X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej Shas :)

A u mnie sluz plodny jest non stop, w tym cyklu jest inaczej bo pojawily sie inne :) ciekawe jak to sie unormuje bo na razie widze daaaaaleka droga.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas to trzymam kciuki.

Ja swojego cyklu w ogóle nie ogarniam od porodu....

Ale nic, nie trace nadziei🙂

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka a cos sie dzieje? Ja zawsze mialam regularne wiec ten ostatni dla mnie to jak trzesienie ziemi :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam 33/35 dni więc owu 21dc gdzieś, a ja sluz plodny mialam w 14dc i 16🤔tzn ten jak kurze jajo( juz sama bie wiem czy to ten😕 on podobno poprzedza owu ale później byl taki jakis mleczny lepki), owu powinna być jutro a tu dalej mleczny lepki....😕
    Nic innego nie badam i nawet nie wiem co to mogło być...

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam sluz o niczym nie swiadczy. Przed ciaza mialam 3 podejscia do owu czesto. Pekaly puste pecherzyki i dawaly "objawy" owulacji. Ja badam i szyjke, sluz i temperature, to troche daje mi pewniejszy poglad na to.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no właśnie, ja przed pierwszym wiedziałam, że sam.śluz wystarczył udało się za pierwszym razem a tu proszę.

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden jajnik i on szaleje z produkcja ale nie zawsze sa to wartosciowe jajka. Czuje, ze teraz tez sie stara ale jakis szal cial jest...

dZhdp1.png

• Shas91 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, a może faktycznie owu po prostu była szybciej? Ja tak miałam z Adasiem, cały tydzień szybciej się pojawiła i gdyby nie śluz i ból podbrzusza, to bym nawet nie pomyślała, że to owulka :)

Seli, ja miałam śluzu mnóstwo od momentu skończenia połogu, ale to zupełnie nie był ten śluz. Z miesiąc lub dwa przed okresem się wyciszyło wszystko i zaczęło wyglądać trochę podobnie do sytuacji sprzed ciąży, no a ten cykl to w ogóle już jest taki jak przed ciążą.

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas to u mnie doslownie kurze bialko w duzej ilosci od 4 tygodnia po porodzie ;p i dopiero w tym cyklu pojawil sie lepki, mleczny itp. Nie wiem czy bedzie owu. Jajnik czuje ciagle, szyjka zmienia polozenie ale to i tak nic pewnego. Mam nadzieje, ze sie ureguluje a nie ze bedzie gorzej ;p

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas może, zobaczymy🙂 jak sie uda to może i być że wszystko wcześniej😁
    Zgadzało by się śluz ból z jednej strony....

Seli a mleczny, lepki to jaki, w sensie co oznacza?

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co oznacza :P u mnie bywał i przed i po owulacji, różnie.

dZhdp1.png

• Shas91 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i przed ciążą i teraz mleczny, lepki śluz jest zawsze po owulacji, przeważnie na dzień, dwa przed okresem zanika.

Seli, a może Ty masz jedną, wielką owulację i jak wreszcie przyjdzie finał to zejdziesz w ciążę co najmniej z czworaczkami? :D
    Nie no, poważnie, to nie ogarniam, jaki ten kobiecy organizm jest pokręcony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 16:44

f2w3vfxmy8valaii.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas, witaj :)
    Czekamy (nie)cierpliwie na wieści po testowaniu :)
    U mnie niestety dalej cisza... okresu ani widu ani słychu. Powoli tracę nadzieję, że przy kp wróci mi płodność. Od początku maja biorę inofem i castagnus. Zobaczymy, czy będą jakieś efekty...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas hahahaha :) nie no juz w tym cyklu sie zmienia mi sluz ;) i nie jestem pewna ale dzis chyba byla/bedzie owulacja. Jajnik naparzal mnie mega

Shas91 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas, Twoj wykres wyglada obiecująco:) powodzenia wszystkim staraczkom :)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Shas, Twoj wykres wyglada obiecująco:) powodzenia wszystkim staraczkom :)

Ładnie się zapowiadał, ale ostatnie dwie tempki już są spadkowe, no i wczoraj to myślałam, że @ dostanę, tak bardzo bolały mnie plecy i podbrzusze... więc nawet zbytnio nie mam nadziei na ten cykl, ewentualnie będę mocno zaskoczona :)

f2w3vfxmy8valaii.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas. Witaj i powodzenia życzę :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Tobie również życzę Annie powodzenia :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    Dziękuję, Tobie również życzę Annie powodzenia :)
    Oby to bylo zagniezdzonko:)

Shas91 lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane moje witam i ja pamietacie mnie? Gratulacje dla tych co sie udalo zajsc o dla tych ktorym @ powrocila :)
    Troche mnie u Was nie bylo ale od lutego sie pozmienialo juz 2 miesiac synus nie wola piersi ;) w tak okropny sposob go potraktowalam heh wkoncu wpadlam na pomysl ze czerwona szminka omaluje brodawki heh i mam ala :D beku co niemiara ale poskutkowalo teraz juz nie raz podejedzie wlozy reke i pyta boli cyc mowie ze tak i na tym koniec :)
    Havana ciesze sie ze u ciebie owu wrocila :*
    Mnie po paru glupich cyklach ten w miare sie uspokoil i jest ok zobaczymy co z tego wyniknie 21-05 mam 10 dpo. 22-23 vede testowac ale tak sie sklada ze to nasz ostatni cykl staran na ten czas ;( maz wyjezdza za granice i jezeli sie nie poszczesci to dupcia bedzie....

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ