Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Just sex
Odpowiedz

Just sex

Oceń ten wątek:
  • Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Właśnie nie czekam :) Lekarka mi mówi że Dupek nie blokuje owulacji ale ją przyspieszy i musi mieć rację, przynajmniej w moim przypaku bo miałam cykl 37dni, więc owulka musiała być późno, a ciałko krwotoczne było na USG więc i owulacja musiała być. A dupka brałam od 16-25dc. To owulka wtedy wyszła mi gdzieś okolice 22-23dc.

Teraz na monitoringu piękny pęcherzyk i dała nam duże szanse na powodzenie. Oby się nie myliła, trzeba zrobić co do nas należy a na reszte wpływu nie mam.
    Poza tym na wakacje jade to odpoczne :)
    jejku ile dziewczyn tyle przypadków
    ciekawe to co piszesz, nie pomyślałabym że można tak działać ;)
    gdzie wyjeżdżasz?

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek 15.Na Cypr - wyspa Afrodynty - bognii płodnośći
    Będę już po owulacji czyli w najgorszym momencie cyklu czekając na testowanie. Ale może świeże powietrze i morska bryza spowodują że nie popadne w totalne szaleństwo sikania na testy. Zastanawiam się czy je brać. Ale jakby sie udało to bym musiała dupka brać dalej wiec może jednak wezmę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 11:20

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png

Wysłany: 10 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście że weź
    testuj tylko dla wiadomości czy brać dalej dupka
    a tak to schowaj głęboko i zapomnij o nich
    ciesz się wakacjami
    jejku ale masz super!

2 IVF 08.2019 beta 0
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wezmę :) Mam nadzieje że wrócimy już w 4kę z tego wyjazdu. Żebym się tylko nie rozczarowała ehhh...

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia oby wszystkich nas bylo niedlugo wiecej :D
    Ja tez teraz na plodnosci ale jakos tak no... nic na sile o jest ochota to jest
    Ja juz znudzona jestem tym calym wyznaczaniem takze co ma byc to bedzie.
    A seks seksem a jak przy okazji ma zaskoczgc to zaskoczy a jak nie to nawet modly nie pomoga :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:06

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka

Święte słowa =)

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Żanetka

Święte słowa =)

Taka prawda :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie dni plodne nie powinny byc wyznacznikiem seksu:D
    Tak owszem przy staraniach zwraca sie na to uwage sama to robilam i robie ( sluz temp monitoringi)
    Ale nie powinien to byc jedyny powod do seksu bo wtedy nie jest to seks a robienie dzieci a to nie (tylko) o to w tym chodzi :D
    Takze dziewczyny cieszmy sie przyjemnoscia a skutek tej przyjemnosci wkoncu nadzejdzie:D

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka ciesz sie z urlopu wylez wypocznij podziwiaj widoki dziabnij drinka wypnij tyleczek na sloneczko i bedzie najs;)
    Zrelaksuj sie tak fizycznie i psychicznie nie mysl za duzo o testach najlepiej wogole nie mysl ;) albo malo co mysl hehe
    Oj ja to bym sie tak wywalila na plazy plazinng smazing i opierdalaning ale niestety poki co praca wre i urlopiku brak :D
    Moze zima jakies narty najwczesniej heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 46 cs uwazam za rozpoczety hehe
    Wiedziałam ze @ popsuje mi plany hehe czyli normalka xD

Wysłany: 10 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia ale lodzika jutro z rana nie popsuje ;)

2 IVF 08.2019 beta 0
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lodzika tak... Ale nic po za tym niestety

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to sie mowi chcesz rozmieszyc pana Boga to opowiedz mu o swoich planach :D
    Ja raz mialam tak ze zaplanowalam (na rocznice slubu wlasnie) wyjazd w gory i takie tak na weekend bo wiedziala ze nie bd okresu. Tu nawet nie chodzilo o seks poprpstu mialam na myli to ze bede miala mega samopoczucie bo ja 2 pierwsze dni okresu mam takie ze najchetniej bym przelezala . Brzuch boli rozdraznienie duzo no i wogole jakies samopoczie ogolne niezbyt sily na nic i takie tam.
    No i co? Paakujemy sie do auta ja mowie ze musze jeszcze siusiu a brzuch cos dziwnie tez pobolewala w wc patrze a tu niespodzianka w postaci okresu:)
    Tak wygladal week ze lezalam z termoforem na brzuchu a gory widzielismy tyle co z wdrodze powrotnej z drogi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Ogolnie dni plodne nie powinny byc wyznacznikiem seksu:D
    Tak owszem przy staraniach zwraca sie na to uwage sama to robilam i robie ( sluz temp monitoringi)
    Ale nie powinien to byc jedyny powod do seksu bo wtedy nie jest to seks a robienie dzieci a to nie (tylko) o to w tym chodzi :D
    Takze dziewczyny cieszmy sie przyjemnoscia a skutek tej przyjemnosci wkoncu nadzejdzie:D

Ja narazie nie mam z tym problemu.. Raczej nie zdarza mi się, że zmuszam się do seksu w dni płodne, bo to chyba u mnie łączy się jednak " płodne-wysokie libido" :)
    Ale nie wiem na ile mi tego starczy :) Jedni wypalają się szybciej, inni wcale ;)
    Np. znajdziesz na forum laski, co po pół roku już twierdzą, że seks tylko w dni płodne, a taka Phia proszę, rzuca się na męża jakby go dopiero poznała ;) Nie wiem w czym tkwi sekret :)

KOnieczynka

Ja byłam na tym, samym etapie na urlopie co Ty. Byłam 10 dni po owulce.. Przed wyjadzdem zrobiłam test, czy brać dalej duphaston - wyszedł oczywiscie negatywny, wiec odpusciłam... Mialam pare razy taka zawieche, czy moze jednak, moglabym byc w ciazy, bo test nie wykryl, a piwo nie zaszkodzi .. samolot sratata.. I troche czasu potrzeba mi bylo zeby sie wyluzowac :) Ale sie udalo :) na wakacjach nie masz tyle czasu, zeby o tym myslec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sekret chyba tkwi w tym jak kto do tego podchodzi ;)
    Czy traktujesz seks jako przyjemnosc rozrywke bliskos zabawe i tym podobne
    Czy tylko jako zadanie do zajscia w ciaze ;)
    Chociaz nie powiem presja na chec zajacia w ciaze czasme potrafi namieszac ze czlowiek przestaje sie tym cieszyc tylko zachowuje sie jak maszyna do "produkcji"

Ja mialam taki okres swego czasu naszczescie juz wrocilam do normalnosci;)

Zyje zasada co ma byc to bedzie co jest w naszej mocy zeby zrobic to sie robi ale reszta? Reszta to juz kwestia szczescia lub tego co zapisane tam z gory jak kto woli hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ja narazie nie mam z tym problemu.. Raczej nie zdarza mi się, że zmuszam się do seksu w dni płodne, bo to chyba u mnie łączy się jednak " płodne-wysokie libido" :)
    Ale nie wiem na ile mi tego starczy :) Jedni wypalają się szybciej, inni wcale ;)
    Np. znajdziesz na forum laski, co po pół roku już twierdzą, że seks tylko w dni płodne, a taka Phia proszę, rzuca się na męża jakby go dopiero poznała ;) Nie wiem w czym tkwi sekret :)

KOnieczynka

Ja byłam na tym, samym etapie na urlopie co Ty. Byłam 10 dni po owulce.. Przed wyjadzdem zrobiłam test, czy brać dalej duphaston - wyszedł oczywiscie negatywny, wiec odpusciłam... Mialam pare razy taka zawieche, czy moze jednak, moglabym byc w ciazy, bo test nie wykryl, a piwo nie zaszkodzi .. samolot sratata.. I troche czasu potrzeba mi bylo zeby sie wyluzowac :) Ale sie udalo :) na wakacjach nie masz tyle czasu, zeby o tym myslec.
    Ja ci dam taka Phia haha
    Dupsko ci ptzetrzepie xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Paula a ty masz już zielone światło na sex od Gina czy nie?

Mojej koleżance sniło sie ze spodziewam się córeczki - to mógłby być proroczy sen :)

Nieeeee :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Phia sie rzuca na meza"
    I dobrze :D
    Facet ktory dobrze jada w domu nie stoluje sie na miescie hehe :D

Nefre_ ms, Phia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprocz seksu mam zabronione orgazmy i podniecenie ogolnie. Wiec trzeci miesiąc bez dotykania nawet. Nawet loda nie było.

Nie bierz testów na wakacje, ja nie wxoelam, wrocilam i zanim maz wniósł na gore nasze torby ja juz czekalam az test zareaguje. I wyszly 2 kreski. Cieszcie sie wakacjami. Moje ostatnie dni wakacji byly pod znakiem mdłości i wszechogarniajacego zmęczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Ja ci dam taka Phia haha
    Dupsko ci ptzetrzepie xD

Dupsko to maz mi przetrzepie :) Ty sie nie fatyguj :)

A to było napisane z największym uznaniem dla Ciebie :)
    Nie wiem czy Ty taka jesteś, że Cię to nie zblokowało , czy Wasz związek jest taki..

Ja się ogólnie tego boję, że w końcu mi sex spowszednieje, wejdzie rutyna i nastawię się tylko na produkcję ..

Mam nadzieję, że to się nie wydarzy, i będę robić wszystko - no dobra, dużo :D , żeby tak było.. i skoro TY jesteś, tzn że się da;D

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ