karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka1992 wrote:MelP. Jak u ciebie??
Tyko lekarz mówi, że odstawić kp do końca pierwszego trymestru i nie mam pojęcia jak, bo mam cycoholiczkę niejadkę 😬 -
Natalia1992 wrote:Najpierw czekamy na owulację a potem na nieprzyjście okresu....
Powiem Wam że mam duże nadzieje odnośnie tego cyklu. Biorę niepokalanka tak jak w cyklu szczęśliwym dwa lata temu a co więcej gdyby się udało to termin porodu wypadł by dokładnie tego samego dnia co z pierwszym synem
Albo będzie euforia albo wielkie rozczarowanie
-
Witam Was wspaniałe dziewczyny i pozdrawiam!
Cieszę się bardzo, że jest takie forum 💕
Nie wyobrażam sobie na chwilę obecną zaprzestania kp a jednocześnie myślimy już o rodzeństwie dla Naszego superowego roczniaka.
U mnie brak okresu a już rok od porodu. Droga mleczna baaaardzo udana 😄 Rozszerzanie diety idzie bez przeszkód.
Lekarz ginekolog radzi odstawienie, ja pomimo, iż bardzo go cenię i drugą ciążę też bym chciała u niego prowadzić, to nie wyobrażam sobie pójść na skróty.
Endometrium mam póki co linijne, zamierzam zacząć robić testy owulacyjne i w ogóle uzbroić się w cierpliwość 💪
Biorę cały czas prenatal duo, polecacie jeszcze cos dodatkowo jeśli chodzi o witaminki?
Co w ogóle byście doradziły na wstępie starań o drugie kiedy jeszcze brak @ a owulacji jeszcze nie sprawdzałam testami choć miewam śluz typowo "płodny" jak dla mnie.
Trzymam kciuki za wszystkie starające się mamusie! 🔥🔥🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 23:44
Snowflake, Aishha lubią tę wiadomość
-
Kochane, robiłam wczoraj w 22dc badanie progesteronu i TSH.
Wyniki
Progesteron 14,59ng/ml
TSH 2,400
Czy z takim progesteronem myślicie że owulacja była? Niby mieści się w widełkach, ale niski nadal🙃
A ja nie wiem kiedy u mnie owu była. Ten cykl i tak stracony, bo przespaliśmy, ale chce wiedzieć jak działa mój organizm. -
MelP podobno wielu lekarzy radzi odstawić karmienie. Jesli Ci zależy żeby nadal karmić to może poszukaj ginekologa który będzie to wspierał
Aishha czytałam dużo nt castangusa podczas kp i doszłam do wniosku że jeśli laktacja jest już ustabilizowana to złego wpływu nie będzie miał. Biorę już 28 dzień i nie zauważyłam zmian. Zdecydowałam się go brać bo w pierwszym cyklu z nim zaszłam w pierwsza ciążę więc liczę że na mnie dobrze działa
Babydreamer nie pomogę bo ja zaczęłam się starać jak już okres wrócił
Blanka1988 ja miałam taki wynik progesteronu jak raz badałam na początku ciąży i wszystko było ok.
Co do odstawiania to mam mętlik w głowie. Nie wiadomo czy po odstawieniu uda się zajść od razu a starszy syn ciężko na pewno to zniesie. To jest taki dylemat z serii czy odbierać coś starszemu żeby mieć drugie dziecko. Tak czy inaczej obecnie całe nocki leży przy piersi więc to mnie sprowadza na ziemię jeśli chodzi o możliwość ciąży. Od wczoraj jestem mega zmęczona i senna ale to też pewnie wina tych nocek :p -
Blanka1988 wrote:Kochane, robiłam wczoraj w 22dc badanie progesteronu i TSH.
Wyniki
Progesteron 14,59ng/ml
TSH 2,400
Czy z takim progesteronem myślicie że owulacja była? Niby mieści się w widełkach, ale niski nadal🙃
A ja nie wiem kiedy u mnie owu była. Ten cykl i tak stracony, bo przespaliśmy, ale chce wiedzieć jak działa mój organizm.
-
Natalia1992 wrote:Oooo to może jednak @ nie przyjdzie
Czekasz z testem do niedzieli ?
Ja dziś kupiłam sobie dwa testy bo już żadnych nie miałam. Myślę kiedy zatestowac:D -
Ja robiłam 8dpo i wyszedł biały tylko tyle że robiłam go popołudniu a nie rano ... Ehhh... Tyle myślenia z tym wszystkim .. słyszałam że 20dpo może już wyjść także jak najbardziej w niedzielę możesz spróbować😉 a jak by co 12dpo powtórzyć😉 ale mam nadzieję że w niedzielę wyślesz nam zdjęcie 2 kresek😁
-
Anulka1992 wrote:Ja robiłam 8dpo i wyszedł biały tylko tyle że robiłam go popołudniu a nie rano ... Ehhh... Tyle myślenia z tym wszystkim .. słyszałam że 20dpo może już wyjść także jak najbardziej w niedzielę możesz spróbować😉 a jak by co 12dpo powtórzyć😉 ale mam nadzieję że w niedzielę wyślesz nam zdjęcie 2 kresek😁
-
Snowflake wrote:Dla kompromisu zostaw testowanie na sobotę 😀
A poważnie to w 12 dpo już powinno być coś wiadomo 🙂 Choć życzę wytrwałości do niedzieli!
No i... Dobrych wiadomości! 🤞