karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja co prawda.jeszcze nie mysle nawet o.odstawieniu ale juz kompletnie sobie tego nie wyobrażam....jesli ktos(wlasciwie tylko moja mama) ma uspic synka to tylko jak mnie nie ma..w sensie w dzien..nie dalabym rady słuchac.jak placze o cyca... wiec w.nocy to wogole sobie nie wyobtazam..ale ja ogolnie.jestem miękkahttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Dziewczyny trzymam za Was kciuki. Wpadłam powiedzieć, że z mojego tandemu nici. Synek się odstawil. Przez dwie noce zaraz po przystawieniu zaczynał płakać i się wyrywać. Dopiero smoczek pomógł. W dzień nawet nie chciał otworzyć buzi. Dzis przespal całą noc. Tylko ja beczalam z bezsilności. Faktycznie coś jest z tym smakiem mleka i maluchy się odstawiaja.
-
Paulka. Przykro mi, że synek się odstawił, ale z tandem może jeszcze nie wszystko stracone. Czytałam, że dzieci, które odstawiają się w ciąży, mogą znów się przystawić po porodzie, bo są zazdrosne o malucha. To podobno jest świetny sposób na zazdrość o rodzeństwo, bo dziecko nie czuje się odstawione na boczny tor.
Allmita, farmaceutka77, paulka86 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kajkaa ja się zapisałam na warsztaty z odstawiania z Hafiją, nie chcę na razie całkowicie odstawiać córeczki, ale chciałabym spróbować wyeliminować już nocne karmienia. Czytałam że właśnie one mogą blokować owulację i utrudniać zajście w ciążę. Poza tym tak na prawdę to jestem już u kresu sił, mam tak ogromny niedobór snu. W nocy ze 2-3 wędrówki do córeczki, potem rano o 6 wstaję do pracy, po południu odbieram małą ze złobka i bawimy się, ogarniam dom itp. Jak uśnie o tej 21 to zostaje mi chwila dla siebie ale na ogół zaraz zasypiam na siedząco. Wkrótce wiosna to mam nadzieję że będzie lepiej...
farmaceutka77, Kajkaa lubią tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Paulka. Przykro mi, że synek się odstawił, ale z tandem może jeszcze nie wszystko stracone. Czytałam, że dzieci, które odstawiają się w ciąży, mogą znów się przystawić po porodzie, bo są zazdrosne o malucha. To podobno jest świetny sposób na zazdrość o rodzeństwo, bo dziecko nie czuje się odstawione na boczny tor.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Sanka. Pamiętasz źródło tych informacji o nocnym KP, które blokuje owu? Chętnie bym poczytała.
Moja już potrafi przespać ciągiem 9h, nie codziennie, ale zdarza się coraz częściej. Myślisz, że jest dla mnie szansa na owu?
Paulka. Trzymam kciuki za udany tandem
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Sanka. Pamiętasz źródło tych informacji o nocnym KP, które blokuje owu? Chętnie bym poczytała.
Moja już potrafi przespać ciągiem 9h, nie codziennie, ale zdarza się coraz częściej. Myślisz, że jest dla mnie szansa na owu?
Paulka. Trzymam kciuki za udany tandem -
Annie1981 wrote:Sanka. Pamiętasz źródło tych informacji o nocnym KP, które blokuje owu? Chętnie bym poczytała.
Paulka. Trzymam kciuki za udany tandem -
Ja niby zaszłam w ciąże na przełomie października i listopada jak wróciłam do pracy i w dzień miałam ok 8-10h przerwy w karmieniu. Ale to był w ogóle jakiś dziwny cykl bo pozytywny test i betę 14 miałam dopiero 41dc. Po niecałych trzech tygodniach straciłam tą ciążę. Od tej pory nie udaje nam się, przerwy w dzień dalej są więc podejrzewam teraz te nocki.
-
farmaceutka77 wrote:Może organizm nie był jeszcze gotowy bardzo mi przykro z powodu Twojej straty
Tez czytalam ze duze znaczenie ma dodatni bilans kaloryczny, dobre odzywienie, ilosc snu i stopien wypoczecia:)
patrze ktoś odświerzył ten wątek, wchodze a to ty hłe hłe hłe -
Jak zaszlam w ciaze to karmilam mloda akurat majaca jakas wirusowke, srednio z 10-15 x w nocy i pol dnia. Takze nie ma reguly. Pierwsze przespane nocy mialam w 3 miesiacy ciazy z drugim maluszkiem czyli w styczniu. Teraz karmi sie sporo rzadziej, ale to jest nadal minimum 2 x za dnia po blisko godzinie, rano i przed snem i 1-2 x w nocy co do zasady. Chodzilam jak zombie, jedzenie smieciowe, dobrze ze jakos wskrzesilam sily do staran. Takze naprawde dziewczyny organizmy sa bardzo rozne. Zycze wam powodzenia w staraniach!
farmaceutka77, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa faj ie ze synek dobrze to zniosl...a niedlugo bedziesz miec nowego ssaczka...
U mnie synek zaczal chodzic do zlobka, wiec w dzien pije tak z 4 razy max ale w nocy i na weekendy nadrabia.. okresu ani widu ani slychu...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Niecierpliwa. Przykro mi, że musiałaś odstawić synka, ale cieszę się, że tak dobrze to zniósł.
U mnie na testach owu zaczęły się pojawiać ładne kreski, ale raz są a raz ich nie ma, więc nie idzie to w kierunku owulacji niestety.
Z drugiej strony myślę sobie, że to nawet dobrze. Coraz częściej słyszę, że dziecko samo odstawiło się w ciąży, a dla mojej córeczki to byłoby za szybko. Także uzbrajam się w cierpliwość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔