X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Przykro mi z powodu waszych @ ale nowy cykl to i nowa Nadzieja

Ja nie wiem czy się cieszyć czy nie...
    Bo wszystkie badania które miałam zlecone wyszły super. Wszystkie oprócz tsh 4,0...po miesiącu brania euthyroxu 25 spadło tylko 0,3! :(
    GIGI bo to dosyć mała dawka:) ja mam brać 0,25 a mam 2.8 TSH. Wiesz pewnie chcą ci stopniowo to pozbijać:) nie martw się;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octavia jak będziesz to możesz dopisać mnie ja testowanie 23.04 :)

Gigi spokojnie. Dostaniesz większą dawkę i tsh na pewno bardziej się ruszy

Octavia_ lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na razie nie byłam u lekarza. Jestem umówiona na poniedziałek dopiero. Mogłam zrobić to tsh w piątek to byłoby bardziej na "świeżo" ale znowu te badania LH, FSH trzeba zrobić w 3/4dc... A w pracy wcale nie tak łatwo żeby sobie przychodzić później wiec chciałam za jednym razem wszystko

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Sylwia na razie nie byłam u lekarza. Jestem umówiona na poniedziałek dopiero. Mogłam zrobić to tsh w piątek to byłoby bardziej na "świeżo" ale znowu te badania LH, FSH trzeba zrobić w 3/4dc... A w pracy wcale nie tak łatwo żeby sobie przychodzić później wiec chciałam za jednym razem wszystko

Raven ma rację, nic się nie martw...do poniedziałku niedaleko, zobaczysz co lekarz zadecyduje.
    No i fakt jest to logistyka niezła - pogodzić pracę z tymi wszystkimi wizytami i badaniami.
    Ale w końcu doczekamy się tego efektów :)

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Gigi na pewno powód do radości jakiś jest skoro wyniki w normie, to TSH no niestety może stwarzać problemy, lekarz nie zalecił Ci zwiększenia dawki ?

Ja mam TSH 1,58 i mi endokrynolog zwiększyła dawkę eutyroxu z 25 na 25/50 co drugi dzień.
    Podobno najlepszy wynik dla starających się o dzidziusia to takie około 1
    Choć na pewno i z wyższymi wynikami w ciąże zachodzą.

Moniczko,Luccecita,Welonka dzięki za info odnośnie skrzepów w czasie @...tak właśnie myślałam że to raczej normalne w czasie okresu.

Auricomka..te wzniosłe słowa o wiośnie to moja wena twórcza z rana :P

Bardzo dobra wena twórcza:) własnie mi się rzuciło w oczy. dzisiaj to wiosna pełną parą była nawet się na lezaczku wyłozyłam z rana;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ...pogoda bajeczna :)
    Ja to nawet po pracy poszłam na lody ;)usiadłam sobie w parku na ławeczce przy stawie, powygrzewałam w słoneczku :)a później dopiero pojechałam do domku :)

nawet nie wiecie jak się cieszę, że ta zima w końcu się skończyła

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się ciesze. Wogóle nie cierpię zimy ikocham lato:) uwielbiam słoneczko i upały i już nei moge sie doczekac:):) . W tym roku taka długa zima była bo wczesnie się zaczeła że wiosna to podójna radośc;)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie o TSH na poziomie 2,6?
    Czy ten poziom należy zbić? Mój ginekolog powiedział, że trochę podwyższone, ale nie przepisał mi żadnych tabletek.
    Powinnam iść z tym do endokrynologa? Czy taki wynik może utrudniać zajśćie w ciąże?

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Raven Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Czy ten poziom należy zbić? Mój ginekolog powiedział, że trochę podwyższone, ale nie przepisał mi żadnych tabletek.
    Powinnam iść z tym do endokrynologa? Czy taki wynik może utrudniać zajśćie w ciąże?
    Przeszlabym się do endo. Nie jest to zły wynik ale najlepiej mieć tak do 1,5 tsh w czasie starań o dziecko i w ciąży zresztą też

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana dla staraczki najlepsze TSH to 1-2 , ale TSH lubi się wahać, więc może powtórz badanie np.w przyszłym miesiącu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana, ja mam tsh 1,8 i dwóch endokrynologów powiedziało, że jest ok. W internecie czytam, że najlepiej koło 1, ale w tej kwestii jednak zaufam lekarzowi :)

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze raz przebadam to TSH, ale to już po wizycie u gina.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 1,2
    gin powiedział, że idealne

• M@ziii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ginekolog i endo to różne opinie :) ja mam tsh 0,876 i też mówił endo że takie jest bardzo dobre :)

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:

Mm Sh na podobnym poziomie. Ginekolog powiedziała że jej wystarczy takie a endokkrynolog zeby lepiej obniżać i od nastepnego cyklu właczamy eutyrox

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja mam tsh 2,75 a FT4 1,39 i mój lekarz z tym nic nie robi a ciężko w moim mieście o endrykologa

age.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    kurcze ja mam tsh 2,75 a FT4 1,39 i mój lekarz z tym nic nie robi a ciężko w moim mieście o endrykologa

Welonk amoje się wahaod 1.8 - 2.9 i moja gin tez mówiła że nei tzreba nic robić.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdy mialam 0.3 mówili dwóch lekarzy ze dobre jest.teraz mam 0,15.ide do Endo niedługo

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi 28 no to u ciebie ok:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi o,15 tsh ? To nie jest za dobrze bo moze swiadczyc o nadczynnosci tarczycy. Ja mialam okolo 2,5 to moj ginekolog kazal mi bezwzglednie stosowac euthyrox 25x1 i kontrola za 2 miesiace. Spadlo do okolo 1,5 i powiedzial ze teraz moze byc, ale mogloby byc jeszcze troche mniej ale na razie dawki nie zmienil...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ