X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda.jeszcze nie mysle nawet o.odstawieniu ale juz kompletnie sobie tego nie wyobrażam....jesli ktos(wlasciwie tylko moja mama) ma uspic synka to tylko jak mnie nie ma..w sensie w dzien..nie dalabym rady słuchac.jak placze o cyca... :( wiec w.nocy to wogole sobie nie wyobtazam..ale ja ogolnie.jestem miękka ;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki. Wpadłam powiedzieć, że z mojego tandemu nici. Synek się odstawil. Przez dwie noce zaraz po przystawieniu zaczynał płakać i się wyrywać. Dopiero smoczek pomógł. W dzień nawet nie chciał otworzyć buzi. Dzis przespal całą noc. Tylko ja beczalam z bezsilności. Faktycznie coś jest z tym smakiem mleka i maluchy się odstawiaja.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka. Przykro mi, że synek się odstawił, ale z tandem może jeszcze nie wszystko stracone. Czytałam, że dzieci, które odstawiają się w ciąży, mogą znów się przystawić po porodzie, bo są zazdrosne o malucha. To podobno jest świetny sposób na zazdrość o rodzeństwo, bo dziecko nie czuje się odstawione na boczny tor.

Allmita, farmaceutka77, paulka86 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajkaa ja się zapisałam na warsztaty z odstawiania z Hafiją, nie chcę na razie całkowicie odstawiać córeczki, ale chciałabym spróbować wyeliminować już nocne karmienia. Czytałam że właśnie one mogą blokować owulację i utrudniać zajście w ciążę. Poza tym tak na prawdę to jestem już u kresu sił, mam tak ogromny niedobór snu. W nocy ze 2-3 wędrówki do córeczki, potem rano o 6 wstaję do pracy, po południu odbieram małą ze złobka i bawimy się, ogarniam dom itp. Jak uśnie o tej 21 to zostaje mi chwila dla siebie ale na ogół zaraz zasypiam na siedząco. Wkrótce wiosna to mam nadzieję że będzie lepiej...

farmaceutka77, Kajkaa lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Paulka. Przykro mi, że synek się odstawił, ale z tandem może jeszcze nie wszystko stracone. Czytałam, że dzieci, które odstawiają się w ciąży, mogą znów się przystawić po porodzie, bo są zazdrosne o malucha. To podobno jest świetny sposób na zazdrość o rodzeństwo, bo dziecko nie czuje się odstawione na boczny tor.
    Czyli jest jeszcze dla mnie cień szansy. Zobaczymy co czas pokaże, dziś też przesłał całą noc.

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka. Pamiętasz źródło tych informacji o nocnym KP, które blokuje owu? Chętnie bym poczytała.
    Moja już potrafi przespać ciągiem 9h, nie codziennie, ale zdarza się coraz częściej. Myślisz, że jest dla mnie szansa na owu? ;)

Paulka. Trzymam kciuki za udany tandem :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Sanka. Pamiętasz źródło tych informacji o nocnym KP, które blokuje owu? Chętnie bym poczytała.
    Moja już potrafi przespać ciągiem 9h, nie codziennie, ale zdarza się coraz częściej. Myślisz, że jest dla mnie szansa na owu? ;)

Lo to u mnie max w nocy 4h ciagiem :D slabo :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Właśnie niestety nie znalazłam żadnego konkretnego źródła w którym to by było napisane czarno na białym - nie karm w nocy to wróci owulacja. Niestety to jest wciąż sprawa indywidualna jak kobiet zareaguje na karmienie. Jednym wystarczy jedna 4-5h przerwa i zachodza w ciąże a inne mogą karmić dwulatka raz dziennie i wciąż nie mieć owu. O tym nocnym karmieniu po prostu często się gdzieś przewijało, na innych forach itp. Jeszcze znalazłam info że trzeba być dobrze odżywionym, wypoczętym i wyspanym to wtedy organizm czuje że da radę z kolejnym dzidziem. A ja teraz jestem totalnie przemęczona i niewyspana, nie mam kiedy normalnego obiadu ugotować więc nie dziwię się że nam się nie udaje :(

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem chodzi tu o nocne - poranne karmienie bo wtedy jest najwieksze stezenie prolaktyny:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby zaszłam w ciąże na przełomie października i listopada jak wróciłam do pracy i w dzień miałam ok 8-10h przerwy w karmieniu. Ale to był w ogóle jakiś dziwny cykl bo pozytywny test i betę 14 miałam dopiero 41dc. Po niecałych trzech tygodniach straciłam tą ciążę. Od tej pory nie udaje nam się, przerwy w dzień dalej są więc podejrzewam teraz te nocki.

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może organizm nie był jeszcze gotowy :( bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :(
    Tez czytalam ze duze znaczenie ma dodatni bilans kaloryczny, dobre odzywienie, ilosc snu i stopien wypoczecia:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Może organizm nie był jeszcze gotowy :( bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :(
    Tez czytalam ze duze znaczenie ma dodatni bilans kaloryczny, dobre odzywienie, ilosc snu i stopien wypoczecia:)

patrze ktoś odświerzył ten wątek, wchodze a to ty hłe hłe hłe :D

caur359.png
    3ro1ov5.png

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    patrze ktoś odświerzył ten wątek, wchodze a to ty hłe hłe hłe :D
    Nie tylko jaaa:P

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaszlam w ciaze to karmilam mloda akurat majaca jakas wirusowke, srednio z 10-15 x w nocy i pol dnia. Takze nie ma reguly. Pierwsze przespane nocy mialam w 3 miesiacy ciazy z drugim maluszkiem czyli w styczniu. Teraz karmi sie sporo rzadziej, ale to jest nadal minimum 2 x za dnia po blisko godzinie, rano i przed snem i 1-2 x w nocy co do zasady. Chodzilam jak zombie, jedzenie smieciowe, dobrze ze jakos wskrzesilam sily do staran. Takze naprawde dziewczyny organizmy sa bardzo rozne. Zycze wam powodzenia w staraniach!

farmaceutka77, Annie1981 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Też jestem karmiącą mamą która stara się o drugą dzidzię.
    W sumie to chciałam go już odstawić ale nam coś nie wychodzi.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 16 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Witajcie.
    Też jestem karmiącą mamą która stara się o drugą dzidzię.
    W sumie to chciałam go już odstawić ale nam coś nie wychodzi.
    Czesc:)
    Jak czesto jeszcze karmisz?:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha. Witam i życzę powodzenia :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas koniec karmienia :-(
    Dostałam luteinę na plamienia i chcąc nie chcąc, musiałam odstawić synka.
    Jestem z niego strasznie dumna, bo poszło bardzo dobrze. Z dnia na dzień, bez żadnych histerii.
    Ale mnie jest przykro jak cholera :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa faj ie ze synek dobrze to zniosl...a niedlugo bedziesz miec nowego ssaczka...:)
    U mnie synek zaczal chodzic do zlobka, wiec w dzien pije tak z 4 razy max ale w nocy i na weekendy nadrabia..;) okresu ani widu ani slychu...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa. Przykro mi, że musiałaś odstawić synka, ale cieszę się, że tak dobrze to zniósł.

U mnie na testach owu zaczęły się pojawiać ładne kreski, ale raz są a raz ich nie ma, więc nie idzie to w kierunku owulacji niestety.
    Z drugiej strony myślę sobie, że to nawet dobrze. Coraz częściej słyszę, że dziecko samo odstawiło się w ciąży, a dla mojej córeczki to byłoby za szybko. Także uzbrajam się w cierpliwość ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ