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, skrzepy to normalna rzecz, przeciez to złuszcza się błona śluzowa

gorzej jak miesiączka to same skrzepy, w sensie nie ma normalnego krwawienia tylko skrzepy

vanaewa powodzenia w nowym cyklu :*

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylyscie mnie dziewczyny :)
    Weneawa przykro mi ze przylazla :/
    Ale nie martw sie,bedzie dobrze..teraz piekna wiosna za oknem,wszystko powoli budzi sie do zycia..może wraz z wiosna nowe zycie i do nas zawita :)

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam w piękny słoneczny dzień:)

zaczynam nowy cykl z nową nadzieją i z clo :)

Wyjątkowo brzuch boli łaskawie wystarczył póki co tylko ibum oby tak zostało :)

Dzisiejszy poranek spędziłam w bardzo miłym towarzystwie więc humor lepszy :)

sylwia1986 wrote:
    Dżoana89 dzięki za przybliżenie tematu :)
    teraz to sama nie wiem czy też nie powinnam się martwić, bo ja zawsze przy @ mam takie strzępki wypływające z krwią i śluzem raczej są malutkie więc nie wiem czy mam się niepokoić :/
    Jakoś zawsze wydawało mi się to normalne że po prostu to złuszczające się endometrium musi się wydalić z okresem.

Sylwia też mam zawsze takie skrzepy jak Ty zawsze uważałam że to jest normalne bo to jest zlepiony śluz z krwią , do tego mam zawsze bardzo bolesne miesiączki i lekarz nigdy nie zasugerował mi że to może być endometrioza

age.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Auricomka moze powinnas brać acard? poczytaj o tym, dziewczyny biora wlasnie przy skrzepach, on rozrzedza krew

ooo:) i to jest fajny pomysł . Bez sensu ze ginekologowie takich rzecyz nie mówią ....

BYłam dzisiaj u ginekologa i jednak owulacja była ale raczej z Przeestarzała komórka czyli bez dzidizulka. normalnie ta dyskoteka na jajnikach mnie już wkurza.
    Dziecwyzny do których zawitała @ tak jak ktoś napisał teraz zaczyna się wiosna i zycie sam się budzi więc kto wie moze i nam to pomoże:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    No własnie podejrzałam sobie na Twój wykres Auricomka i cosik skąpe te okresy Twoje skoro jeden dzień i później już plamienie tylko..wspomagasz sie obecnie jakimiś lekami ?

Nie, lekarze mówią że mam tak i mam się tym nei pzrejmwoać. Ogólnie nigdy nie były obfite ale teraz jest ood pół roku jeszce gozrej. A teraz ten po luteinie to masakra praktycznie samo krwawienie. Pomyśle moze ten acard sobie włącze.
    Jak dziewczyny mija wam dzien?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Nie, lekarze mówią że mam tak i mam się tym nei pzrejmwoać. Ogólnie nigdy nie były obfite ale teraz jest ood pół roku jeszce gozrej. A teraz ten po luteinie to masakra praktycznie samo krwawienie. Pomyśle moze ten acard sobie włącze.
    Jak dziewczyny mija wam dzien?

Ja miałam skąpe miesiączki na luteinie i na lutagenie i też słyszałam że mam nie przejmować się ale na dupku mam normalną miesiączkę

age.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurzce włąsnie nie umiem załapać różnicy miezy dupkiem a lutkiem. Moja gin jakoś nie lubi chyba tego dupka nie wiem czemu.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyzny a po owulacji moge sobie np poł tabletki acard właczyć ? Jak myślicie?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całą tabletkę spokojnie mozesz brac
    niektore dziewczyny biora tylko po owulacji, bo ponoc acard wspomaga zagnieżdzanie

Auricomka lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Kurzce włąsnie nie umiem załapać różnicy miezy dupkiem a lutkiem. Moja gin jakoś nie lubi chyba tego dupka nie wiem czemu.

a długo przyjmujesz luteinę? Ja na początku przyjmowania luteiny miałam normalne miesiączki dopiero po dwóch latach przyjmowania zwiększonej dawce zaczęłam mieć skąpe miesiączki i często zaczynałam plamić przy 8 dniu brania luteiny.

Dżoana89
    A jak jest u Ciebie z bólami podczas całego cyklu odczuwasz ból jajników boli Cię podbrzusze? A w trakcie miesiączki ból jest z której strony bardziej intensywniejszy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 14:34

age.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    a długo przyjmujesz luteinę? Ja na początku przyjmowania luteiny miałam normalne miesiączki dopiero po dwóch latach przyjmowania zwiększonej dawce zaczęłam mieć skąpe miesiączki i często zaczynałam plamić przy 8 dniu brania luteiny.

Dżoana89
    A jak jest u Ciebie z bólami podczas całego cyklu odczuwasz ból jajników boli Cię podbrzusze? A w trakcie miesiączki ból jest z której strony bardziej intensywniejszy ?

WIesz co ja dwa cykle... bo jakoś się lekarze nie mogą zdecydować cz powinnam. TYlko ja ogólnie miałam niezbyt Bogate meisiaczki, od pół roku mam skąpe a po lutku tragedia

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    całą tabletkę spokojnie mozesz brac
    niektore dziewczyny biora tylko po owulacji, bo ponoc acard wspomaga zagnieżdzanie

Dzięki:) to w takim razie spróbuje bo fajnei jakbym zaczeła miec normalne meisiaczki chociaż:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu waszych @ ale nowy cykl to i nowa Nadzieja

Ja nie wiem czy się cieszyć czy nie...
    Bo wszystkie badania które miałam zlecone wyszły super. Wszystkie oprócz tsh 4,0...po miesiącu brania euthyroxu 25 spadło tylko 0,3! :(

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gigi na pewno powód do radości jakiś jest skoro wyniki w normie, to TSH no niestety może stwarzać problemy, lekarz nie zalecił Ci zwiększenia dawki ?

Ja mam TSH 1,58 i mi endokrynolog zwiększyła dawkę eutyroxu z 25 na 25/50 co drugi dzień.
    Podobno najlepszy wynik dla starających się o dzidziusia to takie około 1
    Choć na pewno i z wyższymi wynikami w ciąże zachodzą.

Moniczko,Luccecita,Welonka dzięki za info odnośnie skrzepów w czasie @...tak właśnie myślałam że to raczej normalne w czasie okresu.

Auricomka..te wzniosłe słowa o wiośnie to moja wena twórcza z rana :P

Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Dżoana89

Na tydzień przed @ zaczynam odczuwać ćmienie w podbrzuszu tak jakby lekkie kłucie, rozciąganie, ale to nic nadzwyczajnego. podczas @ mam lekkie skurcze i tylko w tedy mnie trochę boli, ale spokojnie bez tabletek wytrzymuje. Jajniki mnie bolą tylko na owulacje, raz jeden raz drugi.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ