X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:02

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety ... Zrobiłam test bialooooo. Także już sprowadziłam się na ziemię . Zero nadzieji... Nie wiem co jest ze mną nie tak☹️ robiliśmy wszystko jak trzeba a tu nic ... Wiem że to dopiero początki starań ale powiem wam że się zdolowalam strasznie
    ..

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:03

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.... Przykro mi:( chyba każda z nas wie jakie to frustrujące :(

U mnie bez objawów. Tylko mam nerwa wielkiego ale to standard przed @. Ja nie wierzę że mogło się udać. Niby czemu by miało skoro w pierwszej ciąży trwało dłużej a nie karmiłam a teraz całe noce przy piersi. Już powoli mam tego dosyć. Od ponad roku nie spałam ciągiem dłużej niż 3 h a od jakiegoś miesiąca co h pobudki A w dwóch poprzednich cyklach okres dostawałam 8 i 10 dpo więc najgorsze może nadejść już w weekend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 09:37

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu to takie trudne?? ☹️ Już popłakałam i jak by mi trochę lepiej muszę się wziąć w garść i następny cykl przede mną. Ja też dużo karmię nocą... Marzę o tym żeby się wyspać także wiem co czujesz. Nie wiem już nic. Wcale się nie nastawiam już wiem że następny cykl się nie uda i moje marzenie o małej różnicy wieku między dzieciakami się nie spełni☹️☹️☹️

• Aishha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Dziewczyny czemu to takie trudne?? ☹️ Już popłakałam i jak by mi trochę lepiej muszę się wziąć w garść i następny cykl przede mną. Ja też dużo karmię nocą... Marzę o tym żeby się wyspać także wiem co czujesz. Nie wiem już nic. Wcale się nie nastawiam już wiem że następny cykl się nie uda i moje marzenie o małej różnicy wieku między dzieciakami się nie spełni☹️☹️☹️
    Przykro mi 😔
    Żadne to rady ale ja już byłam tak wykończona nocnym karmieniem co 20 minut, że przeszłam na butelkę i mm. Nie żałuję. Glodomorek je w nocy 3 razy, to dużo jak na mm ale w dzień nadal tylko kp. Czasem w nocy daję pierś jak jest jakaś ciężka noc ale ogólnie to wróciłam do żywych.
    U mnie 18 DC i owulacji nadal nie było, temp niska i od 3 dni śluz płodny. Zawsze marzyłam o pozytywnym teście dla męża pod choinką ale chyba nie ma co się nastawiać.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a może w następnym cyklu rób testy i mierz temperaturę . Może akurat owulację masz w innym terminie niż myślisz ...

• Babydreamer Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze tak z ciekawości zapytam Was dziewczyny, które nadal karmią piersią kiedy Wam wrócił okres, czy były jakieś objawy wcześniej? U mnie zaraz roczek u Synka a ja tak czekam na @ jak na zbawienie, jednak intuicja mi podpowiada że już blisko, mimo, że tydzień temu lekarz powiedział że endometrium linijne...i trzeba odstawić żeby wszystko ruszyło. A ja od jakiegoś czasu juz czuje takie lekkie bóle jak na okres zawsze miewałam...zgłupieć idzie...😄😂polecacie jakieś witaminki żeby się wzmocnić? Ja całą ciążę i teraz na prenatal duo jestem tylko. Czy zrobić sobie badania Prl i hormonalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 21:33

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Anulka a może w następnym cyklu rób testy i mierz temperaturę . Może akurat owulację masz w innym terminie niż myślisz ...
    Może i powinnam ale czy ta temperatura będzie miarodajne skoro mój synuś potrafi się tak często budzić? Słyszałam że niewyspanie też ma wpływ na tempke. A co do tej owulacji to rzeczywiście nie mogę mieć pewności kiedy była ... Muszę o tym pomyśleć.

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ładnie widać skok temperatury mimo częstych pobudek. Ale ja od zawsze śpię z synem więc karmię go praktycznie sama spiąć :D może dlatego jest to wiarygodne :)
    Tak czy inaczej testy polecam.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:04

Babydreamer lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro 10 dpo i rano zatestuje. Jakoś nie wierzę że może się udać :(
    Tak czy inaczej módlcie się albo trzymajcie kciuki zgodnie z preferencjami :D

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    U mnie jutro 10 dpo i rano zatestuje. Jakoś nie wierzę że może się udać :(
    Tak czy inaczej módlcie się albo trzymajcie kciuki zgodnie z preferencjami :D
    Ja się i modlę i trzymam kciuki🤞🤞🤞 bardzo mocno!! 😊

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biel aż bije po oczach... Poza tym od rana objawy czysto@

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze że u mnie jest żal ale porównując to ze staraniami o pierwsze dziecko to nie jest źle. Wtedy byłam się że nigdy nie będę mogła mieć dzieci.
    Chociaż tak jak pisałam wcześniej, marzyłam żeby się udało równo 2 lata później.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ