karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Od tego cyklu jadę z Castagnusem - ale to raczej na ogólne uregulowanie. Dodatkowo od paru dni pije siemie lniane. Nie wiem czy zbieg okolicznosci czy co ale wczoraj śluz płodny był normalnie jak książkowy (od porodu nie chciał się poprawić i był jakiś mętny albo żółtawy 😳) Dzisiaj milam nawet pozytywny test owu, co mi się nigdy jeszcze nie zdarzyło 😅 ale młody zabkuje i daje ostry wycisk wiec nici z przytulanek😢 może jutro jeszcze jakoś się uda.
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Luthienka wrote:Dziękuję😉3mam kciuki żeby młody współpracował z planami rodziców,poszedł grzecznie spać i nie obudził się za wcześnie😉
I faktycznie olej z wiesiołka w kapsułkach działa cuda. W cyklu w którym zaszłam zaczęłam go dopiero łykać i śluz płodny miałam prawie 2 tygodnie😆 tylko nie było bobo wiec mogliśmy ze starym tańczyć 😂😂 teraz przy młodym to się bałam go brać żeby się nie wykończyć 🤪 -
Edka, zdradź mi proszę jak zajsc w ciąże przy kp🤪
-
Hania007 wrote:Edka, zdradź mi proszę jak zajsc w ciąże przy kp🤪
Generalnie istotne jest to, żeby cykl wrócił do normy mimo kp. Tzn musi być owu i odpowiednia faza lut. Ja zawsze mierzyłam temp, więc wiedziałam, czy ta owu rzeczywiście była (po dodatnich testach) i jak długo trwa druga faza. Te pierwsze cykle to było długie czekanie na owu (powyżej 20dc), a potem faza lutealna trwająca tylko 8-9 dni. Wiadomo, że z tego ciąży nie będzie. Ale stopniowo zaczęło się to regulować, no i zaskoczyło. -
edka85 wrote:Mój M mówi, że trzeba dwa razy dziennie. Bo raz to za mało i należy poprawić 😁
Generalnie istotne jest to, żeby cykl wrócił do normy mimo kp. Tzn musi być owu i odpowiednia faza lut. Ja zawsze mierzyłam temp, więc wiedziałam, czy ta owu rzeczywiście była (po dodatnich testach) i jak długo trwa druga faza. Te pierwsze cykle to było długie czekanie na owu (powyżej 20dc), a potem faza lutealna trwająca tylko 8-9 dni. Wiadomo, że z tego ciąży nie będzie. Ale stopniowo zaczęło się to regulować, no i zaskoczyło. -
Uda się, uda. U mnie zaskoczyło, gdy córka miała 11m. To był 5 cykl po powrocie @ po porodzie (wróciła mi 6m po urodzeniu).
-
edka85 wrote:Uda się, uda. U mnie zaskoczyło, gdy córka miała 11m. To był 5 cykl po powrocie @ po porodzie (wróciła mi 6m po urodzeniu).
A Ty jak się czujesz? Jak sobie radzisz z dwoma maluszkami?☺️ -
Babydreamer wrote:Może spróbuj Ovarin, mnie akurat ciąża po rozpoczęciu pierwszego opakowania od razu zaskoczyła, a brałam go na dodatek nieregularnie bo zapominałam cały czas 😆
Powodzenia!!! -
edka85 wrote:Uda się, uda. U mnie zaskoczyło, gdy córka miała 11m. To był 5 cykl po powrocie @ po porodzie (wróciła mi 6m po urodzeniu).
-
Hania007 wrote:Dziękuje ❤️ Myślisz ze Ovarin można przyjmowac spokojnie przy kp? Przed pierwsza ciąża polecał mi go ginekolog ale zanim się zebrałam do kupienia to zaskoczyło😅 teraz biore jeszcze leki z ciąży + Castagnus i magnez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 20:20
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Luthienka wrote:Nadal jestem pełna podziwu,że się udało.mam poczucie,że jest to dla mnie nieosiągalne.a jak z @,po każdym porodzie wracała w mniej więcej po tym samym okresie?
-
Trzy centymetry Dzidziulka pozdrawia wszystkie Ciocie! 💜
Na środkowym zdjęciu udało się malucha uchwycić w 3D 💜
Na badaniu smacznie sobie spał 💜
Dzisiaj przyjeżdża do nas pielęgniarka w celu pobrania krwi na badanie Nifty Pro 🙏🏻
Oby tylko wszystko było w porządku 🙏🏻edka85 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
3mam kciuki za wynik.Sama robiłam badania w kwietniu ubiegłego roku.
megson91 lubi tę wiadomość
-
Właśnie dostałam wyniki badania Nifty pro 💜
Będziemy mieć zdrową córeczkę 💜💜💜
Lilianka na pokładzie 💜💜💜😍😍😍edka85, Hania007 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91, Hania007 lubią tę wiadomość
-
Edka, hohoho kawał chłopczyka 💜💜💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C