karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:A niech mnie ... 9 dpo, w cyklu z grypą i antybiotykiem. Pink strumieniowy. Mam nadzieję, że to nie są te testy, co lubią oszukiwać 😛
https://zapodaj.net/plik-Bt3PNUChNI
edka85 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Nie robię bety 😉
-
Dziewczyny, czy w związku z karmieniem piersią i próbami zajściem w kolejną ciążę robiłyście badanie poziomu prolaktyny? Jeżeli tak, czy ma znaczenie dzień cyklu, w którym takie badanie się robi?
Podejrzewam, że u mnie problemem może być niestety zbyt wysoka prolaktyna, przez to problem z progesteronem i zbyt krótką drugą faza cyklu. -
Tak, czekam na wizytę, ale jeszcze nie wiem na kiedy się zapiszę. Najpierw poczekam na termin @, żeby mieć pewność, że to nie jakoś biochem.
9 miesięcy starań, a ja się czułam jakby to były lata 🙈10.03 ⏸️
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Edka aż mnie ciarki przeszły jak to zobaczyłam. Wreszcie! Super gratulacje mam nadzieję że to nie fałszywka i że się udało. Szczerze to czekałam na ciebie 😀😀
edka85 lubi tę wiadomość
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta
23.04 prenatalne III trym.
-
edka85 wrote:A niech mnie ... 9 dpo, w cyklu z grypą i antybiotykiem. Pink strumieniowy. Mam nadzieję, że to nie są te testy, co lubią oszukiwać 😛
https://zapodaj.net/plik-Bt3PNUChNI
Trzymam kciuki!!!edka85 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Dziewczyny, jakim sposobem dowadujecie sie tak dokladnie, w ktorym dniu macie owulacje? Mierzycie temperature? Czym? Rano po przebudzeniu? Tak przez caly cykl?
Kiedys przez kilka miesiecy stosowalam paski owulacyjne, ale nic z nich nie udalo mi sie wyczytac i sie poddalam, to ewidentnie nie bylo dla mnie.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Karolcia19 wrote:Dziewczyny, czy w związku z karmieniem piersią i próbami zajściem w kolejną ciążę robiłyście badanie poziomu prolaktyny? Jeżeli tak, czy ma znaczenie dzień cyklu, w którym takie badanie się robi?
Podejrzewam, że u mnie problemem może być niestety zbyt wysoka prolaktyna, przez to problem z progesteronem i zbyt krótką drugą faza cyklu. -
Loki wrote:Dziewczyny, jakim sposobem dowadujecie sie tak dokladnie, w ktorym dniu macie owulacje? Mierzycie temperature? Czym? Rano po przebudzeniu? Tak przez caly cykl?
Kiedys przez kilka miesiecy stosowalam paski owulacyjne, ale nic z nich nie udalo mi sie wyczytac i sie poddalam, to ewidentnie nie bylo dla mnie.Loki, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nie, moja gin powiedziała, że nie ma to absolutnie sensu, bo na pewno będę miała hiperprolaktynemię i sugerowała robić monitoring, czy w ogóle do owulacji dochodzi i po prostu próbować
Monitoring był i owulacja potwierdzona, niestety drugą faza cyklu już drugi raz okazała się zbyt krótka, jakieś 8-9 dni. Stąd też zastanawiam się, czy to nie wina wysokiej prolaktyny i zbyt niskiego progesteronu. -
Ja się tylko zamelduje po prenatalnych - wszystko ok, mamy też wyniki NIFTY i czekamy na drugiego synka 💙
Namisa, Monk@, Agni97, eM 🌺, Wenka, edka85, Loki, BillieJean, Vilka lubią tę wiadomość
-
Edka gratulacje! 😍🥳 Pinki nie oszukują w te stronę, z tego co pamiętam one prędzej ciąży nie wykryją i kreska nie wybarwi niż wyjdzie cień przy braku ciąży! Trzymam kciuki za spokojną i bezproblemową ciążę ☺️ 2025 jest wasz! 🥰
Sunday juhu! Gratuluję synka, super ze wszystko wyszlo dobrze. Teraz mozna odetchnać ❤️
Karolcia badanie prolaktyny jest niemiarodajne przy kp, nic się z tego wyniku za bardzo nie da wywnioskować, nie ma norm dla karmiących. No nie polecam badać, szkoda kasy.
Loki u mnie metoda objawowo-termiczna wystarcza żeby wyznaczyć owulacje praktycznie co do dnia. Mierze codziennie rano termometrem Microlife z 2 miejscami po przecinku - nie zawsze idealnie o tej samej porze, tak +/- godzina roznicy. Plus obserwuje sluz. Trzeba dobrze poznać jakąś metodę rozpoznawania płodności - ja działam z FAM, niektórzy lubia Rotzera albo metodę angielska. Trzeba z tym być dość regularnym, ale mega narzedzie diagnostyczne i z czasem tak dobrze sie juz zna wlasne cialo ze wie sie co i jak na ślepo. Gdyby nie obserwacja nie miałabym pojęcia że moja ostatnia faza lutealna trwała tylko 5 dni 🫤 Okres był trochę dziwny, fakt, ale cykl ładny 30 dniowy, wiec niby w normie. A jednak coś nie pyklo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 19:09
edka85, Loki lubią tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Karolcia19 wrote:Monitoring był i owulacja potwierdzona, niestety drugą faza cyklu już drugi raz okazała się zbyt krótka, jakieś 8-9 dni. Stąd też zastanawiam się, czy to nie wina wysokiej prolaktyny i zbyt niskiego progesteronu.
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Karolcia19 wrote:Dziewczyny, czy w związku z karmieniem piersią i próbami zajściem w kolejną ciążę robiłyście badanie poziomu prolaktyny? Jeżeli tak, czy ma znaczenie dzień cyklu, w którym takie badanie się robi?
Podejrzewam, że u mnie problemem może być niestety zbyt wysoka prolaktyna, przez to problem z progesteronem i zbyt krótką drugą faza cyklu.
Edka, Sunday! Gratulacje Dziewczyny! Edka - Fasolka niech rośnie, a Sunday niech większa Fasolka też rośnie ❤️🥹edka85, Sunday_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Ja zrobiłam Ovitrelle karmiąc piersią, zaufałam mojej ginekolog. Nie zauważyłam, żeby to jakoś wpłynęło na Malucha. Ale wiadomo, że każdy ufa sobie.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
OMG, nawet nie wiedziałam, że tyle z was mi kibicowało 😁. Ale wierzycie mi, że to moje najdłuższe 9 miesięcy w życiu 😹 Teraz zaczynam te przyjemniejsze 9 miesięcy 😛
BillieJean, Namisa, Sunday_92, Vilka, Loki, Wenka lubią tę wiadomość
10.03 ⏸️
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Długo mnie nie było na forum a tutaj proszę ! Edka co za wspaniałe wieści !! Gratulacje i mocno trzymam kciuki za zdrową, spokojna ciążę ! To chyba będziemy mieć jeszcze razem dzieci z 2025?
Monk@ my już co raz bliżej końcajak tam się czujesz ? Ja już mocno odczuwam końcówkę, brzuch mam większy niż w poprzedniej ciąży i sił zero a moja dwulatka ma tyle energii, że ledwo wyrabiam na zakrętach 😆 na szczęście jest zupełnie odstawiona od piersi od ok 3 miesięcy, przesypia noce ale teraz zaczyna rezygnować z drzemki w ciągu dnia i jest strasznie marudna wieczorami .. mam nadzieję że niedługo wszystko się wyreguluje chociaż jak urodzi się syn to pewnie i tak czeka nas wszystkich wymagający czas ! Życzę Ci Monko dobrego porodu !
Mój bobas narazie rosnie dobrze a tak straszyli, że mam słabe przepływy (poprawiły się), wierzę że do porodu będzie dobrze.
Vilka cieszę się że Twoja córeczka też już powoli zapomina o piersi bo wiem jak Cię to męczyło. Powodzenia!
Namisa trzymam kciuki za Ciebiechociaż czytałam że jeszcze wszystko na luzingu
Powodzenia dla wszystkich karmiących staraczek !
Namisa, Monk@, Vilka lubią tę wiadomość