karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem po wizycie. Jest mały człowiek 4,2mm i bije mu serce 125 ud/min. Sama widziałam na ekranie jak pika 😁
megson91, Vivir, Babydreamer lubią tę wiadomość
-
Byłam przed chwilą na monitoringu i mam 2 ogromne torbiele krwotoczne. Mam przyjść na kontrole 1-3 dc żeby sprawdzić czy opróżniają się z krwi, bo jeżeli nie, to nie można rozbić stymulacji 😮💨06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Lekarka powiedziała, żeby na przyszłość odpuścić cykle stymulowane z prawego jajnika, bo szkoda tylko pieniędzy na zastrzyki i monitoringi 😓06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Z lewego06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
No to rzeczywiście ten prawy jajnik jest do d..y. I teraz stres, żeby przy kolejnej stymulacji pęcherzyki wyrosły na lewym..
Ale u mnie chyba też coś jest nie tak z prawym. Ostatnie dwie ciąże z niego były kiepskie - jedna pozamaciczna, druga biochemiczna. Za to z lewego mam córkę i teraz tę aktualną ciążę. -
nick nieaktualny
-
Ja brałam jeden cykl ovarin, ale inne dziewczyny tutaj brały go przez wiele miesięcy i wszystko było ok.
Vivir lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie. Jest mały człowiek 4,2mm i bije mu serce 125 ud/min. Sama widziałam na ekranie jak pika 😁
A u mnie za 3 tyg połówkowe 🙈 będzie drugi boy🥰
Leci ten czas jak szalony🚀Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 22:08
edka85 lubi tę wiadomość
-
Vivir wrote:Hej, czy któraś z karmiących mam brała ovarin? Ja biorę od miesiąca. Wyregulował mi okres, przyszedł normalny. Obawiam się tylko czy można go brać podczas KP skoro w ulotce nie każą🤷♀️tutaj na forum był polecany przy KP. Kończy mi się opakowanie i nie wiem czy jest sens zamawiać
Biorę 1 tabl. przed poł. i 1 wieczorem.
Karmiłam wtedy. Więc może warto:) powodzenia!!!🤞🤞🤞Vivir lubi tę wiadomość
-
Vivir, ja biore od dawna Ovarin a karmię piersią.
Edka, super wieści. Niech bąbelek rośnie
Megson, słaby ten prawy jajnik Ja właśnie ostatnio przez torbiel musiałam czekać 2 cykle na stymulacje. Ale się doczekałam i od dzisiaj biorę leki
Miałaś/masz jakieś problemy z cienkim endo i brakiem śluzu podczas Clo? Bo tak czytam właśnie, że to częsteVivir lubi tę wiadomość
-
Ja niestety zawieszam aktualnie starania ze względu na operacje w październiku. Dzisiaj miałam założone łuki przedoperacyjne, czekają mnie jeszcze dwie tomografie komputerowe i akceptacja symulacji jak będę wyglądać po operacji 🙈
A po Clo nie miałam ani śluzu ani endo. Na endo brałam estrofem cały cykl, a i tak było liche 🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Przyszły wyniki Męża.
Plemniki z fragmentacją DNA 26 %, gdzie norma jest do 15%.
W posiewie nasienia wyszedł streptococcus agalactiae.
Wzrastanie mierne także nie wiem czy to po prostu nie zanieczyszczona próbka. Musimy skonsultować wyniki z lekarzem. Na pewno zmiana stylu życia i suplementy na tą fragmentację. Akurat mamy przerwy w staraniach, wiec będzie czas na poprawę wyników.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Jutro widzę się z chirurgiem, wiec dowiem się szczegółów ale podejrzewam, że wrócę od połowy listopada. Mąż ma za tydzień w poniedziałek wizytę u najlepszego androloga urologa w Krakowie, przy staraniach o Florkę też się u niego leczył. Spermatogeneza trwa 72 dni, wiec mamy akurat czas na poprawę wyników.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Melduje że dzisiaj w 11 DC mam 4 pęcherzyki po 15 mm :o Cztery !!!
W niedzielę pierwszy w życiu zastrzyk Ovitrelle. A w poniedziałek znowu monitoring. Niestety Endo na razie słabe, mimo czerwonego wina, migdałów i orzechówedka85 lubi tę wiadomość
-
Witajcie, jestem tu zupełnie nowa. I mam do was pytania
Mam już syna (w styczniu będzie miał 2lata) którego karmię piersią mega dużo razy, nawet nie licze. Cycuś jest na wszystko na nudę, na ból, do spania, do pobudki najlepiej w kółko by był przyssany. Związku z tym, miesiączka od porodu mi nie wróciła, a to już prawie 20 miesięcy. Bardzo bym chciała zajść w ciąże ale no nie jest to możliwe bez owulacji i pytanie do was?
Jak sobie pomóc. Od początku sierpnia biorę niepokalanek swansona, stosowałyście, w jakiej ilości go brać?
Słyszałam że witamina b6 pomaga, jaką wybrać?
Może jeszcze jakieś witaminy? Może jakieś ciążowe, nawet nie wiem kiedy przestałam brać te witaminy ciążowe/do karmienia - może też je łykać?
Od 3 dni mam ból podbrzusza/jajników, od 2 dni mam ból sutków przy karmieniu . Zrobiłam sobie nadzieję, ale niestety dziś test sprowadził mnie na ziemię swoją bielą.
W lipcu robiłam też testy owulacyjne, myślałam, że skoro owulacji/miesiączki nie ma to wyjdą białe lub jasne, a każdego dnia pokazywały mocną różową kreskę, nieco jaśniejszą od kontrolnej - nie wiem jak to interpretować.
Wszystkim życzę pięknych 2 kresek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 07:53
Syn💙 - styczeń 2020
Córka❤️ - listopad 2022 -
Natalia, zacisam kciuki, żeby ten clo pomógł
Itka, myślę, że jesteś już blisko @. Dodatnie testy wskazują na to, że jajniki już podjęły ciężką pracę. Ja osobiście niepokalanka nie brałam, ale dziewczyny tu użytkowały i były zadowolone
B6 łykałam z solgara. Witamin prenatalnych w czasie starań nie brałam. Dopiero po zajściu w ciążę. Warto jednak zainwestować w suplementy typu ovarin lub inofem. Bo pierwsze cykle mogą być pokręcone, a inozotyl dobrze wpływa na ich prawidłowość.Itka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny