X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś zwątpiłam... Jak po owulacji miałam nadzieję tak teraz nie... Coś czuję że będzie rozczarowanie☹️

• MelP Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    MelP. Jak u ciebie??
    Wszystko dobrze, dostałam luteinę i czekam na kolejną wizytę, już będzie serduszko, bo to będzie przełom 7/8 tyg

Tyko lekarz mówi, że odstawić kp do końca pierwszego trymestru i nie mam pojęcia jak, bo mam cycoholiczkę niejadkę 😬

• MelP Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Odnoszę wrażenie, że Pierniczek odczuwa zmianę w pokarmie. Nie wiem o co kaman, ale częściej chce być przy piersi. W nocy najchętniej cały czas byłby przyssany...
    A jak u Was Dziewczyny?

A planujesz przestać kp lub ograniczyć?

• Aishha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Najpierw czekamy na owulację a potem na nieprzyjście okresu....
    Powiem Wam że mam duże nadzieje odnośnie tego cyklu. Biorę niepokalanka tak jak w cyklu szczęśliwym dwa lata temu a co więcej gdyby się udało to termin porodu wypadł by dokładnie tego samego dnia co z pierwszym synem :D
    Albo będzie euforia albo wielkie rozczarowanie
    Można brać castagnus przy kp?

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Babydreamer Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wspaniałe dziewczyny i pozdrawiam!
    Cieszę się bardzo, że jest takie forum 💕
    Nie wyobrażam sobie na chwilę obecną zaprzestania kp a jednocześnie myślimy już o rodzeństwie dla Naszego superowego roczniaka.
    U mnie brak okresu a już rok od porodu. Droga mleczna baaaardzo udana 😄 Rozszerzanie diety idzie bez przeszkód.
    Lekarz ginekolog radzi odstawienie, ja pomimo, iż bardzo go cenię i drugą ciążę też bym chciała u niego prowadzić, to nie wyobrażam sobie pójść na skróty.
    Endometrium mam póki co linijne, zamierzam zacząć robić testy owulacyjne i w ogóle uzbroić się w cierpliwość 💪
    Biorę cały czas prenatal duo, polecacie jeszcze cos dodatkowo jeśli chodzi o witaminki?
    Co w ogóle byście doradziły na wstępie starań o drugie kiedy jeszcze brak @ a owulacji jeszcze nie sprawdzałam testami choć miewam śluz typowo "płodny" jak dla mnie.
    Trzymam kciuki za wszystkie starające się mamusie! 🔥🔥🔥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 23:44

Snowflake, Aishha lubią tę wiadomość

• Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, robiłam wczoraj w 22dc badanie progesteronu i TSH.
    Wyniki
    Progesteron 14,59ng/ml
    TSH 2,400

Czy z takim progesteronem myślicie że owulacja była? Niby mieści się w widełkach, ale niski nadal🙃

A ja nie wiem kiedy u mnie owu była. Ten cykl i tak stracony, bo przespaliśmy, ale chce wiedzieć jak działa mój organizm.

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:01

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MelP podobno wielu lekarzy radzi odstawić karmienie. Jesli Ci zależy żeby nadal karmić to może poszukaj ginekologa który będzie to wspierał :)

Aishha czytałam dużo nt castangusa podczas kp i doszłam do wniosku że jeśli laktacja jest już ustabilizowana to złego wpływu nie będzie miał. Biorę już 28 dzień i nie zauważyłam zmian. Zdecydowałam się go brać bo w pierwszym cyklu z nim zaszłam w pierwsza ciążę więc liczę że na mnie dobrze działa :)

Babydreamer nie pomogę bo ja zaczęłam się starać jak już okres wrócił :)

Blanka1988 ja miałam taki wynik progesteronu jak raz badałam na początku ciąży i wszystko było ok.

Co do odstawiania to mam mętlik w głowie. Nie wiadomo czy po odstawieniu uda się zajść od razu a starszy syn ciężko na pewno to zniesie. To jest taki dylemat z serii czy odbierać coś starszemu żeby mieć drugie dziecko. Tak czy inaczej obecnie całe nocki leży przy piersi więc to mnie sprowadza na ziemię jeśli chodzi o możliwość ciąży. Od wczoraj jestem mega zmęczona i senna ale to też pewnie wina tych nocek :p

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:02

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wahania ale ciągle w górze :)

Snowflake lubi tę wiadomość

• Aishha Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Kochane, robiłam wczoraj w 22dc badanie progesteronu i TSH.
    Wyniki
    Progesteron 14,59ng/ml
    TSH 2,400

Czy z takim progesteronem myślicie że owulacja była? Niby mieści się w widełkach, ale niski nadal🙃

A ja nie wiem kiedy u mnie owu była. Ten cykl i tak stracony, bo przespaliśmy, ale chce wiedzieć jak działa mój organizm.
    Owulacja na pewno była, TSH na skraju, dla starszek do 2.5 a najlepiej w granicach 1-1,5

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie żadnych objawów dosłownie żadnych...nawet na @ ... A zwykle 4/5 dni przed czułam ból dość mocny jajników. A tu w niedzielę termin @ i nic. I głupia znów się nakręcam zamiast spokojnie czekać. A jak tam u was?

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to może jednak @ nie przyjdzie :D
    Czekasz z testem do niedzieli ?
    Ja dziś kupiłam sobie dwa testy bo już żadnych nie miałam. Myślę kiedy zatestowac:D

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Oooo to może jednak @ nie przyjdzie :D
    Czekasz z testem do niedzieli ?
    Ja dziś kupiłam sobie dwa testy bo już żadnych nie miałam. Myślę kiedy zatestowac:D
    Ostatnio co robiłam 8dpo i oczywiście była biel. Kupiłam jeszcze jeden dziś i nie wiem czy jutro testować? Będzie 12dpo. Czy czekać do niedzieli... A ty masz który dpo?

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 7 dpo ... Ja najwcześniej w niedzielę, czyli 10 dpo. Ale może wytrzymam do 12 dpo :P

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 8dpo i wyszedł biały tylko tyle że robiłam go popołudniu a nie rano ... Ehhh... Tyle myślenia z tym wszystkim .. słyszałam że 20dpo może już wyjść także jak najbardziej w niedzielę możesz spróbować😉 a jak by co 12dpo powtórzyć😉 ale mam nadzieję że w niedzielę wyślesz nam zdjęcie 2 kresek😁

• Aishha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Ja robiłam 8dpo i wyszedł biały tylko tyle że robiłam go popołudniu a nie rano ... Ehhh... Tyle myślenia z tym wszystkim .. słyszałam że 20dpo może już wyjść także jak najbardziej w niedzielę możesz spróbować😉 a jak by co 12dpo powtórzyć😉 ale mam nadzieję że w niedzielę wyślesz nam zdjęcie 2 kresek😁
    Mój wyszedł blady właśnie 8dpo 🙂

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:02

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Mój wyszedł blady właśnie 8dpo 🙂
    To naprawdę bardzo szybko! 😁

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Dla kompromisu zostaw testowanie na sobotę 😀
    A poważnie to w 12 dpo już powinno być coś wiadomo 🙂 Choć życzę wytrwałości do niedzieli!
    No i... Dobrych wiadomości! 🤞
    W sobotę wyprawiam urodziny synkowi i chyba nie chce psuć sobie humoru. Zostaje albo jutro albo niedziela. A tak naprawdę to czuję że wogole nie warto go robić☹️ ale wiadomo z tyłu głowy nadzieja jest. Jeszcze chwilka i wszystko się wyjaśni😉

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ