Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sylwia1986 wrote:Kurcze widzę że coraz więcej nas z tymi nieszczęsnymi plamieniami
Auricomka daj znać jak wyniki i monitoring, trzymam kciuki za ładną owulacje
Dżoana powiedz mi proszę jaką stosujesz tą wit B6 i w jakiej dawce?
Ja stosuje zwykły magnez z wit B6 raz lub 2x dziennie, poza tym folik oczywiście.
daj znać koniecznie jak u Ciebie po tym bromergonie, ja w tym cyklu stosowałam dostinex raz w tyg..no i tyle tylko że plamienie pojawiło się później więc troszkę się skróciło..jutro powinnam już dostać planowo @
Sywuś, ja biorę magnez i osobno witaminę B6, w większej dawce - 50mg raz, czasem dwa razy dziennie. Wydaje mi się, że to dzięki niej udało mi się skrócić czas plamienia, ale nie dam sobie za to ręki uciąć.
Obecnie jestem w połowie pierwszego cyklu na bromergonie, jedyną różnicę jaką zauważyłam, to to, że poprawił mi się śluz płodny. We wcześniejszych cyklach mimo brania wiesiołka, praktycznie go nie miałam. Teraz coś się pojawia, a owulacja ciągle przede mną.
Co do plamień napiszę za około dwa tygodnie, czy wystąpiły.
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o samopoczucie po Bromku... to na razie biorę bardzo małą dawkę 1/4 tabletki. Zarzywam codziennie po kolacji.
Pierwszy raz gdy ją zarzyłam, czułam się źle - lekkie zawroty głowy, mdłości... ale poszłam od razu spać i przeżyłam.
Kolejnego dnia powiedziałam sobie, że choćby nie wiem co i tak będę go zarzywać, że muszę dać radę - wzięłam tabletkę i zero objawów. Tego dnia też dostałam @.
Po dwóch tygodniach ciągle czuję się świetnie i mam nadzieję, że tak zostanie.
Dzisiaj znów badałam prolaktynę, po południu odbieram wyniki i jutro do idę z nimi do gina. Nie wiem czy po dwóch tygodniach będzie już jakaś poprawa.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
nick nieaktualnyBromergon działa bardzo szybko więc może być poprawa. Daj znać jak będziesz miała wynik
Ja pewnie też dałabym radę, ale wycofałam się, ponieważ to ja namówiłam Panią endokrynolog, żeby mi go dała. Ona mówiła, że nie widzi takiej potrzeby I stwierdziałam, że skoro czuję się tragicznie, lekarz mówi, że nie musze tego brać - to o co mi chodzi? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobiłam w grudniu i miałam 19,9, a z obciążeniem kilkakrotnie podwyższoną. Endokrynolog stwierdził, że występuje u mnie delikatna hiperprolaktynemia czynnościowa, ale z uwagi na regularne cykle i owulacje (wysoki progesteron) nie wymaga ona leczenia.
-
Witajcie dziewczyny,
U mnie wlasnie przyszla @ i to dość boleśnie w tym miesiącu
Tak ze plamienia 4dni
Tez zle sie czulam po bromku, w tym juz zakonczonym cuklu bralam dostinex,jutro może podjade zbadac sobie prolaktyne czy jest cos lepiej po nim..
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Uff beta ładnie rośnie 127w 14dpo.dwa dni temu 42
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 00:28
Martm27, Auricomka, Rucola, M@ziii, Luccecita, Octavia_ lubią tę wiadomość
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Raven testy testami, ważne że beta ładnie rośnie
Teraz pozostaje tylko życzyć dużo zdrówka i spokoju
Dziewczyny doradźcie mi proszę kiedy lepiej zbadać prolaktyne?
Jutro ( to będzie 2 dc ) z tym że może mnie jeszcze pobolewać brzuch i nie wiem czy to nie wpłynie na wynik prolaktyny.
Później ewentualnie dopiero wtorek (6 dc )jako że w weekend ide na dwudniowe wesele.
czy to bez znaczenia?01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Auricomka prolaktyne z obciążeniem robi się tak samo jak normalnie, tylko po pobraniu krwi dostajesz tabletkę, czekasz godzinę i pobierają Ci krew drugi raz.
Niestety nie wiem w jakim dniu cyklu najlepiej zrobić to badanie, sama jestem zainteresowanaAuricomka lubi tę wiadomość
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )