X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Itka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka85 super dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję że @ jest już blisko, a w ovarin lub inofem zainwestować i łykać jak przyjdzie @ czy już teraz zacząć łykać?

Vivir, ja dużo czytałam właśnie, że kobitki biorą i im pomaga podczas karmienia piersią. Podobno może zwiększyć lub zmniejszyć laktacje, opinie są różne. Ale u mnie żadnych zmian w tym temacie nie ma. Większą ilością mleka się nie przejmowałam, zawsze można odciągnąć, a jak by miało osłabić laktacje, to syn jest już na tyle duży, że liczyłam nawet, że troszkę się przez to zniechęci do ciągłego ssania.
    A ile karmisz piersią w ciągu doby?
    Nie, nie byłam jeszcze u ginekologa, właśnie przeprowadziliśmy się do innego miasta i myślę nad tym żeby poszukać może jakiegoś.

Vivir lubi tę wiadomość

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivir, możesz spokojnie brać niepokalanek.
    Itka wrote:
    w ovarin lub inofem zainwestować i łykać jak przyjdzie @ czy już teraz zacząć łykać?
    Możesz już teraz.

Vivir, Itka lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 13:09

Itka lubi tę wiadomość

• Itka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivir to super, że mimo tak częstych karmień wróciła @. Też właśnie myślę o tym, żeby ograniczyć trochę to karmienie bo czasem jest już problematyczne :(
    Powodzenia z niepokalankiem, ja cierpliwie czekam na efekty 😊

Edka85, a co lepsze? ovarin czy inofem? Czy to bez różnicy?
    No i Gratulacje z okazji ciąży, jak wam idzie karmienie piersią w stanie błogosławionym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 15:44

Vivir lubi tę wiadomość

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 13:09

Itka lubi tę wiadomość

• Itka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivir i planujesz dalej brać ten ovarin? I staracie się o maleństwo od razu po ciąży gdy tylko wróciła @? I jest co miesiąc? Mimo tego, że np teraz karmisz częściej niż gdy @ wróciła?
    Jutro chyba pójdę do apteki po to magne B6. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 22:49

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 13:10

Itka lubi tę wiadomość

• Itka Koleżanka

Wysłany: 14 września 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, wszystko idzie w dobrym kierunku :) powodzenia w takim razie :)

I mam jeszcze pytanie odnośnie tego magne B6. Ile tabletek dziennie bierzesz? W ulotce jest 6-8 ale przy karmieniu piersią jest podana informacje, że jakiejś ilości magnezu nie powinno się przekraczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 14:17

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itka wrote:

Edka85, a co lepsze? ovarin czy inofem? Czy to bez różnicy?
    No i Gratulacje z okazji ciąży, jak wam idzie karmienie piersią w stanie błogosławionym?
    Ja bym wybrała ovarin.
    Córka praktycznie odrzuciła pierś, chyba jej już nie smakuje. Ale mimo to przystawiam ją raz wieczorem "na śpiocha". Pewnie gdyby nie to, że w tym czasie śpi, to buntowałaby się przed piciem. Tak więc zapewne niebawem skończymy przygodę z kp. Natomiast w poprzedniej ciąży było zupełnie inaczej, bo syna karmiłam do końca 1 trymestru. Dłużej nie dałam rady, bo za bardzo bolały mnie sutki i każde kp to była istna orka. Syn oczywiście buntował się i domagał się cyca, ale po trzech dniach pogodził się z faktem.
    bo poprzednio karmiłam syna do 13 tygodnia

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Itka Koleżanka

Wysłany: 14 września 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Syn oczywiście buntował się i domagał się cyca, ale po trzech dniach pogodził się z faktem.
    bo poprzednio karmiłam syna do 13 tygodnia

A Synek nie chciał wrócić do piersi, po porodzie córki, jak widział jak ona ssie pierś.

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Itka Koleżanka

Wysłany: 14 września 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivir wrote:
    Wprowadzę też olej lniany zimnotłoczony i orzechy brazylijskie.
    A olej lniany i orzechy na co wpływają?
    Czytam, że orzechy na pewno poprawiają jakość nasienia ;)

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itka wrote:
    A Synek nie chciał wrócić do piersi, po porodzie córki, jak widział jak ona ssie pierś.
    Nie. Po kilku miesiącach już nie pamiętał, że był karmiony piersią i w ogóle go nie ruszało jak karmiłam córkę.

PS. Orzechy służą poprawie endometrium.

Itka, Vivir lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Itka Koleżanka

Wysłany: 14 września 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Nie. Po kilku miesiącach już nie pamiętał, że był karmiony piersią i w ogóle go nie ruszało jak karmiłam córkę.

PS. Orzechy służą poprawie endometrium.

Super, dziękuję bardzo za odpowiedź, dużo zdrówka życzę.

edka85 lubi tę wiadomość

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Itka Koleżanka

Wysłany: 17 września 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivir wrote:
    Tak jak edka napisała🙂 ja nawet te orzechy jadłam w ciąży, a na mdłości polecam imbir i migdały wcześniej namoczone.

O mi w ciąży to np. nic nie pomagało na mdłości i wymioty. W efekcie schudłam 5kg, na szczęście po pierwszym trymestrze ustały dolegliwości, zostały tylko gdy wypiłam/zjadłam coś z nabiału. Mam nadzieję, że jak uda mi się zajść w ciążę to nie będzie, aż tak ciężko,bo miałam wstręt do wszystkiego. Na obiad czasem byłam w stanie zjeść tylko ziemniaki.

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży karmiłam syna do 13 tc. Dłużej nie dałam rady, bo ból sutków był nieznośny. Z każdym tygodniem po prostu coraz bardziej bolały mnie cyce. W 13 tc już było takie apogeum, że płakałam z bólu podczas kp. No i niestety wygląda na to, że mam powtórkę. Bo zaczynam mieć to samo przy karmieniu córki. Jeszcze niedawno ból był niewielki, a od kilku dni naprawdę daje mi w kość. Obawiam się, że za 2 tygodnie będę już wyła z bólu, więc chyba czas powoli odstawiać całkowicie córkę. Z nią specjalnych problemów nie będzie (jak z synem), bo ona nigdy cycoholikiem nie była.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Itka Koleżanka

Wysłany: 24 września 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    W poprzedniej ciąży karmiłam syna do 13 tc. Dłużej nie dałam rady, bo ból sutków był nieznośny. Z każdym tygodniem po prostu coraz bardziej bolały mnie cyce. W 13 tc już było takie apogeum, że płakałam z bólu podczas kp. No i niestety wygląda na to, że mam powtórkę. Bo zaczynam mieć to samo przy karmieniu córki. Jeszcze niedawno ból był niewielki, a od kilku dni naprawdę daje mi w kość. Obawiam się, że za 2 tygodnie będę już wyła z bólu, więc chyba czas powoli odstawiać całkowicie córkę. Z nią specjalnych problemów nie będzie (jak z synem), bo ona nigdy cycoholikiem nie była.

W taki razie powodzenia.
    Ja 3 dni temu ( w urodziny) dostałam pierwszej @ po porodzie. Chyba nigdy się tak nie cieszyłam na @, teraz co miesiąc będzie wyczekiwanie aby jej nie było.
    Ale martwi mnie to co mówisz o karmieniu. Myślę, że jak by udało się zajść to odstawienie mojego syna było by dużym problemem.

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itka wrote:
    W taki razie powodzenia.
    Ja 3 dni temu ( w urodziny) dostałam pierwszej @ po porodzie. Chyba nigdy się tak nie cieszyłam na @, teraz co miesiąc będzie wyczekiwanie aby jej nie było.
    Ale martwi mnie to co mówisz o karmieniu. Myślę, że jak by udało się zajść to odstawienie mojego syna było by dużym problemem.
    Nie każda kobieta odczuwa taki ból podczas kp w trakcie ciąży. Serio, nie martw się na zapas.

Tak, z tą @ tak jest. Najpierw człowiek ją dogląda, żeby już przyszła, a później nie chce znowu widzieć przez najbliższy rok.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Itka Koleżanka

Wysłany: 26 września 2021, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Nie każda kobieta odczuwa taki ból podczas kp w trakcie ciąży. Serio, nie martw się na zapas.

Tak, z tą @ tak jest. Najpierw człowiek ją dogląda, żeby już przyszła, a później nie chce znowu widzieć przez najbliższy rok.
    Racja, nie ma co się od razu nastawiać.
    Pełno kobiet przecież karmi w tandemie.
    No cóż, pozostaje tylko sie starać i zobaczyć co przyniesie los.

Syn💙 - styczeń 2020
    Córka❤️ - listopad 2022
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ