Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sylwia1986 wrote:Hej dziewczyny, poniedziałek nam zleciał
W kwestii wykresów ja niestety wypowiedzieć się nie mogę bo nie siedzę kompletnie w tych temperaturach
Dżoana jeszcze jedno odnośnie podejrzeń ednometriozy, co rozumiesz przez skrzepy ? Sorki że tak dopytuje ale po prostu ciekawi mnie jako że sama też mam plamienia przed @..liczę na to że u mnie są spowodowane tylko prolaktyną
Sylwia, poza krwią w drugim lub trzecim dniu @ wylatują ze mnie takie galaretowate jakby tkanki. są różnych rozmiarów, jest to zlepiona krew ze śluzem... wygląda to jakby endometrium nie zdążyło się zluszczyc i wypada kawaleczkami. sorki ze zbyt dosłowne opisanie problemu i może trochę nieskniedokładnie ale pisze w komórki.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Dżoana89 dzięki za przybliżenie tematu
teraz to sama nie wiem czy też nie powinnam się martwić, bo ja zawsze przy @ mam takie strzępki wypływające z krwią i śluzem raczej są malutkie więc nie wiem czy mam się niepokoić
Jakoś zawsze wydawało mi się to normalne że po prostu to złuszczające się endometrium musi się wydalić z okresem.
Ehhh sama już nie wiem co o tym myśleć, wogóle w tym mies mój okres jakiś skąpy się zrobił.
Miłego dnia wszystkim01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pocieszylyscie mnie dziewczyny
Weneawa przykro mi ze przylazla
Ale nie martw sie,bedzie dobrze..teraz piekna wiosna za oknem,wszystko powoli budzi sie do zycia..może wraz z wiosna nowe zycie i do nas zawita01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
hej dziewczyny witam w piękny słoneczny dzień
zaczynam nowy cykl z nową nadzieją i z clo
Wyjątkowo brzuch boli łaskawie wystarczył póki co tylko ibum oby tak zostało
Dzisiejszy poranek spędziłam w bardzo miłym towarzystwie więc humor lepszy
sylwia1986 wrote:Dżoana89 dzięki za przybliżenie tematu
teraz to sama nie wiem czy też nie powinnam się martwić, bo ja zawsze przy @ mam takie strzępki wypływające z krwią i śluzem raczej są malutkie więc nie wiem czy mam się niepokoić
Jakoś zawsze wydawało mi się to normalne że po prostu to złuszczające się endometrium musi się wydalić z okresem.
Sylwia też mam zawsze takie skrzepy jak Ty zawsze uważałam że to jest normalne bo to jest zlepiony śluz z krwią , do tego mam zawsze bardzo bolesne miesiączki i lekarz nigdy nie zasugerował mi że to może być endometrioza
-
Luccecita wrote:Auricomka moze powinnas brać acard? poczytaj o tym, dziewczyny biora wlasnie przy skrzepach, on rozrzedza krew
ooo:) i to jest fajny pomysł . Bez sensu ze ginekologowie takich rzecyz nie mówią ....
BYłam dzisiaj u ginekologa i jednak owulacja była ale raczej z Przeestarzała komórka czyli bez dzidizulka. normalnie ta dyskoteka na jajnikach mnie już wkurza.
Dziecwyzny do których zawitała @ tak jak ktoś napisał teraz zaczyna się wiosna i zycie sam się budzi więc kto wie moze i nam to pomoże:) -
sylwia1986 wrote:No własnie podejrzałam sobie na Twój wykres Auricomka i cosik skąpe te okresy Twoje skoro jeden dzień i później już plamienie tylko..wspomagasz sie obecnie jakimiś lekami ?
Nie, lekarze mówią że mam tak i mam się tym nei pzrejmwoać. Ogólnie nigdy nie były obfite ale teraz jest ood pół roku jeszce gozrej. A teraz ten po luteinie to masakra praktycznie samo krwawienie. Pomyśle moze ten acard sobie włącze.
Jak dziewczyny mija wam dzien? -
Auricomka wrote:Nie, lekarze mówią że mam tak i mam się tym nei pzrejmwoać. Ogólnie nigdy nie były obfite ale teraz jest ood pół roku jeszce gozrej. A teraz ten po luteinie to masakra praktycznie samo krwawienie. Pomyśle moze ten acard sobie włącze.
Jak dziewczyny mija wam dzien?
Ja miałam skąpe miesiączki na luteinie i na lutagenie i też słyszałam że mam nie przejmować się ale na dupku mam normalną miesiączkę -
nick nieaktualny
-
Auricomka wrote:Kurzce włąsnie nie umiem załapać różnicy miezy dupkiem a lutkiem. Moja gin jakoś nie lubi chyba tego dupka nie wiem czemu.
a długo przyjmujesz luteinę? Ja na początku przyjmowania luteiny miałam normalne miesiączki dopiero po dwóch latach przyjmowania zwiększonej dawce zaczęłam mieć skąpe miesiączki i często zaczynałam plamić przy 8 dniu brania luteiny.
Dżoana89
A jak jest u Ciebie z bólami podczas całego cyklu odczuwasz ból jajników boli Cię podbrzusze? A w trakcie miesiączki ból jest z której strony bardziej intensywniejszy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 14:34
Auricomka lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:a długo przyjmujesz luteinę? Ja na początku przyjmowania luteiny miałam normalne miesiączki dopiero po dwóch latach przyjmowania zwiększonej dawce zaczęłam mieć skąpe miesiączki i często zaczynałam plamić przy 8 dniu brania luteiny.
Dżoana89
A jak jest u Ciebie z bólami podczas całego cyklu odczuwasz ból jajników boli Cię podbrzusze? A w trakcie miesiączki ból jest z której strony bardziej intensywniejszy ?
WIesz co ja dwa cykle... bo jakoś się lekarze nie mogą zdecydować cz powinnam. TYlko ja ogólnie miałam niezbyt Bogate meisiaczki, od pół roku mam skąpe a po lutku tragedia -
Przykro mi z powodu waszych @ ale nowy cykl to i nowa Nadzieja
Ja nie wiem czy się cieszyć czy nie...
Bo wszystkie badania które miałam zlecone wyszły super. Wszystkie oprócz tsh 4,0...po miesiącu brania euthyroxu 25 spadło tylko 0,3! -
Hej dziewczyny
Gigi na pewno powód do radości jakiś jest skoro wyniki w normie, to TSH no niestety może stwarzać problemy, lekarz nie zalecił Ci zwiększenia dawki ?
Ja mam TSH 1,58 i mi endokrynolog zwiększyła dawkę eutyroxu z 25 na 25/50 co drugi dzień.
Podobno najlepszy wynik dla starających się o dzidziusia to takie około 1
Choć na pewno i z wyższymi wynikami w ciąże zachodzą.
Moniczko,Luccecita,Welonka dzięki za info odnośnie skrzepów w czasie @...tak właśnie myślałam że to raczej normalne w czasie okresu.
Auricomka..te wzniosłe słowa o wiośnie to moja wena twórcza z ranaAuricomka lubi tę wiadomość
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
welonka wrote:a długo przyjmujesz luteinę? Ja na początku przyjmowania luteiny miałam normalne miesiączki dopiero po dwóch latach przyjmowania zwiększonej dawce zaczęłam mieć skąpe miesiączki i często zaczynałam plamić przy 8 dniu brania luteiny.
Dżoana89
A jak jest u Ciebie z bólami podczas całego cyklu odczuwasz ból jajników boli Cię podbrzusze? A w trakcie miesiączki ból jest z której strony bardziej intensywniejszy ?
Na tydzień przed @ zaczynam odczuwać ćmienie w podbrzuszu tak jakby lekkie kłucie, rozciąganie, ale to nic nadzwyczajnego. podczas @ mam lekkie skurcze i tylko w tedy mnie trochę boli, ale spokojnie bez tabletek wytrzymuje. Jajniki mnie bolą tylko na owulacje, raz jeden raz drugi.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII