karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
RedRose wrote:Wow Ty m Janek jakie dania serwujesz fajne 🙂
A z jakich stron z przepisami korzystasz? Wiśnie kupujesz mrożone? U mnie córka nie chce jeść jajecznych posiłków niestety.. Jajka tylko w plackach tam gdzie nie są wyczuwalne. A
A jak w nocy się budzi to jej dajesz coś do picia?
Alaantkowe blw, i na stronie maja fajne przepisy i w ksiazkach. Na Instagramie sobie obserwuje Rozszerzanie diety dzien po dniu i Bruno lubi wybor, to tam tez czasem znajduje jakies fajne przepisy. Wiśnie mrozone, w zeszlym roku jeszcze kupowalismy, a w tym dostalam od tesciowej wydrelowane i pomrozone z jej ogrodkaw nocy jak sie budzi i nie ulula sie spowrotem na rekach, to dostaje wode, a jak mowi "am" to dostaje banana albo jakiegos placka na zimno, po czym zeby i do spania. Ona bardzo nie lubi mycia zebow, wiec jak juz powiazala fakty, ze jak zje w nocy to musimy myc zeby jeden raz wiecej niz zwykle, to nauczyla sie zjadac wiecej na kolacje i praktycznie od przeszlo miesiaca nie budzi sie na jedzenie tylko ew. Na wodę.
Rucola lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Alaantkowe blw, i na stronie maja fajne przepisy i w ksiazkach. Na Instagramie sobie obserwuje Rozszerzanie diety dzien po dniu i Bruno lubi wybor, to tam tez czasem znajduje jakies fajne przepisy. Wiśnie mrozone, w zeszlym roku jeszcze kupowalismy, a w tym dostalam od tesciowej wydrelowane i pomrozone z jej ogrodka
w nocy jak sie budzi i nie ulula sie spowrotem na rekach, to dostaje wode, a jak mowi "am" to dostaje banana albo jakiegos placka na zimno, po czym zeby i do spania. Ona bardzo nie lubi mycia zebow, wiec jak juz powiazala fakty, ze jak zje w nocy to musimy myc zeby jeden raz wiecej niz zwykle, to nauczyla sie zjadac wiecej na kolacje i praktycznie od przeszlo miesiaca nie budzi sie na jedzenie tylko ew. Na wodę.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kinga to gratulacje
ciąża 2kosmowkowa 2 owodniowa? Szybko udało Ci się zająć w ciążę.
Kurde ja jeszcze nie zaczęłam myć pasta zębów ale już zamówiłam.. U nas narazie 6 zębów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 23:46
Jezu ufam Tobie -
Rucola wrote:Matko! Jaki sposób! ale po kp rozumiem, że nie myjesz zębów? U nas zdarzyły się 3 noce, kiedy mleka jak na lekarstwo a Młody głodny jak wilk to dałam mu gotowca, saszetę dayUp i dałam popić wodą ale z własnego lenistwa nie szorowałam mu po tym zebów (pewnie by się rozbudził jak Go znam i po nocce) ale gratuluję pomysłu! Po tym mycuiu sobie na luzie usnęła? Bez marudzenia? U nas dochodzi jeszcze to, ze Młody nie stawia oporu jesli chodzi o mycie, tzn na razie nie stawia oporu ale pewnie jeszcze się to zmieni
Kp nie powoduje pruchnicy samo w sobie wiec nie, nie myslismy zebow w nocy dodatkowoJa mam troche manie z zebami, bo siostrzenica meza musiala miec leczone zeby z próchnicy pod narkoza w wieku 3 lat, mimo, ze miala myte zeby rano i wieczorem, ale wlasnie w nocy dojadala i po tym jedzeniu nie miala mytych i tak sie rozchulala jej pruchnica w paszczy, ze skonczylo sie u dentysty. Bardzo bym chciala tego uniknac, a z drugiej strony nie potrafie byc az tak radykalna jak niby sie zaleca, aby nie uzywac z dzieckiem wspolnych sztuccow, nie dzielic sie swoim jedzeniem (np. Jak jesz banana to nie powinno sie dawac dziecku gryza tylko urwac kawalek i dopiero wtedy). Wiec przynajmniej dla swojego spokoju ducha myje te zeby w nocy. Mloda troche walczy, ale w nocy jest tak zmeczona, ze szybko odpada spowrotem spac.
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Zazdroszczę Wam że maluchy dają sobie wyszczotkkwac zęby... U nas w nocy nie je ale nie daje sobie umyć zębów. Mamy I soniczna szczoteczkę i zwykła a ona obydwie tylko gryzie. Tragedia. Już nie wiem co zrobić bo naprawdę boję się o stan jej zębów.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
tym_janek wrote:Kp nie powoduje pruchnicy samo w sobie wiec nie, nie myslismy zebow w nocy dodatkowo
Ja mam troche manie z zebami, bo siostrzenica meza musiala miec leczone zeby z próchnicy pod narkoza w wieku 3 lat, mimo, ze miala myte zeby rano i wieczorem, ale wlasnie w nocy dojadala i po tym jedzeniu nie miala mytych i tak sie rozchulala jej pruchnica w paszczy, ze skonczylo sie u dentysty. Bardzo bym chciala tego uniknac, a z drugiej strony nie potrafie byc az tak radykalna jak niby sie zaleca, aby nie uzywac z dzieckiem wspolnych sztuccow, nie dzielic sie swoim jedzeniem (np. Jak jesz banana to nie powinno sie dawac dziecku gryza tylko urwac kawalek i dopiero wtedy). Wiec przynajmniej dla swojego spokoju ducha myje te zeby w nocy. Mloda troche walczy, ale w nocy jest tak zmeczona, ze szybko odpada spowrotem spac.
Verita u nas to mycie nie jest perfekcyjnePóki co nie szoruje jakoś drastycznie 4rek bo sa w trakcie wyrzynania ale to tez raczej jest mizianie. Podstawą jest jednak dieta a znając Ciebie (na tyle na ile mogę Cie znać
) w tym temacie nie sadzę zebyś miała sobie coś do zarzucenia.
tym_janek lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola miło mi podlechtalas ego
dziękuję. Mam dziś parszywy dzień. Ja w pracy, Ania chora z bostonka w domu i chory mąż z temperatura i nie wiadomo jakim dziadostwem. Miały być wczoraj seksy i nic z tego i chyba tej cykl też będzie dopuszczony ech.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 12:36
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
RedRose wrote:Kinga to gratulacje
ciąża 2kosmowkowa 2 owodniowa? Szybko udało Ci się zająć w ciążę.
Kurde ja jeszcze nie zaczęłam myć pasta zębów ale już zamówiłam.. U nas narazie 6 zębów.
Tak, 2k2o. Poroniłam raz pod koniec lutego, młody miał niecałe 1,5 roku. I teraz zaszłam we wrześniowym cyklu, akurat jak kończył 2 latka to byłam w trakcie ostatniego okresu.
Stasiu lubi myć zęby, ale musi wszystko sam, dlatego już jakiś czas temu kupiłam soniczną szczoteczkę. Komuś nie da wyszczotkować, a zwykłą sam wiadomo, że nie domyje, a tak trochę szczoteczka zrobi za niegoa czy macie jakąś pastę godną polecenia? Bo to u nas problem ostatnio coś
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga współczuję straty..
Dziewczyny szok! Spóźniał mi się okres wczoraj prawie padłam w kościele dziś robię test i pozytywny! Nie mogę uwierzyć!
Wizyta u gin dopiero w przyszłym tygodniu bo dzwoniłam i powiedział że nie ma co za wcześnie bo może nie być nic widać. A betę zrobię na dniach.
Zapytałam też czy mam brać luteinę bo trochę się boję. Poprzednia ciąże całą brałam. Powiedział że jak mam to żeby brać a potem zobaczymy.
Boję się tylko czy to karmienie piersią nie zaszkodzi.. W tamtej ciąży przeżyłam stratę ale spowodowana choroba synka. Córeczka urodzila się zdrowa. Czytałam że jak były poronienia to trzeba się zastanowić nad karmieniem.. Tylko ja nie miałam poronienia związanego z utrzymaniem ciąży tylko z wada letalna. Powiem szczerze boję się bardzo..
Zrobiłam clearblue ten co pokazuje który tydzień. Wyszło że 4-5 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 14:48
Rucola, tym_janek, Seli lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
RedRose gratulacje! to jest mega szczęśliwy wątek!!! Dopiero dołączyłaś a tu II
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 15:00
RedRose lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
RedRose, gratulacje xD ale numer, rzeczywiście dopiero co przyszłaś, a już Cię zaraziłyśmy xD
Co do kp to jedyną rzeczą, która może wpływać negatywnie na dziecko jest wywoływanie skurczów. I ma to miejsce tylko w patologicznych sytuacjach, gdy szyjka się skraca, macica jest zbyt wrażliwa na bodźce itd. Myślę, że to jeszcze wcześnie na tego typu problemy i w razie czego czułabyś. Gdyby bolał Cię brzuch przy karmieniu itd. to wtedy odpuść. Mi już czasem brzuch się stawia, jak mnie złapie akurat podczas kp to każę mu przestaćZ wadą letalną to na bank nic wspólnego nie miało.
RedRose, tym_janek lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
RedRose super! To jest szczęśliwy wątek. Możesz normalnie karmić przynajmniej do końca 1 trymestru. Ja też jestem po stracie i cały czas kp.
Kinga13 lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
RedRose, gatulacje! Tak jaj dziewczyny piszą, jak cię brzuch nie boli podczas kp to mozesz karmic ze spokojem
jezeli sie martwisz i nie chcesz tandemu, to mozesz powoli zaczac odstawiac, aby maluch nie mial potem zabranego cycka z dnia na dzien. Zastanow sie jak wolisz i albo kp spokojnie, albo spokojnie odstawiaj
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dziękuję za wiadomości
Brzuch mnie nie boli ale piersi tak.. I widzę że nie mam już jakoś dużo pokarmu. Będę chciała odstawić.. Dziś chciałam podać herbatkę w nocy w butelce ale córka zaczęła że złością machać rękami że nie chce i dawałam cyca. Łatwo nie będzie.. No i kwesta mm w nocy dawać czy nie jak się przekona do butelki. Bo banana w nocy tak jak u Tym Janek wątpię żeby zjadła.
Dodatkowo córka od ok 1.00 śpi z nami w łóżku..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 14:54
Jezu ufam Tobie -
RedRose wrote:Dziękuję za wiadomości
Brzuch mnie nie boli ale piersi tak.. I widzę że nie mam już jakoś dużo pokarmu. Będę chciała odstawić.. Dziś chciałam podać herbatkę w nocy w butelce ale córka zaczęła że złością machać rękami że nie chce i dawałam cyca. Łatwo nie będzie.. No i kwesta mm w nocy dawać czy nie jak się przekona do butelki. Bo banana w nocy tak jak u Tym Janek wątpię żeby zjadła.
Dodatkowo córka od ok 1.00 śpi z nami w łóżku..
A ile dokladnie ma twoja mala? Jest sens jes@cze wprowadzac butelke? Moze lepiej kubeczek albo reflo albo bidon? Moja do wody tez się przekonywala w nocy powoli. Na poczatku bylo machanie rekami i zloszczenie sie, a kiedys raz sprobowala w koncu pociagnac ze slomki (bo ona pije z bidonu) i od tamtego czasu juz pije bez problemu.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Córka ma rok i 3 miesiące. No nie ma to sensu z tym mm.. Spróbuję bidonu bo jeszcze nie próbowałam. Wcześniej piła tylko z niekapka a od jakichś 2 miesięcy ma fazę na pice z butelki ze smoczkiem bo widzę że czuję ulgę podczas ząbkowania jak sobie pogryzie smoczek. Do picia daje jej wodę i różne herbaty m. In na uspokojenie
tym_janek lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
Hej
troche podczytuje ale jakos nie mam nic madrego do wtracenia 😂
Redrose gratuluje! I witaj bo sie z Toba nie zdazylam przywitac 🤭
Zabijcie ale ja nie bylam jeszcze na kontroli... Musze ogarnac wiele spraw a od miesiaca i mlody chory i ja... Ledwo zyje. Serio. Nigdy tak nie chorowalami przeklinam codziennie zlobek ;p byl tylko 4 dni w tym miesiacu. Co z tego, ze on tam chetnie idzie, bawi sie i je jak potem tak chorujemy i to oboje.