Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola to ty miałaś właśnie to sono HSG
oooo dokłądnie napuchły i są takie mega ciężkie i takie tkliwe:) w drugiej fazie cyklu to 27 to chyba nie jest problem, myślałam że to 3 -5 dc. MOżna dla pewności wykonac badanie z obciążeniem:)
Raven , Gigi a co u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 00:57
-
Auricomka wrote:Rucola to ty miałaś właśnie to sono HSG
oooo dokłądnie napuchły i są takie mega ciężkie i takie tkliwe:) w drugiej fazie cyklu to 27 to chyba nie jest problem, myślałam że to 3 -5 dc. MOżna dla pewności wykonac badanie z obciążeniem:)
Raven , Gigi a co u was?
A co u was? Która testuje najszybciej?Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Dzien dobry Dziewczyny !!!!
Raven ja tez mam zawsze stres czy pękły czy nie, bo moment owulacji czułam tylko 1 raz w życiu w ostatnim cyklu i to był taki nagły kłujący ból w dole brzucha po lewej stronie promieniujacy pod żebra i do pachwiny. Nigdy wczesniej tego nie czułam a zawsze jak do tej pory pęcherzyki mi pękały
Kamelkowo czas leci bardzo szybko, jeszcze kilka dni,@ minie, będą kolejne starania, potem testowanie i moze moze kto wie
Auriciomka nie wiedziała że to sie tak nasywa ale to było pewnie to, bo mogłam sie w tym samym cyklu starac o Kropke
A co do badania prolaktyny to tez uwazam ze wiarygodny jest wynik z 3-5 dc i jesli ten wyjdzie podejrzany to trzeba zrobic z obciazeniem
Sama sie stresu najadłam bo zrobiłam prolaktyne 7dpo i wyszło praeie 20 a za 10 dni zrobiłam w 3dc i wyszła niecałe 10
Udanego słonecznego Dnia Dziewczyny !!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzoana89 a twój gin twierdzi,ze te plemienia mogą byc spowodowane endometrioza?bo mój gin twierdzi,ze takie plemienia nie wykluczają zajscia w ciążę i kobiety mające plemienia przed @ normalnie zachodzą w ciążę,jedyne o to dal mi na to duphaston,ale to nic nie poskutkowalo.
-
Od wcześniejszego ginekologa też dostałam duphaston niby na niedomogę ciałka żółtego, ale to nie pomagało, dlatego zmieniłam lekarza, a ten na razie kazał przestać brak leki, i robi mi kompleksowe badania.
Jednym z objawów endometriozy są plamienia, ale ja mam również nieco podniesiony marker Ca125. Teraz idę z wynikami prolaktyny, którą również mam nieco ponad normę. To tez może być przyczyna plamień.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Hej dziewczyny
Dzoana jeszcze nie ma @ wiec nic straconego,swego czasu przeczytalam wiele wątkow winternetach na temat plamien i pisaly tam babeczki ktore mimo plamien zaszly w ciaze i bylo wszystko ok.
Ja rowniez biore duphaston,poza tym próbuje zbic prolaktyne dostinexem i sama jestem ciekawa jak bedzie wyglądał ten cykl.
Obecnie mam 14dc czyli teoretycznie po owulacji,niestety nie monitorowalam tego u gina temp tez nie mierze, pozostaje mi liczyc na to ze ona byla
Dodam ze przy czwartm cyklu z dupkiem plamienia byly krocej i duzo slabsze..01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Wiecie co wchodzę dzisiaj do pracy a tu pod pokojem socjalnym stoi usg ginekologiczne patrzę a tu u mnie w pracy dzisiaj jest zjazd ginekologów maja konferencje na temat wady cewy nerwowej w 1trymestrze i o różnych wadach i badaniach prenatalnych. Tyle specjalistów na wyciągnięcie ręki nawet widziałam się z moim lekarzem . Będą robic darmowe usg podobno moze uda sie załapać
-
Welonka to korzystaj
U mnie plamienia przed @ są od zawsze na ok 2 dni przed zwiastują @. Moja gin powiedziała abym na siłę nie szukała u siebie problemu. Trochę odniosłam wrażenie że chce mnie zbyć i nie ruszać "problemu" no ale w środę mam znowu u niej wizytę i powiem że chcę aby mi te plamienia jednak zdiagnozowała bo w poprzednim cyklu były przez 5 dni a sam okres trwał 2,5 dnia i był skąpy... zobaczymy co powie i podejmie jakieś działania. jak nie to zmieniam lekarza. -
Dziewczynki, wróciłam od ginekologa.
W skrócie:
- za wysoka prolaktyna
- za niski pogesteron
- Cysta na prawym jajniku.
Więcej opisałam w moim pamiętniku...starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Podał wielkość, ale nie pamiętam... tak się zestresowałam jak tylko to usłyszałam. Wg niego możliwe, że pęcherzyk nie pękł i nie doszło do owulacji.
Ale to wszystko jeszcze bedzie obserwowane. teraz najważniejsze jest zmniejszenie poziomu prolaktyny - jest to priorytet. Od dzisiaj biorę tabletki.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII