X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde patrzcie jak to jest,my się tak staramy,latamy po lekarzach,badamy się,bierzemy leki i witaminy a nic sie nie udaje,a kiedys to nikt sie nie badal i nie było problemów z płodnością. Co to za czasy nastały.U mnie w rodzinie to co spotkanie rodzinne to sa podteksty,ze kiedy będziemy mieli dziecko,bo to juz 3 lata po ślubie a my nic nie działamy i ze to trzeba wziac sie do roboty. U nas w rodzinie nikt nie wie,ze się staramy i się nam nie udaje,nie chcemy z nikim sie dzielić naszymi problemami i zawsze odpowiadam,ze wszystko w swoim czasie

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mnie ktos pyta kiedy dziecko to ja odpowiadam "jak Bóg da, to będzie" i tym tekstem zamykam gęby wscipskim denerwującym mnie babiszonom i ogólnie się tym nie przejmuje. Bardziej boli mnie to, ze ja chce a na razie nie wychodzi... a co do ziół ojca sroki to ja je sobie popijam, w zeszłym cyklu nawet systematycznie, ale niestety żadnych efektów pozytywnych,ale również brak skutków ubocznych, Zreszta pisałam wcześniej, na mnie mało co robi wrażenie, mój organizm wszystko przyjmie :)

Auricomka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do problemów z płodnością to niestety XXI wiek, zanieczyszczenia środowiska, skażenie żywności, wody, wszechobecne hormony i pestycydy... no cóż, ale niektórym mimo wszystko i tak się udaje, i to od razu niemalże.... nie wiem o co tu chodzi<mysli> ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo osób juz mi mowilo,ze problemy z zajściem w ciążę to w dużym stopniu wina psychiki,ze niby jak bardzo się chce to nie można zajść.Czytalam tez o tym oczywiście w Internecie,ze często jest tak,ze jak kobietom zalezy to sie nie udaje,ale jak sie odpuści to nagle cos zaskakuje i sie udaje.Moze cos w tym jest,ale ja tez juz podczas tych 8msc staran mialam takie 2 cykle ze nie skupialam sie na staraniach,a i tak się nie udalo,wiec chyba nie potwierdza sie ta teoria o psychice

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystko zalezy od człwieka, jednemu psychika bedzie utrudniać a innemu pomoże. Według mnie nie ma reguły... ja staram sie wierzyc, że Maluszek jest mi przeznaczony już niedługo i na niego czekam :)i tak od kilkunastu już miesięcy :0

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Chilla Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 wrote:
    Witaj Chilla:)życzę Tobie,abyś szybko została mamusia:) pamiętam jak zaczęliśmy z mężem starania w sierpniu zeszłego roku,a tu juz 8 miesięcy minelo,nie myślałam wtedy,ze starania o dzieciaczka to nie taka łatwa sprawa,bylam pewna ze gora 3 miesiące i sie uda,a tutaj niestety trzeba przejść dluzsza droge:),ale mam nadzieje ze Tobie uda sie bez problemów:)

Witaj:)

Ja doskonale liczę się z tym, że może nie być łatwo...
    Jestem po jednym poronieniu, które zdarzyło się w 13 tygodniu ciąży.
    Lekarz, który wykonywał mi łyżeczkowanie, zrobił to bardzo nieudolnie i ginekolog już mnie zdążył uprzedzić, że z tego powodu mogą wystąpić trudności z ponownym zajściem w ciążę... Łykam kwas foliowy od pierwszego dnia cyklu, staram się wysypiać, nie stresować, zadbałam o dietę... I wciąż staram się założyć zbroję sklepaną z cierpliwości, ale cholera jest taka ciężka do uniesienia... :)

W tym wszystkim na drodze do celu stoi jeszcze praca mojego narzeczonego...
    Jest dostawcą - wyjeżdża z domu około północy, wraca po 12-14h pracy i zasypia na siedząco. Do tego dochodzą częste kontuzje kręgosłupa od noszenia ciężkich skrzynek... Ciężko jest brykać z kaleką. :P

W tym miesiącu przytulaliśmy się ;) tylko raz - we wtorek.
    Nazajutrz przez cały dzień bolał mnie jajnik, typowo jak na owulację.
    Do tego wystąpił charakterystyczny śluz, dopadło mnie mega niskie ciśnienie...
    I przez to wszystko ten cykl zdaje mi się być bardzo podejrzany, bo ten okres płodny wystąpił ciut za szybko.... A nadmiernie wsłuchiwać się w swój organizm nie chcę, bo zgłupieję.

Pozostaje mi spróbować zachęcić do przytulanek mojego mężczyznę jeszcze w weekend,
    a potem czekać na 24.04. :) Jeżeli przebrzydła @ nie nadejdzie - 25.04 zrobię test.
    Wtedy już powinien dać wyraźny wynik.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.dawno tu nie zaglądała. Ale miałam urwanie głowy.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chila ja mam podobnie z mężem.ostatnio nie było go przez 1,5 miesiąca w domu i dea cykle poszły w chole...e.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odczuwacie po clo jakos specjalnie owulację? Wczoraj troche mnie bolał brzuch jak na @ i przy stawaniu czułam uczucie ciągnięcia . Wykres u mnie póki co to same góry i niziny , śluz tez marny .

age.png
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe staraczki:)

Ciężko mi ostatnio zaglądać na bieżąco. Miałam strasznie dużo pracy. Teraz przez weekend w końcu mogę odpocząć

Dzoana przykro mi, że w kolejnym cyklu się nie udało ale wiesz już przynajmniej coś więcej po wizycie. A co z tą cysta na jajniku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:19

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mogę dołączyc ?

Octavia_, Auricomka lubią tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mozna dolaczyc?

Octavia_ lubi tę wiadomość

• Chilla Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Chila ja mam podobnie z mężem.ostatnio nie było go przez 1,5 miesiąca w domu i dea cykle poszły w chole...e.

Też Cię to tak frustruje? :P

• Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    czy mogę dołączyc ?
    M8isia wrote:
    Hej mozna dolaczyc?
    Jasne zapraszamy :)
    Długo się już staracie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 12:07

• Toonney Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octavia_ wrote:
    Jasne zapraszamy :)
    Długo się już staracie?

13 lat u mnie

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    13 lat u mnie
    O rany. A jak obecnie się leczysz? Próbowaliście in vitro? Co mówią lekarze?

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dziewczyny odczuwacie po clo jakos specjalnie owulację? Wczoraj troche mnie bolał brzuch jak na @ i przy stawaniu czułam uczucie ciągnięcia . Wykres u mnie póki co to same góry i niziny , śluz tez marny .

Welonka ja zawsze czuje spore kłucie z jajnika pzrez trzy dni i potem nagle pzrestaje kłuć ( pewnei jak już jajeczko pęknie) mam też takei ogolne bole podbrzusza i jestem mocno rozemocjonowana;)

Cześć wszytkim nowym dziewczynom. Ja czekam na @:(

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja mam obecnie pierwszy cykl z clo i na razie nie odczuwam jakichkolwiek zmian, choc do owulacji pewnie jeszcze chwila, dziś mam 10dc, w poniedziałek idę na monitoring a testy owu wychodzą jeszcze blado takze mam jeszcze czas ale po cichu licze , ze owu będzie w miarę przyzwoicie o czasie :0

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Raven Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynosze dobre wieści. Pęcherzyki same pekly. Owulacja była :)

sylwia1986, Rucola, Auricomka, Octavia_ lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Przynosze dobre wieści. Pęcherzyki same pekly. Owulacja była :)
    Super :)
    To teraz czekamy na dalszy rozwój wydarzeń :)
    Trzymam kciuki !!!

Raven lubi tę wiadomość

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ