Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Staramsiejakmoge wrote:Hej dziewczyny. Jestem tu po raz pierwszy. Prosze o porade, sama nie wiem juz co mam myslec.. Dziś jest dzien spodziewaniej miesiączki. Robilam test niestety jedna kreseczka ;-( Powtórzę go we wtorek rano jesli do tego czasu okres sie nir pojawi.ale od poczatku. W grudniu ubieglego roku odstawilam tabletki anty. I od tamtej pory nie stosujemy zadnych zabezpieczeń. Od kilku miesiecy obliczam także dni do owulacji i wtedy kochamy sie codziennie. Zanim jeszcze ona nastąpi robimy to regularnie co 2 dzien ale częściej codziennie. Bardzo cialabym juz byc w Ciąży w czerwcu minie rok od ślubu. A fodam ze mam 26 lat wiec uwazam ze to ten czas.
Przepraszam za haos w mojej wypodziedzi ale nie wiem od czego zacząć.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:no cóż mogę napisać, długo już się starasz:) kiedy zaczeliscie sia diagnozować ? Jestes na stymulacji ? Mąż ma nasienie ok ? Miałaś hsg przed iui ?
Jestesmy w 100% przebadani, znamy problem I z nim walczymy, nasienie ok, jajowody drozne (w uk lekarz nie da Ci lekow na stymulacje bez badania nasienia I hsg ) diagnozowanie zaczelismy po 2ch latach staran czyli 11 lat temu -
Toonney wrote:Jestesmy w 100% przebadani, znamy problem I z nim walczymy, nasienie ok, jajowody drozne (w uk lekarz nie da Ci lekow na stymulacje bez badania nasienia I hsg ) diagnozowanie zaczelismy po 2ch latach staran czyli 11 lat temu#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Czyli jaki macie podstawowy problem?? U mnie tez gin nie zaczął stymulacji bez hsg i badania nasienia, tutaj w pl
Brak owulacji, Hashimoto, pcos, niedoczynnosc tarczycy, microprolaktynemia, mikrogruczolak przysadki mozgowej, APS, mutacja MTHFR (mogla bym tak dlugo wymieniac ) -
Hm.... no cóż faktycznie dużo tego ale z tego co widzę to sytuacja musi być opanowana skoro podchodzicie do iui i zycze Wam powodzenia!!! Oby się udało w tym cyklu. U wiekszosci dziewczyn tutaj są podobne do Ciebie problemy, miedzy innymi u mnie ale co chwilę któraś zachodzi w ciążę. Grunt to dobry lekarz i dobrze ustawione leczenie
Toonney lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Toonney powodzenia juz zbyt długo czekasz na maleństwo.
Rucola juz mnie nie boli podbrzusze tak jak rano ,ale momentami mnie kłuje i dalej jak nacisnę to boli. Musze spokojnie poczekać do wtorku . A jesli dopiero dzisiaj pękł pęcherzyk to juz pewnie przerośnięty. Ciekawe co z tymi pęcherzykami na prawym jajniku w ogóle nie czułam po zastrzyku prawego tylko caly czas lewy.Toonney lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny:)
Jak tam u was ?
Toonney podziwiam Twoją determinację !!! Mam nadzieję, że w końcu doczekasz swojego szczęścia...
Welonka do wtorku już bliziutko, jakoś zleci i dowiesz się wszystkiego
Ja to już tylko czekam na @ dziś 25 dc /9 dzień plamień
aż jestem ciekawa co na To wszystko powie moja gin jak pojdę po @ na kolejny monitoring..
Myślicie że ten ostatni ogromny spadek TSH po zwiększonej dawce euthyroxu mógł mieć wpływ na ponowne wydłużenie plamień przed @?
z wyniku 1,562 ulU/ml w styczniu - w kwietniu było 0,0063uIU/ml
Cały ten cykl wogóle był jakiś dziwny: mało śluzu płodnego( a zawsze był ok ), słaby wzrost pęcherzyków do owulacji, no i wynik prog w 7 dniu po owu - 9,8ng/ml
Wszystko jakieś takie słabsze niż wcześniejToonney lubi tę wiadomość
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Rucola wrote:Hm.... no cóż faktycznie dużo tego ale z tego co widzę to sytuacja musi być opanowana skoro podchodzicie do iui i zycze Wam powodzenia!!! Oby się udało w tym cyklu. U wiekszosci dziewczyn tutaj są podobne do Ciebie problemy, miedzy innymi u mnie ale co chwilę któraś zachodzi w ciążę. Grunt to dobry lekarz i dobrze ustawione leczenie
Tak wszystko jest pod kontrola dlatego tez mozemy w ogole myslec o stymulacji I iui aczkolwiek liczymy sie z tym ze byc moze zostanie nam tylko ivf. -
welonka wrote:Toonney powodzenia juz zbyt długo czekasz na maleństwo.
Rucola juz mnie nie boli podbrzusze tak jak rano ,ale momentami mnie kłuje i dalej jak nacisnę to boli. Musze spokojnie poczekać do wtorku . A jesli dopiero dzisiaj pękł pęcherzyk to juz pewnie przerośnięty. Ciekawe co z tymi pęcherzykami na prawym jajniku w ogóle nie czułam po zastrzyku prawego tylko caly czas lewy.
Dziekuje bardzo nie nastawiam sie w tym cyklu ale mam nadzieje ze kiedys w koncu sie uda
Do wtorku juz niedaleko I wszystko bedzie jasne mnie tez strasznie w tym cyklu boldly jajniki jak pecherzyki pekal -
sylwia1986 wrote:hej dziewczyny:)
Jak tam u was ?
Toonney podziwiam Twoją determinację !!! Mam nadzieję, że w końcu doczekasz swojego szczęścia...
aż jestem ciekawa co na To wszystko powie moja gin jak pojdę po @ na kolejny monitoring..
Myślicie że ten ostatni ogromny spadek TSH po zwiększonej dawce euthyroxu mógł mieć wpływ na ponowne wydłużenie plamień przed @?
Cały ten cykl wogóle był jakiś dziwny: mało śluzu płodnego( a zawsze był ok ), słaby wzrost pęcherzyków do owulacji, no i wynik prog w 7 dniu po owu - 9,8ng/ml
Wszystko jakieś takie słabsze niż wcześniej
Dziekuje Sylwia
Tak tsh mogla tu nsmieszac (wg mojego endo tsh nie powinno byc nizsze niz 0.3 I wyzsza niz 2) . Progesteron docs niski a moze masz tez niedomoge lutealna ? -
sylwia1986 wrote:hej dziewczyny:)
Jak tam u was ?
Wszystko jakieś takie słabsze niż wcześniej#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrocilam do 25
Po @ mam zbadac tsh i ft4 mam nadzieje ze bedzie cos lepiej
Toonney biore od pol roku duphaston w 2fazie cyklu, ale cos moze trzeba bedzie jeszcze po poprawic w tej przed owulacja
Mam nadzieje ze dojde w koncu z tym wszystkim do ładu01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Sylwia na moje oko moze warto byłoby odstawić euthyrox na miesiac zeby organizm sam popracował a potem wrócić na 25tke bo ewidentnie Ci służyła. Co do niskiego progesteronu to moj gin twierdzi ze kiepski progesteron to wynik problemów z fazą folikularną wiec idąc tym tokiem rozumowania moze sa u Ciebie wskazania do stymulacji ?? I to może to rozwiaze te wszystkie provlemy... Tak sie tylko zastanawiam#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Sylwia ja się nie chce bron Boże wymadrzac, ale u mnie stymulacja ogolnie bardzo poprawila jakosc owulacji, po poerwsze przyspieszyla ją o srednio 10-12 dni a po drugie progesteron 7dpo skoczył z okolic 12 na ponad 20...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola każda wskazówka i rada mile widziana
U mnie wlasnie przylazla @ w tym mies niestety bez ketonalu się nie obeszło..
Jak tylko okres sie skonczy zbadam ts i ft4 jak zaleciła gin i zobacze jak to wyglada
Wlasnie mamy spróbować ze stymulacja od kolejnego cyklu jak juz bede miala wynika partnera
W tym zrobimy jeszcze monitoring czy faktycznie te pęcherzyki słabo rosna..u mnie z owulacja dotąd nie bylo problemu..cykle regularne 26/27dni owu w 12/13dc
Teraz w ttm juz zakonczonym cyklu owu byla jakas mizerna i cykl 25dniowy01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
Moja gin mówi ze stymulacja to tylko w faktycznych i udokumentowanych problemach z owu bo nie jest obojetna dla zdrowia. Narazie nei stymuluje. Maż odwołał dyżur jutro jupi:) trzymajcie w piątek kciuki okaże się czy była owulacja;)
Toonney lubi tę wiadomość