Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
hmmmm.. to pewnie to jest Twój skok poowulacyjny, wszystko by się zgadzało przy załozeniu że albo ten cykl będzie trochę krótszy, albo masz dłuższą niż przeciętne 14dni faze lutealną ja na Twoim miejscu raczej bym się nie martwiła, ale z ciekawości zrobiłabym sobie poziom progesteronu 7 dni po owulacji, bo progesteron podnosi temperaturę. moze ten niewielki skok wskazuje na niski progesteron... Dla świętego spokoju zrób badanie w poniedziałek rano, jesli jest powyzej 10ng/ml to świadczy o przebytej owulacji.
Auricomka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
welonka wrote:Hej dziewczyny ,
jak to jest z tym LH i FSH w 3 dniu cyklu LH powinno być niższe od Fsh ?
Odebrałam dzisiaj wyniki
3dc
FSH 7,25
LH 10,03
co myślicie ?
U mnie wyglądało to tak
LH 5,21mIUml normy
FSH 5,94 mIUml normy
Stosunek Ok. 0,87Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Rucola wrote:hmmmm.. to pewnie to jest Twój skok poowulacyjny, wszystko by się zgadzało przy załozeniu że albo ten cykl będzie trochę krótszy, albo masz dłuższą niż przeciętne 14dni faze lutealną ja na Twoim miejscu raczej bym się nie martwiła, ale z ciekawości zrobiłabym sobie poziom progesteronu 7 dni po owulacji, bo progesteron podnosi temperaturę. moze ten niewielki skok wskazuje na niski progesteron... Dla świętego spokoju zrób badanie w poniedziałek rano, jesli jest powyzej 10ng/ml to świadczy o przebytej owulacji.
Robiłąm w zesłżym cyklu progesteron 10.8 wg mojej gin kiepski więc dostaje luteine właśnie:) -
Hej Dziewczynki, u mnie przy ostatnich badaniach w 3dc FSH 4,4 a LH7,7 , PRL 9,9 i ginekolo powiedział, ze jego interesuje tylko prolaktyna a pozostałe badania niepotrzebnie robiłam, bo stosunek lh do fsh od dawna jest żadnym wymiernym wyznacznikiem pcos a fsh bada się tylko i wyłacznie przy badaniu poziomu rezerwy jajnikowej i kazał się tym nie sugerować, natomiast skierował na testosteron i DHEAs który wyszedł mi bardzo powiekszony mimo tego, ze nie mam żadnych objawów hirsutyzmu...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Auricomka ale owulacje masz i to jest najważniejsze a luteina jak najbardziej wskazana tylko luteina powinna Ci podnieść temperature na wykresie.... od którego dnia ja bierzesz???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 07:53
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
U mnie dopiero 4-5 dni po owulacji, a już zaczynam odczuwać lekkie ćmienie w podbrzuszu, coś trochę jakby malutkie ukłucia.
Czy Wy też tak macie? A może to objaw endometriozy... mam tak co miesiąc niestety...starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Masz racje, nie jest to wielki ból, przez to że się staram bardziej obserwuje swój organizm. W innymj przypadku nie zwróciłabym na to uwagę.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie.
Same wiecie na pewno jak to jest... człowiek doszukuje się wszędzie przyczyny swoich niepowodzeń. Wsłuchuje się w siebie, potem wkracza Internet i stąd już niedaleka droga do paranoi...starania od Maja 2016, 28lat,
nick nieaktualny
-
dziewczyny z tymi internetowymi paranojami to niestety tak jest
Jak się zacznie czytać to nagle nasze objawy pasują do stu tysięcy chorób
Ja też na tydzień po owulacji odczuwam takie ciągnięcia w brzuszku i w jajnikach ,ale to właśnie dlatego że tak bardzo koncentruje się na tym co się tam dzieje
Luccecita ja miałam robione to badania AMH- faktycznie drogie pierońsko
Ale przynajmniej wiem, że jeszcze mam troche czasu01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Hej dziewczyny,troche mnie tu nie bylo,ale to przez to ze odpuscilam sobie ten miesiąc i starałam sie juz tak nie spinać odnoście ciąży,przyznam ze zalamala mnie morfologia nasienia 3% mojego męża,bralam ten cykl clo ale calkowicie nie pokladalam w nim nadziei,teraz mam dostać jutro @ i mysle ze ją dostane bo juz mnie pobolewa podbrzusze,jednak w tym cyklu jakos nie mam plamien i bólu piersi przed @ a zawsze miałam,robiłam dzis test ale nic nie wykazał,nawet cienia drugiej kreseczki,wiec pozostaje mi czekać na @
-
nick nieaktualny
-
Tak biorę duphaston po owulacji przez 10 dni i jak po 10 dniach test jest negatywny to przerywam i czekam na @,ale zawsze miałam juz pod koniec brania dupka plemienia,a tym razem ich nie ma,wiec dziwi mnie to,moze to przez te clo,a w ciążę cos nie wierze,bo mysle ze juz test byłby pozytywny, pewnie @ mi sie spozni.A plemienia to juz mam od kilku lat zawsze przed @ a odkąd się staram o dziecko to gin dal mi na to duphaston jednak nic nie pomógł,tylko wyjątkowo w tym cyklu cos brak plamien