Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
wiecie jak to jest z tymi wynikami, ilu specjalistów tyle teorii.
Ja mam TSH 1,56 ng/ml przy normach od 0,4 do 4,0 i moja Pani endokrynolog uważa że mogło by jeszcze spaść, dlatego zwiększyła mi dawkę euthyroxu z 25 na 50
Z tym że u mnie Hashimoto, podwyższone anty-przeciwciała i ogólnie z usg tarczyca mizerna.
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Auricomka wrote:A mam jeszce jedno pytanie. JAk mam sprawdzić ile dni użytkowania mi zostało i jak zpałacic za dalsze użytkowanie? Bardzo was polubiłam i chcę sobi etutaj zostać na forum jeszcze:)
Auricomka lubi tę wiadomość
-
Z tego co widzę to u każdego ginekologa są inne normy na to tsh no cóż..
Nam zalecił zaczekam że starania aż tsh się obniży ale nic się u nas nie zmieniło i nadal nie wiem czy to dobrze czy nie. Bo już z różnymi opiniami się spotkałam -
Auricomka wrote:A mam jeszce jedno pytanie. JAk mam sprawdzić ile dni użytkowania mi zostało i jak zpałacic za dalsze użytkowanie? Bardzo was polubiłam i chcę sobi etutaj zostać na forum jeszcze:)
-
Auricomka ja po darmowym miesiacu tego premium teraz jestem na bezplatnym i wszystko gra za duzo mam wydatkow zeby jeszcze inwestowac tutaj w tym momencie
Z tym ze ja tylko sobie znacze w cyklu co sie dzieje bez mierzenia temperatury...a ze jest bez koloru to no problem01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
sylwia1986 wrote:Auricomka ja po darmowym miesiacu tego premium teraz jestem na bezplatnym i wszystko gra za duzo mam wydatkow zeby jeszcze inwestowac tutaj w tym momencie
Z tym ze ja tylko sobie znacze w cyklu co sie dzieje bez mierzenia temperatury...a ze jest bez koloru to no problem
A mozesz prowadzić wykres tempki? -
Octavia_ wrote:A na co stosujecie ten acard?
Ja dlatego ze mam skrzepy zamiast miesiaczki:(
Dziewczyny dacie rade zerknać na mój wykres? bo nie wiem na jaka dysfunkcje wskazują te niskie tempWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 13:35
-
Auricomka a mierzyłas temperature w poprzednich cyklach??? Ja z wykresów zaczęłam czytać dopiero po 3 misiącach obserwacji. Być moze taki masz organizm i jest to dla Ciebie odpowiednia temperatura...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola własne prawdę mówiąc nie mierzyłam. Ale wiesz widac ze lipny mam ten skok. Bo ogolnie niskie temperatury mam od dziecka . Mierzone pod pacha zawsze miedzy 35.8- 36.3 takze samo to że sa niskie to hcyba taka moja specyfika ale wiesz ten skok mnie martwi:(
-
welonka wrote:Hej dziewczyny ,
jak to jest z tym LH i FSH w 3 dniu cyklu LH powinno być niższe od Fsh ?
Odebrałam dzisiaj wyniki
3dc
FSH 7,25
LH 10,03
co myślicie ? -
w badaniu wykonanym między 3 a 5 dniem stosunek LH do FSH powinien byc jak najbliższy 1 wtedy świadczy to o równowadze hormonalnej. Jak jest mniejszy to moze być niewydolność przysadki lub jeśli wartości hormonów sa duże wygasanie jajników a jesli jest większy to rzuca podejzrenie na zespół policystycznych jajników.
-
Auricomka wrote:A mozesz prowadzić wykres tempki?
Auricomka lubi tę wiadomość
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Auricomka temperatury nie mierz pod pache bo pomiar jest niewiarygodny mi najwygodniej jest pod jezykiem. Pomierz temperatury przez kilka miesiecy i dopiero wtedy zobaczymy. Ile trwaja Twoje cykle ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 18:49
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Auricomka temperatury nie mierz pod pache bo pomiar jest niewiarygodny mi najwygodniej jest pod jezykiem. Pomierz temperatury przez kilka miesiecy i dopiero wtedy zobaczymy. Ile trwaja Twoje cykle ??
Ni emeirze pod pacha. podałam pzrykład że od dziecka mam obniżoną temperature - wtedy mierzona pod pachą