X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej fazie cyklu niektore zrodla podają ze norma jest do 40 wiec moim zdaniem nie ma sie czym martwic. Dla pewnosci zrob sobie 3dc :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to ty miałaś właśnie to sono HSG

oooo dokłądnie napuchły i są takie mega ciężkie i takie tkliwe:) w drugiej fazie cyklu to 27 to chyba nie jest problem, myślałam że to 3 -5 dc. MOżna dla pewności wykonac badanie z obciążeniem:)

Raven , Gigi a co u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 00:57

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .
    Trzymam kciuki za dobre wiadomości z wizyt.
    U mnie nowy cykl i jak zwykle strasznie się męczę na początku...
    Najchętniej przespalabym te kilka dni @

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Rucola to ty miałaś właśnie to sono HSG

oooo dokłądnie napuchły i są takie mega ciężkie i takie tkliwe:) w drugiej fazie cyklu to 27 to chyba nie jest problem, myślałam że to 3 -5 dc. MOżna dla pewności wykonac badanie z obciążeniem:)

Raven , Gigi a co u was?
    U mnie chyba już po owulacji. Ale monitoring mam jednak w sobotę a nie dzisiaj ;) ale już się stresuję czy pęcherzyki pekly czy nie

A co u was? Która testuje najszybciej?

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny !!!!
    Raven ja tez mam zawsze stres czy pękły czy nie, bo moment owulacji czułam tylko 1 raz w życiu w ostatnim cyklu i to był taki nagły kłujący ból w dole brzucha po lewej stronie promieniujacy pod żebra i do pachwiny. Nigdy wczesniej tego nie czułam a zawsze jak do tej pory pęcherzyki mi pękały :)
    Kamelkowo czas leci bardzo szybko, jeszcze kilka dni,@ minie, będą kolejne starania, potem testowanie i moze moze kto wie :)
    Auriciomka nie wiedziała że to sie tak nasywa ale to było pewnie to, bo mogłam sie w tym samym cyklu starac o Kropke :)
    A co do badania prolaktyny to tez uwazam ze wiarygodny jest wynik z 3-5 dc i jesli ten wyjdzie podejrzany to trzeba zrobic z obciazeniem :)
    Sama sie stresu najadłam bo zrobiłam prolaktyne 7dpo i wyszło praeie 20 a za 10 dni zrobiłam w 3dc i wyszła niecałe 10 :)
    Udanego słonecznego Dnia Dziewczyny !!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wcześnie się cieszyłam... plamienie się dziś pojawiło :/ Albo to rozkręcająca się wcześniej @.
    W tym roku nie zostanę mamą.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana przykro mi bardzo :( ale moze jeszcze poczekaj do terminu @ bo plamienie nie musi przesądzać sprawy

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana89 a twój gin twierdzi,ze te plemienia mogą byc spowodowane endometrioza?bo mój gin twierdzi,ze takie plemienia nie wykluczają zajscia w ciążę i kobiety mające plemienia przed @ normalnie zachodzą w ciążę,jedyne o to dal mi na to duphaston,ale to nic nie poskutkowalo.

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wcześniejszego ginekologa też dostałam duphaston niby na niedomogę ciałka żółtego, ale to nie pomagało, dlatego zmieniłam lekarza, a ten na razie kazał przestać brak leki, i robi mi kompleksowe badania.
    Jednym z objawów endometriozy są plamienia, ale ja mam również nieco podniesiony marker Ca125. Teraz idę z wynikami prolaktyny, którą również mam nieco ponad normę. To tez może być przyczyna plamień.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana tule:*

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Dzoana jeszcze nie ma @ wiec nic straconego,swego czasu przeczytalam wiele wątkow winternetach na temat plamien i pisaly tam babeczki ktore mimo plamien zaszly w ciaze i bylo wszystko ok.
    Ja rowniez biore duphaston,poza tym próbuje zbic prolaktyne dostinexem i sama jestem ciekawa jak bedzie wyglądał ten cykl.
    Obecnie mam 14dc czyli teoretycznie po owulacji,niestety nie monitorowalam tego u gina temp tez nie mierze, pozostaje mi liczyc na to ze ona byla :)
    Dodam ze przy czwartm cyklu z dupkiem plamienia byly krocej i duzo slabsze..

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś, a od kiedy występują u Ciebie te plamienia? I od kiedy zaczeliście starania o bobaska?

• welonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wchodzę dzisiaj do pracy a tu pod pokojem socjalnym stoi usg ginekologiczne patrzę a tu u mnie w pracy dzisiaj jest zjazd ginekologów maja konferencje na temat wady cewy nerwowej w 1trymestrze i o różnych wadach i badaniach prenatalnych. Tyle specjalistów na wyciągnięcie ręki nawet widziałam się z moim lekarzem . Będą robic darmowe usg podobno moze uda sie załapać

age.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka to korzystaj :)

U mnie plamienia przed @ są od zawsze na ok 2 dni przed zwiastują @. Moja gin powiedziała abym na siłę nie szukała u siebie problemu. Trochę odniosłam wrażenie że chce mnie zbyć i nie ruszać "problemu" no ale w środę mam znowu u niej wizytę i powiem że chcę aby mi te plamienia jednak zdiagnozowała bo w poprzednim cyklu były przez 5 dni a sam okres trwał 2,5 dnia i był skąpy... zobaczymy co powie i podejmie jakieś działania. jak nie to zmieniam lekarza.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mój dobroduszny pracodawca nie pozwolił nam. Dobrze wiedzieć że mój lekarz cały czas dokształca się w takich badaniach.

Co do plamień to moja koleżanka miała takie plamienia przy podwyższonej prolaktynie.

age.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZoana Twój wykres jest piękny ksiązkowy:) może się udało:):)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje że w tymmiesiącu zgodnei z oczkeiwaniem nici - tempka spadła , zatestowałam tez ale testemowulacyjnym bo miałam ostatni a nie chciało mi się kupować ciążówki jak już mi tempka spadła - no i negatyw. :(

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wróciłam od ginekologa.
    W skrócie:
    - za wysoka prolaktyna
    - za niski pogesteron
    - Cysta na prawym jajniku.

Więcej opisałam w moim pamiętniku... :(

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A torbiel jaka konkretnie - wielkośc, czy lekarz nakreslił charakter?

Ja dosyć często mam cysty głównie na prawym i nie zawsze one oznaczaja brak owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 17:51

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podał wielkość, ale nie pamiętam... tak się zestresowałam jak tylko to usłyszałam. Wg niego możliwe, że pęcherzyk nie pękł i nie doszło do owulacji.
    Ale to wszystko jeszcze bedzie obserwowane. teraz najważniejsze jest zmniejszenie poziomu prolaktyny - jest to priorytet. Od dzisiaj biorę tabletki.

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ