X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Just sex
Odpowiedz

Just sex

Oceń ten wątek:
  • Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Iza, https://kokietka.net :P nad stroną pracuję od ponad roku, ale otwarcie było niecały miesiąc temu także większość tekstów jeszcze nie ujrzała światła dziennego :P

Konieczynka, u mnie osłabienie libido po porodzie trwało dosyć długo. Raczej kwestia hormonów, pewnie dodatkowo przeciągało się to przez karmienie - karmię zresztą do dziś. Na początku nie miałam pociągu w ogóle, dużo we znaki dawało zmęczenie, tak jak mówisz. Ale potem przyszedł taki moment gdzie głowa chciała, a ciało nie i to było dla mnie straszne. Czasem sobie tak siedziałam i myślałam "kurczę, ale fajnie by było się tak pobzykać jak kiedyś". A jak przychodziło co do czego to nie potrafiłam się podniecić, dotyk męża czułam jak przez papier, albo jakby to nie mnie dotykał tylko jakieś obce ciało. A jak wróciły mi owulacje to wróciło wszystko i było serio cudownie <3 w międzyczasie byłam raz w ciąży, którą niestety straciłam i po poronieniu brałam pigułki przez 2 miesiące żeby odsapnąć od starań i po nich znowu wróciło to samo :( nie byłam w stanie tego znieść i je odstawiłam i po jakimś tygodniu znów wszystko super. I wtedy to był taki etap, gdy czułam, że seks zmienił się na lepsze po porodzie, a już przed nie narzekałam przecież :P ale zaczęłam jeszcze bardziej poznawać siebie, wychodzić poza ramy tych technik, które już miałam sprawdzone i odkrywać nowe ;) też wtedy zaprzyjaźniłam się z wibratorem i to właśnie z penetracją :P a wcześniej używałam go też tylko łechtaczkowo xD
    Kinga, zazdraszczam bliźniaków, oczywiście w dobrym znaczeniu tego słowa. Niech zdrowo rosną. Zawsze chciałam mieć bliźniaki, ale u nas pewnie nigdy to nie nastąpi. Ze staraniami o jedno maleństwo mamy problem, a co mówić o podwójnym szczęściu. Odnośnie orgazmów w nocy, zdarzały mi się kilka razy. Najlepsze jednak były w ciąży, wystarczyło, że pomyślałam o sexie, wyobraziłam sobie, a już szczytowałam. To były czasy, hehe.

Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie podobno teraz wzrasta odsetek ciąż bliźniaczych, bo wiele par ma problem z płodnością, leczy się i w wyniku ciąż uzyskanych ze stymulacji to tych mnogich jest więcej :P ja też kiedyś marzyłam o bliźniakach, po tym jak urodziłam syna z konfliktem to modliłam się o jedno, a tu proszę xD to bardzo skomplikowana sytuacja, no ale biorę to na klatę :P nie mam wyjścia ;) ja właśnie wszystkim zawsze opowiadałam jaki super jest seks w ciąży i że warto zaciążyć choćby dlatego, a teraz... No chce mi się, nie powiem, ale jednak przez te stresy nie jestem nakręcona tak jak wtedy :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Właśnie podobno teraz wzrasta odsetek ciąż bliźniaczych, bo wiele par ma problem z płodnością, leczy się i w wyniku ciąż uzyskanych ze stymulacji to tych mnogich jest więcej :P ja też kiedyś marzyłam o bliźniakach, po tym jak urodziłam syna z konfliktem to modliłam się o jedno, a tu proszę xD to bardzo skomplikowana sytuacja, no ale biorę to na klatę :P nie mam wyjścia ;) ja właśnie wszystkim zawsze opowiadałam jaki super jest seks w ciąży i że warto zaciążyć choćby dlatego, a teraz... No chce mi się, nie powiem, ale jednak przez te stresy nie jestem nakręcona tak jak wtedy :P
    Kinga a u Was stymulacja czy invitro? Stres napewno nie wpływa pozytywnie na libido. U mnie też było tak samo, jak był stres to sex mógł nie istnieć. Więc doskonale rozumiem.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nic :P naturalna ciąża

08.09.2017 - Staś <3

• Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    U nas nic :P naturalna ciąża
    O jaa... Też tak chcę. W rodzinie macie jakieś predyspozycje, czy tylko u Was ciąża bliźniacza?

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było trochę przypadków, ale liczą się tylko od strony kobiety i tylko wielojajowe, także prawdopodobnie mojej prababci to zawdzięczam :P

08.09.2017 - Staś <3

• Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Było trochę przypadków, ale liczą się tylko od strony kobiety i tylko wielojajowe, także prawdopodobnie mojej prababci to zawdzięczam :P
    Ehh, to ja nie mam szans niestety. Zaczęłam brać Bactrim bo jestem chora i uruchomiło mi się zapalenie pęcherza (chyba). Coprawda przy siusianiu nie piecze, ale czuję "coś" w cewce moczowej, często siusiam i boli mnie brzuch :(. Z sexu nici niestety.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest powiedziane, że nie masz szans xD bliźniaki to 1 na 80 ciąż :P całkiem sporo. Zawsze kiedyś są jakieś pierwsze w rodzinie :P no i ja tak sobie spekuluję po prostu o zwiększeniu prawdopodobieństwa po rodzinie. Może być ciut wyższe właśnie po bliźniakach wielojajowych, bo można mieć dziedziczne skłonności do owu kilkoma jajeczkami. Ale np. jednojajowe to czysta loteria i na każdego może paść po równo ;)

U mnie też spokojnie ostatnio, chociaż w weekend spróbowaliśmy i nic złego mi się potem nie działo także pewnie niedługo kolejne podejście ;)

08.09.2017 - Staś <3

• Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Nie jest powiedziane, że nie masz szans xD bliźniaki to 1 na 80 ciąż :P całkiem sporo. Zawsze kiedyś są jakieś pierwsze w rodzinie :P no i ja tak sobie spekuluję po prostu o zwiększeniu prawdopodobieństwa po rodzinie. Może być ciut wyższe właśnie po bliźniakach wielojajowych, bo można mieć dziedziczne skłonności do owu kilkoma jajeczkami. Ale np. jednojajowe to czysta loteria i na każdego może paść po równo ;)

U mnie też spokojnie ostatnio, chociaż w weekend spróbowaliśmy i nic złego mi się potem nie działo także pewnie niedługo kolejne podejście ;)
    Oh Kinga, to poproszę o przesłanie fluidów bliźnięcych, hehe. Ehh, jednojajowe, to dopiero musi być później dla wszystkich zagwostka które jest które hehe. Chciałabym mieć tego typu problemy :D. Oczywiście z jednego bejbusia będę się baaaardzooo cieszyła, ale gdyby było podwójnie to by było szaleństwo, albo strach przed obowiązkami. Hahaha.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przy jednojajowych matka zawsze wie które jest które i to do tego stopnia, że dopóki nie dostanie testów genetycznych, że są jedno to i tak do końca będzie miała wątpliwości ;)
    Przesyłam fluidy ciążowe ;) a bliźniakowe? Szczerze powiedziawszy to poczuję to podwójne szczęście dopiero jak urodzę dwójkę zdrowych dzieci. Póki co to czuję tylko stres i to nawet nie wiem czy podwójny, chyba jeszcze większy :/

08.09.2017 - Staś <3

• Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Podobno przy jednojajowych matka zawsze wie które jest które i to do tego stopnia, że dopóki nie dostanie testów genetycznych, że są jedno to i tak do końca będzie miała wątpliwości ;)
    Przesyłam fluidy ciążowe ;) a bliźniakowe? Szczerze powiedziawszy to poczuję to podwójne szczęście dopiero jak urodzę dwójkę zdrowych dzieci. Póki co to czuję tylko stres i to nawet nie wiem czy podwójny, chyba jeszcze większy :/
    Będzie dobrze Kinga, zobaczysz. Ja to wiem!!! I Ty też to wiesz!!!

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem niestety... Konflikt, który mam po pierwszym synu wszystko strasznie komplikuje. Przypadków jak mój jest tylko kilkanaście na świecie, już teoretycznie powinno się powoli coś działać w celu zabezpieczenia dzieci od 16tc a ze mną nadal niewiadomo co zrobić... Pani doktor zleciła mi badanie, którego wynik odbiorę 30.12 w 16+6 i prawdopodobnie nic ono nie wniesie, teraz udało mi się skonsultować z kimś innym i mam propozycję innego badania, którą złożę na wizycie, ale ile znowu na wyniki? Nie wiem. Nikt się na tym nie zna, bo takie rzeczy się zwyczajnie nie zdarzają, a akurat mi się przytrafiło, każdy tylko gdyba.

08.09.2017 - Staś <3

• Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę zaprosić Ciebie do przyjaciółek? Napiszę coś na priv

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jasne ;)

08.09.2017 - Staś <3

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma urodziła bliźniaki to mówiła że początki były najgorsze i zdarzało się że chciała drugi raz nakarmic tego samego synka lub zmieniała czysta pieluch a drugi leżą w kupie 🙃
    I kolega jest z bliźniaków a jego bliźniaczka też urodziła bliźniaczki 😍

Dziś mnie mąż przeleciał. Ależ mi się spać rano chciało. Jedyny dzień kiedy moja córka spała do 7.20 to mnie mąż obudził. Ale było warto 💕

Kinga13 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Iza-K Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Dziś mnie mąż przeleciał. Ależ mi się spać rano chciało. Jedyny dzień kiedy moja córka spała do 7.20 to mnie mąż obudził. Ale było warto 💕
    Konieczynka, klasyka! Dzień wolny, myślę sobie: wreszcie się wyśpię, a tu godzina 7:00 i ktoś się dobiera... ;) Teraz tak wyglądała i sobota, i niedziela. Ale przy staraniach nawet mnie to za bardzo nie wkurza. :)

Kinga13 lubi tę wiadomość

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobie pozwoliliśmy w weekend ;) a wczoraj byłam na wizycie, towarzystwo ma 181g i 165g ;) nadal nie mamy bana xD

jak bliźnięta brat i siostra to muszą być dwujajowe a to zwiększa prawdopodobieństwo xD

Fajne są te seksy rano, ale jakoś logistycznie zwykle łatwiej nam poczekać wieczorem nawet do późna aż mały zaśnie niż rano znaleźć chwilę dla siebie

08.09.2017 - Staś <3

• Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez sexu, mam @, ale eee miałam sen i obudził mnie orgazm. Już dawno tak nie miałam...

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się tak chciało rano... Ale już była ta godzina, że musieliśmy się zbierać, bo jechaliśmy na wizytę do Warszawy. Komentarz mojego męża "Tobie zawsze chce się o jakiś nieludzkich porach" xD cały dzień w trasie, ale może jeszcze nie opadniemy z sił przed snem xD

08.09.2017 - Staś <3

• Iza-K Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka wrote:
    U mnie bez sexu, mam @, ale eee miałam sen i obudził mnie orgazm. Już dawno tak nie miałam...
    Następna z orgazmami we śnie, jak ja wam zazdroszczę. ;) Mnie podczas @ budzi najwyżej ból brzucha, a nie orgazm. :)

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ