karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Edka85 super dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję że @ jest już blisko, a w ovarin lub inofem zainwestować i łykać jak przyjdzie @ czy już teraz zacząć łykać?
Vivir, ja dużo czytałam właśnie, że kobitki biorą i im pomaga podczas karmienia piersią. Podobno może zwiększyć lub zmniejszyć laktacje, opinie są różne. Ale u mnie żadnych zmian w tym temacie nie ma. Większą ilością mleka się nie przejmowałam, zawsze można odciągnąć, a jak by miało osłabić laktacje, to syn jest już na tyle duży, że liczyłam nawet, że troszkę się przez to zniechęci do ciągłego ssania.
A ile karmisz piersią w ciągu doby?
Nie, nie byłam jeszcze u ginekologa, właśnie przeprowadziliśmy się do innego miasta i myślę nad tym żeby poszukać może jakiegoś.Vivir lubi tę wiadomość
Syn💙 - styczeń 2020
Córka❤️ - listopad 2022 -
Vivir, możesz spokojnie brać niepokalanek.
Itka wrote:w ovarin lub inofem zainwestować i łykać jak przyjdzie @ czy już teraz zacząć łykać?Vivir, Itka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vivir to super, że mimo tak częstych karmień wróciła @. Też właśnie myślę o tym, żeby ograniczyć trochę to karmienie bo czasem jest już problematyczne
Powodzenia z niepokalankiem, ja cierpliwie czekam na efekty 😊
Edka85, a co lepsze? ovarin czy inofem? Czy to bez różnicy?
No i Gratulacje z okazji ciąży, jak wam idzie karmienie piersią w stanie błogosławionym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 15:44
Vivir lubi tę wiadomość
Syn💙 - styczeń 2020
nick nieaktualny
-
Vivir i planujesz dalej brać ten ovarin? I staracie się o maleństwo od razu po ciąży gdy tylko wróciła @? I jest co miesiąc? Mimo tego, że np teraz karmisz częściej niż gdy @ wróciła?
Jutro chyba pójdę do apteki po to magne B6.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 22:49
Syn💙 - styczeń 2020
nick nieaktualny
-
No to super, wszystko idzie w dobrym kierunku powodzenia w takim razie
I mam jeszcze pytanie odnośnie tego magne B6. Ile tabletek dziennie bierzesz? W ulotce jest 6-8 ale przy karmieniu piersią jest podana informacje, że jakiejś ilości magnezu nie powinno się przekraczać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 14:17
Syn💙 - styczeń 2020
Itka wrote:
Edka85, a co lepsze? ovarin czy inofem? Czy to bez różnicy?
No i Gratulacje z okazji ciąży, jak wam idzie karmienie piersią w stanie błogosławionym?
Córka praktycznie odrzuciła pierś, chyba jej już nie smakuje. Ale mimo to przystawiam ją raz wieczorem "na śpiocha". Pewnie gdyby nie to, że w tym czasie śpi, to buntowałaby się przed piciem. Tak więc zapewne niebawem skończymy przygodę z kp. Natomiast w poprzedniej ciąży było zupełnie inaczej, bo syna karmiłam do końca 1 trymestru. Dłużej nie dałam rady, bo za bardzo bolały mnie sutki i każde kp to była istna orka. Syn oczywiście buntował się i domagał się cyca, ale po trzech dniach pogodził się z faktem.
bo poprzednio karmiłam syna do 13 tygodnia -
edka85 wrote:Syn oczywiście buntował się i domagał się cyca, ale po trzech dniach pogodził się z faktem.
bo poprzednio karmiłam syna do 13 tygodnia
A Synek nie chciał wrócić do piersi, po porodzie córki, jak widział jak ona ssie pierś.Syn💙 - styczeń 2020
nick nieaktualny
-
Itka wrote:A Synek nie chciał wrócić do piersi, po porodzie córki, jak widział jak ona ssie pierś.
PS. Orzechy służą poprawie endometrium.Itka, Vivir lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Nie. Po kilku miesiącach już nie pamiętał, że był karmiony piersią i w ogóle go nie ruszało jak karmiłam córkę.
PS. Orzechy służą poprawie endometrium.
Super, dziękuję bardzo za odpowiedź, dużo zdrówka życzę.edka85 lubi tę wiadomość
Syn💙 - styczeń 2020
nick nieaktualny
-
Vivir wrote:Tak jak edka napisała🙂 ja nawet te orzechy jadłam w ciąży, a na mdłości polecam imbir i migdały wcześniej namoczone.
O mi w ciąży to np. nic nie pomagało na mdłości i wymioty. W efekcie schudłam 5kg, na szczęście po pierwszym trymestrze ustały dolegliwości, zostały tylko gdy wypiłam/zjadłam coś z nabiału. Mam nadzieję, że jak uda mi się zajść w ciążę to nie będzie, aż tak ciężko,bo miałam wstręt do wszystkiego. Na obiad czasem byłam w stanie zjeść tylko ziemniaki.Syn💙 - styczeń 2020
W poprzedniej ciąży karmiłam syna do 13 tc. Dłużej nie dałam rady, bo ból sutków był nieznośny. Z każdym tygodniem po prostu coraz bardziej bolały mnie cyce. W 13 tc już było takie apogeum, że płakałam z bólu podczas kp. No i niestety wygląda na to, że mam powtórkę. Bo zaczynam mieć to samo przy karmieniu córki. Jeszcze niedawno ból był niewielki, a od kilku dni naprawdę daje mi w kość. Obawiam się, że za 2 tygodnie będę już wyła z bólu, więc chyba czas powoli odstawiać całkowicie córkę. Z nią specjalnych problemów nie będzie (jak z synem), bo ona nigdy cycoholikiem nie była.
-
edka85 wrote:W poprzedniej ciąży karmiłam syna do 13 tc. Dłużej nie dałam rady, bo ból sutków był nieznośny. Z każdym tygodniem po prostu coraz bardziej bolały mnie cyce. W 13 tc już było takie apogeum, że płakałam z bólu podczas kp. No i niestety wygląda na to, że mam powtórkę. Bo zaczynam mieć to samo przy karmieniu córki. Jeszcze niedawno ból był niewielki, a od kilku dni naprawdę daje mi w kość. Obawiam się, że za 2 tygodnie będę już wyła z bólu, więc chyba czas powoli odstawiać całkowicie córkę. Z nią specjalnych problemów nie będzie (jak z synem), bo ona nigdy cycoholikiem nie była.
W taki razie powodzenia.
Ja 3 dni temu ( w urodziny) dostałam pierwszej @ po porodzie. Chyba nigdy się tak nie cieszyłam na @, teraz co miesiąc będzie wyczekiwanie aby jej nie było.
Ale martwi mnie to co mówisz o karmieniu. Myślę, że jak by udało się zajść to odstawienie mojego syna było by dużym problemem.Syn💙 - styczeń 2020
Itka wrote:W taki razie powodzenia.
Ja 3 dni temu ( w urodziny) dostałam pierwszej @ po porodzie. Chyba nigdy się tak nie cieszyłam na @, teraz co miesiąc będzie wyczekiwanie aby jej nie było.
Ale martwi mnie to co mówisz o karmieniu. Myślę, że jak by udało się zajść to odstawienie mojego syna było by dużym problemem.
Tak, z tą @ tak jest. Najpierw człowiek ją dogląda, żeby już przyszła, a później nie chce znowu widzieć przez najbliższy rok. -
edka85 wrote:Nie każda kobieta odczuwa taki ból podczas kp w trakcie ciąży. Serio, nie martw się na zapas.
Tak, z tą @ tak jest. Najpierw człowiek ją dogląda, żeby już przyszła, a później nie chce znowu widzieć przez najbliższy rok.
Pełno kobiet przecież karmi w tandemie.
No cóż, pozostaje tylko sie starać i zobaczyć co przyniesie los.Syn💙 - styczeń 2020
Córka❤️ - listopad 2022