karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha wrote:Fajnie, że tak dużo tu staraczek i pocieszające jest, ze z kp się udaje. U nas 9miesięcy i okresu nadal brak, idę w pn do gina na usg i liczę na zielone światło, chociaż objawów owulacji brak.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
cześć Wam jestem mamą 16-miesięcznej dziewczynki i od czerwca staramy się o drugiego dzidziusia.
Póki co starań dużo, efekt marny W ciągu dnia już się nie karmimy, ale na dobranoc i w nocy tak i trochę tych karmień nocnych jest... @wróciła w czerwcu właśnie, przy rozrzedzeniu dziennych karmień. Pierwszy cykl trwał 43 dni, teraz jest kolejny dziś 25 dc, na razie bez owu. Od wczoraj pracuję nad dłuższymi przerwami w nocnym karmieniu. Póki co sukcesem są 5,5 h
Jaką miałyście przerwę nocną w karmieniu, gdy wystąpiła u Was owulacja? /wiem, że każda ma inaczej... ale szukam jakiegoś pocieszenia) -
Ja dostałam pierwsza @ 7 miesięcy po porodzie i od razu były regularne. Trudno powiedzieć czy od razu była owu, ale symptomy raczej na to wskazywaly. KP było wtedy jeszcze dużo, bo mała przecież nawet roku jeszcze nie miała.
Luna_5 lubi tę wiadomość
Luna_5- ja dostalam okresu po porodzie pierwszy raz gdy corka miala 1.5roku, caly czas kp. Tych karmien bylo mnostwo w dzien i mnostwo w nocy. Teraz corka ma 3 latka i nadal pije cycola w nocy 🙈 okresy mam w miare regularne, aczkolwiek owulacja jest jakos 16/17 dzien cyklu a cykle mam 27-28dni.. takze ten czas od owylacji do nastepnej miesiaczki jest za krotki... tez sie staramy juz od kilku miesiecy i nic..
Luna_5 lubi tę wiadomość
-
Cześć, cześć!
Z radością odkryłam tą grupę i fakt, że część nicków kojarzę z "sierpniowek" na belly
No właśnie, w sierpniu minął rok odkąd urodziłam pierwsze dziecko. Chcemy starać się o kolejne ale nie mam nawet cienia okresu, owulacji, czegokolwiek.
Dużo karmię w nocy. W dzień staram się tak 3 razy. Będę wydłużać przerwy. Martwię się bo zajść w pierwszą ciążę też nie było mi łatwo: nie rosnące pęcherzyki, za małe endometrium i cykle po 44 dni przez to
Nie chciałabym od razu startować od badań ale znając siebie jak do grudnia nie dostanę okresu to pójdę do lekarza.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Fajnie, że jest nas więcej dawajcie znać jak będzie się rozwijała sytuacja u Was!
u mnie dziś wzrost temperatury, 25dc, może tak późno owu, a może nie zobaczymy
MDW- mi okres wrócił po tym jak przez tydzień nie karmiłam od ok.8-14 (byłam na kursie i nie mogłam;)), więc może pomysł z rozrzedzeniem jest dobryMDW lubi tę wiadomość
-
U Nas pierwszy cykl starań, córka ma 15 miesięcy. Mi okres wrócił równo 6 miesięcy po porodzie, 2 pierwsze okresy z długimi cyklami, potem się uregulowały i obecnie 36 dniowe. W maju byłam u gin i owulacje ponoć występują, endometrium ładne. Jutro mam dostać okres, nie czuję się na niego. Nie wiem nawet kiedy owu mogła być, bo pierwszy raz robiłam testy owu i nic z tego nie wiem Testy ciążowe negatywne więc czekam na jutro i pewnie nowy cykl starań trzeba rozpocząć. U Nas jedno karmienie w dzień, na noc i w nocy raz, przez pare dni teraz wisiała na mnie non stop, bo gorączkowała po szczepieniu. Od września żłobek więc nam odpadnie dzienne karmienie i mam nadzieję, że pomału będziemy też z nocy schodzić. Wydaję mi się, że to będzie u Nas przeszkodą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 14:34
2cs - długie cykle
początek starań sierpień '20
pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran
'18 14tc poronienie zatrzymane
maj '19 córka -
MDW wrote:Cześć, cześć!
Z radością odkryłam tą grupę i fakt, że część nicków kojarzę z "sierpniowek" na belly
No właśnie, w sierpniu minął rok odkąd urodziłam pierwsze dziecko. Chcemy starać się o kolejne ale nie mam nawet cienia okresu, owulacji, czegokolwiek.
Dużo karmię w nocy. W dzień staram się tak 3 razy. Będę wydłużać przerwy. Martwię się bo zajść w pierwszą ciążę też nie było mi łatwo: nie rosnące pęcherzyki, za małe endometrium i cykle po 44 dni przez to
Nie chciałabym od razu startować od badań ale znając siebie jak do grudnia nie dostanę okresu to pójdę do lekarza.
"72% kobiet zaczyna miesiączkować między 9. a 20. miesiącem po porodzie, a większość z nich między 13. a 16. miesiącem. Średnia wynosi 14,6 miesiąca".MDW lubi tę wiadomość
Forumowe ciotki, urodziłam wczoraj córę, prawie 3900g 😁 Jak mi starczy sił, to za rok wrócę na ten wątek, aby kolejny raz przejść tę przygodę 🤭
Luna_5, MDW, Rucola, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Forumowe ciotki, urodziłam wczoraj córę, prawie 3900g 😁 Jak mi starczy sił, to za rok wrócę na ten wątek, aby kolejny raz przejść tę przygodę 🤭
edka85 lubi tę wiadomość
edka85 wrote:Forumowe ciotki, urodziłam wczoraj córę, prawie 3900g 😁 Jak mi starczy sił, to za rok wrócę na ten wątek, aby kolejny raz przejść tę przygodę 🤭
Gratulacje!! Dużo siły i zdrowia i powrotu na wątek w dobrym dla Ciebie czasie:)edka85 lubi tę wiadomość
-
Raport z przygotowań do odstawienia:
ilość karmień w nocy - 4 idą czwórki i jest jedna wielka histeria
ilość karmień w dzień - 2, i to w sumie tylko dlatego, że przytkał mi się kanał i bałam się nawału.
Teraz trwa drzemka, w którą bez piersi zasypiał przez 20 minut. Co w porównaniu z błyskawicznym odcięciu przy mleku doprowadza mnie do szału.
najdłuższa przerwa w karmieniu to 6,5 h i planuję dzisiaj pójść na rekord.
Ale oczywiście jednocześnie wmawiam sobie, że nawet już mam bóle menstruacyjne uwielbiam moją podświadomość. Tak samo wielokrotnie "czułam" implantację :p2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Raport z przygotowań do odstawienia:
ilość karmień w nocy - 4 idą czwórki i jest jedna wielka histeria
ilość karmień w dzień - 2, i to w sumie tylko dlatego, że przytkał mi się kanał i bałam się nawału.
Teraz trwa drzemka, w którą bez piersi zasypiał przez 20 minut. Co w porównaniu z błyskawicznym odcięciu przy mleku doprowadza mnie do szału.
najdłuższa przerwa w karmieniu to 6,5 h i planuję dzisiaj pójść na rekord.
Ale oczywiście jednocześnie wmawiam sobie, że nawet już mam bóle menstruacyjne uwielbiam moją podświadomość. Tak samo wielokrotnie "czułam" implantację :p
Znam to przeczuwanie, że coś nadchodzi, które okazuje się nieprawdziwe potem 😏😌 bóle coś zwiastowały?
Wiem, ze każde dziecko i każda mama ma inaczej, ale może skorzystasz z naszego doświadczenia- jak odstawiałam kp do drzemki to zaczęłam bujać na piłce- odpływa w kilka minut.
Ja czekam już sama nie wiem na co, 30 dc, więc już chyba na @. Owulacji jak nie było tak nie ma... -
Dzisiaj rekord bo 13 h bez karmienia. Jedno w dzień i trzy w nocy 👌 jestem z siebie dumna. Oczywiście, że nie bóle są fantomowe 😂 ale np zauważyłam, że w końcu pojawił mi się chociaż śluz 🙏 nawet nie chcę myśleć jak wysoki mam poziom tej prolaktyny skoro nic suw nie rusza. Niecierpliwa jestem i już zaczynam snuć plany na temat bromka. Poczekam jeszcze do końca września z tym.
Luna_5 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Dzisiaj rekord bo 13 h bez karmienia. Jedno w dzień i trzy w nocy 👌 jestem z siebie dumna. Oczywiście, że nie bóle są fantomowe 😂 ale np zauważyłam, że w końcu pojawił mi się chociaż śluz 🙏 nawet nie chcę myśleć jak wysoki mam poziom tej prolaktyny skoro nic suw nie rusza. Niecierpliwa jestem i już zaczynam snuć plany na temat bromka. Poczekam jeszcze do końca września z tym.
MDW lubi tę wiadomość
MDW wrote:Dzisiaj rekord bo 13 h bez karmienia. Jedno w dzień i trzy w nocy 👌 jestem z siebie dumna. Oczywiście, że nie bóle są fantomowe 😂 ale np zauważyłam, że w końcu pojawił mi się chociaż śluz 🙏 nawet nie chcę myśleć jak wysoki mam poziom tej prolaktyny skoro nic suw nie rusza. Niecierpliwa jestem i już zaczynam snuć plany na temat bromka. Poczekam jeszcze do końca września z tym.
O 13h to już dużo! trzymam kciuki!
U mnie śluz przez prawie cały cykl, a temperatura ciągle ta sama 😌 niepokalanek od kilku dni też już wjechał 😁 -
Witajcie, chętnie dołączę 🙂.
U mnie na stanie 19m ssak. Staramy się o rodzeństwo dla niego, ale coś mam przeczucie, że dopóki kp to nici z ciąży. Odstawić ciężko, bo ciągle mamy jakieś zmiany w życiu - a to przeprowadzka, a to żłobek i tak sobie czas leci😔.
Można niepokalanka przy kp? 🤔 Z chęcią bym zaczęła brać, bo fajnie działał na mój cykl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 20:39
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Witajcie, chętnie dołączę 🙂.
U mnie na stanie 19m ssak. Staramy się o rodzeństwo dla niego, ale coś mam przeczucie, że dopóki kp to nici z ciąży. Odstawić ciężko, bo ciągle mamy jakieś zmiany w życiu - a to przeprowadzka, a to żłobek i tak sobie czas leci😔.
Można niepokalanka przy kp? 🤔 Z chęcią bym zaczęła brać, bo fajnie działał na mój cykl.
Wiele kobiet zaszło w ciążę nawet przy częstym KP, więc nie można niczego wykluczać 😉
Niepokalanka można przy ustabilizowanej laktacji, wiele z nas go tu brało.malami.91 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔