SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Kajkaa Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo plus niestety w nocy czasem nawet 4 razy ech... kiedy to się zmieni...

relgh371g45g2pbd.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję!
    Nie mogłam wejść na ovu kilka dni, coś mi blokowało.
    Niecierpliwa, który cykl udany?
    U mnie jutro okres, już to czuję.
    Karmię wieczorem, ze 2 razy w nocy i nad ranem. W dzień wisiał, ale zmieniłam garderobę na mniej dostępną i pomogło.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Dziewczyny gratuluję!
    Nie mogłam wejść na ovu kilka dni, coś mi blokowało.
    Niecierpliwa, który cykl udany?
    U mnie jutro okres, już to czuję.
    Karmię wieczorem, ze 2 razy w nocy i nad ranem. W dzień wisiał, ale zmieniłam garderobę na mniej dostępną i pomogło.

Nie wierzę w to, ale znowu 2 cykl (tak naprawdę pierwszy z taką dokładną obserwacją i mierzeniem tempki) i znowu styczeń :-) także jestem znowu Październikówką :-D

Trzymam kciuki za Twój szybki powrót na fiolet ;-)

paulka86, urocza, Allmita lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Październik fajny miesiac:)

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 30 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż z października :-) synek pierwszy był małym klockiem i opuścił lokum trochę przed terminem, bo pod koniec września :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kocimietkaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam 11-miesięcznego synka. Urodziłam 28 lutego i od tamtej pory nie mam jeszcze okresu. Karmię małego 3-4 razy dziennie i kilkakrotnie w nocy. Marzy mi się drugi szkrab. W kwietniu wracam do pracy i miałam nadzieję, że uda mi się przed tym terminem zaciążyć, ale teraz już straciłam na to nadzieję. O synka staraliśmy się niecały rok. Mam Pcos i dopiero stymulacja Clo pomogła. Przy kp to nie wchodzi w grę.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86, paulina86, NiecierpliwaKarolina gratulacje :) Cudowne wiadomości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 09:33

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Kajkaa Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocimietkaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    mam 11-miesięcznego synka. Urodziłam 28 lutego i od tamtej pory nie mam jeszcze okresu. Karmię małego 3-4 razy dziennie i kilkakrotnie w nocy. Marzy mi się drugi szkrab. W kwietniu wracam do pracy i miałam nadzieję, że uda mi się przed tym terminem zaciążyć, ale teraz już straciłam na to nadzieję. O synka staraliśmy się niecały rok. Mam Pcos i dopiero stymulacja Clo pomogła. Przy kp to nie wchodzi w grę.

Dokładnie taki miałam plan ale do pracy wracam juz na koniec lutego, wiec to jest ostatni cykl.
    Tez w przed ciąża byłam stymulowana Clo, staraliśmy sie 5 lat wiec trochę naiwne było wierzyć ze teraz sie uda.

relgh371g45g2pbd.png

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 lat - strasznie długo, ale mówią, że za drugim razem może pójść znacznie łatwiej. Może ten cykl okaże się szczęśliwy :) Trzymam kciuki. Nadzieja umiera ostatnia.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie właśnie zaczął się 6 cykl starań, w międzyczasie w październiku/listopadzie zaszłam w ciąże ale straciłam ją bardzo szybko. Wczoraj właśnie skończył mi się drugi cykl po poronieniu. Wciąż mam te cykle bardzo długie, ok 33-37 dni :/ w tym cyklu nie będę miała za wiele czasu na to by robić jakieś badania ale jak znowu się nie uda to w następnym pójdę pewnie na monitoring i jakieś badania zrobie żeby sprawdzić czy w ogóle mam owulację.
    Pierwsza ciąż wyszła nam praktycznie od razu, w 2cs a w 3 po odstawieniu antykoncepcji. Nie chcę na razie odstawiać córeczki ale obawiam się że w tym może być problem :(

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się obawiam, że póki karmię piersią to się nie uda. Jeśli w ogóle będę miała owulację, to pewnie endometrium nie będzie odpowiednio grube, bo z tym wcześniej już miałam problem. Też nie chcę odstawiać jeszcze synka, tym bardziej, że ma problemy brzuszkowe i mm nie wchodzi w grę.
    Sanka, koniecznie idź na monitoring. To może wiele wyjaśnić.

1usaanli3c0r4nnw.png
    kjmnk6nlyx84ji9x.png
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny. Muchaolucha - mamy podobną sytuację - u nas synek z 3 grudnia 2016 i teraz u nas 3 cs. Poprzedni cykl miałam monitorowany - pęcherzyk rósł wolniutko i wprawdzie późno ale pękl, a wykres temperatur wygladał normalnie (w przeciwieństwie do poprzedniego), a jak Twoje wykresy? W tym cyklu nie monitoruję.

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z mierzeniem temperatur? Moja córeczka budzi się jeszcze w nocy na karmienia i to dosyć często i o nieregularnych porach. Czasami tylko raz, a czasami nawet i 3. Przez to ciężko mi mierzyć o stałych porach i po odpowiednio długim odpoczynku. Szczerze mówiąc to nawet chciałabym już odstawić te nocne karmienia, bo jestem już na skraju wytrzymałości z tego zmęczenia i niewyspania. Pewnie też przez to nie mogę zajść w kolejną ciąże - organizm czuje że nie da sobie rady z drugim bobasem i blokuje owulacje :/ Ale nawet nie mam pomysłu jak to zrobić...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dzień KP często, co 1-2h, ale za to córeczka ostatnio przesypia 9h ciągiem, więc liczę, że może w organiźmie zaczną się jakieś działania w kierunku wznowienia owu ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez czesto je, choc w nocy ostatnio rzadziej, bardziej sie wierci i szuka cyca zeby zlapac i zasnac :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też po cichu liczyłam, że powtórzy się historia sprzed dwóch lat, no ale nie udało się.
    Ja nie mierzę tempki, po porodzie mam takie bolesne owulacje i wyraźny śluz, że nie da się przeoczyć ;) trzeba się zabrać do ostrej roboty w tym cyklu ;)

3jvzi09kqvn0mrn0.png

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam właśnie wyniki:
    beta - 226,48
    progesteron - 23,70

32 dc, 16 dpo, 2 ciąża - znowu 2 cykl starań (pierwszy z mierzeniem tempki i obserwacją) i znowu styczeń :-)

Oficjalnie zostawiam Wam wiruski ;-)

5e6b70411269592amed.gif

smeg, farmaceutka77, urocza, Annie1981, Allmita lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kajkaa Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałabym w nocy juz nie karmić, nie wiem czysto jest możliwe bo jak wrócę do pracy to pewnie w nocy bedzie nadrabiać buuu
    Nawet zapisałam sie na kurs " jak łagodnie odstawić dziecko ..." i tam jest panel o eliminacji nocnych karmien
    W marcu mam wyjazd i jestem w kropce bo córka nie uznaje w nocy nic poza piersią :-(

relgh371g45g2pbd.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajkaa wrote:
    Ja tez chciałabym w nocy juz nie karmić, nie wiem czysto jest możliwe bo jak wrócę do pracy to pewnie w nocy bedzie nadrabiać buuu
    Nawet zapisałam sie na kurs " jak łagodnie odstawić dziecko ..." i tam jest panel o eliminacji nocnych karmien
    W marcu mam wyjazd i jestem w kropce bo córka nie uznaje w nocy nic poza piersią :-(
    kajka co to za kurs? daj namiary.
    Nie martw się wyjazdem, młoda da sobie radę, my jesteśmy właśnie po takim dwunocnym rozstaniu. Babcia utuliła w nocy jak się obudził i spał, nie było potrzeby dawać cyca ;)
    Co prawda nie udało się odstawić bo po powrocie znów karmię, ale widać jest to mu potrzebne.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Kajkaa Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymagające.pl, Magdalena Komsta, często korzystam, świetne artykuły, bardzo ciepła i posiadająca ogromną wiedzę osoba.
    Psycholożka bodajże w duchu rodzicielstwa bliskości.

Ja z jestem trochę rozdarta, nie chce jej jeszcze odstawiać ale chciałabym czasem zniknąć na dłużej i tak jak w dzien sie nie martwię bo zje co jej dadzą tak w nocy na sama myśl mi niedobrze jak pomyśle ze bedzie zanosić sie płaczem a ja nie będę mogła dojechać :-(

Myśle nawet zeby zrobic próbę i pójść na noc do koleżanki, słyszałam właśnie ze jak mamy nie ma to dziecko to czuje i nie wola w nocy ale wydaje mi sie to nieprawdopodobne.

relgh371g45g2pbd.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ