karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
RedRose wrote:Wow Ty m Janek jakie dania serwujesz fajne 🙂
A z jakich stron z przepisami korzystasz? Wiśnie kupujesz mrożone? U mnie córka nie chce jeść jajecznych posiłków niestety.. Jajka tylko w plackach tam gdzie nie są wyczuwalne. A
A jak w nocy się budzi to jej dajesz coś do picia?
Alaantkowe blw, i na stronie maja fajne przepisy i w ksiazkach. Na Instagramie sobie obserwuje Rozszerzanie diety dzien po dniu i Bruno lubi wybor, to tam tez czasem znajduje jakies fajne przepisy. Wiśnie mrozone, w zeszlym roku jeszcze kupowalismy, a w tym dostalam od tesciowej wydrelowane i pomrozone z jej ogrodka w nocy jak sie budzi i nie ulula sie spowrotem na rekach, to dostaje wode, a jak mowi "am" to dostaje banana albo jakiegos placka na zimno, po czym zeby i do spania. Ona bardzo nie lubi mycia zebow, wiec jak juz powiazala fakty, ze jak zje w nocy to musimy myc zeby jeden raz wiecej niz zwykle, to nauczyla sie zjadac wiecej na kolacje i praktycznie od przeszlo miesiaca nie budzi sie na jedzenie tylko ew. Na wodę.Rucola lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Alaantkowe blw, i na stronie maja fajne przepisy i w ksiazkach. Na Instagramie sobie obserwuje Rozszerzanie diety dzien po dniu i Bruno lubi wybor, to tam tez czasem znajduje jakies fajne przepisy. Wiśnie mrozone, w zeszlym roku jeszcze kupowalismy, a w tym dostalam od tesciowej wydrelowane i pomrozone z jej ogrodka w nocy jak sie budzi i nie ulula sie spowrotem na rekach, to dostaje wode, a jak mowi "am" to dostaje banana albo jakiegos placka na zimno, po czym zeby i do spania. Ona bardzo nie lubi mycia zebow, wiec jak juz powiazala fakty, ze jak zje w nocy to musimy myc zeby jeden raz wiecej niz zwykle, to nauczyla sie zjadac wiecej na kolacje i praktycznie od przeszlo miesiaca nie budzi sie na jedzenie tylko ew. Na wodę.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kinga to gratulacje ciąża 2kosmowkowa 2 owodniowa? Szybko udało Ci się zająć w ciążę.
Kurde ja jeszcze nie zaczęłam myć pasta zębów ale już zamówiłam.. U nas narazie 6 zębów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 23:46
Jezu ufam Tobie -
Rucola wrote:Matko! Jaki sposób! ale po kp rozumiem, że nie myjesz zębów? U nas zdarzyły się 3 noce, kiedy mleka jak na lekarstwo a Młody głodny jak wilk to dałam mu gotowca, saszetę dayUp i dałam popić wodą ale z własnego lenistwa nie szorowałam mu po tym zebów (pewnie by się rozbudził jak Go znam i po nocce) ale gratuluję pomysłu! Po tym mycuiu sobie na luzie usnęła? Bez marudzenia? U nas dochodzi jeszcze to, ze Młody nie stawia oporu jesli chodzi o mycie, tzn na razie nie stawia oporu ale pewnie jeszcze się to zmieni
Kp nie powoduje pruchnicy samo w sobie wiec nie, nie myslismy zebow w nocy dodatkowo Ja mam troche manie z zebami, bo siostrzenica meza musiala miec leczone zeby z próchnicy pod narkoza w wieku 3 lat, mimo, ze miala myte zeby rano i wieczorem, ale wlasnie w nocy dojadala i po tym jedzeniu nie miala mytych i tak sie rozchulala jej pruchnica w paszczy, ze skonczylo sie u dentysty. Bardzo bym chciala tego uniknac, a z drugiej strony nie potrafie byc az tak radykalna jak niby sie zaleca, aby nie uzywac z dzieckiem wspolnych sztuccow, nie dzielic sie swoim jedzeniem (np. Jak jesz banana to nie powinno sie dawac dziecku gryza tylko urwac kawalek i dopiero wtedy). Wiec przynajmniej dla swojego spokoju ducha myje te zeby w nocy. Mloda troche walczy, ale w nocy jest tak zmeczona, ze szybko odpada spowrotem spac.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Zazdroszczę Wam że maluchy dają sobie wyszczotkkwac zęby... U nas w nocy nie je ale nie daje sobie umyć zębów. Mamy I soniczna szczoteczkę i zwykła a ona obydwie tylko gryzie. Tragedia. Już nie wiem co zrobić bo naprawdę boję się o stan jej zębów.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
tym_janek wrote:Kp nie powoduje pruchnicy samo w sobie wiec nie, nie myslismy zebow w nocy dodatkowo Ja mam troche manie z zebami, bo siostrzenica meza musiala miec leczone zeby z próchnicy pod narkoza w wieku 3 lat, mimo, ze miala myte zeby rano i wieczorem, ale wlasnie w nocy dojadala i po tym jedzeniu nie miala mytych i tak sie rozchulala jej pruchnica w paszczy, ze skonczylo sie u dentysty. Bardzo bym chciala tego uniknac, a z drugiej strony nie potrafie byc az tak radykalna jak niby sie zaleca, aby nie uzywac z dzieckiem wspolnych sztuccow, nie dzielic sie swoim jedzeniem (np. Jak jesz banana to nie powinno sie dawac dziecku gryza tylko urwac kawalek i dopiero wtedy). Wiec przynajmniej dla swojego spokoju ducha myje te zeby w nocy. Mloda troche walczy, ale w nocy jest tak zmeczona, ze szybko odpada spowrotem spac.
Verita u nas to mycie nie jest perfekcyjne Póki co nie szoruje jakoś drastycznie 4rek bo sa w trakcie wyrzynania ale to tez raczej jest mizianie. Podstawą jest jednak dieta a znając Ciebie (na tyle na ile mogę Cie znać ) w tym temacie nie sadzę zebyś miała sobie coś do zarzucenia.tym_janek lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola miło mi podlechtalas ego dziękuję. Mam dziś parszywy dzień. Ja w pracy, Ania chora z bostonka w domu i chory mąż z temperatura i nie wiadomo jakim dziadostwem. Miały być wczoraj seksy i nic z tego i chyba tej cykl też będzie dopuszczony ech.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 12:36
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
RedRose wrote:Kinga to gratulacje ciąża 2kosmowkowa 2 owodniowa? Szybko udało Ci się zająć w ciążę.
Kurde ja jeszcze nie zaczęłam myć pasta zębów ale już zamówiłam.. U nas narazie 6 zębów.
Tak, 2k2o. Poroniłam raz pod koniec lutego, młody miał niecałe 1,5 roku. I teraz zaszłam we wrześniowym cyklu, akurat jak kończył 2 latka to byłam w trakcie ostatniego okresu.
Stasiu lubi myć zęby, ale musi wszystko sam, dlatego już jakiś czas temu kupiłam soniczną szczoteczkę. Komuś nie da wyszczotkować, a zwykłą sam wiadomo, że nie domyje, a tak trochę szczoteczka zrobi za niego a czy macie jakąś pastę godną polecenia? Bo to u nas problem ostatnio coś08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga współczuję straty..
Dziewczyny szok! Spóźniał mi się okres wczoraj prawie padłam w kościele dziś robię test i pozytywny! Nie mogę uwierzyć!
Wizyta u gin dopiero w przyszłym tygodniu bo dzwoniłam i powiedział że nie ma co za wcześnie bo może nie być nic widać. A betę zrobię na dniach.
Zapytałam też czy mam brać luteinę bo trochę się boję. Poprzednia ciąże całą brałam. Powiedział że jak mam to żeby brać a potem zobaczymy.
Boję się tylko czy to karmienie piersią nie zaszkodzi.. W tamtej ciąży przeżyłam stratę ale spowodowana choroba synka. Córeczka urodzila się zdrowa. Czytałam że jak były poronienia to trzeba się zastanowić nad karmieniem.. Tylko ja nie miałam poronienia związanego z utrzymaniem ciąży tylko z wada letalna. Powiem szczerze boję się bardzo..
Zrobiłam clearblue ten co pokazuje który tydzień. Wyszło że 4-5 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 14:48
Rucola, tym_janek, Seli lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
RedRose gratulacje! to jest mega szczęśliwy wątek!!! Dopiero dołączyłaś a tu II
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 15:00
RedRose lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
RedRose, gratulacje xD ale numer, rzeczywiście dopiero co przyszłaś, a już Cię zaraziłyśmy xD
Co do kp to jedyną rzeczą, która może wpływać negatywnie na dziecko jest wywoływanie skurczów. I ma to miejsce tylko w patologicznych sytuacjach, gdy szyjka się skraca, macica jest zbyt wrażliwa na bodźce itd. Myślę, że to jeszcze wcześnie na tego typu problemy i w razie czego czułabyś. Gdyby bolał Cię brzuch przy karmieniu itd. to wtedy odpuść. Mi już czasem brzuch się stawia, jak mnie złapie akurat podczas kp to każę mu przestać Z wadą letalną to na bank nic wspólnego nie miało.RedRose, tym_janek lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
RedRose super! To jest szczęśliwy wątek. Możesz normalnie karmić przynajmniej do końca 1 trymestru. Ja też jestem po stracie i cały czas kp.
Kinga13 lubi tę wiadomość
-
RedRose, gatulacje! Tak jaj dziewczyny piszą, jak cię brzuch nie boli podczas kp to mozesz karmic ze spokojem jezeli sie martwisz i nie chcesz tandemu, to mozesz powoli zaczac odstawiac, aby maluch nie mial potem zabranego cycka z dnia na dzien. Zastanow sie jak wolisz i albo kp spokojnie, albo spokojnie odstawiaj👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dziękuję za wiadomości
Brzuch mnie nie boli ale piersi tak.. I widzę że nie mam już jakoś dużo pokarmu. Będę chciała odstawić.. Dziś chciałam podać herbatkę w nocy w butelce ale córka zaczęła że złością machać rękami że nie chce i dawałam cyca. Łatwo nie będzie.. No i kwesta mm w nocy dawać czy nie jak się przekona do butelki. Bo banana w nocy tak jak u Tym Janek wątpię żeby zjadła.
Dodatkowo córka od ok 1.00 śpi z nami w łóżku..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2020, 14:54
Jezu ufam Tobie -
RedRose wrote:Dziękuję za wiadomości
Brzuch mnie nie boli ale piersi tak.. I widzę że nie mam już jakoś dużo pokarmu. Będę chciała odstawić.. Dziś chciałam podać herbatkę w nocy w butelce ale córka zaczęła że złością machać rękami że nie chce i dawałam cyca. Łatwo nie będzie.. No i kwesta mm w nocy dawać czy nie jak się przekona do butelki. Bo banana w nocy tak jak u Tym Janek wątpię żeby zjadła.
Dodatkowo córka od ok 1.00 śpi z nami w łóżku..
A ile dokladnie ma twoja mala? Jest sens jes@cze wprowadzac butelke? Moze lepiej kubeczek albo reflo albo bidon? Moja do wody tez się przekonywala w nocy powoli. Na poczatku bylo machanie rekami i zloszczenie sie, a kiedys raz sprobowala w koncu pociagnac ze slomki (bo ona pije z bidonu) i od tamtego czasu juz pije bez problemu.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Córka ma rok i 3 miesiące. No nie ma to sensu z tym mm.. Spróbuję bidonu bo jeszcze nie próbowałam. Wcześniej piła tylko z niekapka a od jakichś 2 miesięcy ma fazę na pice z butelki ze smoczkiem bo widzę że czuję ulgę podczas ząbkowania jak sobie pogryzie smoczek. Do picia daje jej wodę i różne herbaty m. In na uspokojenie
tym_janek lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
Hej troche podczytuje ale jakos nie mam nic madrego do wtracenia 😂
Redrose gratuluje! I witaj bo sie z Toba nie zdazylam przywitac 🤭
Zabijcie ale ja nie bylam jeszcze na kontroli... Musze ogarnac wiele spraw a od miesiaca i mlody chory i ja... Ledwo zyje. Serio. Nigdy tak nie chorowalam i przeklinam codziennie zlobek ;p byl tylko 4 dni w tym miesiacu. Co z tego, ze on tam chetnie idzie, bawi sie i je jak potem tak chorujemy i to oboje.