karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Tak, i to kp Myślałam, że dłużej się zejdzie, bo czwarte udało się dopiero w 8 cs zmajstrować i myśleliśmy, że zejdzie się dłużej 😂 A tu bach, 2 cykl i ciąża Ale cieszymy się Jedyne zmartwienie o mleko, ale na razie bez zmian.
-
Hania007 wrote:Mogę zapytać ile ma Twój maluszek i jak często karmisz ? ☺️ Mój synek 9miesiecy wczoraj skończył i praktycznie odkąd wróciliśmy do przytulanek to działamy z mezem ale mam czarne wizje z takim cycoholikiem😅 to nasz 6cs
Córka ma 11 miesięcy i je na żądanie, nieraz potrafi obudzić się w nocy 8-10x, także jestem wykończona. W dzień różnie, ale myślę, że tak co 2-3h. Ogólnie cycoholik totalny. Jak zaszłam w 3 ciążę, to karmiłam tandem, więc w sumie ponad 20x na dobę 🙈 Także da się zajść 😂 Ja polecam przytyć 2-3 kg, bo dodatni bilans energetyczny daje organizmowi sygnał, że to dobry czas, jest bezpiecznie i jest zapas
Megson, tak jak pisałyśmy!!! Było za wcześnie. Pełno lekarzy tak straszy, żal straszny!Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Córka ma 11 miesięcy i je na żądanie, nieraz potrafi obudzić się w nocy 8-10x, także jestem wykończona. W dzień różnie, ale myślę, że tak co 2-3h. Ogólnie cycoholik totalny. Jak zaszłam w 3 ciążę, to karmiłam tandem, więc w sumie ponad 20x na dobę 🙈 Także da się zajść 😂 Ja polecam przytyć 2-3 kg, bo dodatni bilans energetyczny daje organizmowi sygnał, że to dobry czas, jest bezpiecznie i jest zapas
Megson, tak jak pisałyśmy!!! Było za wcześnie. Pełno lekarzy tak straszy, żal straszny!
No dajesz nadzieje😁 właśnie nawet ostatnio trochę jestem na plusie te 2kilo, wiec może się ten mój organizm weźmie do roboty😅 myślałam sw to niemozliwe przy takich częstych karmieniach żeby zaskoczyło, ja karmie 15-18x na dobe, w nocy z reguły 5-8x, dopiero od jakiegoś tygodnia wychodzi nam tych karmien około 14 w trakcie dnia a w nocy nada dużo😪 ale może jak będzie bliżej roczku to trochę odpuści. A dla Ciebie dużo zdrówka i dla bobo niech rośnie pięknie i dołącza do rodzeństwa ❤️🍀🥰
-
polkosia wrote:Tak, i to kp
megson91 wrote:
Okruszek ma 3,6 mm, a serduszko bije 119 uderzeń na minutę 💜💜💜megson91 lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety kolejny cykl porazka 😭 dzisiaj przyszła 🐒 ale próbujemy dalej. Wdrazylam Castagnus bo ostatnio przyniósł mi szczęście bo nie wiem czy pomógł ale jak zaczęłam brać to w 2 cyklu łykania się udało 🥰
-
megson91 wrote:
Szczęśliwego Nowego Roku Megson!!! Spokojnej i radosnej ciąży!!!
A dla wszystkich Staraczek dużo cierpliwości i dużej dawki pozytywnego myślenia, pamiętajcie, że wszystko w naszym życiu ma swój własny najlepszy czas!!!♥️megson91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja zaszłam w trzecim miesiącu starań, a karmiłam wtedy 12 miesięczna już córkę. Mała była mega cycoholikiem, wagę miałam parę kilo na minusie porównując z tą sprzed ciąży. Byliśmy zaskoczeni i szczęśliwi że się udało, zwłaszcza że o córeczkę staralismy się aż 7 lat i wiele przeszliśmy, a tutaj ogromny i piękny dar. Mój gin sam był zdziwiony ze się nam udało. Uszy do góry, wiem, ze łatwo się mówi, ale byłam "tam", dacie radę!
-
Cześć Dziewczyny 😉Na forum trafiłam w grudniu 2020,podczas bezskutecznych starań o drugiego bąbelka podczas kp starszego.Dostałam od Was ogrom wiedzy i wsparcia,za co dziękuję.W upragnioną ciążę udało się zajść w pierwszym cyklu po samoodstawienu starszaka (miał wtedy 21 miesięcy, w 9 cyklu po porodzie)a mi było troszkę smutno że nie doczekam się karmienia w tandemie).Teraz mam niespełna 3 miesięczną córeczkę,również kp i marzy się nam 3 Maluch 😉Teraz pomiędzy dziećmi jest 2,5 roku różnicy.Możecie się podzielić swoim doświadczeniem jak sobie radzicie z trójką,bądź więcej z małymi różnicami wieku?Z jednej strony jestem pełna obaw,teraz już bywa ciężko a co dopiero przy jeszcze jednej Kruszynie,z drugiej bardzo pragniemy kolejnego Maluszka a ja mam już 33 lata i tak też nie chciałabym czekać z kolejną ciążą,a wiem już że przy kp starania mogą potrwać dłużej.Możecie podzielić się swoim doświadczeniem?P.S.Gratulacje dla Wszystkich w dwupaku i powodzenia dla tych starających się.Przez okres drugiej ciąży śledziłam forum i zawsze wspierałam Was dobrą myślą ❤️
megson91 lubi tę wiadomość
-
Luthienka, ja jeszcze nie wiem jak to będzie z trójką, ale podchodzę na spokojnie. Dam radę. Jeżeli chodzi o organizację, to najcięższe jest przejście z jednego dziecka na dwoje, a potem już z górki 😁 Ja też już 3 m po porodzie pisałam tu, że wracam, żeby starać się o trzecie. W ciążę zaszłam w 5 cyklu po powrocie @, gdy córką miała 11m. Powodzenia.
megson91 lubi tę wiadomość
-
edka85 dziękuję.U mnie póki co starszy syn mocno zazdrosny,nie odstępuje mnie na krok,potrafi płakać bo np.idę się myć.Babcie raczą mnie tekstami że zabrałam mu dzieciństwo,dając mu tak wcześnie siostrę i ogólnie skrzywdziłam jedno i drugie dziecko🤦 także muszę się mocno dystansować do tego.A co do starań,to najbardziej chyba mi cierpliwości trzeba,pamiętam jak przeżywałam poprzednie 9 miesięcy niepowodzeń 😐w każdym razie będę dawać znać 😉
-
Luthienka wrote:Babcie raczą mnie tekstami że zabrałam mu dzieciństwo,dając mu tak wcześnie siostrę i ogólnie skrzywdziłam jedno i drugie dziecko🤦
-
edka85 wrote:Ja pierdzielę, co za durny tekst 🙈 Zaufaj mi, moje dzieciaki absolutnie nie mają poczucia straconego dzieciństwa. Przeciwnie, tak się ze sobą związali, że nie potrafiliby już żyć bez siebie. Zobaczysz, tak też będzie u ciebie.
-
Luthienka wrote:Dziękuję pocieszyłaś mnie❤️Syn bardzo pomaga przy siostrze,mówi że ją bardzo kocha,ale w stosunku do mnie potrafi być opryskliwy,mówić że mnie nie chce bądź nie kocha.Wiem że to niespełna 3 latek który zaraz się we mnie wtuli,ale mam poczucie że go zawodzę,mimo że na każdym kroku daje mu do zrozumienia że jest dla mnie ważny.
-
edka85 wrote:Przejdzie mu. On jeszcze odreagowuje nową sytuację i na tobie skupia wszystkie emocje. Spokojnie, daj mu czas. I absolutnie nie miej poczucia winy i nie wmawiaj sobie, że go zaniedbujesz. Bo tak nie jest. I często mu o tym mów. Ja swojemu tłumaczyłam, że siostra jest taka mała i dlatego muszę za nią tyle rzeczy robić i tak jej pomagać. A on już taki duży i samodzielny i na pewno nauczy siostrę wielu czynności.
-
Luthienka wrote:Dziękuję za słowa wsparcia ❤️💪A jak Ty się czujesz?Jak ogarniasz dwójkę w ciąży?
-
edka85 wrote:Bardzo dobrze się czuję. Gdyby nie usg i ruchy, to w ogóle nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Ogarniam dwójkę bez problemu. Bywa ciężko, ale kompletnie mnie to nie przytłacza.
-
Hejo. Odchorowalam trochę ostatnia 🐒 ale już mi przeszło i wróciłam z nowa energia i nadzieja na sukces💪🏼 Narazie okolice owulacji wiec działamy 😈😁 to 7 cykl, widzę ogromna poprawę w śluzie płodnym w stosunku do poprzednich cykli. W tym cyklu wdrazylam tez testy LH mimo ze nigdy mi jakos nie wychodziły🤷♀️ Trzymajcie kciuki🙏🏻
-
Hania007 wrote:Hejo. Odchorowalam trochę ostatnia 🐒 ale już mi przeszło i wróciłam z nowa energia i nadzieja na sukces💪🏼 Narazie okolice owulacji wiec działamy 😈😁 to 7 cykl, widzę ogromna poprawę w śluzie płodnym w stosunku do poprzednich cykli. W tym cyklu wdrazylam tez testy LH mimo ze nigdy mi jakos nie wychodziły🤷♀️ Trzymajcie kciuki🙏🏻
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Luthienka wrote:Kciuki gwarantowane 💪a stosowałaś coś na poprawę śluzu?