karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina715 wrote:A u mnie dziś tydzień 17+0. Mleka tyle co kot napłakał Syn cyca na sucho. Czasem odrywa się od cyca i mówi "nie ma!". Serce mi wtedy pęka, no ale co ja mogę?
Szczecin 34 wrote:Drogie mamusie.Zapewne daje post w niewłaściwą kategorię ale nie za bardzo wiem gdzie się podpiąć. Pół roku temu urodziłam moja Martynke.Karmie piersią. W zeszłym miesiącu miałam pierwszy okres po porodzie.Wg temperatury,obserwacji szyjki+śluzu przypuszczalnie owulacja wystąpiła 5 dni temu.Ogolnie zabezpieczamy się (prezerwatywa) ale raz ok.1,5tyg temu zdarzyło się że delikatnie pękła.Meritum pytania jest takie że jeśli owulacja faktycznie wystąpiła 5 dni temu,temperatura od tej pory jest wysoka to skąd się mogło wziąść u mnie dzisiaj plamienie/krwawienie???Ktoś coś miał podobnego z was?
Dodam że po pierwszym porodzie też miałam coś takiego w pierwszym cyklu - objawy jak na owu, a po tygodniu pierwszy okres po porodzie. Młoda miała wtedy 13 miesięcyDomi1234 lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
smeg wrote:Zaglądam co jakiś czas do wątku Mój młodszy ma 12,5 miesiąca i właśnie dostałam pierwszy okres po porodzie. Ale też jakiś dziwny właśnie jak u Ciebie - objawy owulacji, skok temperatury i po 6 dniach krwawienie (3 dni). Skok był jednodniowy na 36,6, a potem tempka spadła na 36,3, gdzie niby bazowa kilka dni przed tą „owulacją” to 36,07, ale poza tym moja standardowa to właśnie ok 36,2-36,3. Ovufriend wyznaczyło owulację, ale nie jestem pewna, czy ona się odbyła. A jeśli tak, to faza lutealna była pewnie za krótka. Ale trochę sobie wkręcam ciążę mimo tego „okresu”, choć testy wychodzą negatywne
Dodam że po pierwszym porodzie też miałam coś takiego w pierwszym cyklu - objawy jak na owu, a po tygodniu pierwszy okres po porodzie. Młoda miała wtedy 13 miesięcy
Smeg czytałam że miałaś ten sam problem co ja przed ciąża lekarz powiedział że mam dużo pęcherzyków i że zajdę w ciążę na jego ale są jeszcze za małe dał bromergon -
Kinga13 wrote:
Ciężarówki jak tam? Rucola, jak znosisz trójpak?
Widzę dużo nowych twarzy, życzę wszystkim Powodzenia a za Ciebie Annie bardzo ale to bardzo mocno trzymam kciuki :*
Annie1981 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
ajwii2 wrote:Karmisz trójkę? 🙈
Starszak 3l i bliźniaczki 2,5mca
Rucola, super łatwiej z imionami ;PAnnie1981, ajwii2, Rucola lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Witajcie Kobietki. Jestem tu nowa
Od 8 miesięcy staramy sie z mężem o 2 dziecko i niestety bezskutecznie corka ma prawie 3 latka i nadal kp, co prawda w dzien do drzemki i w nocy ze 3 razy.. mysle, ze pewnie dlatego nam nie wychodza starania. Dodam, ze faza lutealna to 9-10dni u mnie, takze tez nie ciekawie. Miesiaczka wróciła półtora roku temu takze mialam nadzieje ze ta faza sie wydłuży w koncu..ehhhh.
Cykle mam zazwyczaj regularne- 27/28dni.
Chyba czas sie wybrac do lekarza -
U mnie dziś 12 dpo i taka sytuacja 🤗
Sylma. Warto zbadać prolaktynę, zrobić monitoring i zobaczyć czy owulacja występuje i czy KP ma na nią wpływ. Często jednak tak się nie dzieje. Na tym wątku wszystkie kobiety karmiące zaszły w ciążę. Moja córka ma niecałe 3 lata, KP 2 razy dobowo i też właśnie się udało 🙂edka85, Marcelina715, ajwii2 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Sylma,
Twoja faza lutealna jest faktycznie za krótka. Może to uniemożliwiać zagnieżdżenie się zarodka. Myślę, że wizyta u ginekologa, monitoring cyklu i podstawowe badania hormonalne to dobry pomysł. Powodzenia!
Annie1981,
Gratulacje!! Cudowna wiadomość spokojnej i nudnej ciąży życzę!Annie1981 lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Annie1981 wrote:Po ostatnim doświadczeniu ciężko mi w to uwierzyć, ale muszę! 🙂
-
Annie, chciałam Ci ogromnie pogratulować. Zobaczyłam Twój wpis na wątku miesięcznym ale tam mojej gratulacje pewnie by szybko zniknęły Bardzo ale to bardzo się cieszę, że poszłaś swoją drogą by osiągnąć sukces. Ogromnie wierzę w Twoje dzieciątko i życzę Ci spokojnej i pięknej ciąży ♥
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Annie, chciałam Ci ogromnie pogratulować. Zobaczyłam Twój wpis na wątku miesięcznym ale tam mojej gratulacje pewnie by szybko zniknęły Bardzo ale to bardzo się cieszę, że poszłaś swoją drogą by osiągnąć sukces. Ogromnie wierzę w Twoje dzieciątko i życzę Ci spokojnej i pięknej ciąży ♥
Czesc dziewczyny mozna sie dolaczyc?
Po pierwsze gratulacje dla Aniie!! Kojarzylam Cie z watku miesiecznego i zapamietalam dzieki mantrom, afirmacjom i tego typy tematom. Piekna niespodzianka! Az sie serce raduje
No i serce sie raduje, ze az tyle dziewczyn kp ma/czeka na kolejnego dzidziusia! Dajecie nadzieje 💕
Ja mam synka, ktory wczoraj skonczyl 10 miesiecy. Caly czas kp, ale tylko kilka razy w dzien i w nocy. 🐵 wrocila gdy Mlody konczyl 6 miesiecy. Wiec od kwietnia zaczelam obserwacje cykli. O dziwo jest dosc przewidywalnie. Cykle 29/30 dni. Jedynie ten ostatni 25. Krwawienie jest za kazdym razem mega mocne - nigdy takich przed ciaza nie mialam.. Jedyne co mnie zastanawia to krotka druga faza. Na razie bazuje na swoich odczuciach, sluzie, testach owu. Od pozytywu do 🐵 mija 8/5/11/10. Widac jakby sie wydluzala, ale ostatnio, gdy sie udalo mialam zdecydowanie pozniejsze zagniezdzenie. Przy zalozeniu, ze testy mowia prawde i wszystko idzie tak jak czuje to w takich warunkach do zagniezdzenia by teraz juz nie doszlo..
Bylam u lekarza, ktory pracuje tez w poradni leczenia nieplodnosci. Ogolnie calkiem spoko. Dal zielone swiatlo. Ale mowi, ze kp to czesto realna przeszkoda. Tak mnie troche podlamal tym.. Ale ten watek tchnal we mnie nowego ducha. Zastanawiam sie od czego zaczac. Myslicie, ze prolaktyna w 3dc na razie wystarczy czy przy kp mozna ja zdrobic w kazdym dniu cyklu? Na razie biore kwas foliowy i witamine D. Zastanawiam sie czy cos sobie dorzucic. Na razie nie mam jak isc na monit..
Szkoda, ze nie umiem do tego wszystkiego podejsc mniej zadaniowo. 😉
Nie mniej jednak zycze Wam milej niedzieli 🙂🙂 -
eemmiilliiaa wrote:Czesc dziewczyny mozna sie dolaczyc?
Po pierwsze gratulacje dla Aniie!! Kojarzylam Cie z watku miesiecznego i zapamietalam dzieki mantrom, afirmacjom i tego typy tematom. Piekna niespodzianka! Az sie serce raduje
No i serce sie raduje, ze az tyle dziewczyn kp ma/czeka na kolejnego dzidziusia! Dajecie nadzieje 💕
Ja mam synka, ktory wczoraj skonczyl 10 miesiecy. Caly czas kp, ale tylko kilka razy w dzien i w nocy. 🐵 wrocila gdy Mlody konczyl 6 miesiecy. Wiec od kwietnia zaczelam obserwacje cykli. O dziwo jest dosc przewidywalnie. Cykle 29/30 dni. Jedynie ten ostatni 25. Krwawienie jest za kazdym razem mega mocne - nigdy takich przed ciaza nie mialam.. Jedyne co mnie zastanawia to krotka druga faza. Na razie bazuje na swoich odczuciach, sluzie, testach owu. Od pozytywu do 🐵 mija 8/5/11/10. Widac jakby sie wydluzala, ale ostatnio, gdy sie udalo mialam zdecydowanie pozniejsze zagniezdzenie. Przy zalozeniu, ze testy mowia prawde i wszystko idzie tak jak czuje to w takich warunkach do zagniezdzenia by teraz juz nie doszlo..
Bylam u lekarza, ktory pracuje tez w poradni leczenia nieplodnosci. Ogolnie calkiem spoko. Dal zielone swiatlo. Ale mowi, ze kp to czesto realna przeszkoda. Tak mnie troche podlamal tym.. Ale ten watek tchnal we mnie nowego ducha. Zastanawiam sie od czego zaczac. Myslicie, ze prolaktyna w 3dc na razie wystarczy czy przy kp mozna ja zdrobic w kazdym dniu cyklu? Na razie biore kwas foliowy i witamine D. Zastanawiam sie czy cos sobie dorzucic. Na razie nie mam jak isc na monit..
Szkoda, ze nie umiem do tego wszystkiego podejsc mniej zadaniowo. 😉
Nie mniej jednak zycze Wam milej niedzieli 🙂🙂
Ja też po ciąży mam większe krwawienie, konsultowałam to z lekarzem, powiedział, że to normalne. Cykle też od razu miałam regularne, ale właśnie FL była krótka. Z czasem zaczęła się sama wydłużać, podobno tak jest przy KP.
Nie wiem kiedy bada się prolaktynę, ale kilka dziewczyn tutaj na jej zbicie brało niepokalanka, ja też.
Myślę, że lekarz niepotrzebnie Cię nastraszył, bo KP rzadko kiedy jest przeszkodą do zajścia. Czasem tak się zdarza ale nie tak często jak straszą lekarze. Tutaj na wątku wszystkie dziewczyny karmiące zaszły w ciążę bez problemu 🙂
Podrzucam to do przeczytania i trzymam za Ciebie kciuki 🙂
https://mataja.pl/2016/05/laktacja-i-plodnosc-czy-karmiac-piersia-mozna-zajsc-w-ciaze/
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
Annie1981 wrote:Dziękuję 🙂
Ja też po ciąży mam większe krwawienie, konsultowałam to z lekarzem, powiedział, że to normalne. Cykle też od razu miałam regularne, ale właśnie FL była krótka. Z czasem zaczęła się sama wydłużać, podobno tak jest przy KP.
Nie wiem kiedy bada się prolaktynę, ale kilka dziewczyn tutaj na jej zbicie brało niepokalanka, ja też.
Myślę, że lekarz niepotrzebnie Cię nastraszył, bo KP rzadko kiedy jest przeszkodą do zajścia. Czasem tak się zdarza ale nie tak często jak straszą lekarze. Tutaj na wątku wszystkie dziewczyny karmiące zaszły w ciążę bez problemu 🙂
Podrzucam to do przeczytania i trzymam za Ciebie kciuki 🙂
https://mataja.pl/2016/05/laktacja-i-plodnosc-czy-karmiac-piersia-mozna-zajsc-w-ciaze/
Dzieki za kciuki 🙂 no o niepokalanku myslalam conieco, moze po zbadaniu prolaktyny faktycznie warto bedzie sprobowac.
A Mataje uwielbiam szczegolnie za instastory na instagramie 😆Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ania, cudne wieści serdeczne gratulacje, ale się cieszę! Tym razem na bank się uda, tyle osób trzyma kciuki
edka, Ty już na wylocie! Jak ten czas leci, moje dziewczyny już mają 3mceAnnie1981, Rucola lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny, moze cos doradzicie zanim dostane sie do lekarza.
Robilam badanie progesteronu i prolaktyny 7dnia po owu (wedlug wykresu ovufriend) i tak:
Progesteron 13.188 ng/ml
42.00nmol/l
Prolaktyna 461 (norma w laboratorium 127-637)
Co myslicie? -
Kinga13 wrote:Ania, cudne wieści serdeczne gratulacje, ale się cieszę! Tym razem na bank się uda, tyle osób trzyma kciuki
edka, Ty już na wylocie! Jak ten czas leci, moje dziewczyny już mają 3mce
Sylma. Ja się nie znam na wynikach badań niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 19:00
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔