Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam problem z temperaturą. Rano po przebudzeniu zmierzyłam tempkę jak zwykle. Już powinnam mieć owulację, więc spodziewałam się spadku temki.
Wyszło mi 36,35 - zmierzyłam jeszcze raz 36,25 potem 36,10 i znowu 36,20
W wykres wpisałam najniższą, ale to chyba przekłamanie. Którą wy byście wpisały?
Nie jestem pewna czy nie miałam owulacji 28. Zaczęłam robić testy owulacyjne od 29 i muszę przyznać, że wtedy kreseczka była najciemniejsza. 30 i 31 kreseczki są jaśniejsze... ale są!
Chyba się pogubiłam w tym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 15:48
-
Dżoana89 wrote:U mnie dopiero 4-5 dni po owulacji, a już zaczynam odczuwać lekkie ćmienie w podbrzuszu, coś trochę jakby malutkie ukłucia.
Czy Wy też tak macie? A może to objaw endometriozy... mam tak co miesiąc niestety...
Kochana ja też tak mam i też niedawno to zauważyłam, bo się przyglądamy swojemu ciało. Nie martw się:*Dżoana89 lubi tę wiadomość
-
Agnesa700 wrote:Mam problem z temperaturą. Rano po przebudzeniu zmierzyłam tempkę jak zwykle. Już powinnam mieć owulację, więc spodziewałam się spadku temki.
Wyszło mi 36,35 - zmierzyłam jeszcze raz 36,25 potem 36,10 i znowu 36,20
W wykres wpisałam najniższą, ale to chyba przekłamanie. Którą wy byście wpisały?
Nie jestem pewna czy nie miałam owulacji 28. Zaczęłam robić testy owulacyjne od 29 i muszę przyznać, że wtedy kreseczka była najciemniejsza. 30 i 31 kreseczki są jaśniejsze... ale są!
Chyba się pogubiłam w tym cykluAgnesa700 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie do was..bo planujemy jutro pojechać się zrelaksować na termy,tylko akurat zaczynają sie moje płodne dni i troche się obawiam że kąpiel w wysokiej temperaturze może zaszkodzić pojemniczkom...myślicie że to działa na plemniki ta od razu? że już wtedy w tym cyklu z plemniczków nic nie będzie ?
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Martm27 wrote:Mysle Sylwia,ze spokojnie możecie jechac i sie zrelaksować,a taki jednorazowy wypad nie zaszkodzi:)
sylwia1986 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny
Ja w tym tyg mialam tyle stresów w pracy, ze marze o relaksieGigi lubi tę wiadomość
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
sylwia1986 wrote:Dziewczyny pytanie do was..bo planujemy jutro pojechać się zrelaksować na termy,tylko akurat zaczynają sie moje płodne dni i troche się obawiam że kąpiel w wysokiej temperaturze może zaszkodzić pojemniczkom...myślicie że to działa na plemniki ta od razu? że już wtedy w tym cyklu z plemniczków nic nie będzie ?
Ja myślę że szcześliwe plemniczki i szczęśliwe komórki jajowe łatwiej majstrują maluchy nawet w trudniejszych warunkach niż te znerwicowane:) Więc ja bym pojechała bez wahania:)Gigi, sylwia1986 lubią tę wiadomość
-
O to mnie zmartwilas Agnesa...ale moze ten basen wszystkiego ze mnie nie wyplucze,ogolnie ze sluzem u mnie nie najgorzej wiec cos zawsze zostanie chyba01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Zreszta wydaje mi sie ze sporo kobiet zachodzi w ciaze np na wakacjach gdzie praktycznie codziennie sie moczy w morzu czy basenie
Rucola lubi tę wiadomość
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
U mnie po cle nie ma w ogóle śluzu, więc basen mi by też nie zaszkodził. Przytoczyłam tylko poradę.
Zła jestem. U mnie wszystko nie tak. Miesiąc spisany na straty. Brałam clo, infekcja pęcherza moczowego, antybiotyk i dupa.
Chciałabym tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość. Clo przyspieszyło mi owulację i zlikwidowało śluz -
No szkoda Agnesa
Ja nigdy nie bralam clo ale czytalam sporo i pisaly dziewczyny ze sluz po nim mizerny...nie wiem czy w takim wypadku pomagaja jakies wspomagacze sluzu typu wiesiolek czy siemie lniane..ja w tym cyklu pije siemie i sluz jest bardzo ladny wiec polecam
A probowalas tego slynnego zelu conetiv plus czy jakos tak ?
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
sylwia1986 wrote:Zreszta wydaje mi sie ze sporo kobiet zachodzi w ciaze np na wakacjach gdzie praktycznie codziennie sie moczy w morzu czy basenie
Ja myśle sobie , ze wiele kobiet generalnie zachodzi w ciąże nie dbając o zadne zdrowotne kwestie , a tym barzdeij nie myśli o sluzach itd. Mój kolega mówi, że płodnośc rośnie wraz z zanikiem myśleniaGigi, Agnesa700 lubią tę wiadomość